Селянка - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121157)
 Любов и изневяра (29695)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21891)
 Семейство (6469)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18512)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от На работното място

Селянка
преди: 12 години, 4 месеца, прочетена 5326 пъти
Аз съм израснала на село, но от години живея и работя в града. Като гледам по нищо не се отличавам от гражданките-не говоря на диалект, къпя се редовно, културна съм, усмихната и приветлива съм, не използвам не цензурни думи, обличам се нормално.

Работя в магазин, имам си редовни клиентки, които са си коренячки гражданки имаме си приказка и аз разлика между тях и мен не виждам, нито като държание, нито като разбирания и т. н. Не ми е комплекс, че съм израснала, учила и живяла на село и че си падам малко по-консервативна от гражданките за някои неща, но ми става много гадно, когато не справедливо ми се намекне"да не се държа като селянка".

Поводът да мърморя, е че шефът ми се "изпусна" и ми каза да спра да се държа като селянка. Засегнах се, стана ми доста грозно, тъй като не мисля че направих кой знае какво.

Историята е следната:преди година шефа си направи онлайн магазин, за който аз отговарям, в смисъл нищо особено следя поръчките, отговарям на запитванията на клиентите по скайп. И причина за звучното"престани да се държиш като селянка" беше, че се впуснах в обяснения на един клиент, който ме питаше дали има клон на магазина в близкия до неговото населено място град, та да не бие път човека до града в който съм аз, заради един чувал и също така да си спести парички от доставка чрез Еконт, ако го поръча от онлайн магазина.

И аз започнах да му се обяснявам как не сме верига магазини, и че марката, която търси се произвежда в България и че със сигурност ще я има в специализираните магазини в цялата страна и няма смисъл да харчи пари за бензин за да дойде до тук.. В този момент влезе "мрънкалото" и се зачете и много се ядоса, едва ли не според неговите думи аз съм "гонела"клиента.

А човека просто си прави сметката как ще му излезе по-евтино, и исках да съм полезна. Отворих си голямата уста и започнах да мърморя, че не губи кой знае колко заради този човечец, защото това което иска ни носи печалба от 3 лв.

Употребявам "ни", защото моята заплата се влияе от чистата печалба за месеца щом аз ще ги прежаля какво му пречи и на него да ги прежали и той каза да спра да се държа като селянка и да започна да мисля с тая глава. Не разбирам това ли значи да си гражданин? Да трепериш на всяко левче и да гледаш да прекараш хората? Сега треперя от нерви и яд

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 12 години, 4 месеца
hash: 25cf4c5f5b
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Много интересно. Според мен, все пак шефът ти е прав. Негов е магазинът и той има правото да определя маркетинговата политика. Ти по-скоро трябваше да се опиташ да убедиш клиента, че при вас му е много изгодно да закупи продукта, да му изясниш законовите му права да върне продукта, ако е станала грешка например, да му изясниш, колко време ще трае доставката, начинът за разплащане, такива неща. (то това е смисълът на онлайн магазина, не да ти казват - ами какво ще се харчиш, отиди го вземи от другъде)

Ти не си анонимен някакъв интернет-потребител, ти си търговец. Не става дума тук за трите лева, а за това да спечелиш нов клиент, които после да поръчва повече при вас.

И в крайна сметка, ако не ти харесва шефа ти - напусни.

Аз съм например българка, но работя за западно-европеец и често ми казва - „не се обличай, не се дръж като източно-европейка“ и какво сега - другия път гледам да съм на ниво. Плаща ми, има право да има изисквания към начина ми на работа, облекло, държание по време на работа, както и как да се държа с клиенти и с партньори. Такъв е животът - на комуто не му харесва, може сам да си отвори бизнес, да видим, дали е толкова лесно и дали ще отпращаш клиент, дори да е за три лева печалба.

 
  ...
преди: 12 години, 4 месеца
hash: 95e1cacea5
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Сферата в която работиш е такава, че не можеш да си позволиш по никакъв начин да "прогониш" дори такава минимална печалба. Още повече в моментните условия.
Според мен това, което е подразнило шефа ти е факта, че си опитала да посъветваш клиента по-скоро като приятел, а не като продавач, който му иска парите. Както вече ти написа номер 1 шефа ти определя как ще процедирате с хората, и в неговите очи това наистина би изглеждало все едно гониш човека. Много хора се дразнят на шуро-баджанащината и производните ? отношения.

*Syndrome

 
  ...
преди: 12 години, 4 месеца
hash: 0f00757e08
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Често казано си усложняваш живота излишно. И аз съм селянче :) живял съм 17 години на село. Дойдох да уча в университета и някои мои колеги се опитваха да ми намекват нещо от сорта... знаеш ли, че има хора, които дори не са виждали домашни животни като магарета, кози, овце, коне и т. н. Няколко мои преподаватели се ХВАЛЯТ че са видели истинско магаре, че дори са се возили на него и снимали. Имам още няколко подобни ситуации в които родното ми село е помагало в един или друг начин. Това според мен е предимство, макар някои да не мислят така

Селянин и селяния имат разлика колкото света, така че не се комплексирай излишно

 
  ... горе^
преди: 12 години, 4 месеца
hash: 067a2fc81b
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Не това не е разлика между селянин и гражданин а между обикновен човек и търговец. Тъй като си продавач трябва да направиш така, че клиентът да иска да дойде в магазина, не си загубила само 3-те лв а много повече, той като посети магазина, може да реши да си купи още нещо, така и така е дошъл, може да дойде с приятел който да реши да си купи друго нещо след това ще разкаже на други за готината продавачка с хубавата стока и ще дойдат още клиенти. Та прогресията да не ти я описвам. Ти не си там за да спестиш пари на клиента а за да го накараш с удоволствие да ги похарчи при теб, или поне в клоновете на вашата фирма. Като продавач си длъжна да представяш вашата стока не да казваш, че и другаде я има а да казваш, че при вас е най-добра.

 
  ...
преди: 12 години, 4 месеца
hash: c7c5cf229a
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

5.   Аз си върша работата номер 4, но говорим за най-малко 60 км разстояние? Колко ще му излезе бензина докато дойде до града?

 
  ...


...
преди: 12 години, 4 месеца
hash: 3ea94d20e7
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   Най-вероятно това къде си живяла няма нищо общо със "забележката" на шефа ти. Що се отнася до въпросната ситуация относно горните коментари- според мен най-добрата маркетингова стратегия, е да се държиш така все едно клиентът е цар. В случая, ти трябва да слушаш шефа си и просто нямаш думата.... Но ако клиентите ви в крайна сметка останат недоволни, няма да има и по-добра печалба.

1, как по-точно се обличаме и държим в Източна Европа?

 
  ... горе^
преди: 12 години, 4 месеца
hash: c7c5cf229a
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Вие пък сте егати хората, все дървени философи. Вие ме изкарахте много некадърна. Сякаш е дошъл при мен и аз съм го нагрубила и съм казала отивай си. Това са 60 км все пак, колко ще му струва бензина да дойде -20, 30 лв? При условие, че тази стока не е дефицит и ще я има в близкият до него град, защо да не му дам тази информация и да го улесня, вие не бихте ли постъпили така? И 1 не съм казала, че не харесвам шефа си-добър човек е, само ме подразни днешното му изказване.

 
  ...
преди: 12 години, 4 месеца
hash: 9898173855
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

8.   Шефът ти е прав, а ти хал хабер си нямаш от търговия. Аз съм собственик на магазини за дрехи. Твоята цел в тази работа не е да си Майка Тереза и разбираш ли да спестиш горивото на "човечеца", а всячески да го накараш да купи дадената стока именно от ВАС. Може и на още 1000 места да я има същата, може дори и двойно по-евтина да е. Твоята работа е да го убедиш, че именно поръчката/покупката от вас е най-доброто решение за него. Наивна си и има да се учиш още. Аз на мястото на шефа ти бих се огледала за друг човек на твое място. Кой знае и в миналото колко "услужлива" си била съм други клиенти.
И тук обидата "селянка" не мисля, че е била целенасочена към произхода ти, а по скоро към глупостта, която си направила. Напълно прав е човека, радвай се, че не те е изгонил директно(както откровено казано щях да направя аз)... Направо само докато чета и ти се дразня, как може дори да не осъзнаваш колко глупаво мислиш.... че чак си се и засегнала. И в София да беше родена... няма разлика.

 
  ...
преди: 12 години, 4 месеца
hash: 067a2fc81b
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

9.   Продавачке, преценката дали клиентът ще даде 30лв или 300лв за гориво си я прави той сам. След като е избрал да пита в сайта ви, той е наясно къде е градът ви и може би вече е преглътнал сумата за горива. Ти си там не за да мислиш за джоба на клиента, а за джоба на шефа си.

 
  ... горе^
преди: 12 години, 4 месеца
hash: c7c5cf229a
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Номер 8 в голяма грешка си, но както и да е. Заключенията ти от написаното от мен са голи без доказателства. Никога не бих си позволила да изпусна клиент, все пакт това се отразява и на заплатата ми, но просто в случая прецених, че няма смисъл 3 лв да ощетявам човека.

 
  ...

...
преди: 12 години, 4 месеца
hash: c7c5cf229a
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

11.   А 9 ти ако беше на негово място щеше ли изобщо да си правиш труда да питаш, след като си наясно къде е градът ми и си преглътнал парите?

 
  ...
преди: 12 години, 4 месеца
hash: e06b5c1bbf
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Смея да твърдя, че имам представа от работа с клиенти, защото и аз ежедневно работя с такива, при това става дума за суми доста по-големи от 3 лв. (с няколко нули отзад). И смятам, че авторката е права. Един клиент много бързо и лесно разбира, кога търговецът го баламосва и се опитва на всяка цена да го накара да си купи от него, дори да не е изгодно. За всеки уважаващ себе си клиент такъв търговец веднага отива в графата "кожодери" (дори да става дума за 3лв. ) и аз лично повече няма да се върна при такъв.

Обратно, ако търговецът ми каже - така и така, това което искате да направите не е изгодно за вас, можем да ви го направим, няма проблем, ще ви вземем парите, но икономически не си струва. Такъв търговец автоматично ми се издига в очите и другия път, когато имам нужда, пак ще отида при него, защото знам, че няма да лъже и маже, а ще ме посътветва нещо разумно, и току виж следващия път станал алъш-вериша точно с този тъговец.

"Магазинери" като номер 8 са изключително късогледи и гледат на клиентите си като на касички, които трябва да се одрусат максимално, вместо като на дълготрайни партньори.

Авторке, това, което си описала, няма абсолютно нищо общо с това дали си от село или не. Просто си ядосала шефа си и това, че си "селянка" е първото, което му е дошло на ума, за да си го изкара на тебе. Дилемата е съвсем друга, става дума за начин на управление на магазина. По мое лично мнение си постъпила много разумно, но другите са прави, че все пак магазинът не е твой и собственикът определя политиката към клиентите. След като си на заплата, си длъжна да се съобразиш. Това, което не си длъжна, е да търпиш обиди от шефа си, и на твое място бих му заявил това малко по-твърдо (естествено трябва да си готова за евентуални последствия).

Кубрат

 
  ... горе^
преди: 12 години, 4 месеца
hash: 067a2fc81b
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

13.   Е сега ме убеди, че си селянка. Караш се на всеки коментар като на махленски пазар. Ти какво работиш? продавач! за какво си на работното място? за да обслужваш клиентелата на магазина. Не на някой друг магазин, а на този в който си назначена.
Който иска да пести на хората парите не работи като продавач, а им казва не купувайте. Политик може да станеш, имаше един такъв “За Бога, братя, не купувайте! ” премиер беше човекът.

 
  ...
преди: 12 години, 4 месеца
hash: 6301ea334f
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

14.   От номер 1 до 6 - ами разликата е доста по-голяма в сравнение с разликата София - село. Нормално е, не мислиш ли, но като отидеш да работиш и живееш другъде, съответно трябва да се съобразяваш.

Кубрат, не съм съгласна. Не става дума тук за 3-те лв., а за печеленето на клиент. Освен това авторката твърди, че имали онлайн шоп. Значи изпращат по пощата съответния продукт - можеше да му го предложи + да му каже, че ако не е това, което търси, може да си го върне по установения ред.

Аз наскоро търсих добър зъболекар -какво мислиш, че ми казаха - ами отиди при по-близък до населеното си място, за да спестиш пари за бензин?
Всеки сам си прави сметката, а работата на търговеца е да продава. Никой не очаква от него да хвали стоките на близките ти градове и да ти казва, къде можеш да намериш същата стока по-изгодно.

 
  ...
преди: 12 години, 4 месеца
hash: 4b10ddcee1
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

15.   Шефът ти категорично НЕ е прав, разбира се :)

Да делиш хората според произхода, пола, физическите белези и т. н. е дискриминация - която е недопустима в работна обстановка. Ако ти си му изпуснала "златната рибка", то той е постъпил десет пъти по-непрофесионално, като те е засегнал на 'селянка'. Би могъл да те смъмри, да ти нареди как да постъпиш следващия път. Но не и да те обижда.
Сега за теб.

Щом шефът изисква да свършиш някаква работа в определени параметри, ти не можеш да спориш с него. Дори и да си права в собствените си очи, е недопустимо да налагаш своите виждания за чужд бизнес. Има една приказка: "Тук е така! " И толкоз. Или приемаш, или си търсиш друга работа.
Ако допускаш някаква грешка, все пак, то тя се корени в твоето отношение към теб самата. Бъди себе си. Не се стреми да търсиш разлики или прилики между себе си и гражданките. Много от тях са толкова гражданки, колкото цървулите на пра-прадядо ми :) Аз съм от град (красив, културен:), но се наложи да поживея две-три години на село.

Е, имах подобен проблем. Каквото и да направех, колкото и да се стараех да се впиша, си оставах в категорията на "вие, гражданята". Накрая си правех каквото си искам, по начина, който допада на мен. Спрях да се обиждам или сравнявам и някак всичко си дойде на мястото.
И последно. Хората, които опознах на село, бяха отрудени. Много чисти. В повечето домакинства се спазва отлична хигиена. Нещо, което е рядкост за София. Щедри хора са. Казват си, каквото им е на душа, дори и да те засегнат, но са дружелюбни и си помагат. Умеят да се веселят, ядат органична храна, правят страхотно вино, работят непрекъснато (когато не празнуват имен ден :) - и въобще скоро 'селянин' ще звучи като комплимент :).

 
  ... горе^

...
преди: 12 години, 4 месеца
hash: 27fc9e02ef
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

17.   Може би шефът ти иска да клиентът да купи продуктът лично от вас. По-добре не впускай в излишни обяснения към клиентите, пресявай си инфото, за да не им губиш времето.
Аз лично много мразя някой продавач да ми разтяга локуми за това и онова може би защото не обичам да се заседявам много в магазините.
Иначе личи си, че си се засегнала от думата ''селянка'', но тази дума я употребяват за всичко и всеки. Шефът ти е виновен, защото не може да ти го каже като професионалист и работодател къде си сбъркала, а се държи също като махленски чичка продаващ домати. :) Забрави я тая случка и толкова.

Morena

 
  ...
преди: 12 години, 4 месеца
hash: 5feac24ed3
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

18.   Момиче, ти си постъпила съвестно. Аз много уважавам продавачи, които ме съветват добронамерено, дори да са на загуба от това. Понякога при такива хора отивам да си купя нещо, от ужавение, нищо, че е по-скъпо от мола. При теб грешката е била, че си постъпила в разрез с изискванията на твоя шеф - в случая ако не си съгласна трябва да напуснеш. Но винаги има вариант да не казваш, че това го има еди къде си, а че това са нашите условия на покупко-продажба. Нещо подобно. Бог с теб, имаме нужда повече от такива като теб, хора с добра душа!

 
  ...
преди: 12 години, 4 месеца
hash: e09195bada
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

19.   Благодаря 15 и Кубрат. Боже толкова алчни ли са станали хората, 14 чети преди пишеш. знам за какво става въпрос и да го бях прикоткала да измине 60 км път заради 1 чувал, втори път нямаше да се върне това е на 100% дори и да го бях убедила да си поръча чрез онлайн магазина пак нямаше да повтори. 1. Заявката му е под 50, налага му се горница 3 лв и трябва да заплати доставката на Еконт до тях това са още 24 лв. А въпросът му беше ясен и категоричен-дали има клон на магазина в град близо неговия и от там да си го купи. След като му казах, че не обясних му вариантите, разпитах го за коя храна става въпрос защо да не му дам тази информация и да го правя на глупак. А 13 щом това, че защитавам мнението си и стоя зад грешката си според вас ме прави селянка, предпочитам да съм си селянка отколкото да се остава да ме тъпчат и да не зачитат мнението ми. А и освен това не съм се налагала над шефа, защитих се и му обясних причините. Щом не ме уволни значи все пак за нещо ставам макар и да съм селянка. Но в случая просто нямаше смисъл нито печалба за да баламосвам човека. Айде чао

 
  ... горе^
преди: 12 години, 4 месеца
hash: f507f5c7e1
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

20.   Към авторката: напълно си права.
Аман от "търговци" като 8, бягам далече, не съм и не желая да бъда клиент на хора с подобно мислене.

 
  ...
преди: 12 години, 4 месеца
hash: 2010ac7cbc
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

21.   Търговията не е за всеки :)

 
  ...

...
преди: 12 години, 4 месеца
hash: 2010ac7cbc
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

22.   А, ти защо си пуснала темата авторке? ! В коментарите(поне от тези, които явно са по-умни от теб) ти се казва, че не си права, не си постъпила правилно. А ти започваш да се караш. Ами приеми критиката и за друг пък си вземи поука и се научи как се работи в тоя бранш.
Постъпката ти може да е морална и етична, но е и наивна и глуповата.

 
  ... горе^
преди: 12 години, 4 месеца
hash: e09195bada
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

23.   О я по-спокойно не съм убила човек, вие се зажужукахте като рояк оси. Номер 22 да си имаме уважението -не ме познаваш че да ме наричаш глупачка и наивна. И тези коментари не са критика, а са нападки и обиди. Нормално е да се защитя. Не очаквам да ме възхвалява някой, аз съм си права за себе си и не чувствам вина, че съм "прецакала" шефа и собственият си джоб с печалба от 3 лв. Той шефа даже вече забрави за случилото се и ми вика днес"сърдиш ли се, че си изпуснах нервите"? а 10 ще ти кажа, че не съм начинаеща, от 7години съм в тоя бранш и щом съм преценила, че няма смисъл значи наистина няма. И в крайна сметка все тая кой е прав и кой крив важното е че всички са доволни, край на спора.

 
  ...
преди: 12 години, 4 месеца
hash: e06b5c1bbf
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

24.   Номер 22, не може нещо, което е морално и етично, да е глуповато. Може човек да е достатъчно глуповат да се оставя да го правят на луд само защото е морален и етичен, но постъпката само по себе си не е глупава, а е похвална.

Също така не знам на какво отгоре прецени кои коментари колко са "умни", може би по това колко са съгласни с тебе?

Кубрат

 
  ...
преди: 12 години, 4 месеца
hash: 2010ac7cbc
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

25.   От 22 до 24 - опреледих отделни коментари като не до там умни, единствено и само заради тяхното съдържание. Без значение дали съвпадат с моето мнение или не.
Тука явно същността на въпроса не опита до "някакви си три лева", а до това, че когато изпълняваш длъжността, за която си нает трябва да се съобразяваш с нейните изисквания.
И всички, които толкова роптаят срещу "алчните" търговци... колкото и да не ви се иска, те се хранят и живеят от това и използват различни тактики и методи за да бъдете техен клиент. Още повече във времена на криза, които засегнаха най-вече дребната търговия.
И, да, търговеца трябва да е с хъс, няма място за милосърдни постъпки. Това е професията. Ето например да си лекар- идва ти в спешното някой, който те псува, осакатил дете и убил друг човек... Идва ти да до захвърлиш да се мъчи, но работата ти е да го реанимираш.
А, разни всезнайковци, като Кубрат, които във всяка тема се изказват много вещи, понякога е по-добре да замълчат.

 
  ... горе^
преди: 12 години, 4 месеца
hash: f507f5c7e1
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

26.   В случая Кубрат е прав: не може нещо, което е морално и етично, да бъде наивно и глуповато.

Иначе, гледайте си "хъса", който ви храни, но имайте предвид, че хората не са глупаци. Във всеки случай, не повече от вас.

Преди години работех във фантастико, със старите кантари, и бяха направили кантара откъм мойта страна да показва 10 грама, а от външната 0. Като им казах да го оправят, те ми отговориха: нищо, това те /клиентите/ не го виждат. Аз им викам: да, но хората си излизат оттук с чувството, че са излъгани... а те:... ще отидат в съседния магазин, където ще ги ударят с 20 грама и пак ще се върнат тук. :(

Ето това ви е логиката. :( Не можеш да спечелиш от това, че си прецакал накого "с хъс".

 
  ...

...
преди: 12 години, 4 месеца
hash: 3ea94d20e7
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

27.   25, по принцип точно алчността може да доведе да загуба. Не става въпрос за милосърдие. Човек, който не гледа в перспектива, не е добър търговец.

 
  ...
преди: 12 години, 4 месеца
hash: fdf842aae2
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

28.   До номер 26- това, което разказваш си е чиста ЛЪЖА. Изобщо нямам предвид, че трябва да печелиш с лъжа. Не си ме разбрала. Аз също ненавиждам подобно печелбарство... Защото все пък също съм клиент.
В случая историята на авторката, човека я е питал дали имат по-близък магазин. Тя е трябвало да отговори не и точка. А след това да се опита да рекламира по някакъв начин техния магазин, като го прикани да прегледа другите стоки и да му намекне съвсем директно, че те имат голям асортимент и т. н., и т. н. Да не се впускам в излишни обяснения. Зависи от конкретната ситуация.

 
  ... горе^
преди: 12 години, 4 месеца
hash: 41d41c0653
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

29.   25, Явно не си прочел, афектиран и заслепен от снобарщина, че съм "селянка" си решил да ми драснеш два-три обидни реда, за които твърдиш, че са градивна критика. С удоволствие бих приела критиката ви, ако човека беше задал въпроса си примерно"имате ли.... в момента да дойда да го закупя"или нещо подобно и аз да започна да му се обяснявам, тогава да виновна съм, но случаят не е такъв... И според преценката ми той и без това нямаше да стане клиент нито на онлайн магазина, нито пък на магазина, в който работя. В крайна сметка сме хора и като виждам, че да се боря за нещо е безсмислено, защо да не си бъдем полезни един на друг се питам аз? Каквато и да е постъпката ми за теб ми е все тая, мен са ме учили, че трябва не само да продам нещичко на някого, а да му помогна в избора и да му предложа най-доброто решение за него, с цел да се върне отново, а продаденото от мен да носи хубава печалба. Най-доброто решение за човека обаче в случая беше да не се разкарва 60км и да похарчи 25-26 лв за бензин или да гуши разни фирми с малко повече заради някакви тъпи 3 лв печалба за мен, като това нещо може да си го закупи в най-близкият магазин до тях. Защо да се правя на 6 без 10, ти щеше ли да се правиш на много отракан и обигран в професията, а 25? И да отнасям се с уважение и гледам джоба на шефа, но повече гледам какво е по-угодно на клиентите, защото фактически те са тези които ме хранят. Шефа е длъжен да ми плаща само минималната заплата за страната, нататък всичко зависи от клиентите. Благодаря ви много за подкрепата и разбирането на всички ви.

 
  ...
преди: 12 години, 4 месеца
hash: 7fe80cf3d8
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

30.   Ох, авторке, след първия ред се отказах да ти чета поста. Дървен философ си и не проумяваш какво искам да ти кажа. И да, супер наивна си, НЕ СТАВАШ за тази работа. Жалко за шефа ти, дано се осъзнае.
А относно комплексите, които имаш, че си родена на село, само едно ще ти кажа "селянин" е определение за манталитет! Човека може да се махне от селото, но селото от него- не! А дали това се отнася до теб, не знам и не ме интересува. Оправяй си се. Има още много да си блъскаш главата... Все пак ти желая успех!

 
  ...
преди: 12 години, 4 месеца
hash: 41d41c0653
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

31.   Напротив 30 проумявам и знам какво имаш предвид, но се съгласи, че ти просто си говориш наизуст. Както и да е, ти не си човека, който ще ми дава оценки и дали ставам или не ставам за нещо. Всичко хубаво ти желая.

 
  ... горе^

...
преди: 12 години, 4 месеца
hash: 41f8b3c33c
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

32.   След като си писала тук, авторке, не може да очакваш да получиш само "подкрепа и разбиране", а да изтърпиш и критика... А и по принцип не само тук, навсякъде в живота е така...

 
  ...
преди: 12 години, 4 месеца
hash: b906159bcb
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

33.   Няма такъв филм "да не дава излишни пари човечеца" ти си там за да продаваш, а не да учиш хората на спестовност. Радвай се че още си на работа , явно шефа ти е добър човек иначе логичното е да ти покаже вратата на момента.

 
  ...
преди: 12 години, 4 месеца
hash: e06b5c1bbf
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

34.   33, не тя е там, за да консултира клиентите и да им казва кое е най-добре за тях. Затова се казва "продавач-консултант". Другото е тарикатлък на дребно.

Кубрат

 
  ... горе^
преди: 12 години, 4 месеца
hash: aa924a119e
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

35.   А бе 33 ти си чел/а не дочел/а.. Отклоняваш се от темата. Извън казуса относно "проблема ми" :Ти сигурно като отидеш в някой магазин и много обичаш да те правят на глупачка и да ти се подиграват в очите един вид с цел да ти вземат парите и да напълниш касата.?

 
  ...
преди: 12 години, 4 месеца
hash: d0fce9e8a5
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

36.   Коментара на 34 искрено ме разсмя. Значи да си продавач-консултант означава да консултираш клиентите за целия стоков пазар в страната?!
Ужас, някои хора по-добре никога ама никога да не им минава през ум да развиват самостоятелен бизнес. Не е за всеки.

 
  ...

...
преди: 12 години, 4 месеца
hash: aa924a119e
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

37.   Не е смешно 36, 34 е прав, по принцип това е смисълът на професията"продавач-консултант", а дали ще упътя за дадена стока някого е личностен избор. Често се е случвало хора без работа, които по цял ден обикалят и сравняват цените по магазините да идват и мрънкат защо е по-скъпо. И вместо шефа да предложи по изгодна оферта, той го отпраща да отиде да си купи от там където същият артикул е по-евтин. Е сега за това няма да кажете, че селска постъпка, защото магазина е негов, но в крайна сметка можеше да предложи да му намали цената и пак да има печалба, а той го натири.

 
  ... горе^
преди: 12 години, 4 месеца
hash: e06b5c1bbf
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

38.   36, много зависи от бизнеса, надявам се да не ми се налага да ставам продавач в магазин, но професията "продавач" е много по-широко понятие. Като тръгнеш да продаваш неща, които струват 5-6 цифрени суми, и вземаш процент от сумата само за консултацията кое е по-добре за клиента, тогава ще те питам докъде ще стигнеш с твоя манталитет "абе дай тоя път да го излъжем да си купи, пък че никога после няма да се върне, кво ти пука".

Кубрат

 
  ...
преди: 11 години, 11 месеца
hash: 1ab18d85ec
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

39.   Не мога да разбера, защо хората си подхвърлят разни реплики, като селянин! Не разбрахте ли, че цяла България е едно голямо село. Няма нищо лошо да си селянин, а селяния има навсякъде от селото до министерството. И защо всички вие се опитвате да я убедите, че не е постъпила правилно, напротив зависи от гледната точка и от ситуацията. Така е преценила в момента така е постъпила. НИКОЙ НЯМА ПРАВО ДА ОБИЖДА ДРУГИЯ, МОЖЕ ДА ГО ПОСЪВЕТВА, НО НЕ И ДА ОБИЖДА! Пожелавам ти успех в магазина!

 
  ...
преди: 11 години, 11 месеца
hash: fcb8f4d544
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

40.   Мила, не се впрягай, "селянина" е състояние на духа, не местожителство. Аз съм кореняк софиянка и какво, боклуци има навсякъде. А по шефските постове много комплексари се навъдиха - факт. Сложи си го на онази работа, да не ти ходи пеша ;)
Катрин

 
  ... горе^
преди: 11 години, 11 месеца
hash: fcb8f4d544
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

41.   Номер 1 - шефа е прав да направи забележка на подчинения си, а НЕ да го нарича с обидни епитети. В цивилизованите държави може да олекне с няколко хилки за подобни своеволия!!!
Катрин

 
  ...

...
преди: 11 години, 11 месеца
hash: 0b4e44d84b
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

42.   Ей аман от селяни "кой ще му сипе бензина" не те интересува казваш че няма друг магазин да се оправя да не плащаш ти бензина. Свикнали сте да говорите с всички по 2 часа все едно е съседа с кравите...

 
  ...
преди: 11 години, 11 месеца
hash: 186223c920
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

43.   А ти му кажи да не се държи като еврейн.
Аз съм си от София, но нямам нищо против селата, намирам ги за очарователни и с радост ходя на разходка извън София.

 
  ... горе^
преди: 11 години, 11 месеца
hash: 9600ee0f6e
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

44.   Авторке, не прави грешката да питаш когото и да било дали си постъпила правилно. Няма правилно и грешно в обективен смисъл има само квалификации. И какво очакваш от подобен сайт? Тук 90% от хората са комплексирани и нещастни, търсят някой по-нещастен от тях, за да си вдигнат липсващото самочувствие. Какво да ти кажат, освен да те оплюят. Не им се обяснявай защо си постъпила еди-как си, какви са пък те, просто си живей живота и му се наслаждавай...

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker