Безработна съм и незнам какво да правя - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120675)
 Любов и изневяра (29589)
 Секс и интимност (14309)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6438)
 Здраве (9550)
 Спорт и красота (4687)
 На работното място (3138)
 Образование (7285)
 В чужбина (1642)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18390)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от На работното място

Безработна съм и незнам какво да правя
преди: 11 години, 11 месеца, прочетена 5887 пъти
Здравейте.
По начало да кажа, че съм момиче на 27 години от София.

Работила съм в банка на гише, както и в известна търговска верига като младши счетоводител. Работила съм и в държавна агенция, но за кратко, като младши експерт пак счети. Та натрупах така да се каже вече 5 години стаж във финансовата сфера, но сега съм без работа от 1 година и само ходя по интервюта и нищо. Питат ме и за образование - да завършила съм висше бакалавър Финанси, което си отговаря на въпроса де. Уфф.. да ви кажа много ми е гадно, регистрирах се в борсата даваха ми няколко месеца смешни пари, но аз взимах заплата минимум 1200 лева а те ми даваха 200 лева. И вече ми свършиха парите. Много е гадно. Карах курс междувременно по англииски за ниво С1 и си взех сертификата, което си е едно добро ниво за език и пак няма работа. Даже кола имам, мобилна съм, сега вече движа с градски защото няма пари ама преди не съм слизала от колата. Незнам, небива така в България младите хора да мизерстват със заплати по 400-500 лева на месец, много ми е тъжно. За нищо на света не бих емигрирала, обичам си държавата и искам тук да се реализирам, но с тези смешни заплати незнам накъде отиваме.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 11 години, 11 месеца
hash: 7cfdfa00d0
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Здрасти - пишеш, че си мобилна - търсила ли си си работа извън София?
Търсила ли си си работа извън финансовия сектор?
Според мен си се фиксирала просто върху длъжностите, които си имала до сега, кандидатствай буквално за ВСЯКАКВА работа.
Подкрепям и усилията ти за учене на език. Не смятам, че нещо си сбъркала, просто кризата удари младите хора - тях първо изхвърлят от работа.
Горе главата - имаш и образование, и ОПИТ, което е много важно. Стажът е НАЙ-ВАЖНОТО, но според мен просто трябва да си готова да напуснеш град, да работиш в друга сфера, на по-ниска длъжност и заплата.
Опитай се да се закачиш и по новите програми на ЕС, просто да нямаш дупка в биографията си. Продължавай с ученето на езика. Вярвам в теб, горе главата!

Лаура

 
  ...
преди: 11 години, 11 месеца
hash: 601de7920f
гласове:
1 2 3 4 5
  (14 гласа)

2.   Алооо, София! Има хора които работят за смешните пари които си взимала от борсата. И всичко това не е за 3-4 месеца, а години на ред, хората се бият за работа било то и за 200 лева. Слез на земята, това, че имаш висше не те прави принцеса. Имам една позната която е на 48 с висше и все я махат от работа, защото е бавна и некадърна, а не иска да се излага да работи за 500 лева камо ли за 200 лева. Защото са от голямото добро утро. Хора слизайте на земята, че облаците се пренаселиха.

 
  ...
преди: 11 години, 11 месеца
hash: 5787c71cbb
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

3.   Добре дошла в реалността и честито приземяване от облаците. Вече ще живееш като хората, които си презирала досега. Чевто пъти съдбата по един или друг начин ни кара да исмислим нещата и нашето място в тях. При теб това става леко, но има и други начини, ако не усвоиш този урок ще има и поправителни. Мисля, че разбираш за какво ти говоря.

 
  ... горе^
преди: 11 години, 11 месеца
hash: 774b6006ca
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Ние българите сме си с робска психика. Ще си налягаме парцалките, дори когато ни предлагат 200 лева заплата, вместо да им счупим главите на въпросните "работодатели". Човек трябва да се опита да работи каквото му е на сърце, пък макар и за по-малко пари. Но унизителните заплати, които стигат само за храна, не бива да се търпят. Между другото употребяването на думички като "незнам" и "небива" не е признак за особено висока култура. Хубаво е човек да понаучи и малко български, когато се цели по-високо. Късмет, и не се оставяй да те мачкат. :)

 
  ...
преди: 11 години, 11 месеца
hash: 38eec0a0df
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

5.   Тези с отрицателните ги махни, нека си лазят по земята, ти наистина трябва да си над облаците-wizzair.

 
  ...


...
преди: 11 години, 11 месеца
hash: ef51006a1a
гласове:
1 2 3 4 5
  (24 гласа)

6.   Към 2 и 3. Момичето ви пита за съвет, вие взехте да и казвате едва ли не да се примири с 200те лева. И номер 3, аз не разбрах каде е писала, че е презирала някой. Момичето има образование и опит и абсолютно е права да си търси работа която да плаща по-добре. А номер 2 ми звучи малко, че го е яд, че авторката до сега е имала висока заплата. Аз и на 1200 лева заплата не бих се навил, но ако ми видиш опита и образованието ще ти станат ясни причините.

Към авторката: Намирането на работа в тази усложнена обстановка не е лесно както си се убедила. Препоръчвам ти да се замислиш за по-нестандартни начини за търсене на работа. Пример: вместо само да отговаряш на обяви за работа, директно се свържи с отдел човешки ресурси в всички големи компании в които мислиш, че ще си намериш място. Обади се по телефона ако е възможно, представи се и директно питай дали търсят млади специалисти в твоята сфера с образование и опит. Отрицателен отговора няма значение за момента. Опитай се да вземеш личния емайл на някой от работещите там (колкото по-важен служител толкова по добре) и прати емайл с биграфия и СВ на Български и Английски. Използвай писмото за да опишеш накратно професионалния си опит, но също наблегни на причините които те правят добър кандидат за следващата позиция която ще се отвори.

Направи си списък с всички възможни компании, фирми и фирмички, български и чужди и дерзай след тях. Чуждите фирми обичат пробивните хора и колкото по нестандартно подходиш толкова по добро впечатление ще направиш. Пожелвам ти успех.

 
  ... горе^
преди: 11 години, 11 месеца
hash: 5ec3f4e240
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Здравей,
Не обръщай внимание на негативните коментари, много е трудно да се намери работа, дори и с добро образование и стаж. Не се предавай, според мен е нормално да искаш по - голяма заплата и да си недоволна на 200лв. Все пак животът е един и човек трябва да се бори. Имам специално послание към негативните коментари - помислете си колко е струвало образованието на момичето, бакалавърска степен и ученето на език са много скъпи, може би тя се е лишавала за да учи, а не като вас да давате парите за море, алкохол и дрешки, мързелувайки, да учиш се иска най - малкото желание и упорство. Другото, което искам да ви кажа е да се замислите, че във финансовия сектор има много отговорност, сто пъти повече от вашата работа със средно образование. Искам да уточня, че аз не работя във финансовата сфера! Често се наблюдава по - слабо образованите хора да смятат, че ученето не е важно и хората, които имат висше са некадърни в работата, защото по - необразованите често са нахални и не им пука, не се притесняват.

 
  ...
преди: 11 години, 11 месеца
hash: b6366ab26d
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

8.   2 и 3 защо нападате авторката?? Има цели и амбиции и вие понеже нямате я нападате! Това, че има висше не я прави принцеса?? Ами най-малкото я отличава от масата, заради това че има висше.. иначе за какво го учим, ако ще сме наравно с тези със средно образование? Ако не сте доволни от живота си направете нещо, защото авторката е направила много, поздравления за което.. Естествено, че имам по-високо самочувствие с висшето образование от тези, които са само със средно! Вие се осъзнайте, не авторката! И никъде в темата й не виждам да презира хората, които взимат по 200 лв. И защо й казвате "нека сега и ти да видиш как е" злобни същества!

 
  ...
преди: 11 години, 11 месеца
hash: 3080a91732
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

9.   Как злобно реагират някои хора...
Това, че авторката е имала добра работа, не означава непременно, че е презирала по-бедните. Може и да е, може и да не е. Зощо се радвате, че някой е закъсал. По тази логика - дай всички в България да се откажем от заплатите и за по 200 лева да работим, че да им мина на завистниците. А не е ли по-добре богати отколкото еднакво бедни? Стремете се нагоре, не дърпаите другите надолу!!!

 
  ... горе^
преди: 11 години, 11 месеца
hash: d007b5e3fb
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Eгати злобарите! Очевидно е, че злобните коментари са писани от разни необразовани сервитьорчета и магазинерки, които освен да лъскат подовете на мизерните магазини и заведения, за друго не ги бива. И сега виждат образовано момиче, което е получавало заплата, подходяща за образованието му (което на тях липсва) и умират от яд. Но знаете ли какво - тя е образована, способна и доказана и рано или късно ще се реализира, а вие - необразованието, злобни и неспособни ще си останете лъскачи на подове и разносвачи на колички и кафенца, усмихващи се мазно та а дано им падне някой бакшиш. Към авторката - момиче, дерзай, след дългата нощ, винаги настъпва светло утро!

 
  ...

...
преди: 11 години, 11 месеца
hash: 909ea5a673
гласове:
1 2 3 4 5
  (16 гласа)

11.   Здравейте отново.
Благодаря за насоките от хората, които ми влизат в положението. Относно другите - не благодаря - търся си работа с която да живея, а не да съществувам.
Междувременно си купих самоучител по Немски Език, за да мога поне да си оплътнявам свободните дни, а пък знае ли човек може да ми протрябва.

Разгледах програмите за безработни в Бюрото по Труда - но нищо не можаха да ми предложат за съжаление.
Свързах се с доста компанни по телефона (7 на брой) и се "предложих" за работа така да се каже, но за съжаление в момента няма вакантни в счети отделите.

Да се надяваме на чудо, предполагам има и други хора които търсят работа, не като счетоводител ами въобще, доста е напрегната обстановката на пазара на труда.

 
  ...
преди: 11 години, 10 месеца
hash: ae0c757614
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

13.   Казваш, че си на 27, ако си и хубавка може да си пуснеш малко обяви по сайтовете за секс срещу заплащане, взимат се по 80-100 лв на час. Аз така припечелвах доста преди докато бях безработна.

 
  ... горе^
преди: 11 години, 10 месеца
hash: 5a1a6434db
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

14.   Хей! Предполагам, че заядливите и майтапчийски коментари ти показват, че имаш прилична стойност като човек и си на прав път! Това е живота - провокация, манипулация, игра, ... в никакъв случай борба! Не позволявай това да се случи! Гледай от веселата страна, млада си - забавлявай се и нещата ще се подредят когато най-малко очакваш! А по темата! Казваш, че си завършила счетоводсво и си го работила? Чудесно! Опитай на свободна практика, доста се търсят счетоводители! Ходи по разни адвокатски и сходни кантори и питай за работа! Ако имах фирма вече да съм те наел, защото и през монитора се чувства че си обещаващо добра! ;) но и аз съм безработен и изпитвам трудности, защото съм стар и без образование! но не се отчайвам! неумрял няма да остана! ;) успех! П. П. Гледай филма "Уолстрийт 2 - Парите никога не спят", като наблегнеш на всяка думичка на М. Дъглас и ще ти стане по-лесен живота... честно! ;)

 
  ...
преди: 11 години, 9 месеца
hash: 177c2d2e89
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

15.   Докато се рових във виртуалното пространство за евентуални актуални обяви, без да има в тях нещо от рода на "Ако", "Обаче", "Но" и прочие, и най-важното да не е от преди век, щото е бълно с такива, попаднах случайно на тази дискусия. Прочетох много внимателно и реших да напиша и своя скромен коментар. Първо, негативните коментари от "слез от облаците", че са били "пренаселени", ще кажа, че на някои, като това девойче, което няма работа и моли за помощ чрез приемане на съвети, следното: "Скъпа, в облаците ще ходим вече, защото на земята се пренасели от върла простотия, които за поздрав използват само една дума "ало"..." Питам се, кои са тези малки людие, които се мислят за регулатори на общественото мнение? Кой им дава това право да съдят кой какъв е! Простотията граници няма, за жалост... Към коментар № 13 - това е наистина решение на въпроса за безпаричието, но не всички като вас - № 13, биха взели такива мерки за оправяне на финансовото си положение. От Вашия постинг - № 13, лъха вопиюеща радост от това, че упражнявате тази толкова древна професия - личи си, че средвате традициите на човечеството...

Но сега сериозно: това, че сте елитна проститутка, предполагам, че е така, но не ми се вярва, предвид обстоятелството, че упражнявате тази професия чрез секс-сайтове, не Ви дава никакво право да кандардиствате момичето да следва Вашия светъл пример!

Мен лично ми е обидно, камо ли на девойчето... Иначе казано - на № 13 пожелавам успех в тази си дейност. Но ми идва едно на ум: едва ли № 13 е забогатяла от секс срещу пари! - май и тя е безработна, иначе как да си обясним написания й коментар тук!? Сега конкретно към момичето, което е написало тази статия. Девойче, бакалавърска степен не стига, направи задължително една магистратура, може и задочна, въпросът е да бъдеш по-квалифицирана. Давай и напред с езиците - те са огромен ПЛЮС. Но помни, това че солунските цигани, които работят на пазара, знаят 10 езика, не означава, че имат нещо в главата!!! Това ми го каза някога моя професор, когато станах докторант.

Иначе, аз също в момента се сблъсквам с проблема безработица. Ти си с бакалавърска степен и прекрасен трудов стаж, а аз какво да кажа! Докто на науките съм, имам специализация в Оксфорд, млад учен съм на Р. България за 2011 г., автор съм на 2 монографии и около 20-на статии, владея отлично 3 езика, а не мога да си намеря изобщо работа, дори и за чистач... Принуден съм в автобиографията си да пиша, че съм със средно образование, за да не стряскам работодателите с богатата си биография, но..., не би... Та по въпроса за облаците, там май е по-добре от тук, на земята, където е бъкано от подлеци, лицемери и жалки създания като тези от "ало-то"...

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker