Студентска бригада в Гърция или Италия - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121179)
 Любов и изневяра (29705)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21895)
 Семейство (6472)
 Здраве (9598)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18519)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от На работното място

Студентска бригада в Гърция или Италия
преди: 12 години, 2 месеца, прочетена 3793 пъти
Здравейте, има ли сред вас хора, които са били на бригада в Гърция или Италия? Бихте ли споделили с коя фирма заминахте, какво работихте? Горе-долу колко пари ви излезе заминаването и успяхте ли да си ги върнете впоследствие? Необходимо ли беше да имате познания по съответните езици за работните позиции или английски език ви беше достатъчен? Много ще се радвам, ако получа коментари и съвети по темата! Благодаря ви предварително!!!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 12 години, 2 месеца
hash: 33207c383c
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Ж30:
В Гърция -по-близо е, ВСИЧКИ знаят английски език, работата не е толкова натоварена, по-малко се работи на черно, работата е сигурна и постоянна, текат ти осигуровки. Ако понапреднеш с езика, можеш да се явиш на специален курс и да получиш сертификат и да останеш за постоянно там. Работа - колкото щеш, във всички браншове...
В Италия - тъмна Индия. Пълна противоположност на Гърция. Глад и мизерия тънат навсякъде...

 
  ...
преди: 12 години, 2 месеца
hash: 56604eb5d1
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Как така в Гърция безработицата е 22 % двойно повече от колкото тука, а при младите гони 50%.

 
  ...
преди: 12 години, 2 месеца
hash: 5c82121d64
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

3.   Не съм чула някой от моите познати да е ходил в Гърция или Италия на бригада, НО майка ми работи в Гърция, баща ми - в Италия. Имат някакви наблюдения, които са ми споделяли. Майка ми не работи в селското стопанство, но живее в малко градче, където този поминък преобладава. Доколкото знам, от вече 2-3 години нивите на хората си остават непокътнати. Някои все пак сеят нещичко, но плащат малко и то на българските цигани, които се навъртат там - те не искат много, а и са съгласни на всякакви условия. Не знам как стои въпроса с бригадите за Гърция, но определено не смятам, че ще изкараш кой знае колко. Голяма криза е там, наистина, а и тази година големи дъждове имаше в южната част на Гърция - това, което трябваше да се бере сега, вече го няма. (на много места, не всички предполагам)
Баща ми е на "свободна практика", тоест където намери работа в селското стопанство. В Италия пък безработицата сякаш е още по-страхотна, защото се случва много често да работи едва 2 пъти на седмица, което прави не повече от 50 евро. А е мобилен, тоест има си кола и обикаля наляво-надясно, когато работата на едно място свърши тръгва да търси друга. Струва ми се, че дори и да има някаква бригада за Италия, ще бъде много лъжовна и най-малкото, няма да ти платят това, което обещават. Ще се случи нещо и няма да се върнеш с парите, с които си очаквал/а.
Иначе език, доколкото знам, аз за селскостопанска работа (доста от бригадите са за това) не се изисква. На работодателите им е достатъчно да има един-двама с език, колкото да кажат на тях и те да обяснят на останалите, незнаещи. Когато искаш да се разправяш лично с шефа, ако се наложи използваш ръце и крака - по принцип се случва често да не се доразберете и пак да стигнете до "преводача" на групата.
Ж30 (1-и коментар), как пък реши, че всички в Гърция знаят английски? За Кипър съм съгласна, че е така, но за Гърция ми се струва абсурдно това твърдение. Аз като отида, дори и в Атина да съм, не мога да намеря някой, който да знае английски. Или не желаят да го говорят? Най-добре винаги са ме упътвали чужденците (туристите)! Защото те говорят английски, а проклетите гърци или не искат, или не могат, а съм склонна да твърдя второто, защото наскоро взех, че понаучих езика малко и съм питала гърци за английския - не знаят. Чудно ми е просто как ти реши, че всички знаят този език - аз ли съм такъв карък, че веднъж не улучих на знаещ човек от южната ни съседка?
Успех, авторке, на където и да се запътиш (ако се запътиш)! Впрочем в Англия, стига да не улучиш на някои измамници, е много добре. Имам познати, които са ходили там на бригада, и не само че си върнаха парите ами и много спестиха за по 6 месеца работа в годината.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker