Интервю за работа - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120688)
 Любов и изневяра (29591)
 Секс и интимност (14310)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6439)
 Здраве (9554)
 Спорт и красота (4687)
 На работното място (3139)
 Образование (7286)
 В чужбина (1642)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1731)
 Други (18392)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от На работното място

Интервю за работа
преди: 11 години, 8 месеца, прочетена 6167 пъти
Здравейте! От доста време си търся работа на 22год. съм и уча зaдочно. Като ми се обадят за интервю за работа, се старая максимално да се подготвя. Но винаги ме забиват с някакви странни въпроси, защо трябва да го правят толкова сложно? При положение, че не кандидатствам за някаква престижна работа, а за продавач- консултант или касиер( не искам да обидя някой, ако работи това). Аз съм нормално 20г. момиче, не знам къде ми е проблема, старая се да се представя добре, но все не ми звънят за започване на работа. Къде ми е проблема? Четох достатъчно материали от интернет - как да се държим на интервю и т. н. Но все не ми се получава, знам че за едно работно място има много кандидати, но кога ще успея и аз? Как да отговарям на въпросите им, че работодателя да избере мен? Какви думи да използвам, че да го уверя че аз съм правилния човек за длъжността? Отчайвам се вече, искам да работя! Мисля, че е трябвало в училище, да ни учат и на това, как да се справим с трудностите на намиране на работа и изобщо как да се справим с живота :)). Ще ви бъда благодарна ако отговорите на въпросите ми! Всичко хубаво!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 11 години, 8 месеца
hash: 255d7d6f2d
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Защото това е БГ, за това задават някакви малоумни въпроси и очакват да им отговориш интИлИгентнУ, па тогава да те одобрят, ако те харесат. Странни хора има тук. Какво да ти кажа... абе бъди себе си. Дръж се възпитано, макар и това да не е гаранция, че ще те одобрят. Хората тук търсят някакъв техен си несъществуващ идеал.

 
  ...
преди: 11 години, 8 месеца
hash: 0a7fd7fad1
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Рядко се съгласяват работодателите да вземат не обучен човек, или човек който изобщо не е работил.
Още като завърших почнах да търся работа именно в сферата на продажбите.
Подавах молби за работа във всеки голям магазин в града ми. На всичко което ми харесваше и не изискваше висше образование в джоб-са, но така и не звъняха, или ако звъннеха отивах и накрая не ме взимаха, аз си го обяснявам с това че нямах и ден записано че съм работила. Преди 1 година започнах програма от бюрото по труда, но тя свърши преди 2 месеца, но не беше за продажби, а за други работи, пак гледах за работа, но сега няма нищо свързано с продажби. И ето че пак почвам програма, този път вече е за продавач-консултант, пак ще е минимална заплатата, но поне ми се трупа стаж, опит, които ако един ден реша да имам дете няма да е на 30, а когато поискам, защото ще имам стаж. Когато изтече и тази програма, и ако не ме оставят и този път на работа за постоянно, поне като търся работа, хората ще видят че съм работила, а не съм си чоплила носът, ще знаят че мога да правя нещо и може би ще ми дадат шанс за работа.

 
  ...
преди: 11 години, 8 месеца
hash: ebf14fa5d8
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

3.   Според мен просто трябва да бъдеш по-самоуверена. Когато ти самата си несигурна в себе си, няма как да убедиш другите, че си подходяща за работата.
Просто говори със премерено самочувствие и не показвай, че си толкова притеснена. Покажи, че заслужаваш това място и че вярваш, че ще бъдеш добър кадър.
Ана

 
  ... горе^
преди: 11 години, 8 месеца
hash: c9b906859f
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

4.   Ами кажи какво са те питали и не си могла да отговориш, за да ти кажа как е трябвало да постъпиш. Иначе трябва да вдъхваш самоувереност, да си лъчезарна, да им е приятно на хората да купуват от теб.

 
  ...
преди: 11 години, 8 месеца
hash: 5b5b9dc054
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

5.   Ох извинявам се имам грешка, на 22г. съм пък по надолу съм написал 20 :))

 
  ...


...
преди: 11 години, 8 месеца
hash: 5fdea40f68
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

6.   Аз съм бил на 4-5 интервюта и само на първото не ме удобриха щото явно бях доста спекан :Д Еми бъди по уверена и по нагла в малка степен, това че си търсиш работа при тях не означава че са богове, трябва и ти да искаш своето от интервюиращия. Като те разпита от до е време и ти да го питаш някои неща. Директно го питай за заплащането, почивките и работното време. Все пак се работи за пари няма нищо срамно да го питаш. Дано съм помогнал малко :) М20

 
  ... горе^
преди: 11 години, 8 месеца
hash: 4659630e97
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Здравей авторе, аз съм на 21, също като теб уча и работя... и съм минал по същия път... Не знам на теб какви въпроси са ти задавали, но при мен бяха нещо от сорта на последното интервю, на което се явих: "Как виждаш себе си след 5 години, например? ", "Защо избра точно нашата фирма за започване на работата си? ", "Какво знаеш за нашата фирма? " ии дори и "Кои са най-силните и слабите страни", "Какви хобита имаш? "...

Веднага ти казвам, че ако "научиш" отговорите от Интернет ще изгориш, дори няма да те допуснат за следващия етап, ако има такъв. Хората, които те интервюират търсят твоят индивидуален отговор... тук няма правилен и грешен отговор!

№6 Ти каза точно това което не трябва да прави - нагло поведение, питане за заплащането на още на първото интервю! Авторе, аз мога да ти кажа да се държиш като себе си... не се прави на някаква каквато не си.... веднага прави ЛОШО впечатление.... но и не бъди прекалено срамежлива и спекана...

УСПЕХ и ТЪРПЕНИЕ ЩЕ ТИ СЕ ОБАДЯТ...!
NoBody

 
  ...
преди: 11 години, 8 месеца
hash: 2f7040594f
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

8.   Аз съм бил на поне 200 интервюта през периода 2000 - 2012 в последствие също провеждах интервюта и в крайна сметка сега търся работа навън.

Това което ще те посъветвам :

Обличяй се според позицията
Не показвай отчаяние
Дръж се сомоуверено
Гледай ги в очите, но не втренчено
Не бъди чек толкова честна с тях
Не бъди скромна - но бъди и разумна в заплащането което искаш
Иди навреме дори и по рано
Разучи фирмата и бъди подготвена
Винаги им задавай поне 5 въпроса за работата

Това е като цяло има още много тънкости които сама ще научиш с опита

 
  ...
преди: 11 години, 8 месеца
hash: 5959869e63
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

9.   Днес ходих на едно интервю, да не разказвам какви малоумни патки ме интервюираха, че и ми се смяха насреща, и защо? Защото ми задават въпроси, които не са изучават в университета, еми сори нито аз пиша учебниците, нито плащам на университетските преподаватели на лекция, че да ми разясняват всичко от игла до конец.
Дори накрая НЕ ми дадоха думата да задам въпроси към тях. Това беше червена лампичка, че НЕ съм за това работно място. Те на самото интервю не те уважават, а пък да не дава Бог ако започнеш работа, ще те мачкат всеки божи ден.

Qgodka

 
  ... горе^
преди: 11 години, 8 месеца
hash: 5b5b9dc054
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   От Авторката: Здравейте, благодаря Ви за отговорите и подкрепата! Ще ми бъдат от полза. А за страните въпроси някой от тях са " Защо си търсите работа? "- хах еее как защо, мотива мисля, че е ясен :)) " Коя е последната книга която сте чели? И на кой литературен герой се оприличавате? , " Ако бяхте животно, какво точно животно бихте искали да бъдете? ". А един въпросник който трябваше да попълвам, искаха лични данни- ЕГН, номер на лична карта, къде работят родителите ми и т. н. все едно съм на разпит в полицията :)) Не знам вече се изумявам с работодателите, изискванията им стават прекалено големи, а все пак не кандидатствам за директорска позиция.

 
  ...

...
преди: 11 години, 8 месеца
hash: 255d7d6f2d
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

11.   "коя е последната книга, която сте чели, и на кой литературен герой се оприличавате? " АМА Сериозно ли задават такива въпроси???? До сега не съм била на интервю за работа, но добре че попаднах на тая тема, за да съм подготвена за тея малоумни въпроси. Мале... т'ва само в БГ ли е така? Имам предвид, кви са тея въпроси? ! И как така защо си търся работа?? Защо хората могат да си търсят работа... сигурно 'щото няма кво да правят или да флиртуват с шефовете. Хахаха, ми дайте да не си търсим работа, парите сигурно растат по дърветата бе хора...

 
  ...
преди: 11 години, 8 месеца
hash: e77ad69630
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Не, не са тъпи въпросите... а дори много хитри! Това са психологически тактики, за да разберат какъв си...

Например, "Коя е последната книга, която сте чели", цели да покажа дали сте ученолюбив и търсещ. Нали се сещате, че не може да ви зададат директно въпроса "Ученолюбив ли сте? " - Почти всеки ще отговори положително, дори и да не е така.

"Защо си търсите работа" - не всички си търсят работа само заради парите, има хора които искат да разнообразят кръгозора си, живота си и т. н.. както и да начучат нещо ново

Няма да тълкувам всички въпроси... Но само ще кажа, че въпроси от този тип трябва да се задават в компаниите с много добро име и многоброен персонал... както например в последното интервю беше в един 4* хотел с много добро име

NoBody

 
  ... горе^
преди: 11 години, 8 месеца
hash: 7a9c26f5b7
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

13.   Номер 11, ще ти кажа, че освен въпросчета, които се дадоха за пример, може и да те снимат с камера. Това ми се случи на едно интервю, съгласих се, защото нямах стаж и си замълчах. А жената, която ме интервюра дори не си направи труда както е по закон да ме попита. Сега така да ме е яд, че съм се съгласила, но е късно.

 
  ...
преди: 11 години, 8 месеца
hash: b089c7f4dd
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

14.   Нищо трудно няма. Аз даже си падам по по-странните въпроси, но за жалост рядко ми задават такива. Не знам, някак се разчупва обстановката, а и колкото по-луд е въпроса, толкова повече може да се импровизира с отговора.

Разбира се, ако се притесняваш прекалено много, не е на добре. Аз на първото си интервю отидох доооста неподготвена, даже въобще не бях осмислила какво предстои. И да ти кажа, по-добре, че направих така, иначе щях да съм скована като статуя. Така че, с две думи - не му мисли толкова! Ако ти е трудно да се отпуснеш, може да удариш една водка преди това (ха-ха, това в кръга на шегата, макар че имам приятели, които са го правили - действа!). Успех!

 
  ...
преди: 6 години, 9 месеца
hash: d6fc163baa
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

15.   Аз съм на 23 и днес ми бе общо второто интервю и аз нямам опит. Някои ще си кажат срамота, но аз правя нещатата стъпка по стъпка. Уча си спокойно средното, висшето, което завърших и останаха само държавните. Та при мен каква е устоеията. Явно съм чаровна и ми се обаждат, но след седмица изпитателен срок аз самата се отказах първия път, който бе преди година, а сега ще дам всичко от себе си да съм добра в работата, за която кандидатствах и съм приета и няма да се откажа!
Както каза някой от по-предните бъди себе ди и не му мисли толкова какво ще те питаш и какво ще отговориш..импровизирай! Успех!

 
  ... горе^

...
преди: 6 години, 9 месеца
hash: 32c9d31132
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

16.   15 - Да, но когато кандидатстваш в Microsoft и подобни (относително за порфесията), е добре да си направиш проучването и подготовката, защото е много добър старт, едновременно кариерно и финансово.

 
  ...
преди: 6 години, 9 месеца
hash: a779e7f7e1
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

17.   Първото, което трябва да знаеш е, че универсално поведение и стандартни правилни отговори, когато си на интервю за работа, няма!
Трябва да се държиш свободно, да не показваш излишно притеснение и да имаш необходимото самочувствие и спокойствие. Като минеш няколко интервюта и ще свикнеш.
Другото, което трябва да знаеш, че някои от работодателите са пълни идиоти, които си мислят, че хората са родени, за да работят за тях. Не трябва да позволяваш да те мачкат и унижават на интервюто.
Въобще не слушай клишето, че трябвало "да бъдеш себе си". Това е пълна глупост. Трябва да се държиш така, че да правиш добро впечатление. Да, интервюто за работа е отчасти и малко театър. Трябва да усетиш, какво иска и какво търси работодателя. Даже, може и да го лъжеш леко... Така, както после и той ще лъже тебе... :)

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker