Колежката - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121152)
 Любов и изневяра (29695)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21891)
 Семейство (6469)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18513)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от На работното място

Колежката
преди: 12 години, 3 месеца, прочетена 3368 пъти
На работата има една жена - казвам жена, защото е вече на 25г. Всички колеги я отбягват, но аз като нова там си общувам с нея за да я опозная.
Това, което ми прави впечатление е, че тя постоянно се крие у тях. Колкото и пъти да я каня някъде тя казва "Еми, не може ли да идем еди кога си, когато сме на работа за да не се разкарвам... "
Няма изречение, в което да не включи "Ами, мама каза... "

Сякаш преди да каже и направи нещо се съгласува с майка си за елементарни неща. Разбирам да си споделяш с майка си, но тя и казва всичко буква по буква и ми е странно, сякаш общувам с майка и...
Сама е, все още е необвързана, предполагам защо. Когато си говоря с нея мълчи, отговаря на въпросите ми и нищи повече - много срам...

Постоянно изпитва нужда да ми се хвали какво ще сготви, въпреки че у тях готви майка и... Явно иска да се докаже пред себе си... с готвене веднъж в месеца...

Аз имам и мъж и дете и съм на 28г. и готвя почти всеки ден и правя неща, които тя прави и после се хвали сякаш е открила топлата вода...
Не виждам нищо странно в това да сготвиш за да има ядене или да изчистиш, защото има нужда...
Та... колегите ме подиграват, че общувам с нея, но пък аз гледам да го правя, понеже ще остане сама, а и всеки заслужава внимание...

Но понякога ми идва в повече. Общува като 15-годишна. В разговор изобщо не се включва. Например онзи ден с колегите обсъждахме положението в България... и всеки изказваше гледна точка, а тя мълчеше /както винаги/....

Прави ми впечатление, че се прави на много кротка, но понякога си мисля, че може всичко да се очаква от нея, понеже не разкрива същността си...

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 12 години, 3 месеца
hash: 8ba2af9c87
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Може да ти се струва гадно, несправедливо, но далеч от нея!

Последното ти изречение е страшно вярно - пази се от такива хора. Имам опит (за съжаление), възпитана съм социялно и да помагам на „другарчетата“, но отдавна не сме в Детската градина.
Правилно правят колегите ти, довери се на инстинкта ти, а той ти крещи да се пазиш от нея.
Подобни жени се мислят за нещо повече. Ако ? кажеш, че я съжаляваш - ще ти се изсмее (вътрешно, разбира се, как иначе). За нея вие сте жалките, тя е моралната и добрата, тя живее правилно - вие сте...(всички негативни качества). Дълбоко в себе си завижда и е готова на всичко да ви отмъсти , щом ? се отвори възможност.
Наблюдавай я. И докато в детсктата градина може да те изпорти, че счупила някое стъкло, то на работата можеш да изгърмиш и да останеш и безработна. Освен това рискуваш връзката с другите колеги.

Ако нещо стнане, можеш ли да разчиташ от това момиче да те подкрепи? Замисли се малко. Колко даваш и, колко получаваш в подобна връзка?

Лаура

 
  ...
преди: 12 години, 3 месеца
hash: 9030675eeb
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Добре е, че общуваш с нея, колкото да не се чувства изолирана или по-скоро отхвълена от колектива. Но мисля, че отношенията ти с нея трябва да са в рамките на работното място. Не ти трябва да се сближаваш с нея и да си уговаряш срещи. Пък и тя достатъчно ясно ти е дала да се разбере, че не желае.
Освен това, тя не е длъжна да взима отношения по теми от вашите седянки или по въпроси, които не са пряко свързани с работата. А това за готвенето го казва понеже намира като подходяща тема за разговор с тебе.

 
  ...
преди: 12 години, 3 месеца
hash: c018128cbd
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Ами ;д някои хора говорят повече от други :) И аз съм така, мразя да разговарям с хората! Не ми е приятно!! И аз се съгласувам с мама за много неща!! Но просто ужасно мразя да говоря ;дд Толкова е досадно... обичам да си седя сама, без да казвам и дума :)) Но прибера ли се вкъщи и не спирам да говоря ;д Аз съм двулична рофл ;д

МАКИ-ЧАН

 
  ... горе^
преди: 12 години, 3 месеца
hash: e76cc33fc4
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Едно не мога да разбера, защо хора които не са като вас и са по-затворени и срамежливи, веднага започвате да хвърляте кал по тях. Ти като си толкова добре, по-добре нейдей да общуваш с нея. Защото ми изглежда, че си повдигаш самочувствието- ето горката тя, ако не съм аз да им обърна внимание, не знам какво ще прави. Демек от съжаление. А това се усеща и да може някой ден да ти направи някой номер, за да ти отмъсти за това съжаление. Никой не обича да се държат с него като изпаднал човек, който само може да съжаляваш. Защо например не направите нещо ти и товите колеги да я приобщите? Мислиш ли че някой нормален човек, ще вижда че го презират и отбягват и ще търчи да се доказва пред тези хора. Е аз не бих, ще им тегля една майна, както правят те с мен. Всички искате някакви клоуни дето не си затварят устата и ако някой човек е по-свит, веднага започвате да го плюете. Аз имам чувството, че ти на нейния фон си избиваш комплексите. Аз съм на 28 имам мъже и дете, а тя е необвързана. Аз готвя всеки ден, а тя 1 път в месеца. По-добре не се занимавай повече с това момиче, не знаеш какво е преживяло за да е таква. Или помогни или изобщо не се занимавай, защото само ще я накараш да се чувства по-зле. И разбери едно- хората са различни, това че ти си купонджиика, не значи че и другите трябва да бъдат. Така че или уважавай хората такива каквито са и като нямаш допирни точки не се бутай насила, или си търси хора дето да имат интереси като твоите. Ако това момиче си върши съвестно работата, не виждам защо трябва да се натяга на всички. Все пак там отива да работи, а не да се забавлява и да говори празни приказки по цял ден с колегите. А ти по-добре си насочи вниманието към мъжа и детето и спри да се ровиш в нейния живот, и да правиш анализи как можело това и как можело онова. Всичко може! КАто гледам ти е обсебила цялото внимание, щом и тема си написала за нея.

 
  ...
преди: 12 години, 3 месеца
hash: 8ba2af9c87
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

5.   Прочети коментар номер 4 - нещо подобно се върти и в главата на твоята колежка, Авторке. Аз не можах да го опиша, защото не съм такъв човек, но ето - намери се някой. Мисля, че няма, какво да добавя.
Просто не се занимавай с нея, ще се вкараш в голям кошмар. Точно на теб ще отмъсти за съществото си, макар че си единствената, която се стреми да ? обърне внимание и да ? помогне, да я защити пред другите. Просто ще си достъпна в един момент, ще си се доверила...и ще има възможност да си го върне на света, виновен за всичко.

Аз лично вече не се занимавам с подобни индивиди и животът ми от тогава е много по-добър. Подобни хора само са ми правили лошотии, в най-тежък момент са ми забивали нож в гърба, а нормалните хора, които съм пренебрегвала заради „горкичките слаби души“ са ме измъквали и са ми помагали.

В момента съм обградена с доволни, успели и екстроветирани хора. Всеки да се събира със себеподобните и проблеми няма.


Лаура

 
  ...


...
преди: 12 години, 3 месеца
hash: b10b420cc4
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

6.   Може да не си й симпатична, да нямате общи теми за разговор. Ако ти постоянно я разпитваш като някой полицай нищо чудно, че няма да иска да излезе с теб или ако постоянно и говориш за мъжа си и детето си е леко досадно. За един човек без съпруг/а и дете са безинтересни теми за разговор.
Досега щом не е проявила интерес към теб по-добре я остави намира.


ps: Лаура и от много отворените също може да очакваш мръсно, особено от онези, който постоянно ти се усмихват и мазнят.
За услуги трябва да си им насреща, а когато на теб ти е необходима помощ не ги търси изобщо.
Така че, моля те, не набеждавай всички, които нямат големи усти за подли същества.
В повечето случай е точно обратното. От мазните колеги ти се стоварва най-лошото.

Lola

 
  ... горе^
преди: 12 години, 3 месеца
hash: c018128cbd
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Съгласна съм с коментар 4 :) !!
И не съм съгласна с коментар 1 :)БААКА!!
" Подобни жени се мислят за нещо повече. " - може момичето просто да е притеснително!! :) Ариенай тсууно !!

МАКИ-ЧАН

 
  ...
преди: 12 години, 3 месеца
hash: e4798c92bd
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

8.   Лаура пак се изказва неподготвена, общувай си с успелите и не давай тъпи съвети.

 
  ...
преди: 12 години, 3 месеца
hash: 8ba2af9c87
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   Lola, аз от никого нищо не очаквам, и от нормалните хора, какво остава за тези, на които светът им е виновен.

Има много зле изглеждащи хора, които не са заможни, но ето - позитивни са и успяват. Имам такива познати, мога да разчитам на тях и те на мен. Но това е ДВУСТРАННА ВРЪЗКА, не може едната страна да дава, дава, дава, другата само да взима (защото е онеправдана и т. н. ).

И авторката ще го разбере. Прекалената социялност накрая може да ти излезне пред носа! Най-късно, когато настане време за съкращения, въпросната ще намери начин да я очерни.

Лаура

 
  ... горе^
преди: 12 години, 3 месеца
hash: 12e10d4811
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Не мога да разбера тоя тъп балкански манталитет че колегите ни задължително трябва да са ни и приятели. Авторке, ти си отишла на работа не да завързваш лични приятелства, а да си свършиш работата и да си вземеш заплата. Същото е и с въпросното момиче - тя не е длъжна да се сприятелява с никого. Ако си върши добре работата и спазва служебна любезност в рамките на "санитарния минимум" - не виждам какво има да търсиш от нея повече! А случайно не ти ли мина през ума, че твоята компания може да й е неприятна, но е достатъчно любезна да не ти го каже директно. Щом по време на разговор си мълчи и не задава въпроси - това е любезен начин да ти покаже, че или разговорът е скучен, или събеседникът е неприятен. Щом постоянно отбива поканите ти за кафе - значи просто не иска да излиза теб по кафета. Не виждам защо не се проумяват елементарни неща и се търси под вола теле - такава била колежката, онакава била. Ами ти каква си? През собствените си очи се виждаш по един начин, но дали по същия начин те възприемат околните и дали всички те възприемат еднакво? Искаш ли да ти кажа аз като страничен наблюдател и читател на твоята история какво първично впечатление си съставих за теб - у мен оставяш чувство, че си потънала в лойта на собственото си самодовлство, базирано на факта, че "си имаш мъж и дете", позволяваш си да съдиш всеки, който е различен от теб и се изявяваш като уж състрадателна за да си четкаш егото. Но това е моето мнение, някой друг може да те възприема различно от мен, защото няма двама еднакви човека и всеки е по свой начин уникален като виждания и начин да живот. Но различността на другите от мен не ми дава основание да ги поставям в категория "по-низши" или да ги съдя за това, което са.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker