Изпитателен срок - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121033)
 Любов и изневяра (29668)
 Секс и интимност (14347)
 Тинейджърски (21877)
 Семейство (6463)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3166)
 Образование (7293)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18483)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от На работното място

Изпитателен срок
преди: 12 години, 4 месеца, прочетена 3205 пъти
Здравейте!
Работя на трудов договор със срок на изпитване от шест месеца. Вече минаха пет месеца и половина, но все още не знам дали ще ме оставят за постоянно, още повече, че за това време в което аз съм работила във фирмата съкратиха няколко човека, които бяха на срочни договори.

Според вас ще бъде ли правилно, ако попитам шефа дали мисли да ме оставя. Знам, че щом съм на изпитателен срок не ми дължат предизвестие, но в края на краищата остават само две седмици, а аз искам да се подсигуря в случай, че остана без работа.
Ще очаква да ме посъветвате как да постъпя! Благодаря!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 12 години, 4 месеца
hash: 2b1430014a
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Ако не се прекъсне трудовият договор през периода на изпитание, същият бива автоматично удължен в постоянен... потърси в кодекса на труда.

П.П. ако шефа ти е пич, винаги можеш да го попиташ, или някой по-старш :)

 
  ...
преди: 12 години, 4 месеца
hash: 976ce3cf46
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Да, питай шефа си, но мисля, че при теб явно са решили да не те съкращават, иначе до сега да те бяха повикали. Забравили са хората - всяка промяна изисква действие, но ако си работиш като до сега, защо да се занимават? В противен случай, щяха да те повикат за Разговора.

Имаш право да попиташ, все пак само две седмици са останали. Иначе - явно си добър специалист и работиш добре, щом са решили да те оставят.


Успех

Лаура

 
  ...
преди: 12 години, 4 месеца
hash: 510d81e314
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Аз работих точно 6 месеца за една голяма фирма, която нарочно взима хора за по 6 месеца на изпитателен срок и като стане време да им прави постоянни договори ги изхвърля с нелепи причини! По-добре наистина попитай какво ще става с теб, за да не си като мен - безработен посредзима

 
  ... горе^
преди: 12 години, 4 месеца
hash: c2255687a4
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Авторката: Благодаря за коментарите! Наистина ще попитам прекия ръководител, надявам се да ми отговори. Между другото онзи ден се случи нещо странно. Трябваше всички служители да се подписваме в една книга за инструктаж, но се оказа, че моето име не фигурира никъде. Не беше случаен пропуск защото и мениджъра знаеше, че ме няма в списъка! Какво ли означава това? Или може би от параноя да не ме изгонят си въобразявам някакви неща.

 
  ...
преди: 12 години, 4 месеца
hash: a5e2e418e9
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Това с инструктажа не е добър знак. Говори открито с шефа си. Поне да ти кажат и да си знаеш, а не да се притесняваш излишно още 2 седмици. Стискам палци. :)

 
  ...


...
преди: 12 години, 4 месеца
hash: fd25d96a11
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Лошото на изпитателния срок е че може да те уволнят без предизвестие ;/ Но наистина това е кофти това с инструктажнатса книга. По-добре се оглеждай за нова работа ;'(

NoBody

 
  ... горе^
преди: 12 години, 4 месеца
hash: c2255687a4
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Да благодаря!
Всъщтност аз дори и да попитам надали някой ще ми отговори, защото по презумпция ако знам, че ще ме гонят няма да си мръдна пръста да работя. Най-вероятно ще ми кажат, че още не е решено, или нещо от този сорт. Ще изчакам пък каквото стане. Аз по принцип си търся друга работа, но нямам още оферта така че не е проблем да изчакам. А и като се замисля който се съмнява той пита.
А относно тази инструктажната книга след като още съм на работа дори и да не предвиждат това да е за дълго, не е ли редно и моя подпис да го има? До колкото знам всички служители се подписват в този инструктаж без значение от срока и вида на договора им. А има и малка вероятност това да е случаен пропуск защото мениджъра каза по телефона на колежката, тъй като работя на определен обект, а не в централния офис, да си потърся името, но може и да го няма както се оказа на практика.
Както и да е, каквото стане това ще е и обещавам да пиша когато има развръзка по случая.

 
  ...
преди: 12 години, 3 месеца
hash: 007239e7f0
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Авторката:
Здравейте, отдавна не съм писала, но все не намирах време. Та, какво стана с мен? Останах във въпросната фирма, но като че ли проблемите тепърва започнаха.
Какво имам предвид?

Значи първоначално започнах да работя в един обект, където изкарах близо 5 месеца. След това ми предложиха да ме преместят в друг обект, който (по-оборотен уж) аз естествено приех. До тук добре, но там изкарах още няма и месец и половина и отново ме преместиха, този път в много далечен от дома ми обект който въобще не ми е удобен. Всъщност последното преместване си има една кратка предистория.

Тъкмо бях преместена във втория обект и един колега за който подозирам, че има взимане даване с шефката, и който когато сме били заедно на смяна се опитваше да ме юрка, и се изживяваше неправомерно като шеф, ме попита дали случайно не искам да ме преместят в този обект в който съм в момента. Аз естествено отказах и всичко изглеждаше така сякаш желанието или по-скоро нежеланието ми ще бъде удовлетворено. Да, но ето че това не се случи. А онзи господин се направи на ощипан, все едно, че нищо не зависи от него. Да, това последното може и да е вярно, но щом е така, тогава защо именно той ми направи това предложение? Та той не ми е пряк ръководител? По всичко личи че е съюз с шефката.

Вие как мислите, възможно ли той да има пръст в това преместване или аз нещо търся под вола теле, но едвали като се има предвид извънслужебните им отношения. А да не говорим за какви мизерни пари иде реч, направо подигравка. И обекта е много ниско оборотен, и боноси не мога да получа, просто, и транспорта ми е безбожно скъп, но... не знам какво да правя. Към моментя няма възможност да бъда преместена отново. Вече дори си търся друга работа.

 
  ...
преди: 12 години, 3 месеца
hash: 7ef2bd09e7
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Възможно е шефката да го използва като лично нейн си човек да сондира мнението на служителите, това какво мислят и говорят по нейн адрес и компанията и т.н. Ама това са крайности.

На мен ми се струва, че в твоя случай по-скоро те са имали нуждата от обучен и надежден вътрешен кадър, когото да преместят в този обект. Ти поддържай добри отношения с твоите началници. И след месец-два ги питай дали има възможност да бъдеш преместена на по-близък обект. Обясни им, че си затруднена с транспорта понеже ти отнема много време и средства. Доколкото разбирам те сменят работници като носни кърпи. Със сигурност те са доволни от тебе.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker