Идеи за бизнес - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121050)
 Любов и изневяра (29672)
 Секс и интимност (14350)
 Тинейджърски (21880)
 Семейство (6464)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3167)
 Образование (7295)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18486)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от На работното място

Идеи за бизнес
преди: 12 години, 4 месеца, прочетена 11190 пъти
Здравейте на всички!

Отскоро с приятелка обмисляме възможността да завъртим някакъв бизнес. Обаче имаме различни виждания и разбирания и незнаем с какъв точно бизнес да се захванем.

Козметичен салон, пиано-бар, или може би нещо друго?
Кое според вас е по-печелившо? Имаме професионален опит и в двете сфери.

Също имаме възможност да го направим извън България. Не сме решили все още къде би било по-добре. Ще се радвам да чуя съвети и мнения от човек, който е минал през този път.

Не е нужно да казвате, че е трудно и че ще трябват пари. Това го знаем. Но може да напишете какъв начален капитал ще е необходим за бизнеса. Може да дадете други предложения. Познаваме доста хора и няма да ни бъде проблем, стига да разберем какво точно и защо.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 12 години, 4 месеца
hash: 17742015d1
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Цитат: "Кое според вас е по-печелившо? Имаме професионален опит и в двете сфери."

От въпроса ми става ясно, че явно сте работили в посочените заведения, но май нямате цялостен поглед в/у всички елементи на бизнеса, тъй като в самия въпрос има противоречие. Помислете добре дали искате да рискувате?

Успех!

 
  ...
преди: 12 години, 4 месеца
hash: 01ef8f3132
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   1 е прав.

Колкото до началния капитал - толкова, колкото имате. В никакъв случай не взимайте кредит при тези условия, но си направете бизнес-план.
Определено козметичното студио е по-евтиният варянт, но нямам представа, какви са печалбите там.
При бара - надценката за алкохола е поне 100%, но наем? обзавеждане? осигуровки? заплати?

Ако под „чужбина“ разбирате Испания, Италия, Гърция, Великобритания - З А Б Р А В Е Т Е.

Специално за барове и дискотеки в Бг-то има приоритети. За козметички - може и другъде, но лиценз? Ще е призната ли квалификацията?

 
  ...
преди: 12 години, 4 месеца
hash: 4fbf000113
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

3.   Цитат: "Кое според вас е по-печелившо? Имаме професионален опит и в двете сфери. "

Аз пък мисля, че зависи от града, а дори и улицата, на която се намирате. Има кафенета например, които са претъпкани, а на съседната улица кафенето е винаги празно...

 
  ... горе^
преди: 12 години, 4 месеца
hash: 1aa11b32bf
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Аз имам една бизнес идея, която би работила добре в нашето градче, но по обективни причини не мога да го започна.
Има много хора на пенсионна възраст и семейства с деца където родителите се прибират късно от работа и нямат много време. Такива хора обикновено си наемат помощ за почистване и гладене. вкъщи. Това вече го има, хората имат фирми за почистване и домакинска помощ, имат си застраховки в случаи че нещо се счупи, повреди или залипсва. А моята идея беше да предлагам храна по поръчка до дома. Бих работила от вкъщи и само да излагам менюто си от което да се поръчва, да се обадят клиенти по телефона, казват адреса и за колко часа го искат и това се доставя на адреса им. Трябва да има поне двама в този екип - поне един да готви и поне един да вдига телефона и да шофира до адреси. Всъщност - нищо ново под слънцето, точно както китайските ресторанти действат - имат красиви ресторанти за тези, които искат да ядат навън и имат малки магазинчета за храна за вкъщи. Та точно това искам и аз да правя, но с различно меню, така, че тези дето искат да отслабват и тези дето искат винаги да ядат здравословна храна, да идват при мен с доверие, че храната е премерена и съобразена със всичко това. Българската храна има много какво да предложи, но няма нужда да се придържам към традиционни рецепти, които са в менютата на гръцките ресторанти от години - киселото мляко, таратора е дори в индийските ресторанти и т. н. - трябва да се предлагат нови и различни рецепти. Та, това би работило във Великобритания. Не е скъпа услуга и ако е добре направено бизнесът е успешен. Вече има доста много български магазини и ресторанти. Имайте предвид и островите около Великобритания където няма ограничения за българи или визи а търсенето е достатъчно голямо за успешен бизнес. Само че, разгледайте и цените на наемите преди да избирате място. Например, на остров Джързи нямате право да избирате сами района къде да се заселите и можете само там където ви посочат да се заселите и да правите бизнес. На други острови няма никакви такива ограничения.

 
  ...
преди: 12 години, 4 месеца
hash: 1aa11b32bf
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

5.   Ако започвате от нулата, можете да предлагате услуги по домовете. Козметика или подстригване в дома на клиента. За пиано бар трябват много пари като начало. По-добре започнете с нещо и като натрупате капитал го разширете.

 
  ...


...
преди: 12 години, 4 месеца
hash: 91fdcc93e2
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

6.   Като имате опит за какво питате другите? Май хал хабер си нямате, бизнес тръгнали да правят....

 
  ... горе^
преди: 12 години, 4 месеца
hash: 77a405e1be
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Привет и от мен,
извинявай но от осамото ти питане се подразбира, че нямаш никакъв шанс за успех. Първият въпрос който трябва да си зададеш при започването на бизнес е : "имаш ли идея която мислиш че струва милиони? " вторият "Готова ли си да рискуваш да загубиш всичко вложено и можеш ли да си го позволиш? " ако отговорът е да тогава можеш да продължиш. Моят съвет : не се захващай с нещо, което не е за теб. Развиването на бизнес не е за всеки. Ако все пак си твърдо убедена направи нещо малко като за начало с ниска инвестиция, за да видиш трудностите и управленските си възможности, чак тогава мисли за пиано бар.
Поздрави

 
  ...
преди: 12 години, 2 месеца
hash: df7a9331cf
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

9.   Аз имам бизнес с козметично студио, при това съм и с медицинско образование в това направление, от 7-8год. Според статистиката този вид бизнес се разработва три год. Преди кризата от този бизнес се живееше много добре, но сега е трагично, не си заслужава. По добре работи за някой, така ще имаш заплата без ангажименти за наем, осигуровки, ток, тел. парно, данъци и т. н., и т. н. Послушай ме няма да сбъркаш.

 
  ...
преди: 12 години, 1 месец
hash: f3521db919
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Частна детска градина. Ето още мойте 5 ст.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 3 месеца
hash: f814e9330c
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   "Абе аз ставам ли аджеба за предприемач или нещо съм се объркал" - това не е ирония или заяждане с автора на темата, просто това е заглавието на публикацията, к споделям в негова чест. Нека прочете първо това, има какво да научи, понеже доколкото мога да съдя по въпроса, има още много хляб да изяде. - http://parichnipatoci.com/съдържание/item/16-abe-az-stavam-li-adjeba-za-predpriemach

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker