Забрана на пиене на алкохо след работа - възможно ли е? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120678)
 Любов и изневяра (29589)
 Секс и интимност (14310)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6439)
 Здраве (9550)
 Спорт и красота (4687)
 На работното място (3139)
 Образование (7285)
 В чужбина (1642)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18390)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от На работното място

Забрана на пиене на алкохо след работа - възможно ли е?
преди: 12 години, 2 месеца, прочетена 3423 пъти
Здравейте

Днес след работа (работя от скоро като сервитьор в едно заведение-клуб) дойдоха едни приятели да се видим на работа и седнахме да пийнем за по биричка и карофки. И шефът ми ме викна настрани и каза, че в началото на месеца ще ни накара всички да подпишем декларация (или нещо подобно), че няма да пием 6 часа след работа и 2 часа преди нея (или обратното беше)! Та, въпросът ми е има ли някакво правно и законно основание за това?

Бай Тоз

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 12 години, 2 месеца
hash: 82c48d4475
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Глупости на търкалета. Стига да не идваш фиркан на работа, никой копче не може да ти каже.

 
  ...
преди: 12 години, 2 месеца
hash: 7218649c69
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Нема право да ти забранява да пиеш след работа!
Но има право да те тества с дрегер при започване на работа!
Кото подпишеш декларацията, което е глупаво, т. като по-лесто е да бъде записано в договора ти че нямаш право да приемаш алкохол в работно време и че си длъжен да отиваш на работа трезвен, ще може да те уволни веднага дисциплинарно!

 
  ...
преди: 12 години, 2 месеца
hash: 73ba2f0adf
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Няма право да ти дава да подписваш подобна декларация, след работното време ти влиза в личния живто - това е намеса и потъпкване на личните ти права - просто абсурд да подпишеш такава глупост. За преди работа също няма право да ти се меси - разбира се има право както казаха да те тества - даже и за това не съм сигурна.... по време на работа има право само да забранява консумацията на алкохол - иначе няма... не подписвай нищо!

 
  ... горе^
преди: 12 години, 2 месеца
hash: d159ff2777
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Ми вие пък искаите да ви плаща тези 2 + 6 часа като работни след като има специални изисквания към това как ще си оползотворявате свободното време!
Има право да те проверява с дрегер преди работа, но след работа можеш да си се нафиркаш на петата минута и шефа ти нищо не може да ти каже....
Иначе мярката е оправдана ако си шофьор, работиш рискова работа с тежки машини или трябва да си постоянно разположение, но извиняваи ти си сервотьор... Явно шефа ти е един от онези хора дето много са се вкарали във филма и си мисли че и е и бог и цар и трябва да му изпълняваш всяка прищявка независимо дали ти самия си ощетен или пък е плод на откровенното му плиткоумие...

 
  ...
преди: 12 години, 2 месеца
hash: 03068d57df
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   АВТОРА:
Там е номера, че не мога да откажа да подпиша, ако искам да запазя работата си... а тя ужасно ми харесва. Съгласен съм с вас, че наработа трябва да съм трезвен, но след нея си е моя работа какво правя...

 
  ...


...
преди: 12 години, 2 месеца
hash: 39b4fec3f2
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Да не си консумирал алкохол ПРЕДИ работното време- има основание. Не съм юрист, но и в предишната ми ни тестваха за алкохол преди да започнем, а понякога и изненадващо за наркотици. Но за след работното време не виждам логика. Питай си го директно. Какво толкова в крайна сметка.

 
  ... горе^
преди: 12 години, 2 месеца
hash: 6398d80b4e
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Подписвай. Такава декларация е нищожна, т. е. и да се нафиркаш един ден извън работно време, не може да я ползва, когато иска да те уволни. Защото е нищожна, няма основание за нея, ерго - тя не съществува.

Едно време бях видяла подобно нещо - декларирам, че няма да забременея в следващите 3 години. Смех... Ще подпиша и шест такива декларации, пък като забременея - кво? Нищо.

Д.

 
  ...
преди: 12 години, 2 месеца
hash: 1a21467462
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   Ако съм на мястото на работодателя - преди работа направо с дрегера, и ако има промили - аут! В щатските фирми и за дрога ги тестват като идват на работа.
След работа какво ми пука какво ще прави? Само да не ми прави мазало в заведението.

 
  ...
преди: 12 години, 2 месеца
hash: a2cf244783
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Питай най-добре по юристките форуми дали една такава декларация има някакъв правен ефект, и ако няма, както казва Д. може да подписваш колкото си искаш. Също така, дори да се окаже, че е валидна такава декларация, тебе кво ти пречи като си тръгнеш да се напиеш някъде другаде? Кво, няма да ти сложи GPS да те следи къде ходиш. Просто няма да си поркате в твойто заведение пред очите на шефа и тва е.

Кубрат

 
  ... горе^
преди: 12 години, 1 месец
hash: ce2f02d9ef
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   Автора:

Така... подписахме "документчето"... щем не щем го направихме. И аз си подадох молбата за напускане! Не защото не ми харесва, а просто след работа няколко пъти излизахме да си почерпим за рожден ден колежката и по други поводи... и управителят ни видя (колко е малък света) и к'во да стане... наложи ни глоби, солени глоби! Аз не съм кофти човек, но няма да оставам без личен живот. ИИиии така... реших си проблема, кардинално!

 
  ...

...
преди: 12 години, 1 месец
hash: 73ba2f0adf
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Защо си го подписал изобщо, аз съм подписвала нещо подобно само че за поверителност :Д:Д две години нямам право да говоря за ресторанта... смешна работа, понеже навсякъде е едно и също а там всичко беше откраднато от друго заведение, както и да е, ако това заведение е в Пловдив мисля, че се сещам кое е :Д, даже като нищо да съм работила там, а може би вече е редовна практика... само дето нас не ни караха да подписваме чак такива неща, само се говореше по едно време, но аз тогава се махнах от там и имах късмета да се отърва :Д ами честито ти напускане тогава и по внимателно търсене, само че по заведенията винаги те прецакват, предполагам знаеш... най - неблагодарната работа е там!
н. 3

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker