Възможно ли е да ти мирише дъха и да не усещаш? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121051)
 Любов и изневяра (29672)
 Секс и интимност (14350)
 Тинейджърски (21880)
 Семейство (6464)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3168)
 Образование (7295)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18486)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от На работното място

Възможно ли е да ти мирише дъха и да не усещаш?
преди: 12 години, 4 месеца, прочетена 11630 пъти
Здравейте, на работа имаме една колежка, която явно не усеща, че дъхът и мирише ужасно.
Горната и челюст е по голяма от долната и съответно не може да си затвори устата. Зъбите и не изглеждат жълти бели са има само половин зъб които е потъмнял предният.

Устата и мирише ужасно с другите колеги го опреличаваме на газове /пръдня/.
преди сме намеквали за такива миризми, че е неприятно насреща да стой човек с ужасен дъх. Явно се е сещала и дъвчеше дъвка. Това беше лятото.

Тогава може да се отварят врати, прозорци и какво ли не, но сега е люта зима и въздуха се пълни с ''аромата'' от устата и. Непоносимо гадно е проветряваме през 30 минути, защото въздухът става все едно 5 човека са се изпускали в стаята.

Аз съм пушачка от 8 години и си мия зъбите с какво ли не избелвам ги с прахчета жабуря се. Когато усетя че ми мирише дъха /което е рядко/ дъвча дъвка или пуша. Поддържам си устната хигиена много добре, защото никой не харесва жълти зъби.

Когато яде направо ми се повдига. Дъвче с отворена уста мляска, и се оригва даже и хич не и пречи, а това е 42 годишна жена с 2 висши образования.
Просто не знаем какво да правим, ароматизаторите са в действие на всеки час и пак не помага. Вунята се носи на всякъде, знам че е унизително някой да ти каже че устата ти мирише, но скоро няма да ни остане друг вариянт.

Чудя се дали да не и подаря четка за зъби с паста и освежаваща вода. То не се трае вече. Моля за съвет.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 12 години, 4 месеца
hash: 5a33e9efad
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Не който му мирише устата не усеща миризмата си, свикнал е с нея и не я усеща въобще. ако му подариш четка и паста пак няма да се усети, той може да не знае или ако знае не може да я излекува. Миризмата на дъха не зависи само от устната кухина. Дори жената да си мие зъбите редовно миризма може да идва от стомашни язви гастрити и вътрешни болести. Лекарите не могат да я излекуват в някой случай.

 
  ...
преди: 12 години, 4 месеца
hash: c2495667e3
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Може да има здравословен проблем. Случва се на всеки почти. Много злобно ми изглежда написаното. А и неграмотно. Обръщай внимание повече на себе си и на способностите си, а после съди другите.
Решението може да е много просто- по-често си купувай дъвки и предлагай да я почерпиш една. Кой би отказал дъвка?

 
  ...
преди: 12 години, 4 месеца
hash: 209ed50129
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

3.   Абе лошият дъх може да е заради проблеми с храносмилателната система, а не от зъбите.

 
  ... горе^
преди: 12 години, 4 месеца
hash: 3fbfb1b609
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   А и ти като пушачка дъха ти едва ли е на виолетки???

 
  ...
преди: 12 години, 4 месеца
hash: f405268318
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

5.   Не мисля, че на някой му е приятно да мирише. Просто има хора с различни здравословни проблеми.

 
  ...


...
преди: 12 години, 3 месеца
hash: afbb005821
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

6.   Баща ми има проблем с кръвната захар отскоро. Има дни, в които преди да обядва дъхът му има смрад на умряло животно, рядко му спестявам коментар защото сме постоянно заедно и работим с много хора. Ако и в стаята с вашата колежка влизат външни хора накарайте човек по-високо в йерархията на и направи официална забележка заради вас и външните хора, тя няма какво да направи срещу него и вашата вина ще се размие зад шефа (който по подразбиране е гъз в очите на нишестоящите)

 
  ... горе^
преди: 12 години, 3 месеца
hash: 15bfaa25d0
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Номер 6, това, което предлагаш, е мижитурско, подмолно и гадно! Ако искаш да кажеш на някого, че устата му мирише, кажи му го, а не ходи при "моля другарката". Тази жена ще се почувства още по-унизително. Предполагам знае, че и мирише устата, защото най-вероятно има близки, с които живее.
Един човек беше коментирал просто авторката и колегите и да я черпят дъвки и това ми се струва най-добрия вариант.
Кофти е, наистина. Имах колежка с такъв проблем, но на нея май не и пукаше. Аз преставах да дишам, когато ми говори. Но не посмях да и го кажа - просто ми се струва много жестоко. Нали помниш онази приказка за мечката и ловеца - люта рана заздравява, лоша дума не се забравя...

 
  ...
преди: 12 години, 3 месеца
hash: afbb005821
гласове:
1 2 3 4 5
  (18 гласа)

8.   пак съм 6. При нас аз съм другарката и така се решават нещата. В училище имахме преподавател, на когото винаги му бяха черни яките на ризите и смърдеше. Оставихме му кърпа и сапун на катедрата 1 от часовете при него... на това прилича вашето предложение да я черпите с дъвки... В случай че на колежките на смрадливката не им е мъчно за евентуална загуба на стомашното им съдържание, то поне на шефа би следвало да му пука че ще загуби отвратени клиенти (ако миризливата работи с такива)

 
  ...
преди: 12 години, 3 месеца
hash: 551ff17460
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   истината боли, но знаете ли тя трябвя да се казва винаги. намерете начин с риск да нея обидите и кажете. аз ако бях щях да и кажа. имахме в работата един къде си мажеше сополите къде свари аз му казах че е гнусар и от тогава спря. да ще ви се обиди но ще си вземе полука. иначе може да си купите противогази или маски хахах.

 
  ... горе^
преди: 12 години, 3 месеца
hash: 5cca3e97e9
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

11.   Не само, че е възможно ами дори в повечето случаи самите ние не усещаме какъв ни е дъха.

 
  ...

...
преди: 11 години, 5 месеца
hash: b3313165e7
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Като чета коментарите се обеждавам колко прости хора има на този свят! Аз също имам проблем с дъха, знаете ли какво ни е на нас, имате ли поне малка представа как се чувстваме? Как сами се комплексираме и не смеем да идем на място с хора или да проговорим на някои... Хм не, не знаете, защото ако имахте щяхте да влизате в положение и да помагате, но не, по - лесно е да се говори зад гърба на хората и да се обиждат... Ходил съм по сумати лекари и няма резултат, скоро ходих бях на хомеопат и мисля че има някаква надежда, така че искам да кажа, че ако някои има такъв проблем, обезателно да псоети хомеопат!

 
  ...
преди: 11 години, 7 дни
hash: f5c958c8a4
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

14.   съгласна съм с номер 12, преживях много неща заради този проблем. Много се радвам че намерих пасти на Харолд Катц Therabreath, сега мога да имам пълноценен живот!

Толкова сълзи съм пролила, че не ми се иска да се спомням сега

 
  ... горе^
преди: 9 години, 1 месец
hash: b6dbd42aa9
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

16.   Аз бих искала да попитам има ли начин да усетиш миризмата от устата си, ако си свикнал с нея. Аз знам за един начин като си оближеш ръката и помиришеш, но това мисля че важи само когато миризмата идва от езика, а не от здравословен проблем или нещо друго.
Моля за съвет, защото понякога доста се притеснявам.

 
  ...
преди: 9 години, 1 месец
hash: 3efa60b85b
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

17.   16, не, много по добър е, когато свиеш дланта си в шепа, дъхнеш силно в нея: "Ху-у!" и после веднага помиришеш въздуха събран в шепата.
Колкото и да си свикнала, има ли нещо кофти в дъха - усеща се много лесно.
В много от случаите лошият дъх се дължи и на немит език...
Вземаш една чаена лъжичка и с ръба й перпендикулярно на езика го тъкаш от основата му към върха отгоре. Ще видиш, че се събира бяла гняз по ръбчето, която не мирише хич приятно! След 4-5 такива остъргвания из основа (внимавай да не повърнеш!) можеш да ползваш тоалетна вода за уста или нещо като Листерин.

 
  ...
преди: 9 години, 1 месец
hash: fb3af1325d
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

18.   Може да е здравословен проблем. Аз имам колега, който мирише по брутален начин, защото не се къпе, бръсне, подстригва. Не си е сменил дрехите от пубертета. В буквалния смисъл е като клошар. Проветряваме стаи, гнусим се, но още никой не му е казал, за да не се обиди. Веднъж един директор го изгони, но той май не разбра, защо е изгонен. Има си такива мизерници, които са си свикнали. В университета казах на един колега с най-добри думи, да разреши този проблем, а той побесня и повече не ми проговори.

 
  ... горе^

...
преди: 9 години, 1 месец
hash: 789d65a8ce
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

19.   На любимата ми преподавателка в университета дъхът и миришеше ужасно-на гнило, нещо страшно. Дължеше се на язва. А беше млада, интелигентна и красива жена. Но във вашия случай щом жената мляска и се оригва, явно и липсват културно хигиенни навици

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker