Сигурно съм най-неставащия човек - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120660)
 Любов и изневяра (29583)
 Секс и интимност (14307)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6437)
 Здраве (9549)
 Спорт и красота (4686)
 На работното място (3138)
 Образование (7285)
 В чужбина (1642)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18386)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от На работното място

Сигурно съм най-неставащия човек
преди: 12 години, 3 месеца, прочетена 2536 пъти
Работя вече четири години във фирма, занимаваща се с търговия. Стараех се и още се старая. Само че, не мога да угодя на колегите си и това е. Те си знаят, че аз съм по-долу от ях и не можах да променя това мнение. Искам да се впиша в обстановката и понякога почти успявам, но ето все се явява някой на когото не съм угодила и поне половината от колегите започват бойкот.

Постоянно съм под напрежение и така греша. Работя колкото всички останалиНе съм се оставяла, като овца да ме тъпчат, но с подмолвни действия не мога да се справя признавам си. Почти физически усещам погледи и подигравки. Преди това работих на други места и такъв проблем съм нямала. По принцип съм много общителна и весела, но тук нищо не минава. Нито шега да пуснеш, нито да се посмееш на тяхните. Когато влезна разговорите спират. Бих предпочела директни напатки. Но гокато те нападат всички и не те слушат какво искаш да кажеш е трудно да се оправиш нали? . Образована съм по-добре от повече от половинат, вече работя добре колкото тях.

Каква е причината? И как да постъпя. Пробвах почти всичко. Ако някой изживява нещо подобнорили има идея нека напише нещо под моя пост. Моля!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 12 години, 3 месеца
hash: 39e07ebf6b
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Ужас. Попаднах веднъж в такава ситуация. Мачкаха ме психически. Накрая ми падна пердето и започнах да се държа супер гадно с всички, а то взе че стана много по-добре. Започнаха да се държат внимателно с мен и с уважение. Просто им показваш, че не ти пука грам за тях и тяхното мнение. Аз лично им правих и разни скришни номерца, но не те съветвам.

 
  ...
преди: 12 години, 3 месеца
hash: bf3ee7cc59
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Това е т. н. stalking at work. Голям проблем е и голяма тема в отделите „човешки ресурси“ в големите компании на Запад, но ние сме назад и у нас не се говори по темата. Едно ще ти кажа - има едно и единствено решение - преместване в друг отдел или смяна на работата. От днешната ти позиция и с трудовия стаж, имаш добри шансове на пазара на труда. Търси си тайно работа!
Нищо не можеш да направиш иначе. Игнорирай ги временно, но това не е дългосрочно решение. Има някой, който ти подлива вода и ги настройва с-у теб.

 
  ...
преди: 12 години, 3 месеца
hash: c45e9b6dbb
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Аз също веднъж бях в подобна ситуация и когато се махнах нещата се оправиха. Напълно подкрепям номер 2. Мисля, че този проблем по-скоро се казва bullying. Но донякъде и двата проблема се припокриват. Аз мисля, че най-добре е да си смениш работата, защото и в новия отдел ще се пренесат същите проблеми. Злите езици и злонамерените хора от стария ти отдел няма да те оставят на мира, а пък те и без това достатъчно лошо име са ти изкарали, за да можеш да се преместиш.
За твоето здраве трябва тези хора мислено да ги игнорираш, а дори и да си представиш, че въобще не съществуват. Техният истински проблем НЕ си самата ти. Те самите си имат всякакви проблеми и си им попаднала по някакъв начин под прицел. Използват те като маска, за да скрият техните си недостатъци. (Една причина може да бъде ако си казала нещо по адрес на някого и това да ги е раздразнило. )

Въобще не си показвай, че си търсиш нова работа. Но почвай да се оглеждаш още сега. Междувременно бъди в добро отношение към всички. Ако някой дойде и ти прави забележка само се усмихни и кажи, че ще го имаш пред вид или нещо подобно положително. Но си знай на ум, че наближава денят, в който с голяма метла ще махнеш всички тези "мили" хора от ежедневието си.

Успех и ни пиши как вървят нещата!

 
  ... горе^
преди: 12 години, 3 месеца
hash: 9ea2aaa1ad
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Защо пък да си сменя работата? ! Специално заради някакви си селски пръчки и пръчове ще си сменя работата, да бе.... стягаш се както каза номер едно следващият път като ти вдигнат скандал вдигаш двойно по - голям, ако трябва и до шефа стига всичко това (това в краен случай). Аз не съм попадала в подобно ситуация, при мен имаше един момент в който всички ми се качиха на главата, защото не можех да отказвам, все помагах, все поемах допълнителни смени, оставах последна идвах първа... въобще страшна работа, накрая те като сгафиха, обвинили мен... аз като се ядосах така хубаво ги насметох, че два дни в очите не смееха да ме погледнат, накрая се разбрахме, в България колкото повече даваш от себе си, толкова по - мачкан си, колкото по - малко даваш, ставаш уважаван човек. А и то има ли смисъл да даваш повече като почти никой не те поощрява, за нищо мога да си правя и само това което искат. Така че не се оставяй, ти си отишла там да работиш, не да им правиш мили очички. Не знам по колко часа си на ден с тях, но трябва да се разберете, не може да ти да бягаш, на който не му харесваш да не ти говори, ако пък не иска той да си ходи.... стягай се и успех, к не се предавай пред някакви селяндури!

 
  ...
преди: 12 години, 3 месеца
hash: 87a7eeb864
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Съгласна съм с 1 и 2. И аз го преживявах в продължение на много години, с тази разлика, че където и да отида на друго място, отначало уж всичко е добре, и после пак ставаше така... наистина няма друго спасение, освен да се преместиш на друга работа и междувременно да спреш да искаш да им угаждаш и да ти пука какво мислят и дали те приемат. Временно ги игнорирай, както ти казаха, и да не ти пука дали те смятат за по-долу и т. н. Много е възможно и да ти завиждат. Знам какво е :( УСПЕХ, пиши пак.

 
  ...


...
преди: 12 години, 3 месеца
hash: c76445eacb
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Само ще те посъветвам да не споделяш проблеми с един от тези лошите. И ще те попитам дали това се случва от нови колеги?

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker