Злоупотребяват с добрината ми - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121049)
 Любов и изневяра (29672)
 Секс и интимност (14350)
 Тинейджърски (21880)
 Семейство (6464)
 Здраве (9589)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3167)
 Образование (7295)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18484)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от На работното място

Злоупотребяват с добрината ми
преди: 15 години, 2 месеца, прочетена 4778 пъти
Здравейте
На работното ми място всеки гледа себе си, сам да се оправя и само той да е добре. Съгласна съм че всеки мисли сам за себе си, но нали сме колектив малко или много трябва да си помагаме и поддържаме, не да се ковем зад гърбовете. Всеки те моли да му поемеш неговата смяна, да го смениш за някой ден или нещо друго да направиш, пък когато аз се обърна за помощ ми се отказва.

Не виждах това известно време, но вече с чисто сърце мога да кажа че злоупотребяват с добрината ми, с търпението ми.

Пък не мога да отказвам нали сме колеги, но ще се наложи да бъда лошата.
Дайте съвет и вие.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 15 години, 2 месеца
hash: 5f5a23ecea
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Поради същите причини, непрекъснато да влизам в положението на началничката си и да я покривам пренебрегвайки работата си в другия отдел в който работех, в крайна сметка аз излязох лошата, а тя се възползва от това, за да ме злепоставя и накрая да съдейства да ме махнат от работа. Непрекъснато ме обиждаше пред посетителите и говореше зад гърба ми с шефовете, само и само мен да ме махнат, а да назнамат приятелката и на моето място. Аз разбира се знаех, че е така, но бях в неизгодна позиция, защото тя бе с дебели връзки на това място. Така че помисли добре. Не ставай подлога никому, само заради човещината. Такива хора не я oценяват. В удобен момент даже могат да се възползват от добрината ти за да те унищожат.Научи се да отказваш. Не прави като мен. Независимо в каква позиция си.

 
  ...
преди: 15 години, 2 месеца
hash: 8846fb21ba
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Като № 1.
Има едно правило: който те спъва, и него ще го спънат. А за да не злоупотребяват с добрината ти, не им го позволявай. 1 е прав, не им бъди подлога

 
  ...
преди: 15 години, 2 месеца
hash: f732c3f8b1
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   Ако искаш да работиш там, трябва да намериш тактичен начин да им покажеш, че не си даденост и не могат всеки път да те пренебрегват.

1. Следващият път, когато те помолят за услуга, ако не искаш да откажеш, приеми, но с уговорката: правя това за теб, но следващия път когато ми се наложи... дължиш ми едно заместване... и т. н. Това е лек и тактичен начин да покажеш, че очакваш същото, защото, колкото и да е чудно, голяма част от хората са толкова вглъбени в собствените си интереси, че наистина не оценяват помощта на другия. Това, обаче, може да не помогне.

2.Отказвай. Не агресивно и сърдито, просто кажи че имаш ангажимент. Така показваш, че уважаваш себе си достатъчно, за да не зарежеш всичко заради тяхната молба. Ако настояват, напомни им, че когато ти си имала нужда, те не са откликнали. Това ще ги наведе на мисълта, че можеш и да им откажеш, така че би трябвало да се държат по-добре, за да получат помощта ти.

3. Най-важното: върши си работата добре и се дръж коректно. Това те прави независима, в смисъл че няма да има кой за какво да те покрива, с какво да те заплашва и какво да говори зад гърба ти. Е, може и да си измисли, но ако шефът не е съвсем тъп, това с измишльотините минава само временно.
Успех!

 
  ... горе^
преди: 14 години, 11 месеца
hash: 0cf8f69f4d
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Има едни универсални изрази:

- нямам време
- нямам представа, не знам, не разбирам
- имам много работа

Така няма да ти се налага да "хващаш бика за рогата" и да казваш директно каквото ти е на ума и няма да говорят зад гърба ти.

 
  ...
преди: 13 години, 10 месеца
hash: f51a5357a4
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   ГЛУПОСТИ.В Б-Я Е НЕПИСАН ЗАКОН ТОВА.РЯДКО СА ХОРАТА ХОРА.ИМА НО РЯДКО.ВАРВАРИ СМЕ БИЛИ ОТ ДРЕВНОСТТА ТА ДО ДНЕС.СПРАВКА-ИСТОРИЯТА НИ.ПОПРОЧЕТИ И ЩЕ СЕ УБЕДИШ. С.

 
  ...


...
преди: 12 години, 10 месеца
hash: e1def28703
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   В този свят има два вида хора мила, едните са тези които винаги са хищници, а другите просто плячка. Замисли си ти от кой вид искаш да си. Силна, решителна, борбена или наивна, доверчива и всеотдайна?

 
  ... горе^
преди: 12 години, 10 месеца
hash: b1f2ea2a11
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   6, има го това, но излиза, че ако не си хищник, ще бъдеш плячка. Но тогава по какво се различаваме от животните? Има и категория "човек".
Към авторката: не бъркай страха с добрината. И при мен дълго време го имаше тоя момент, но се осъзнах. Видях, че всеки път, когато си трая, съгласявам се и тн. не е поради добрина, а от страх. Страха, че ще те отхвърлят, че няма да им харесаш... А хората това го усещат, хеле пък началниците... и да, злоупотребяват, защото мислят, че са по-силни, а ти си слаб. Застани срещу страха си. Аз така направих и не съжалявам.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker