Писна ми! - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121141)
 Любов и изневяра (29694)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21890)
 Семейство (6468)
 Здраве (9595)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3177)
 Образование (7300)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18507)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от На работното място

Писна ми!
преди: 12 години, 3 месеца, прочетена 3726 пъти
Знам, че здравеопазването като цяло е хаос и понякога е доста трудно да се ориентира човек... знам, че на родителите най-ценното са им децата, да са живи и здрави всичките, и аз имам двенки.... ама ми писна да се влачат малоумни родители в Университетска педиатрична болница, в НЕ спешен кабинет, по всяко време на денонощието, защото детето било имало висока температура, лекарствата не действали и не можели да я свалят!

И като им се каже, че това е нормална реакция на организма и че трябва първо в спешния център, който обслужва неработното време на джипито им да идат, да почнат да спорят, вдигат скандали и заплашват! Е писна ми!

Две деца съм отгледала, никога не съм ги водила в спешен център заради повишена температура само! И да ми цитират разни Англии и Канади, в които първо, заплатите на д-рите и сестрите са 10 пъти по - големи, отколкото тук, и второ, ще видят Университетска болница веднага през крив макарон!

Ще има да чааааакат, дни и седмици, ако изобщо преценят, че са за там! Плюйте, колкото искате, отгоре на това писмо, кажете ми, че съм безсърдечна и прочее, аз да си кажа!
П. С. За тези, които ще ме посъветват да си сменя работното място-процедурата е в ход, ще стане скоро! Просто безумно ми писна от малоумници, дето не могат една температура да свалят, а тръгнали деца да раждат и отглеждат!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 12 години, 3 месеца
hash: 28eff7e5e9
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Правилно си сменяш работата, щом не ти харесва, но призванието на лекарите и медицинския персонал като цяло (надявам се да не си лекар) е да служат на хората, не да им е спокойно.

Който иска спокойна работа, да си стои в лабораторията, да не се занимава с хора!

Прави са родителите да търсят лекарска помощ, ти не си на правилното място, щом не искаш да им я дадеш.

 
  ...
преди: 12 години, 3 месеца
hash: 8959cb331c
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Хубаво правиш, като си сменяш работното място. А професията да смениш, ще е още по-добре.

 
  ...
преди: 12 години, 3 месеца
hash: 83ea907bd4
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Да, не искам да я давам на малоумници, защото не за това ми се плаща! Както подчертах, кабинетът не е спешен, за тези оплаквания си има мед центрове, ние работим малко по-различна работа, гледаме хронично болни деца! То че и правилата не са като хората, ясно е... но и не може да си родител и да си толкова смотан, че да не можеш температура да свалиш!

Апропо, вие за без пари ли работите? И поемате ли задачите и на всички съседни отдели, защото те не са в състояние или ги мързи да се справят с тях? И смятате за нормално пациентите да псуват и заплашват, при положение, че не са дошли, където трябва? Според мен нормалната реакция е да бъдеш учтив и да помолиш, ако си отишъл вместо в Кметството, в Общинския съвет например... Ама иначе чиновниците най-редовно ни режат и няма възмущение, нали? А ред знаете ли какво е, или то е за ония, белите държави? Аман от хора, на които целият свят трябва да се чувства задължен, само защото са се родили и са живи! И след като не ме познавате, от едно изказване едва ли можете да ми прецените професионалните и човешките качества, за да ми давате оценка и професионално да ме ориентирате!

 
  ... горе^
преди: 12 години, 3 месеца
hash: faa59abce3
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Лекарка ли си или санитарка?

 
  ...
преди: 12 години, 3 месеца
hash: de9b0f4956
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Ами сложете един голям червен надпис: "ТУК НЕ Е СПЕШНА ПОМОЩ И НЕ СВАЛЯМЕ ТЕМПЕРАТУРА!!! " и го осветете с прожектори да се вижда хубаво и нощем. На невидялите раздавайте и очила...

 
  ...


...
преди: 12 години, 3 месеца
hash: 83ea907bd4
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   :))Номер 5, идеята Ви е брилянтна, само че е малко неприложима;))Всъщност цялата беда идва от кофти мениджмънт, и не е да не го зная.... пък и просто бях ядосана в момента, изхвърлих си адреналина, сега вече съм добре;))Благодаря за хумора:))Хубава, здрава и красива пролет на всички:)))

 
  ... горе^
преди: 12 години, 1 месец
hash: 53f7100538
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Съгласна съм с Автора.
Моя приятел е лекар в неотложна помощ. Давам пример-моя позната настива-температура и т. н Обадила се на спешните( линейките) и чак недоволна че недошли.. Няма как да дойдат за глупости. Тези приказки за Хипократова клетва вече стават банални. Как да работиш и да се чувстваш пълноценен с заплата от 600лв?

 
  ...
преди: 12 години, 1 месец
hash: 52583afad3
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Съгласна, но не напълно с авторката. Къде са личните лекари, на който касата плаща за всеки пациент? Къде са бе? Половината ден не можеш да ги намериш. А когато нещо спешно ти се случи и телефон не вдигат. И тогава къде да ходят ошашканите родители? Нямам и ден пропуснато осигуряване и въпреки това когато веднъж на две години ми потрябва талон за специалист, личния ми лекар-няма...! Изписва ми някакви лекарства/зависи кой представител е минал и му е дал бонус/Само че, не съм съгласна, че може да лекува гинекологични проблеми, неврологични или пулмологични да речем. Ако можеше, то нямаше да има нужда от специалисти. Е за това хората търсят помощ там където я намират. И в същото време са уплашени и изнервени. Аз също съм медицинско лице и казвам, че не са виновни хората, а системата в здравеопазването. Такава каша, никъде в обърканата ни държава няма. Само че, не обвинявам родителите, които не е задължително да разбират от болести, а факта, че няма към кого да се обърнат и за това търсят помощ където и да е. Само с едно не съм съгласна. Авторке не всеки разбира от медицина. Всички които имаме деца знаем, колко упорито може да бъде състоянието с повишена температура. Знаем също, колко бързо стават усложненията като гърч например. Е нормално е хората да са уплашени. Не е задължително да можеш да смъкнеш температура и тогава да ставаш родител. Стига моля ти се!!!

 
  ...
преди: 12 години, 1 месец
hash: 012ac9671a
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   Колегата, не ви знам къде работите и какъв опит имате, но температурният гърч не е състояние, непременно обвързано с висока температура. Виждала съм гърчове на 37, 2, и то не един и два! И никъде не съм споменала, че не трябва да се ходи на лекар, а да се прецизират нещата, защото ние в специализираните болници не сме виновни за лошото състояние на здравеопазването в БГ, и не сме волове, че да мъкнем работата на ОПЛ и мед. центрове! При това без заплащане отделно за това! Когато човек започва работа, не му казват, че ще прави и по 30-ина амбулаторни прегледа за 12 часово дежурство, освен приетите в болница! Кабинетът е приемен кабинет на болница и точка! Не е селска здравна служба!

 
  ... горе^
преди: 11 години, 5 месеца
hash: be77600f74
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Еми не знам каква лекарка или сестра си. Но щом някой родител не може да свали температура, вероятно е пробвал всичко възможно преди да дойде и опре до вас. Вас на които за това ви се плаща, ако са ви малко парите отидете там където смятате че ще получавате заслуженото възнаграждение. Не хулете пациентите. В България съм забелязал тази грозна тенденция винаги пациента или клиента да е виновен. Влизаш в кафето сервитьорката пухти, че трябва да става, влизам в магазина и магазинерката ме поглежда с такъв поглед, че ми става неудобно и започвам да се чувствам виновен, че я притеснявам с това че ще пазаря. Сега и твоите изцепки. Еми като не ви харесва сменяйте професията. Заплатите на всички не стигат. Относно температурите едното от децата ми не само, че аз не можех да и я сваля, но и в болницата се бореха 3 дена. Хексалгин, нурофен и панадол на 2г. дете да не свали температурата и ти да ми се правиш на много вряла и кипяла. професор Бобев хематолог каза че много деца имат такава особенност на имунната система до 4-5г. възраст, виждам че това не ти е известно така, че предполагам какъв лекар си. По-добре напусни, защото очевидно имаш по-малки познания по медицина и от пациентите си, че и нахално ги обвиняваш за собственото си безхаберие. Хубавото е че сред мършата има и страхотни лекари и слава богу, че ги има.

 
  ...

...
преди: 11 години, 5 месеца
hash: 6e71c86d37
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

11.   Ето от такива като Вас, Госпожо, ни е писнало! Не спазвате реда, отивате направо в болницата! Ако детето Ви има просто температура и никакво друго оплакване, и то от няколко часа, щом искате да ви гадаят, отидете на врачка! Ако непременно сте решили веднага да отидете на лекар, идете си при личния или в мед. център, който му обслужва спешността в неработно време, не се набивайте в болниците, те нямат задължение да ви преглеждат безплатно децата, защото ЗОК нищо не плаща за такива прегледи! Плаща се именно в медицинските центрове и на личните лекари и там сте осигурени, или ако ПОСТЪПИТЕ В БОЛНИЦА! Но не и да ви преглеждат в болницата! И никой не ви е длъжен, нито на Вас, нито на децата Ви, че да ви работи денонощно без пари! Вие също така не можете да ми преценявате квалификацията, защото от четене в Интернет ако се ставаше лекар или сестра, нямаше да има проблеми- всеки ще се лекува сам... А също така не Ви достига домашно възпитание, откъде- накъде ще се обръщате към мен на "ти"? Но иначе знаете кой лекар е компетентен и кой не, нали така?

 
  ...
преди: 11 години, 5 месеца
hash: 5d2c6db08b
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Нормално е да реагирате така, вие сте медицинско лице (надявам се ;д) и сама може да се погрижите за децата и близките си. Но един човек (родител), който не се занимава с това и не знае какво да прави, е нормално да реагира така!! Нямате право да обвинявате! Защото те се притесняват за най-малкото нещо!!! Поставете се на тяхно място, ако не знаехте какво да направите и това да ви е първо дете.. Много некомпетентно от страна на медик да говори така!!! Ужасс и после се, чудим защо здравната система е на това дередже.. Защо въобще сте станала лекар? Номер 2 е мноооооого прав!! А уж се кълнете там, че ще помагате.. Потресаващо.. Ние ви плащаме заплатите и сте длъжни да ни обръщате внимание.. Аз пък какво си говоря на празно.. Сега и мен ще упрекнете, но е така.. Все пак сме в България! :)

 
  ... горе^
преди: 11 години, 5 месеца
hash: 6e71c86d37
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

13.   Същото нечуване и в последния коментар... те се притеснявали и всички ние сме длъжни да им работим без пари за това.... като се притесняват, да отидат, където са осигурени, не където не им е мястото и няма спешност да се обслужва! Ние не сме търтеи, имаме си предостатъчно работа, само че нашата работа е друга, а именно - болнично обслужване! Вие бихте ли работили без пари на хора, на които не им се чака при джипито, излезли са на разходка с децата и искат "за всеки случай" да ги прегледат, които искат да изкопчат безплатен преглед на сополи, какъвто не им се полага по здравна каса на съответното място? Бихте ли се товарили като кон, бихте ли издържали 12 часова смяна, през която да прегледате и да вземете решение и да поемете отговорност за лечението и състоянието на поне 30 деца? Представяте ли си го изобщо? А кога ще се научите какво е РЕД и ДИСЦИПЛИНА? Докато не се научите, няма да има просперитет в нито една област, защото всички трябва да спазват реда, и никой не е длъжен да се товари за сметка на другите!

 
  ...
преди: 11 години, 4 месеца
hash: 6949e996fe
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

14.   В Америка има болници където те преглеждат и без да струва много пари и също така на първо място те преглеждат а не се заяждат и не те отпращат. хората които са ти го казали са прави.

 
  ...
преди: 11 години, 4 месеца
hash: eb2692ae3f
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

15.   Именно за това става дума, 14! ИМА БОЛНИЦИ.... това не е ТАКАВА болница, това е университетска специализирана болница, не болница за сополки, температури и червени гърла!!! И никой не се заяжда с никого. А искаме пациентите, ако са решили въпреки това да се прегледат при нас-не им поема здравната каса такъв преглед - да не се заяждат с нас и да искат мигновено обслужване без пари, а да си вървят по регламента!

 
  ... горе^

...
преди: 11 години, 4 месеца
hash: eb2692ae3f
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

16.   А, и още нещо- като почнат да ми плащат като в Америка, която давате за пример, няма да има проблем. натоварването ще е за сметка на заплащането и всеки ще знае на какво хоро се е хванал, той ще си направи сметка дали да го играе...

 
  ...
преди: 11 години, 4 месеца
hash: 6949e996fe
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

17.   Ами добре хубаво го каза като започнат да ти плащат като в Америка ама кога ще си платиш там следването което за медицина отива 100 000.

 
  ...
преди: 11 години, 4 месеца
hash: eb2692ae3f
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

18.   Убедих се окончателно, че конструктивни и емпатични коментари мога да чуя и прочета само от колеги... което и затвърди решението ми да замина извън България... на всички пожелавам здраве и всичко добро!

 
  ... горе^
преди: 11 години, 4 месеца
hash: e8d106092c
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

19.   От всички коментари които изчетох по темата се затвърди усещането ми че всичко е пари.
За мен лекар или сестра е човек който ако се налага няма и да спи и да яде за да помогне на този който има нужда без през това време да мисли какво ще му дадат.
Всичко друго е бизнес и търговия.
Хора не боледувайте освен ако не сте дойни крави защото така се гледа на пациентите днес.

 
  ...
преди: 11 години, 3 месеца
hash: b9a40fef22
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

20.   Не е нужно да наричаш хората малоумници. Всеки се притеснява за децата си. И аз съм била млада майка с две деца и като вдигнат висока температура съм се паникьосвала. Слава Богу не съм попадала на човек като тебе. Какво като не е спешен кабинета, обясни им човешки, със сигурност ще разберат. Не всички знаят къде да отидат и кого да попитат, както и аз не съм знаела.

 
  ...

...
преди: 11 години, 3 месеца
hash: cfb2dde81f
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

21.   Добре, че сьм бил дете по време на комунизма. Често боледувах и за мой кьсмет това стана по онези времена.
Преди 89-та да упрекваш пациентите си и оплакваш, че си взимала малко пари и затова не искаш да лекуваш народа?

Плюйте комунизма колкото искате, но тогава каквото и да ми станеше, по което и време на денонощието да стане - бягаха като луди да ме оправят. Не помня доктор или мед. сестра да не ми усмихва или говори мило през цялото време. Не знам какви заплати са имали и какво е било положението, но онея мрьсни комуняги, както ги наричате ме гледаха като писано яйце, а вие г-да и г-жи медицински работници очевидно не можете да ме понасяте - мен и всички като мен.
С очите си видях какво беше и виждам какво е сега.
Хайде сега ми напишете роман от типа Льжа в 100 реда.

ПС: Не знам дали се прави умишлено, но в страната ни е закон божий да се слагат винаги неподходящите хора на каквито е да било работни места.

 
  ... горе^
преди: 11 години, 3 месеца
hash: ace24e6160
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

22.   21 - лекарите са взимали тогава по-малко от един таксиметров шофьор, но е нямало за никого нищо и не са се дразнили хората. Такива като авторката днес са изключение, но тогава са си били нормалното. Това разбиране за пациента е наследство от кома.
Комунизмът се е провалил, защото не е успял да създаде стандарт на живот на хората. На Запад са се лекували вече с модерни лекарства, апарати, докато ние сме били на нивото на лечение от преди войната. За всичко ти бухат антибиотици, недай си боже да имаш някаква рядка болест... Майка ми е била болна от бъбреци тогава - искали са да ? ги извадят от чиста проба нямане на апаратура, за да ? направят диагноза. Добре, че е отказала жената, защото днес си има два здрави бъбрека. Слава Богу, че паднал кома, за да дойдат дарения и да могат да я видят на видеозон... Хората на Запад са имали този апарат от поне 20 г. вече.
Аз съм родена през 80-те и планирам свое дете. Какво разбрах обаче - ваксините, които са ни били като бебета са били неафективни и фалшименто. Това наред с неваксинираните роми е причината у нас да има епидемия на заразни болести.
Много се радвам, че не трябва да раждам през кома, защото баба ми са я разпорили и са ? натискали корема, за да роди по-бързо, защото е било 8-ми март и на лекарите им се ходило на банкет. На майка ми пък са сложили свръх доза от медикаменти, които да предизвикват раждането, за да ставало по-бързо. Днес имам достъп, ако не до най-най-новото в медицината, поне до медицината от края на 20 век. Проблеми има, но поне не сме на нивото от 1900-та година. Имаме достъп до медикаменти, лекарите са що-годе добре платени. Не може един лекар да получава по-малко от таксиджия, сори. Лошо ни е здравеопазването, но какво да е като 50% от народа не плаща здравни, останалите са на минимална и плащат 17 лв. на месец...сори - за 17 лв. толкова
Има проблеми, но те далеч не могат да се сравняват със средновековната медицина от преди 25 г. - кълцай, режи, тъпчи с антибиотици и се надявай да оцелее парчето месо пред теб. Ако не оцелее - голяма работа.

Има човек, има проблем - няма човек, няма проблем (Сталин)
Който изпитва носталгия към режим с подобно мото определено има проблем с главата. Авторката пък определено пасва към онова време и не спазва Хипократовата си клетва, а по-скоро Сталиновите идеали. СРАМ И ПОЗОР, че такива имат работа в Здравеопазването
П.П. Колкото до кома - няма какво да се лъжем. Виж статистиките - средната продължителност на живота е била с 3 г. по-ниска от днес. Първи по детска смъртност и аборти след СССР.

 
  ...
преди: 11 години, 3 месеца
hash: cfb2dde81f
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

23.   Както се очакваше - роман от тип `Льжа в 100 реда` в случая номер 22.
Не се научихте, че не може да ни промиете мозьците с глупостите си ей. Тука не е САЩ, натьпчи си го в главата един пьт завинаги. Като искаш да льжеш за това, което е било, като смесиш истина и льжа в едно, поне не говори с хора които са живяли по тях времена. Опитите ви са толкова слаби, че изпитвам сьжаление кьм вас. Така ли не се намери един, който да направи интелигентен опит, който да ме накара да си кажа - Еехеее, вярно бе ... сега сьм много по-зле от колкото преди.

Желая ви успех в начинанието :)

ПС: Казваме и на децата си, какво е било за да виждат истината. ( пффффф пак се провалиха да ме направят робот за 300 лева на месец ... карай )

 
  ...
преди: 11 години, 3 месеца
hash: eb2692ae3f
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

24.   Именно, 20, именно.... никъде не съм споменала, че се държа грубо с пациентите си, напротив - винаги съм готова да помогна било с действие, било със съвет.... само че същите тези пациенти НЕ разбират, като им обясниш ЧОВЕШКИ и любезно, а се нахвърлят да се карат, да псуват, да коментират системата, държавата и нас в отрицателен аспект и често с обидни думи, защото трябва да чакат или защото трябва да плащат, или заради двете.... ето за това става дума именно! Непременно трябва да получат безплатен преглед веднага, в БОЛНИЦАТА, не в медицинския център! Повечето лекари са с по две специалности, от които едната много специализирана, и не сме място за преглеждане на температури и сополи, работим със заболявания, с коити нито една друга болница в България не работи и имаме МНОГО работа точно по специалността! Но да се правят на неразбрали и да виждам все едни и същи лица всеки ден, защото не им се чака при личния или не искат да дочакат смяната му, защото имат СУПЕРВАЖНА работа, много по-важна от детето им... не мога да го приема за нормално! Отговорих на Вас, тъй като само Вашият коментар е конструктивен и е в стила на диалога. Сигурно съм прекалила с епитетите, но елате за няколко дни на моето работно място, и ще видите, че няма начин да не си изпуснете нервите... а в нета не преча на никого с изпускането на парата, поне не си го изкарвам на децата, които обожавам!

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker