Предложиха ми работа - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121173)
 Любов и изневяра (29702)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21893)
 Семейство (6472)
 Здраве (9598)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18518)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от На работното място

Предложиха ми работа
преди: 12 години, 16 дни, прочетена 3145 пъти
Здравейте!
Малко съм объркана, тъй като ми предложиха работа, която не знам дали да приема, а май няма с кого да обсъдя как стоят нещата.
Става въпрос за секретарска позиция. На моята забележка, че нямам опит в тази сфера и в офисите като цяло, ми бе отговорено, че няма какво толкова да уча - само ми трябва малка компютърна грамотност, главно английски и начален или по-добър немски. И някакви други личностни качества.
Заплатата е 1000лв, учудващо много.
А аз септември месец чак почвам 12 клас, още се водя 11-и.
Възможно ли е подобна позиция при такива условия и най-вече при такава заплата, да не е съпроводена с интимни отношения?

Срещнах се с човека /шефа/ и не се държеше никак плашещо, напротив - много е симпатичен и поведението му беше подобаващо, но нещо ми мирише в тази работа. И пак си задавам въпроса към вас: възможно ли е такава позиция да не е съпроводена с интимни отношения?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 12 години, 16 дни
hash: d5da10e979
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Позицията на личен асистент, разговорно му - секретарка не е съпроводена с интимни отношения, когато личността е квалифицирана, когато е назначена за работата.

Помисли си малко - кой предлага на едно момиче с ОСНОВНО образование подобна позиция с подобна заплата?
Ако беше поне завършила гимназия, не бих се осъмнила. Позицията си е за човек със СРЕДНО образование поне, а понякога се налага и висше.
Не познавам секретарка, която спи с шефа си, но и не познавам секретарка на 18 г., без диплома.

Аз не бих приела позицията. Бих казала, че имам една година да уча и след това с удоволствие бих започнала като практикантка например. Ако не искат да те... , ще изчакат, а като човек с диплома ще можеш да напуснеш при сексуални намеци.

Ж. 27

 
  ...
преди: 12 години, 16 дни
hash: c449676fe5
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Напълно подкрепям номер 1. На мен ми изглежда това доста странно, да не кажа и съмнително.

 
  ...
преди: 12 години, 16 дни
hash: 91b925ae90
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Глупости на търкалета... В днешно време кандидат-секретарки - бол. Ама съвестни и можещи - дефицит.

И за какво й е на една секретарка висше? Гледам, че пишеш грамотно. Не знам каква селекция си преминала, но грамотността за мен е основно качество - не само за секретарки, ами дори и за съдии в днешно време.

Мацка, ако можеш да работиш, работи. Ако нещо не ти е кеф - напускаш. Не знам как ще съвместиш училището с пълно работно време, но няма да се учудя, ако успееш. Не се съмнявай в качествата си. Имай самочувствие винаги. То времето (и шефът) ще покаже.

Има хора, които осъзнават безмислеността на образованието в днешно време и преценяват кадрите си по свои критерии, които не са свързани винаги със сексуален тормоз.

Д.

 
  ... горе^
преди: 12 години, 15 дни
hash: be0131d51d
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Ами точно "Глупости на търкалета...", номер 3....
на една секретарка и трябва не само висше, ами и няколко висши образования.... за да бъдеш секретарка, се изисква не само добър външен вид и някаква грамотност; а и широка обща култура; познания в сферата на дейност на фирмата, в която тя ще е секретарка; секретарката работи с хора и трябва да е добър психолог и т.н.; и т.н.....
а сега си представи едно момиче на 18 години; без никакъв опит, дори да пише грамотно и да поназнайва английски и немски как ще се справя....

 
  ...
преди: 12 години, 9 дни
hash: 91b925ae90
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   За тези неща, които си написала, никак не ти трябва висше, камо ли няколко. С това висше, дето го учим тук, най-много да изгубиш природно/житейски дадената ти интелигентност. Обща култура човек може да придобие и с четене на книги, и с добра информираност (и в никакъв случай с Висше! ), за да стане добър психолог - контакт с хората. За да познаваш фирмата ти трябва най-вече опит в нея. Лично мнение.

Д.

 
  ...


...
преди: 12 години, 8 дни
hash: 087bfa9ada
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Аз съм секретарка.. но съм със завършен бакалавър.. и не взимам 1000 лв, ами по-малко, в София съм. По принцип аз подобна позиция съм си търсила в последните 1-2 години и навсякъде имат много изисквания.. За моята позиция ме изпитваха на английски, искаха документ даже, въпреки, че нямам такъв.. и нямах и подобен опит.. имам само 3 месеца на рецепция в хотел.. И когато ми казаха, че са ме избрали и аз реших, че има нещо гнило - но няма! Но в твоя случай без никакви изисквания си е странно... Аз бих подходила много внимателно и с повдигнато внимание! И все пак за секретарската работа наистина не се изискват никакви специални умения! Да се оправяш с компютъра, да пишеш грамотно, малко английски, да правиш кафета и това е! И факса и прехвърлянето на разговорите като научиш и си готова! :)

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker