Вярно ли е? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120658)
 Любов и изневяра (29582)
 Секс и интимност (14306)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6437)
 Здраве (9549)
 Спорт и красота (4686)
 На работното място (3137)
 Образование (7285)
 В чужбина (1643)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18386)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от На работното място

Вярно ли е?
преди: 12 години, 1 месец, прочетена 2339 пъти
Преди време слушах двама колеги търговски представители от конкурентни фирми да обсъждат една нова колежка на единият от тях. Та колегата се изказа, че са я назначили само защото е красиво, младо момиче иначе не отговаряла изобщо на другите изисквания. Шефовете им се надявали, че с чара си ще въздейства на мъжката част от клиентите и те ще имат стимул да купуват повече от стоката, която предлага с цел да и се харесат и да и направят добро впечатление и съответно ще пълнят фирмената хазна. На мен ми стана смешно заради тия нелепи твърдения и клевети спрямо колежката и се намесих в разговора изказвайки своето мнение. Аз съм жена, обаче не вярвам, че психиката на мъжа и жената е толкова различна.

Недоумявам как един красив мъж или жена ще въздейства с физическите си данни на някого чак до толкова, че да се втърбаса с нещо, което му е ненужно или да закупи по-голямо количество на артикул, на който няма да има обръщаемост в близките 6 месеца примерно. Вярно е колежката е красива, но и колегата, който идва при мен е хубавец, но колкото и да е чаровен и мазен няма да ми въздейства чак толкова, че да се набутам с ненужни и скъпи неща с цел да му се харесам.

Нали не зависимо дали е мъж или жена, човек си прави сметката и колкото да му/и се усмихваме и умилкваме щом си е направил сметката и знае с какво разполага няма да се "предаде"на чара. Винаги съм се дразнила на повечето обяви за конкурс за работа. "изпратете актуална снимка, одобрените ще бъдат поканени на интервю". И в този ред на мисли... Външният вид толкова ли е от значение за да изградиш някаква кариера? Толкова много ли влияе красота, че всички залагат на нея?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 12 години, 1 месец
hash: 215b587352
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Защо да не е вярно. Напълно възможно. Хората гледат по различен начин на една красива жена с не толкова опит и една нормално изглеждаща, която си разбира от работата. Според мен е напълно възможно, това момиче да доведе много повече клиенти въпреки, че няма нужната квалификация.

 
  ...
преди: 12 години, 1 месец
hash: 73f5ce0b3e
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Да, външният вид продава...
Иначе щяхме да имаме грозни сервитьорки, стюардеси и т. н.
Американски учени са правили и изследвания, доказващи, че красивите на външност хора правят по-добра кариера, по-плодовити са и са по-интелигентни. Е, не е политически коректно, но ако се разрови човек, тези изследвания са публикувани...

По принцип стига заради служителката ти възможния клиент да се задържи 2 мин. повече, за да продадеш продукта си...

 
  ...
преди: 12 години, 1 месец
hash: 07a8a41b83
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Не съм съгласна.
Продава самия продукт, а не "продавача".
И това в бг още не сме го научили май...

 
  ... горе^
преди: 12 години, 1 месец
hash: 12945a11ed
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Мммм колкото и да не съм съгласна е вярно, неприятно ми е да призная но и мен са ме наемали по - същата причина... отвратително се почувствах като разбрах и веднага напуснах разбира се.... наистина нямах нужната квалификация и ми беше едва втората работа, но просто ми трябваха пари и реших да кандидатствам, за жалост навсякъде е така, много пъти мен и мои приятели (било мъже или жени ) са ни канели на интервюта защото сме по - млади и по - симпатични.

Имах дори на скоро интервю на което не ме попитаха нито един въпрос свързан с работата която щях да изпълнявам, а въпроси от рода на имащ ли си приятел о. О след този въпрос просто станах и си тръгнах, а имах една колежка която я бяха наели с цел да спят с нея шефовете и, тя случайно разбрала та се беше наканила да съди фирмата, която е с доста известно име, но се отказа, кой знае защо... така че това си е редовна практика, колкото и просташко да звучи, но повечето млади хора ги наемат предимно заради външния вид, дори когато изпращаш автобиография ти изискват задължително снимка в цял ръст при това иначе нямаш шанс да ти я разгледат... какво да говорим повече...

 
  ...
преди: 12 години, 1 месец
hash: 7ba235f80e
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   Вярно е само до толкова доколкото като клиент съм убеден, че ще на*ба тази колежка. Ако ми пусне да я чу*ам не ме бърка да купя малко ненужна стока, защото кеф цена няма. Иначе щото била хубава само да си я гледат в офиса.

 
  ...


...
преди: 12 години, 1 месец
hash: 01ee54e14a
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   Ако е голяма фирма с отдел маркетинг, мисля, че може да са си я набелязали за "лице" на фирмата, но не вярвам чак пък да не отговаря на нито едно друго изискване и пак да я назначат, само за това. Ако има чар, сигурно е закощо е не само красива ами и умна. Глупавите красавици, обикновено не са чаровни.

 
  ... горе^
преди: 12 години, 1 месец
hash: 10d2cade63
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Напълно прави са шефовете ти. Тази практика е нормална за всички компании колкото и да не ти харесва е така.
Ако не си забелязала всички реклами са с КРАСИВИ ХОРА.
Навсякъде по света ценят красотата и тя наистина въздейства в/у избора на хората.
Един миризлив и въшкав продавач колкото и акъл да има няма да му е достатъчен, за да продаде това, което се изисква от шефове, защото не е приятен не излъчва доверие и увереност и впечалението, което остава самия той на клиента е като цяло и за компанията-въшкава.

Ajna

 
  ...
преди: 12 години, 1 месец
hash: 6ea5f34524
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   много е гадно това тц тц тц....

 
  ...
преди: 12 години, 1 месец
hash: 07a8a41b83
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   Да, а ако продукта е некачествен боклук, със сигурност всички ще се втурнат да купуват от красивия продавач с хубаво привлекателно излъчване, заради красотата му и привлекателното му излъчване. И после като видят какъв боклук в лъскава красива опаковка са купили, ще препоръчат и фирмата, и продавача... на де що приятели и познати имат... голяма печалба пада :) :) :)

 
  ... горе^
преди: 12 години, 1 месец
hash: cb53b1b68a
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Клиентите си правят сметката предварително, права си. И да, колкото по-глупав служител наемат работодателите, толкова по-широко въображение прилага в офертите и така има някакъв риск да се стига до видимо разминаване с политиката на фирмата. Повечето работодатели обаче го знаят това. Иначе много от наетите знаят какви ще са последиците и затова гледат да са топли с клиента... като видят, че не могат да "флиртуват" с него

 
  ...

...
преди: 12 години, 1 месец
hash: 427d585f6a
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

11.   Номер 9, от километри ти личи, че си детенце и тези работи са ти далечни :) Недей се напряга излишно...
Номер 7 е права :) И към авторката и някой други по долу... Някой хора преди да влезнат в магазина са с ограничен бюджет и са длъжни да си правят сметката. Но има и хора, които биха си купили нещо само защото могат и чарът е ключът към тях, за да подплатят егото си :)

Snow

 
  ...
преди: 12 години, 1 месец
hash: 38f26d70d2
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Благодаря на всички, които са писали по темата... Явно повечето хора наистина мислят, че красотата играе важна роля. Явно това е търговския трик за успех.

Номер 7 аз като потребител ми е все тая дали продавача ще е дебел, грозен или слаб и красив важното е да ми стане симпатичен или симпатична. Стига ми като вляза в какъвто и да е магазин да ме посреща усмихнат и приветлив човек, че да се върна отново.

Номер11 обикновено тези купувачи, за които споменаваш не знаят какво искат и нататък зависи от продавача какво ще го навие да си вземе. Но не вярвам, че само защото продавача е чаровен ще си купи най-скъпото нещо, а заради предимствата на продукта и преценката дали ще влезе в употреба.

Номер 6 да така е, умна си е, възпитана и добричка е колежката.. но проблема е че не отговаря на изискването "нахална" като и се каже не за някоя оферта и тя не настоява повече. И донякъде е права, дразнещо е да се нахалства и се приема като неуважение към решението на клиента.
Номер 5 търговския агент не е проститутка.

 
  ... горе^
преди: 12 години, 1 месец
hash: e669dbd6f1
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

13.   Щом става въпрос за продавачи, нормално е външността да е основен фактор при подбор. Човек има свойството да бъде привличан от красивите неща. А що се отнася до качествата на продукта, в повечето случаи докато не го купиш и сам да се убедиш дали струва, няма как да разбереш дали ще си доволен. Така, че този аргумент за преценката е доста субективен.

 
  ...
преди: 12 години, 1 месец
hash: dcd1ee4e6c
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

14.   Здравей, има една приказка - сексът продава! на запад е доста популярно сред компаниите този агресивен маркетинг добре облечени красиви жени предлагат продукти и мъжете купуват с една идея да се сближат с жената...

 
  ...
преди: 12 години, 1 месец
hash: b9f73f9382
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

15.   Наскоро четох една статия, в която пишеше, че красивите хора по-бързо си проправят път "нагоре" в кариерата си... колкото и да е грозно и гадно си е така! Външността е много важна, може от вътре да си кух като лейка, нооо... Честно казано донякъде съжалявам "по-красивите", защото не ги наемат заради това което са, а само и единствено заради външния вид и със задни помисли... в хоризонтално положение!

Аз понеже не съм "мис свят" (приемам се за средно статистически "красавец") трудничко си намерих работа, както и се доказах че съм за там...

Давам ти и един пример:
Работя като сервитьор в един голям и престижен хотел... горе-долу добри бакшиши си изкарвам, но ако ги сравним с една моя доста красива колежка са направо смешни... Тя само с разкопчаването на копче-две на риската си и парите й пада ей-така. Аз каквото и да направя не мога да вземам колкото нея... А също така и получава ежедневно много комплименти и неприлични предложения. Взема тези пари, не защото работи повече или може повече, а заради това че някои си чичко иска да й се направи на богаташ и й дава повече.... А и знаеш ли колко пъти са ме питали дали тя е на смяна и в кой район работи, само за да й се подмазват...

Сама си прави изводите...

NoBody

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker