До вчера бях по кафета бях ученичка (не до там примерна, но все пак ученичка ) а от днес работничка.. - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121152)
 Любов и изневяра (29695)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21891)
 Семейство (6469)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18513)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от На работното място

До вчера бях по кафета бях ученичка (не до там примерна, но все пак ученичка ) а от днес работничка..
преди: 11 години, 8 месеца, прочетена 4304 пъти
Здравейте :)
Аз съм момиче на 19 години и на скоро започнах своята не 1 ва работа! Работя в супермаркет нещо като общ работник. Работила съм на доста места нелегално естествено, но някак си ги приемах като на шега. Сега обаче виждам какъв е живота и честно казано съм депресирана и много объркана.

До вчера бях по кафета бях ученичка (не до там примерна, но все пак ученичка ) а от днес работничка.. ПФ мисълта, че това ще правя до края на живота си ме побърква. Изглеждам доста добре не, че се хваля, но видимо е така и някак хората там не ме възприемат на сериозно.

Началници са ми мъж и жена - семейство и естествено жената ревнува своя лилипут който аз дори не бил оплюла и злобее много срещу мен имам и доста колежки една от който твърдее, че адски и допадам, но започна да навива "шефовете" срещу мен и всеки ден викат непрекъснато.... не ги понасям, не искам да ги гледам... работя 6 дни в седмицата за 500 лв. и не издържам повече напрежение, тежка работа и напрегнат работен ден.

По принцип нямам желанието да работя в хранителен магазин, някак не ми отива, но не мога да си намеря магазин за дрехи или някакво по-спокойно място. Като ученичка работех в магазин за дрехи и ми беше сууупер спокойно и се чувствах добре, а сега ми висят по цял ден някакви хора на главата по-неграмотни и от мен и ми казват какво да правя и какъв упадък едва ли не е моето поколение.

Започвам да се депресирам и това не ми харесва, имам чувството, чесъм си изживяла живота и няма какво повече да ми се случи. От другата година ще кандидатствам в един колеж с маркетинг и се надявам да ме приемат, но до тогава какво ми остава!!! Не искам да ги търпя повече, а и не издържам физически там.

Чудя се как да кажа на нашите, че това място не е за мен и не се чувствам добре след като тях ги интересува единствено да давам пари вкъщи...? Много съм объркана и непрекъснато тъжа за даскало за безгрижните дни които имах с моите приятели. Дали някога ще се отърся от тези мисли не знам знам само, че искам да си намеря готина работа или поне да е място на което да се почива , защото съгласете се, че млад човек какъвто съм аз има нужда и от малко лично време за себе си, а аз не мисля, че с работен график като моя и по-точно 6/1 мога да имам такова.... объркана съм. Искам на училище :)

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 11 години, 8 месеца
hash: 35f69db4ee
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Еми виж, аз в училище бях отлъчен от останалите. По цял ден учех и мислех за бъдещето си. Съучениците ми по цяк ден купонясваха, ходеха по кафенца и пропускаха часовете. Сигурно вече се досещаш какво намеквам - сега имам стабилна работа с възможност за издигане, а те почти всичките станаха като теб.

Да съм честен - мисля, че тази изповед е фалшива. Това да разправя, че и харесвали безгрижните дни и да виси по кафетата, и после да се оплаква, че има нископлатена работа.... не ми изглежда като написано сериозно.

 
  ...
преди: 11 години, 8 месеца
hash: ff56b9668c
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Добре е, че искаш училище - тъкмо да те научат да пишеш правилно....

 
  ...
преди: 11 години, 8 месеца
hash: ee6442088b
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   Добре дошла в света на големите, аз съм на 21 и работя от 2 години, първата ми работа беше страхотна, но свърши сегашната ми работа е доста кофти, продавачка в хранителен магазин, и аз почивам 1 ден и не ми стига, на предишната не беше така. Но нямам избор стоя и си натискам парцалите, защото имам план които гоня и някаква цел. Това е живота свиквай!

 
  ... горе^
преди: 11 години, 8 месеца
hash: 130ff4a699
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Решението е да си намериш друга работа. Друга решение просто не виждам - все пак си на 19 и е нормално щом не си студентка, да работиш. Разбирам, че работата в хранителни стоки е тежка, но е добре да промениш нагласата си, че някой работи са под нивото ти - просто дори и да не ти харесва, звучи доста снобски.
Ана

 
  ...
преди: 11 години, 8 месеца
hash: 411adae3c2
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   някакви хора на главата по-неграмотни и от мен --- ти се имаш за неграмотна ли? и затова не си кандидатствала след като завърши? или защото нямаш възможност и трябва да носиш пари у вас

 
  ...


...
преди: 11 години, 8 месеца
hash: 11e6e2c59d
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Ако искаш да имаш шанс цял живот да не работиш е хранителен магазин, учи висше, но с мисъл.

 
  ... горе^
преди: 11 години, 8 месеца
hash: b240610bfc
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Така е скъпа! Това е реалния живот, няма вече "МАМА И ТАТЕ ООД". Дори и да не ти харесва трябва да работиш - не заради нещо друго, а заради това да имаш покрив над главата си и какво да сложиш на масата.... Я си представи ако си сама - наем, ток, вода, телефон, храна... за всичко трябва пари. А ако имаш хубава работа (под хубава работа имам предвид на теб да ти харесва) то няма да е чак такава трагедия. Ако не е така просто стискаш зъбки и дупенце (Да, точно така дупенце, защото почти всеки гледа да ти го набута... ) и караш напред колкото и кофти да е....

NoBody!

 
  ...
преди: 11 години, 8 месеца
hash: 27a409b5be
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   Добре дошла в клуба. На 22 години електричар с 300 лева заплата съм. Ае е се оплаквай.

 
  ...
преди: 11 години, 8 месеца
hash: 4feb3d2896
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   За съжаление е тъка живота мила е борба и ако до вчера си била нехайна сега вече ще усетиш как всичко ти се стоварва на главата. Всеки минава през това а ако знаеш през колко работи ще смениш и веки шеф ще те третира като нищожество и най често ще работиш за без пари. Неискам да те депресирам просто ти казвам как стоят нещата.

 
  ... горе^
преди: 11 години, 8 месеца
hash: 470df1def0
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Добре дошла в истинския живот. Добре ти беше преди няколко месеца - "едно, две, три, ... " Сега дупе да ти е яко. Цял живот, бачкане.

Намери си богат чичко, който да те издържа. Друго решение няма. Аз така направих и съм много доволна. Нищо, че е по-голям от мен. Поне не е грозен и се разбираме чудесно.

 
  ...

...
преди: 11 години, 8 месеца
hash: 1ef88af0ee
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

11.   Напусни, а на вашите кажи, че са те уволнили, щом не можеш да говориш спокойно с тях, без да ги лъжеш. И си потърси друга работа. Условията, които описваш са ужасни. Аз не бих стояла дори ден. Много добре си помисли за образованието си, защото си адски неграмотна и с това ниво няма да станеш повече от продавачка, освен ако не си голяма връзкарка.

 
  ...
преди: 11 години, 8 месеца
hash: 2943782e81
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   добре дошла в реалния живот:-) не може все да си дете, да очакваш някой да те обгрижва, а ти да работиш от време на време, колкото да се занимаваш с нещо. мислиш ли, че на вашите им е лесно?
а "готина работа" не знам как ще си намериш без специална квалификация и образование:-) с общообразователно училище може да работиш главно нискоквалифицирана работа.
ако наистина ти се учи, запиши се в университет.

 
  ... горе^
преди: 11 години, 8 месеца
hash: ed7678bd0e
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

13.   Толкова е хубаво да работиш, особено пък в хранителен магазин. Работих 3 години в такъв, даже и в неделя. Постоянно имах да правя нещо и беше хубаво - работиш и не мислиш за проблемите си и докато се усетиш станало време да си ходиш. Пък и като имаш собствени средства имаш по-голямо самочувствие, пък и щом помагаш на родителите си трябва да си щастлива, че си и полезна.

 
  ...
преди: 11 години, 8 месеца
hash: 9b972c27ed
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

14.   Ами - на твоите години аз и работех, и учех, и не се оплаквах.
Сега, десет години по-късно имам работата, която винаги съм желала, достатъчно пари и за да живея добре, но никога няма да забравя жертвите и компромисите, които направих, униженията които понесох, за да стигна до тук.
Това е живота - приеми го и вместо да хленчиш и да се надценяваш, вземи да учиш нещо, защото в противен случай, може до пенсионирането си да работиш в този магазин.
В магазин за дрехи, ще те искат, докато си млада и хубава, после какво правим? Живота не свършва на 45 години? !
Мисли, моето момиче, мисли.

 
  ...
преди: 11 години, 8 месеца
hash: 68d2308c74
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

15.   И моят живот мина като при 14 -
Авторке, срамна работа няма. Важното е човек да има амбиция да се развива и да усеща, къде са били грешките му. Може би, ако вместо да киснеше по кафетата като ученичка, беше хванала учебник, сега нямаше да си на това ниво.
Но не всеки трябва да учи висше. Ето - ти искаш просто да продаваш в магазин за дрехи. Какво можеш да предложиш в повече - стаж? добре визия? добро отношение с клиенти?
Знаеш ли малко английски, руски език?
Какво ще правиш, ако чужденци влезнат в магазина ти?
Готова ли си да почнеш на много по-ниска заплата пробно?
Такива неща.
Имай мечти, поставяй си цели и не прави грешките от миналото - напрегни се малко сега, учи малко език, учи маниери, поведение, бъди мобилна - млада си, ще си намериш работа като продавачка на дрехи!
Успех

 
  ... горе^

...
преди: 11 години, 7 месеца
hash: b256673748
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

16.   Ех, това винаги ми е било интересно- 12 години (до завършване на средно) си гледате кефа и после идва време или да се учи, или да се работи и...

Не се прави така, щом не си учила, когато е трябвало- сега ще ти се върне двойно.

Нищо лично, просто изказвам мнение, за съжаление слабите ученици се усещат за това къде бъркат, след като завършат средно :(

ПП: успех и дано си намериш добра работа, която да ти харесва.

М, 17 години.

 
  ...
преди: 11 години, 7 месеца
hash: cbee62e32c
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

17.   Значи като първо - дори отлична диплома от университета не ти дава гаранция веднага да започнеш работа по специалността и може за дълго да човек да попадне в кръга на "хубавите" професии.
Като второ никой, дори хората с обикновена гимназиална диплома не заслужават експлоатация за смешни пари.
Живота в момента е труден за всички и това момичето много добре го е разбрала. Не и помагате като и се нахвърляте.
Мацето да се оглежда непрекъснато за друга работа и да чете сайтовете. Ако не излезе нищо свестно, да земе да я зареже тая работа и да се запише на някой курс по нещо където я влече, ако има кой да я издържа известно време. Друго не виждам какво може да се направи.
Трудно е - аз самия съм издържал две години безработен специалист докато си намери работа по специалността, та знам за какво говоря.

 
  ...
преди: 11 години, 7 месеца
hash: 15c7781fcc
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

18.   Здравей, аз съм на 21 години и аз започнах като теб на 19 и то пак на работа, която не мога да понасям, но е кофти когато нямаш избор. Никой не избира родителите си и живота си. За да учих в университет или в колеж също трябват пари. А това е адски голяма саможертва и да учиш и да работиш едновременно, убиваш се от работа и нямаш и желание да учиш в последствие, чувстваш се притисната от живота и в един момент не осъзнаваш как младостта ти преминава и живота ти просто минава някъде. Поне не бързай да се ожениш и да имаш дете, че тогава става още по -зле освен ако нямаш богат съпруг. За жалост и моите родители не ги е грижа аз как се справям с всичко, но няма как.

 
  ... горе^
преди: 11 години, 7 месеца
hash: f4bde693fa
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

19.   Ах, момиче напълно те разбирам, аз съм в същата позиция. Единственото решение е да се следва. Човек с образование вдъхва респект и може да постигне каквото пожелае :) Един ден може ти да си шефка, стига да искаш, стига да направиш нещо по въпроса. Не губи ценно време!

 
  ...
преди: 11 години, 7 месеца
hash: c93a6b5aab
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

20.   Развивай се и учи- зарежи тези колежчета по мениджмънт, запиши се в сериозен университет. Учи езици... Не знам в колко голям град живееш, но мисля, че в магазин за дрехи няма да ти е много трудно да си намериш работа.
От друга страна се радвай, че през работния ден има работа и движение, и се случва нещо. Защото аз преди време бях на една ужасно скучна работа. По цял ден висене, няма кой да те напсува... Пълно спокойствие, а си мечтаех да се махна от там и да работя на някое по-динамично и оживено място с екип и колеги.
Иначе се замисли с какво ги предизвикваш да говорят и правят интриги и не го приемай чак толкова навътре... Може да не е точно причината, в това което си мислиш ти. Замисли се дали не си по-студена и надменна в отношението си, дали прекалено не ти личи, че се възприемаш като нещо повече от тях. Успех!

 
  ...

...
преди: 11 години, 7 месеца
hash: 1a21056b72
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

21.   С това средно искаш да те назначат за изпълнителен директор на някоя телевизия ли?
Ако до 19 години не си осъзнала, че трябва да се образоваш
не знам кога ще стане, нещата отиват в тази посока, че човек цял живот трябва да се усъвършенства, не му мисли, с тази проста работа до никъде няма да стигнеш. Отношението е равно на позицията. Млад, стар никой не те толерира според възрастта!! Като си млада какво от това??? Работиш толкова колкото е по закон. Прочети кодексът на труда и не пиши идиотщини била млада, искала време за себе си, ами напусни и ще имаш цялото време на света за себе си.

 
  ... горе^
преди: 11 години, 6 месеца
hash: 3c0ecead35
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

22.   Моят съвет е първо да помислиш каква искаш да бъдеш след време и това да запишеш и какво ти се отдава не само да го запишеш и да го изкараш и ни6то да не разбираш, защото от това файда няма никаква. На твойте години записах да следвам за инженер и прекъснах на 2-та година. След тези 2 години от както не уча и работа разбрах, че човек без висшо на днешно време е за никъде и затова тази година съм решил да запиша това, което искам а то е икономика.
П. П Но да знаеш че студенсткия живот не е като ученическият, пак ще работиш, освен ако не хванеш чичко паралийко ;)

 
  ...
преди: 11 години, 6 месеца
hash: cb21db607c
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

23.   Номер 13 - много е приятно, че си видяла " " в работата...

 
  ...
преди: 11 години, 5 месеца
hash: 2ab29ccf1b
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

24.   Намери си богат любовник и скандализирай цял свят с пари :*

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker