Отчаян съм, моля помогнете! - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121113)
 Любов и изневяра (29686)
 Секс и интимност (14354)
 Тинейджърски (21889)
 Семейство (6466)
 Здраве (9593)
 Спорт и красота (4696)
 На работното място (3173)
 Образование (7298)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18502)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от На работното място

Отчаян съм, моля помогнете!
преди: 12 години, 2 месеца, прочетена 3508 пъти
Здравейте на всички в този прекрасен сайт, защото мисля, че само тук 80% от историйте са реални. Моя проблем може да се стори малко банален, но все пак моля за съвет. Аз съм момче на 24 години от град София и преди около девет месеца напуснах работа от фирма, в която бях пет години. Започнах на 18 години в тази търговска верига като продавач консултант, след това като касиер, след това оператор на компютър и накрая две години като помощник управител.

Много съм отчаян, защото допуснах огромна грешка. Сега ходя по интервюта, но все нямам буквално късмет. Отивам на интервю, след петнадесет минутен разговор ме запитват защо нямам шофьорска книжка и заради това не ме приеха, а един приятел го приеха точно в тази фирма, а той няма никакъв стаж. Добре е, че имат изискване за свидетелство за управление на МПС, но нали те канят на интервю след като са прочели автобиографията ми, където пише с голями букви, че нямам шофьорска.

Не изглеждам зле, владея писмено и говоримо перфектно английски език, имам опит със микрософт ексел и уърд и с складово-счетоводни програми и пак не ми се получават нещатаа вкъщи са много зле нещата откъм финансова гледна точна. Много моля за съвети!! Защо се получава така? Има ли и други като мен, който имат богат опит в дадена сфера, а толкова много време са безработни? Благодаря ви предварително.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 12 години, 2 месеца
hash: 2a7c35691e
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Запиши се в бюрото по труда, не е гаранция, че ще ти намерят работа, но поне ще взимаш няколко месеца обезщетение.

 
  ...
преди: 12 години, 2 месеца
hash: c8afc762c0
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Ами толкова ли е трудно да изкараш шофьорска книжка?

 
  ...
преди: 12 години, 2 месеца
hash: 3ca8a21afb
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Не знам какво да ти кажа, само искам да те питам наистина ли вярваш, че работодателите четат всички CV-та от-до? Каквото и да напишеш, на интервюто после ще те питат още 10 пъти. От доста време и аз съм безработна и вече ми е дотегнало. Работила съм на едно единствено място, там нямам стаж като продавачка и това ми го пише в CV-то, но като отида първо за това ме питат. Пожелавам ти успех в търсенето! :)

 
  ... горе^
преди: 12 години, 2 месеца
hash: ea32801292
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Не можеш ли да се върнеш във фирмата, в която си работил преди. Няма с много добро око да те гледат в нашалото, все пак е по-добре да имаш работа.

 
  ...
преди: 12 години, 2 месеца
hash: 958bba7ed6
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Благодаря ви за коментарите до номер 2 От такива неподготвени като теб ми е писнало и по-добре хич не коментирай. Знаеш ли в крайна сметка колко струва една шофьорска книжка в момента? Коментираш, но не ти идва на акъла да се сетиш, че за шофьорска книжка трябва и начален капитал някакъв нали? Аз нямам никакви пари и мисля, че съм го опоменал. Да грешка е, че преди когато съм имал пари не съм си изкарал шофьорски курсове, но откъде да знам, че ще дойда дотук. А до номер 3 задължително според мен трябва да четат абсолютно всички СВ-та, защото все пак те имат интерес към работник, а ти имаш интерес към тях.
От автора

 
  ...


...
преди: 12 години, 2 месеца
hash: 998301a3b4
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Здравей!
За твоите години стаж 5 години и то в една фирма си е направо похвално, и трябва да имаш самочуствие заради това. Бъди по-уверен на интервютата и съм сигурна, че нещата ще се променят за теб. В края на краищата човек не може да отговаря на всички изисквания на 100%. Мисля, че имаш достатъчно качества за да успееш, главата си дръж по-висока вдигната!
Успех!

 
  ... горе^
преди: 12 години, 2 месеца
hash: ab6b96f108
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Изцяло съм съгласна с коментар 6, и аз бих ти казала същото. Имай повече увереност и самочувствие, те може да искат всичко, искат майка си и баща си ако може, пък да не дават нищо. Не уважават хората, затова и измислените им фирми са от ден до пладне...

А по мои наблюдения в малкото фирми където уважават и оценяват хората и труда им, нещата са добре и за двете страни, но са много малко.

 
  ...
преди: 12 години, 2 месеца
hash: 958bba7ed6
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Благодаря на всички за съветите. Между другото длъжен съм да съобщя на всички безработни една лично за мен шокираща новина(може и някой да знаят вече). Става въпрос за най-големия български сайт за работа. Мисля, че вече се сещате не му казвам името, защото може би няма да ми публикуват коментара. Та преди когато натиснеш "кандидатствай по тази обява" твоето CV "отиваше" автоматично в имеил адреса, който фирмата е задала някак си в сайта, а сега "отива" в акаунта на дадената фирма, но акаунта в този сайт, за който ви казвам. Незан мколко фирми се сещат да си го проверяват. Това хептен ме закопа. Мен всички безработни, но и работодателите също(съвестните работодатели).

 
  ...
преди: 9 години, 6 месеца
hash: 7197372b4d
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Здравей,автора съм ,сега като си чета какво съм писал направо съм бил доста депресиран тогава.В момента вече работя в магазин за плодове и зеленчуци май май.... общо взето откакто съм писал коментара. :)

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker