Завист и злоба - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121010)
 Любов и изневяра (29665)
 Секс и интимност (14343)
 Тинейджърски (21872)
 Семейство (6460)
 Здраве (9584)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3165)
 Образование (7293)
 В чужбина (1649)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18475)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от На работното място

Завист и злоба
преди: 12 години, 2 месеца, прочетена 7167 пъти
Здравейте, приятели. Работя в женска среда, опитвам се да се държа максимално добре с всички колежки и все не се получава все има някоя, която да е казала нещо за мен. Имам чувството, че всичко това е една голяма завист и омараза от тяхна страна.

Най-младата съм в колектива и също така съм и красива, но никога не парадирам с това и все пак не се получава. Все ме гледата някак странно и непрекъснато говорят зад гърба ми. Защо всички са толкоз злобни и гадни. Просто искам да отида на работа с удоволствие, да ми премине работния ден и да си отида нищо друго не искам от тях, но уви не се получава. Гаднярки!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 12 години, 2 месеца
hash: d6aa51b82d
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Ти откъде знаеш, че говорят зад гърба ти? Някой идва и ти казва или ти си мислиш въз основа на тяхното отношение към теб? По какво съдиш, че нещата не вървят. По това което си написала ми е трудно да ти дам съвет.

 
  ...
преди: 12 години, 2 месеца
hash: 0d1ac86a78
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

2.   Мда, изпитала съм го. Ужасно беше, добре, че беше само за месец. Не е нужно да е чула нещо, игнора и погледите са достатъчни, че не я искат в компанията им.
Жалко рядко се случва да попаднеш на готин колектив.

Ajna

 
  ...
преди: 12 години, 2 месеца
hash: 3ec0fc1855
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

3.   Във всяко стадо си има черна овца. Лошото е, че овците когато не спят, значи са били вълци, а не овци - а всъщност стадото е от овци, а не глутница вълци. Има доста завистливи хора, много ексцентрични, сепаратисти. Трябва да се внимава във всяка секунда.

 
  ... горе^
преди: 12 години, 2 месеца
hash: 56ef3d968f
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Защо ли ми е тъй познато, въпреки, че аз в моя скромен женски колектив съм сред най-възрастните. Виж, това което бих ти дала като съвет е - бъди такава, каквато си, отговаряй им с интелект и се задълбочи в работата си. Аз така правя от известно време (завистта относно моята особа е от друго естество), но ми помага и съм още по-работоспособна, макар, че това още повече ги кара да завиждат!!! Хич да не ти пука, най-важното е човек да е здрав, да има приятели, които не е задължително да бъдат от кръга на колегите!!! Желая ти успех!!! Патриция.

 
  ...
преди: 12 години, 2 месеца
hash: 1b6079ef2c
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

5.   Щом си красива така ще е докато не станеш на моите години /45/ и ще мирясат, но и това не е много сигурно. Имам 30 год. трудов стаж и не помня да съм работила някъде и да не съм била курва, защото съм слаба със сини очи и с 1. 20м. дълга руса коса. Сега вече, косата я няма, очите не са толкова сини, фигурата не толкова слаба. Е вече не съм курва, но пък ми викат дъртофелница. Какво да се прави, ние сме от този тип хора, които винаги ще правят впечатление, винаги ще пораждат завист, а от там умраза и клюки. Единственият изход е просто да свикнеш и да не се замисляш върху това. Колегите винаги ще злорадстват, ако си красива заради това, ако си грозна това също е причина за злорадство. Не си мисли, че няма да окажат влияние върху мирогледа ти и разбиранията за живот. На мен ми послужиха за пример как не трябва никога да постъпвам.

 
  ...


...
преди: 12 години, 2 месеца
hash: 1a211b16f7
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

7.   Подкрепям 5. Мога да потвърдя също, че на мен хубава жена не ми е правила мръсно. Само грозните, опърпаните и тези без самочувствие са ми правили мръсно.

До 14 г. и аз бях невзрачна, но тогава се разхубавих. Почна се с тормоза - бях още дете, когато ме обявиха за к... ва. Дори мъж не бях помирисвала, интересувах се от котки, от уроци, книги, но не и от мъже, но бях виновна, че мъжете се интересуваха от мен.

Свикнала съм да се държа тежко, защото предпочитам да съм обявена за надута и т. н. Излезна ми прозвището „ледена кралица“ и това е добре така. Живях дълго така, дори се крих да се показвам с приятеля си, но в един момент заживяхме заедно и вече не вървеше. Хората толкова бяха свикнали с поведението ми, че направо гледаха в тъч, когато се показах като любяща жена с него. Дори някои ме обяили за обратна!

Винаги, ама винаги са ми правени най-мръсни мръсотии от грозни и невзрачни жени на всички възрасти.
Днес сама съм си шеф и не се занимавам с глупости. Имам си подчинени мъже, поддържам и добра връзка с приятелки и съпруги, които след като ме опознаят, вече не се страхуват за мъжленцата си.

Още не съм на 40+, но понякога ми се иска. В магазина ме зяпат, таксиджиите си мислят, че могат да фамилярничат с мен, КАТ-аджийте също, получвам неприлични предложения, жените ми правят мръсно.

И вес пак предпочитам да съм красива, с дълга руса коса, с голям бюст и слаба, отколкото грозна и неподдържана, къкреща в собствената си жлъч и злоба.
Като малка бях грозното патенце, обиждали са ме, но не съм се озлобила от това. Ако не бях станала хубава, щях все пак да се поддържам, да внимавам с дрехи, прическа и фигура, но никога не бих изразходила ограниченото си време в злобеене към жени, които са по-хубави.

Във всяка жена има красота, стига самата тя да я осъзнава, но е грозно да правиш мръсно на друга, само защото е хубава

 
  ... горе^
преди: 9 години, 11 месеца
hash: b08f7490f6
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

8.   Реших да напиша коментар по-тази тема, защото има хора, от които и аз усещам злоба. Няма нужда да казвам, че са жени. И то хубави, красиви жени. Немога да разбера, имат си всичко а завиждат, ЗаЩо..?? Явно, това зависта е от характера, идва от душата на човек. Те може да не си го искат, но то от вътре им идва злобата. Такава им е душата. Мръсна, ако мога да се изрека така. Аз на злобата, отвращам с усмивка, и изобщо не се главоболя.. Злобата пречи на злабаря.

 
  ...
преди: 9 години, 11 месеца
hash: 5ea07ed60f
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   Имам същият проблем. Аз също съм най-младата и на мен идва и ми се казва какво говорят, а и начина по който ме гледат, неловкото мълчание което настъпва когато вляза. Глупаво е, аз съм на 20 години и все си мислех, че където и да отида все ще се запозная със зрели хора, но уви. Седят, търсейки грешки и тичат да казват на шефовете. Двама колеги вече ги няма благодарение на тях

 
  ...
преди: 9 години, 10 месеца
hash: 9e01ea7fad
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Мдаа, и аз съм попадала в такава среда. В началото ми пречеше, но спря да ми пука. Баща ми, Бог да го прости, казваше "За да ти завиждат, значи си много по-добре или много над- тях". Тъй че приемай го за индикация, че тия дето ти завиждат са абсолютни неудачници.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 10 месеца
hash: a7e2e9ac51
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

11.   И аз като тебе го изпитах на свой гръб, но когато започнах да парадирам с това че съм най красивата и елегантната от всички освен усмивки - те ме възприеха и съм с най страхотните приятелки някога много ги обичам : :-)

 
  ...

...
преди: 9 години, 9 месеца
hash: b08f7490f6
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

13.   Злобата пречи на злобаря. Като видя едни такива нагли с присвити очи и да ми лицемерничат, просто ги съжалявам. На злобата отвръщам с добро. Има хора, които направо побесняват от злоба. Имам една, роднина която е откровено злобна и нагла. Направо ще се пръсне от злоба побеснява. Имам и една позната, която е лицемерна и двулична отвсякаде. И постоянно ме оплюва и коментира. И винаги гледа да ми изтъква пред хората някакви недостатъци създадени от нея. Явно така се успокоява по-някакав начин. Но мен хората ме познават и знаят какъв човек съм. Така че не ми пречи.
Живейте си живота и хич да не ви интересува злобата на хората, тя си им пречи на тях самите. Явно чуждият живот им е по-интересен. Това са хора с грозни лоши души.

 
  ...
преди: 6 години, 11 месеца
hash: 7a22e35ffc
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

14.   Завиждат защото си млада и красива и имаш по - хубав живот и си усмихната...

 
  ... горе^
преди: 6 години, 9 месеца
hash: eb4219440c
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

16.   И аз съм в подобно положение. Макар и пухкава, съм бяла и със сини очи и хубавица според мъжкото съсловие. Работя в женски колектив, справям се отлично с работата, но това не им пречи да разпространяват всевъзможни клюки за мене, включително, че съм се издигнала за кратко време благодарение на "интимна връзка" с шефа на отдела. Който пък от своя страна всячески потвърждава слуховете с поведението си.
А по принцип, досега където и да съм работила, учила и така нататък, съм била нарочвана за "курва". Така че с човешката завист не можеш да се пребориш. Единственият изход е да не им обръщаш внимание. Ако пък стане нетърпимо, помисли. за нова работа. Все пак здравето ти е най-ценно.

 
  ...
преди: 5 месеца, 15 дни
hash: 04a4e5cb5a
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

17.   Аз пък не съм нищо особено, с малко излишни килограми и затворена. Бях една от младите в колектива, но все аз им бях в устата. Подигравки, подмятания и клевети имаше. Разправяха, че им завиждам(на 50-65 годишни жени), защщото можели да работят. Обвиниха ме че крада, после една отишла да каже, че съм предлагала "услуги" на шефа, защото съм искала да ми вдигне заплатата. В крайна сметка не ме уволниха, но аз напуснах сама, защото ми писна. След няколко месеца ми звъняха да се върна, въпреки, че тогава нищо не направиха това отношение да спре. Явно никой не е искал да работи там.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker