Минимална работна заплата - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121052)
 Любов и изневяра (29673)
 Секс и интимност (14350)
 Тинейджърски (21881)
 Семейство (6464)
 Здраве (9589)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3167)
 Образование (7295)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18485)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от На работното място

Минимална работна заплата
преди: 11 години, 8 месеца, прочетена 2908 пъти
Здравейте!
Имам висше образование, магистър, сега записах доктурантура. От доста време си търся работа, но без особен успех, а сега ми изскочи предложение, което е по специалността ми. Проблема е, че ми предлагат като заплата 290лв. Вие какво бихте направили на мое място. Искам да започна с надеждата, че след време ще ми увеличат заплатата. Но се притеснявам, че тези 290лв. са много малко за работата която се изисква от мен. Но все пак аз доста трудно си намерих работа и може би затова не трябва да имам много претенции.
Дайте ми някакъв съвет.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 11 години, 8 месеца
hash: 76e0164462
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Ами ще продължаваш да си търсиш работа, щом с твоето "висше" образование пишеш докт У рантура??

 
  ...
преди: 11 години, 8 месеца
hash: 7d2ca94217
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   "Имам висше образование, магистър, сега записах доктурУнтура. "

Чакай малко - ти сега доктУрантура ли ще правиш, ще работиш ли?
Съжаление ли искаш да получиш?
Е, няма да стане. Сигурно си на почти 30 г., но един работен ден не можеш да покажеш, какво очакваше?
Спестяваш ни и в каква специалност учиш - ако си лекарка например, доктОрантурата е задължителна, ако учиш история на изкуството - защо ти е?
Познавам докторантка в Германия по... теология, която и работа на минимална заплата не може да си намери и в момента няма здравни осигуровки и я търсят съдя-изпълнители, защото не може да си плаща и сметките, но жената е доктОр.

Положението в цял свят е следното - или работиш, или учиш. Няма средно положение. Избрала си да се изучиш, ОК, но ти за работодателите не си ценен кадър, поне докато още си записана в университета.
И все пак - моят съвет.
Ако доктОрантурата е по теология, история и т. н., бих прекъснала и бих си търсила нормална работа с магистратурата, която имам.
Ако доктОрантурата е по химия, физика, медицина, биология - задължително бих продължила и ЗАДЪЛЖИТЕЛНО бих продължила доктОрантурата и приела „работата“ (по-скоро стажът) на мин. заплата.

Докторантите в цял свят са на минимална в университетите, какво очакваше? Мога да се обзаложа, че предложената ти работа е или в БАН, или в друг научен институт, университет, а парите са от данакоплатците.Познавам доктор по физика, която е работила 5 г.!!! на минимална заплата в обсерваторията в Рожен. Днес работи в университет в Париж на не лоша заплата, но навсякъде хората на науката (ако не са Нобелови лауреати) са бедни. Това е положението. Отдаденият на науката работи заради призванието си, не заради парите.
От наука не печелят учените, а в най-добрият случай разни концерни.
Всеки прави избора си в живота. Аз лично много бих искала да можех до 30 г. да ровя учебниците и да правя научни изследвания по моята област. Ох, колко сладко щеше да ми е, какъв научен интерес се вихри в мен, но съм реалист и човек, здраво стъпил на земята, затова имам „само“ Бакалавър, работя си, изкарвам си пари. Преди години, когато търсих работа съм качила разни CV-та по страниците... работодателите ме търсят и днес, не аз тях. Предлагат ми 2000 лв. в София, но им отказвам (и парите, и работата не ми харесват).
Какво искам да кажа - всеки прави избора си в живота. Аз никога няма да мога да начеша научните си интереси, освен в свободното си време, когато гледам да чета научна литература, но виж - сметката ми в банката е пълна.
Някога реших така. Едното за сметка на другото, но признавам - бих била щастлива и с 290 лв., ако можех да продължа да правя изследвания в областта си, но за жалост нямам родители да ми помагат, а и май не мога да живея така.
Ти имаш същия избор - да прекъснеш и да работиш или да продължиш да докторанстваш и да взимаш 290 лв.
Такъв е животът и не, не те съжалявам, защото има хора, които от 18 годишни почват да бачкат за тези пари. С какво ти си повече от тях? Имала си шанс да учиш, та си се оляла - твоя работа. От теб и само от теб зависи, дали ще взимаш 2 -3 бона или 300 лв.

 
  ...
преди: 11 години, 8 месеца
hash: 405a4e0062
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

3.   Сложен е въпросът - от една страна 290лв са наистина много ниска заплата и не си заслужава много много, но от друга все отнякъде трябва да се почне, а за съжаление навсякъде искат трудов стаж по специалността. Сигурна съм, че можеш да си намериш по-малко квалифицирана работа за повече пари, но ако искаш да се развиваш в областта си приеми предложението. Това не означава да не продължаваш да си търсиш по-добре платена работа, но по-добре със стаж и с 290лв в джоба отколкото без стаж и без пари. Почни и виж дали има шансове да ти я увеличат - ако след 6 месеца не са я увеличили, а се справяш добре или ако на всички заплатите им от години са по толкова значи самата фирма има такава политики - да плаща малко. Но все пак и половин година да работиш там пак е нещо, което да си напишеш в СВ-то, а и малко опит ще натрупаш.
Ана

 
  ... горе^
преди: 11 години, 8 месеца
hash: 5985e84edf
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Номер 2, присмиваш се на авторката, че е написала доктЪрантура вместо доктОрантура, а ти пишеш самоОсъвършенстваш, вместо самоУсъвършенстваш.
Лесно е да видиш грешката на другия, ама твоят си резил не, нали? Аман от поучители като номер 1 и номер 2...

 
  ...
преди: 11 години, 8 месеца
hash: dfc1882d37
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   Ахахаха, много ми е интересно как такива като номер 2 правят забележки за правописа, а не виждат своите с постовете си... ахахахахахахаха, ама вие сериозно ли? Сметката и била пълна... ахахахха
Добре, че е интернета да си фантазираме...

 
  ...


...
преди: 11 години, 8 месеца
hash: 3323c953ed
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

6.   Авторке, поздравления за упоритостта и за образованието, което имаш. Ти си ценен кадър. Хващай се, на всеки му е трудно, а ти имаш късмет да те търсят за работа. След време ще ти вдигнат заплатата много ясно. Успех и не обръщай внимание на хора като номер 1 и 2...

 
  ... горе^
преди: 11 години, 8 месеца
hash: d406455d75
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

8.   Не изпускай този шанс. Ако по-нататък не получиш увеличение си търси нова работа. Поне тогава ще си имал(а) някакъв трудов стаж по специалността.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker