Не мога да си намеря работа - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121189)
 Любов и изневяра (29708)
 Секс и интимност (14357)
 Тинейджърски (21896)
 Семейство (6472)
 Здраве (9598)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3179)
 Образование (7302)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18521)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от На работното място

Не мога да си намеря работа
преди: 12 години, 3 месеца, прочетена 6689 пъти
Вече 8 месеца не мога да си намеря работа.
Пробвах в супери, магазини, борсата, джобса, но оферти няма.

Имам висше икономическо, но се чудя за къв ми беше да се занимавам с тая глупост - никой не търси висшисти еле пък икономисти.
Имам известен стаж от 6 години в магазини, търговия, мога да се справям и с по-голямо натоварване, но съм съгласна и на 250 кинта, само да имам някакъв доход, просто нещо.

Работила съм и в спедиторския бранш, но понеже търговията много се спече от там никой не ми звъни изобщо, а на обявите пише да не звъня или да нося сиви на място. Егати, нямам думи.
Кандидатствам всеки ден, ако се обади някой ходя ама все ми казват че има примерно още 30 човека за позицията - Ясно, все има някой по-добър от тебе.

А познатите ми едни мишки, никой не ще с услуга да ме препоръча, все ми викат че съкращават а не назначават.

На борсата пък само учители с педагогика търсят.
Да бях станала даскъл, пак щех да взимам някой лев, а с тая тъпа икономика нищо и нищо.
Знам английски на работно ниво, ама кво от тва те всички знаят английски, незнам даже за какво учиме още български - те обявите вече са на английски като гледам...

Незнам, имах планове да имам работа, да създам семейство да имам и дете, а сега съм сама безработна и оцелявам ден за ден с най-минималното...

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 12 години, 3 месеца
hash: 830b29d6e4
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Първо - съжалявам, но си оправи малко българския. Не използвай думи като „егати“ и „кво“, ако искаш да си намериш работа по специялността.

Имам доста познати с висше икономическо образование, но имат работа и добър доход, при теб какъв е проблемът?

Според мен, твоят университет не е добър, живееш в малък или средно голям град с голяма безработица, никога не си работила по-продължително някъде и нямаш трудови навици и кой да те препоръча, нямаш социялни компетенции, което е задължително за един икономист - мениджър, в маркетинга, във финансовата сфера. Живееш при родителите си, свикнала си те да ти решават проблемите и сега е трудно. Те са фрустрирани, негативни и повтарят, как няма да се справиш, колко си такава и онакава и като се явиш на интервю - просто никой не иска такъв човек. Махни се от средата си и семейството си задължително.

Погледни от добрата му страна - млада си, здрава си, МОБИЛНА СИ (нямаш мъж и деца), знаеш що-годе някакъв език, имаш висше образование.

Търси си работа в София, бъди готова да напуснеш топлото гнездо и да се оправяш сама, бъди готова да почнеш от ниска позиция с малко, но достатачно за живот пари. (към 600 лв. чисти в София) - 200 ще ти отиват за някоя стая, 30-50 за ток и вода, и парно. Това е максимумът. За транспорт трябва да си приготвиш пари, ще ти останат само за ядене, но нали това искаш?

След това почни да търсиш по-добра работа и т. н. Така се оправят хората и в София, и в чужбина, но са готови на рискове, имат хъс и не са увесили нос, че не става.

Успех

Лаура

 
  ...
преди: 12 години, 3 месеца
hash: ab5ebc71a9
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Не си само ти... много сме в това положение Жалко е, човек с висше образование да работи за някви кирливи 100-200 лв. Но като няма друго го правиш, докато не си намериш нещо което ти харесва и задоволява финансово и психически :) Не се отчайвай, все някои ден и на твоята улица ще изгрее слънце.

NoBody

 
  ...
преди: 12 години, 3 месеца
hash: 9be2f53ac7
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

3.   Много хора кандидатстват за едно работно място.
За продавачка са от 200 до 900 души в моя град. Сигурна съм, че от джобс преглеждат само първите 30-40 св-та. Но и да си сред първите 20 пак не е гаранция, че ще ти се обадят за интервю. Бюрата по труда са безсмислени. От там ме пратиха на две места за стаж и нищо. Сега другата седмица ще ходя, дано ми предложат нещо, те ще предложат, ама над 240 лв. едва ли ще има. Работодателите гледат да минат тънко и те. Нали е криза. Ама аз с тези 240 лв не мога да си платя само сметките, а храната? Значи трябва да си намеря 2-ра работа, за да преживея месеца, а аз и първа нямам все още.

Lola

 
  ... горе^
преди: 12 години, 3 месеца
hash: 2386d78ce4
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Къде ги намери тези места за учители?

 
  ...
преди: 12 години, 3 месеца
hash: f1a2b6ca7a
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

5.   Много хора са безработни продалжавай да опитваш не знаеш кога късмета ще ти се усмихне

 
  ...


...
преди: 12 години, 3 месеца
hash: 374a975570
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

6.   И аз да се включа по темата с правописа, засегнат от Лаура. Извинявай, но не е много коректно да правиш забележка на авторката, след като и ти самата допускаш грешки. Пише се специАлност и социАлни. Просто не можах да се сдържа.

Относно безработицата, аз съм на 17г. и лятото си намерих работа точно за една седмица като сервитьорка и изкарвах доста добри пари+бакшиши. Нямах и никакъв опит преди това, както и висше-аз съм 11. клас. Но тази една седмица обиколих половин София, по цял ден бях на интервюта, а на повечето места не ме взимаха, защото нямам 18г. Следователно моят съвет е да продължаваш да търсиш, било то като чистачка(аз и тези обяви гледах). Успех!!!

Нина

 
  ... горе^
преди: 12 години, 3 месеца
hash: 0615d754e9
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Съветът, който ще ти дам е да намериш фирми за работа в чужбина, но не такива където искат пари първоначално. Аз бях с такава във Франция. От 2 месеца съм се върнал и кандидатствах чрез друга фирма отново за Франция. Ще чакам до 10 април и ако не стане имам капитала да тръгна сам / с кола / имам, и нужното ниво френски, за да се оправям, и отивам да си търся на място работа. Та за фирмите... в последната никакви пари не съм давал, само съм платил 35лв. за преводи на всичко без лична карта и книжка.

 
  ...
преди: 12 години, 3 месеца
hash: 1f24527508
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

8.   Щом искаш да ставаш даскал нямаш проблем, отиди и запиши след дипломна квалификация за даскал по физическо лесно и бързо ще я завършиш. Що се отнася до работа по специалност просто разшири познанствата си, започни да се занимаваш с някакво хоби което да те среща с други хора така от приказка на приказка ще се намери нещо. Успех.
Зорба.

 
  ...
преди: 12 години, 3 месеца
hash: 7a98ec68e5
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

9.   Еми ето да, че висшето е фукня и, ако ти трябва работа ще ти потрябват и връзки. Някои хора именно за това учат в чужбина, но не всеки има възможностите на богатите. Учиш икономика и ставаш продавач в магазин за хранителни стоки.

 
  ... горе^
преди: 12 години, 2 месеца
hash: f42e062ea0
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

11.   Абе и аз да питам къде са тези места за учители? Да нямаш предвид Начална педагогика, такива наистина се намират тук-там, но при останалите търсенето е зле.
Иначе ти съчувствам, но толкова много хора имат същия проблем... много е зле положението, ама ще бутаме някак.

 
  ...

...
преди: 12 години, 2 месеца
hash: 16834979a0
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Не чакай до последно да работиш преди да премахнат мястото;)

 
  ...
преди: 10 години, 20 дни
hash: ea3ec71399
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

13.   Не знам дали темата е актуална, но реално погледнато мога да кажа само това. Не е лесно намирането на работа, но ако наистина си реалист и не претендираш за много, има шанс и да те върже.
Ето накратко моята история: Завърших МИО с "Отличен 5. 77" и БА с "Отличен 6. 00". Реално владея наистина на работно ниво английски. Имам сертификат на Кеймбридж. Имам и известни знания по руски език. Но го владея пасивно. Търгувал съм на фондовата борса и прочие. Владея отлично компютри, боравя почти с всякакъв софтуер. Това, което стана обаче, бе, че завърших, а оттам се получи един вакуум от 2-3 месеца, преди да си намеря работа. Хлопах навсякъде. Първата ми работа бе да отида да похлопам на шефа на отдел "Култура и... " - бивш мой преподавател по география - резултатът беше кофти - пълен игнор, после почуках на директора на средното училище, което бях завършил да подаде ръка, при условие, че жена му преди няколко години сама ме срещна и ми каза ''Ако има нещо, обади се! " Е, добре, обадих се и - йок. Мислех да продължа за докторат, но и оттам ми подрязаха крилете, въпреки фактът, че бях голямата работа ужким и самият декан ми каза нееднократно "Ще те вземем! " Пак яко форсиране откъм аналния сфинктер. Обаче в един момент се запитах защо да не се стегна сам и каквото стане. Кандидатствах като луд. Имаше дни съм пускал над 20 обяви за всякаква работа. В момента съм избран да започна като Специалист продажби в голяма мебелна фирма, работеща за износ. Вярно е, че заплатата не е огромна - около 600 лева, с тенденция за повече през силния сезон. Но обстановката е като през социализЪма. Няма норма, няма униформа и условията на труд са отлични поне от първите впечатления, които добих от няколкото ходения до там. Така че, знам, че не давам рецепта и всичко е до късмет. Но по-добре малко, но сигурно и лека и приятна работа пред много пари и после навън. Това е.

 
  ... горе^
преди: 10 години, 19 дни
hash: 08dc18473e
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

14.   Номер 13 изключително точно е усетил нещата. Няма как да си завършил университета и без никакъв опит, да претендираш за голяма заплата. Нямаш ли връзки-започваш от нулата. Ако си работлив и амбициозен, с малко късмет нещата се получават. При мен се случи точно така, но на първата си работа изкарах почти 3 години докато си намеря по-подходяща и натрупам нужният опит. В същото време ми се налагаше постоянно да търпя униженията на пряката си ръководителка и да работя почти без пари ( особено първата година ). Въпреки всичко обаче усилията си заслужаваха. Сега имам прекрасна професия и много добри доходи. Някои мои познати обаче, водени къде от капризи, къде от факта, че родителите им бяха в състояние да им осигурят добър стандарт и без да работят, станаха почти на по 30 и все още си търсят първа работа по специалността.

 
  ...
преди: 9 години, 11 месеца
hash: 6d75f1f1a5
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

15.   Здравейте всички,
значи мога да кажа 2-3 неща от личен опит, защото при мене пък се получиха нещата без никакъв зор! Значи аз съм на 28 от Хасково ( не е голямо градче и има безработица колкото си искаш ), преди 7 години заминах за германия "Берлин", работих 6 години там и между тия 6 г. една от които беше в Дания "Копенхаген". Та оттам научих немския и развих анг. в дания аз самия съм от турски произход и така без да се усетя ми се събраха 4 езика! Изкарах си един сертификат за език в Берлин ( който е достатъчен за кандидастване в Уни. там ).
НО, влече ме носталгия и природата, и затова се върнах, сега работя за 600 лв. в Хасково ( по принцип не почнах заради парите :) а заради работата ), по специалността, впрочем почнах да уча в София "задочно" още съм в началото 1-ва година ( свърши ). кандидатствах на 2 места и на 2-то ми се обадиха ( без никакъв опит съм!!! ) и аз приех едната. НЕ СЪМ КАНДИДАТСТВАЛ в София, там бях сигурен че ще намеря работа! Но учудването ми е че ме приеха в родния ми град без да имам опит, а преди мене знаех че имаше около 20 кандидата, които са кандидатствали за 1 ден :)! След като бях нает още имаше звънящи за позицията! Радвам се много защото ме направиха Помощник Управител ( защото знам езици и говоря по телефона с чуждестранните фирми от Гермнаия, Австрия и Турция ). Незнам, на мене не ми се стори трудно да се намира работа! НО знам че МНОГО не намират даже най-проста така да се каже работа!

 
  ...
преди: 9 години, 11 месеца
hash: cb0d85eeb1
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

16.   Авторке,

само не позволявай безработицата да ти срине самочувствието или мотивацията. Знам, че е трудно. Аз бях в подобна безпътицата миналата година. Работих на едно място около година за 500лв, но нещата така започнаха да се развиват, че положението стана нетърпимо: плачех всяка вечер на майка ми по телефона, изпадах в нервни кризи, с приятеля ми почти се бяхме разделили. И в крайна сметка като видях, че съм се превърнала в различен човек и стремително вървя към дъното, си казах, че това нещо трябва да има край. Напуснах. Без идея какво ще правя нататък, как ще се изхранвам. А въобще не съм малка, на 25 съм! Положението беше доста страшничко, особено като се има предвид, че живея в малък град, работа не се намира въобще, а пък пари си трябват, издържам се сама. Много важно за мен беше, че имах подкрепата на близките ми: морална, а временно дори и финансова.

Изпитах истинско облекчение, когато ми изтече предизвестието, ала кошмарът започна след около месец, когато тръгнах да търся работа. С висше образование и чужд език съм - различен от английски, ала тези неща се оказаха безполезни.

Затова запретнах ръкави и реших, че като няма кой да ми създаде работа, ще си я създам сама. Направих си интернет сайт - доста оригинален и нетипичен като концепци, и започнах да си го развивам. Работя от вкъщи - по цял ден, да не си помислите, че само се излежавам, малко ми е скучно понякога, но пък може би защото ми липсват социалните контакти от стандартния работен ден, всяка вечер излизам - на разходка, на кафе... Чувствам се прекрасно.
Сега, след по-малко от година, печеля около 300лв, малко е, знам, затова плащам само здравни осигуровки. Спрях да пуша цигари, купувам по-малко дрехи, не плащам гориво до работа и обратно. Като цяло мисля, че си излизам на парите, които чисто ми оставаха, докато работех в онзи Аушвиц. Сега дори мисля и нови интернет проекти, от които, евентуално, лека полека да започна да увеличавам приходите си.

С това всичко въобще не целя да те залъгвам, че е лесно, аз самата съм преминала през такъв ад в търсенето на работа и знам как се чувстваш. Просто искам да ти кажа, че човек наистина не знае на какво е способен. Мотивирай се, мисли и търси онези полета, в които си добра и които биха ти доставяли удоволствие.

Успех!

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker