Kонфликтна колежка - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120676)
 Любов и изневяра (29590)
 Секс и интимност (14309)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6438)
 Здраве (9549)
 Спорт и красота (4686)
 На работното място (3138)
 Образование (7285)
 В чужбина (1643)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18391)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от На работното място

Kонфликтна колежка
преди: 12 години, 2 месеца, прочетена 4961 пъти
Здравейте, исках да ви споделя историята си, защото в момента не се чувствам никак добре и имам нужда от съвет. Преди 3 месеца започнах работа няма да уточнявам къде и съм в стая с още две колежки. Работата е там, че с едната се разбираме чудесно, но другата ме е нарочила от първия ден. Непрекъснато се заяжда с мен и ми говори с един надменен тон. Прави ми забележки за най-дребните неща - например има два листа дето са се разместили на бюрото ми и тя веднага "Изчисти си бюрото." и още куп подобни примери, които могат да изкарат и най-търпеливия човек от кожата му.

Аз съм страшно търпелива, предпочитам да премълча само, за да няма конфликти, но явно и това не помага в случая. До скоро смятах, че държанието й към мен е неоснователно, необосновано, но скоро другата ми колежка в стаята ми призна, че тази въпросната конфликтна колежка си имала причина за това.

Започнах работа като спечелих конкурс, но работата е такава, че колежката си е имала заплануван неин човек за това място, но аз съм взела работата. Не се знае кога, но пак ще има конкурс за моето място и си мисля, че тя прави всичко възможно да ме разкара от там, за да опита отново да вкара нейния човек.

Вчера на колежката с която се разбирам и е станало зле докато е работила в друга стая и беше изпратила едно момиче да и потърси хапче в нашата стая. Аз бях сама в стаята. Момичето започна да рови из шкафовете понеже ние имаме голям гардероб с много шкафчета и да търси лекарството, като ми каза и на мен, че колежката е поръчала да намерим хапче, че е много зле, а не може да дойде. Аз се бях притеснила и започнах да отварям шкафчета и да гледам за някакви лекарства и явно съм отворила и нейното. В това време влезе друга колежка от работното ми място и ме е видяла пред нейния шкаф и й е казала. Както си стоях и колежката като дойде и се нахвърли върху мен с крясъци и обвинения, че съм ровила в чантата й, в нещата й, а аз само отворих шкафа и погледнах, не бях докосвала нищо. :(
Обясних й многократно, че не съм пипала нищо, но тя беше истерясала и не ме слушаше. Даже ми заяви, че добре, че си била взела портмонето. Все едно бих я окрала.

След това разказа на всички колеги как съм й била ровила в нещата и не престана да прави нелепи коментари. Минаха няколко часа и започна да се държи все едно нищо не е станало и да ми се хили насреща и да ми приказва. Но какво ще правя аз сега? С какви очи ще отида на работа в понеделник? Всеки ще се съмнява в мен и ще си има едно наум, всеки ще си пази нещата, когато влизам в стаята му. ;(

Аз изобщо не съм такъв човек, никога не бих й ровила в нещата или в на когото и да е, какво остава да ги окрада. Яд ме е на себе си, че сглупих така, не трябваше дори да докосвам глупавия шкаф. Сега не знам какво да правя, как да се справя с нея и как да си изчистя името пред колегите. Изплаках си очите вече! Моля ви ако някой може да ми даде добър съвет да го направи. Ако сте се сблъсквали с подобни хора, моля споделете как сте се справили. Тази е жена е истинско лицемерно чудовище и няма да се спре пред нищо докато не ме съсипе. ;(

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 12 години, 2 месеца
hash: b0a3d0a52b
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   ами да ти кажа като няма какво да правиш просто си смени работата знам че е много трудно да се намери друга работа и така и така искали да изберат човек който да те смени... но ако не искаш може да и направиш едно предупреждение да не се закача с теб. Гледай да събереш хората на свая страна :]!

 
  ...
преди: 12 години, 2 месеца
hash: f3a5d433ca
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Здравей,
Не се притеснявай за нищо. Първо, трябва да знаеш, че никой не обича въпросната ти колежка и затова тази длъжност не е дадена на нейния й човек.
Знам, че тя ти изпива енергията като вампир, но въобще да не те е страх от нея. Тя по тоя начин разкрива своите слабости.
Мисля, че е най-добре да обсъдиш тази ситуация с прекия си началник. Кажи му, че искаш с него да се срещнеш за няколко минути. Опиши случая от петък. Освен това опиши как тя се отнася с тебе. Оставам с впечатлението, че работиш в голяма компания. Може би към личен състав може да се обърнеш за съдействие.
А с въпросната бъди винаги усмихната, както и с всички твои колеги. Все едно, че нищо не се е случило. Защото на практика нищо не се случило. Тя само е направила една сцена. Повярвай ми не й е за първи път. И не забравяй твоите колеги не я обичат. Пред нея бъди винаги с високо вдигната глава! И не си показвай, че те е страх от нея!

Само внимавай какво говориш пред нея, защото може да използва твоите думи срещу тебе.

 
  ...
преди: 12 години, 1 месец
hash: 49e26b5893
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   Напълно подкрепям №2! Такива екземпляри има навсякъде, където ги търпят!
Съвети към теб:
1. Заключвай си бюрото и чекмеджетата витнаги ки. огато излизаш от стаята
2. Никога под никакъв предтекст не отваряй на колежката си лични вещи, чанти, шкаф, дори и някой да ти каже че тя умира! Много е възможно историята с хапчето да е нагласена от нея!
3. Обсъди ситуацията и желанието ти за нормална колегиална обстановка в стаята ти с прекия си началник, бе да се оплакваш много от колежката и без да изтъкваш нейният характер. Просто обясни че се чувстваш унизена и оскърбена от такова отношение.
4. Не искай и не прави услуги на колежката - всичко може да си използва срещу теб. Не ходи след работа с нея - в службата приятелство няма!
5. Горе главата и винаги усмихната и приветлива! Никога под никаква ворма не показвай, че си засигната. Не я обиждай, говори с нея само за работа! Важно е да се дистанцираш от нея съвсем в рамките на работата.

 
  ... горе^
преди: 12 години, 1 месец
hash: 9e91e34863
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Здравей Номер 3. Аз съм номер 2. И също напълно те подкрепям. Написаното от тебе е абсолютно вярно! Вероятно ти и аз сме се сблъсквали с такива "сладурчета".

Преди няколко години имах такава колежка и с мен по същия начин се държеше. Много ме беше страх от нея. В последствие я "повишиха" в друг отдел, защото никой не можеше да я понася. Сега като се обръщам назад в годините, се смея на себе си. Но още тогава е трябвало да обсъдя с началника си, че това отношение много негативно се отразява върху комуникацията, пряко свързана със службата.

 
  ...
преди: 12 години, 1 месец
hash: 9a2ce719c8
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   Това минава за детски номер. От както си написала историята я следя и те съветвам да се сближиш с охраната... ;) И не се притеснявай за напред. Предполагам, че новите като теб ги проверяват на влизане и излизане от сградата. Не те съветвам първо да се сближаваш с началници, за да не тръгнат интриги между тях и охраната. Хубаво е, ако има охранителки, а не само мъже.

 
  ...


...
преди: 11 години, 11 месеца
hash: 5907cd2026
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

6.   Аз имах такава колежка, ужасно е. Прибирах се разплакана в къщи, обичах си работата, но напуснах заради нея. Казах на ръководството, а те изобщо не обърнаха внимание. Като напусках ме изкараха, че не ми харесва работата и че съм несериозен човек, а никой не обърна внимание, че имаше психически тормоз. Тая колежка стигна до там, че изпускаше нарочно тежки предмети върху мен, включително и нож за хартия, докато минаваше край бюрото ми. По-точно зад бюрото ми и всичко падаше върху главата или гърба ми. За унижението, на което ме подлагаше, няма какво да говоря. Ежедневно, ежеминутно ме обиждаше пред други хора-колеги и клиенти. Изключително лош човек.

Какво да ти кажа, ако ръководството не обърне внимание, оправия с такива хора няма. Ще трябва да си смениш работното място. Аз мислих и жалба да подавам срещу тормоза, но прецених, че просто не искам да се занимавам повече и че не искам да я срещам никога в живота си. Вярвам, че ще й се върне тъпкано някой ден.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker