Шефа ме рекетира - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121004)
 Любов и изневяра (29665)
 Секс и интимност (14343)
 Тинейджърски (21872)
 Семейство (6460)
 Здраве (9584)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3165)
 Образование (7293)
 В чужбина (1649)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18475)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от На работното място

Шефа ме рекетира
преди: 11 години, 7 месеца, прочетена 2557 пъти
Здравейте, аз съм Мъж на 35 години, работя в малка фирма занимаваща се в областта на туризма. Работното ми време е нормално, делнични дни работя, събота и неделя почивам. Проблемът, се състои в това, че шефа, няколко пъти злоупотребява с положението си, като ме кара някоя събота или неделя, да го закарвам със служебната ни кола по лични негови задачи по цял ден че е в по провинцията, той няма книжка. В началото нормално, да му направя тази услуга 1-2-3 и повече пъти, като имате предвид че не е свързано пътуванията му с нашата работа, а това че му е удобно да има един вид в мое лице и шофъор, няма как да стане. До скоро ми се наложи да посещавам едни курсове за допълнителна квалификация, той ме заплаши не един-два пъти, поради ангажименти в дадената ми събота или неделя, ако не съм му на разположение, щял да ми връчи документ за напускане! Обясних му, че ако касае работата и + за фирмата, разбира се че няма да отида на курса, но при положение че е за лични си неща и че за мен е важен курса.... - му казах че не е редно и толератно, той - или си свободен тогава и ми бъдеш на разположение или напускаш! Това ако не е рекет... Мисля да се обърна към дадена комисия или какво ще ме посъветвате.
Сами разбирате че не е лесно да си намеря нова работа, но от друга страна искам да постъпя правилно?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 11 години, 7 месеца
hash: 037ef47c2e
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Очевидно е, че не си попаднал на читав шеф. Работата ти в този фирма едва ли има бъдеще, освен ако не искаш да се превърнеш в негов роб. По-добре си потърси друга фирма или ако се чувстваш достатъчно силен - започни нещо свое.
За съжаление, човешките взаимоотношения трудно се поддават на регламенти, а щом ти изпълняваш нещо несвързано с работата, значи случаят е именно такъв.

 
  ...
преди: 11 години, 7 месеца
hash: b0f6ae588d
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Опитай се да му намериш някоя "кирлива риза", с която да го рекетираш и ти. Така ще възстановиш баланса.

 
  ...
преди: 11 години, 7 месеца
hash: 1c3a6ca496
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

3.   Според мен най-добрият начин за действие е да си опечеш работата отвсякъде предварително, преди да предприемеш каквато и да е стъпка. Запознай се със законите, с трудовия си договор, с работната си среда и дали всичко в нея, като необходими документи, мерки за безопасност на работа и т. н. е изрядно и законосъобразно. После се осведоми за всички възможни положения в трудовите правоотношения и какви са всичките възможни начини за законосъобразно уволнение. Хвани се за всяка възможна буква от закона и научи какви са точните процедури. Мога да се сетя за няколко такива критерия:
1. Съкращение. Трябва обаче да се проведе подбор на всички служители и да се съкратят най-неефективните, което обаче се определя според конкретни критерии, като стаж, образование и допълнителни квалификации.
2. Свиване обема на работа на фирмата. Това обаче трябва действително да бъде така. Може да се провери според финансовите отчети на фирмата, както за предишни години, така и за предишни месеци (понеже подозирам, че обемът в една туристическа фирма се определя от сезоните).
3. Дисциплинарно уволнение. Провери дали би могла да съществува реална причина за това.
И т. н. Не съм правист, нито съм се занимавал сериозно по въпроса, за да ти дам изчерпателно мнение и точен съвет, освен уверението, че можеш да намериш всички законови разпоредби в интернет.

Не знам какъв човек е твоят работодател, но си мисля, че най-малкото ще се стресне, ако му заявиш с голяма доза увереност (която си придобил чрез научаване на всички релевантни факти, де), че много трудно може да те уволни законно и че ако се опита, сам ще си вгорчи живота. Не само, че ще се размотава по съдилища, но и ако уволнението се окаже недоклатено, ще плаща обезщетения, а ако има някакви законови нарушения на работното място - ще плаща и глоби на държавата.

Ако ще търсиш помощта на някаква комисия, опитай се да разбереш колко бързо и ефективно работи тя. Надали ще ти е от голяма полза, ако се окаже сбирщина от малоумници, назначени по баджанашка линия, просто щото се оказало, че огромното мнозинство от български работници нито си знаят правата, нито си ги търсят, поради което въпросната "комисия" прекарва дните си, местейки го от единия в другия. При всички случаи обаче съм сигурен, че щом шефът ти е толкова безскрупулен, че да те изнудва под заплаха от уволнение да го караш в извънработно време по лични си задачи, веднъж като разбере, че си тръгнал да си търсиш правата, ще те гледа под лупа. Тогава ролите ще се разменят - той ще се хваща за всяка буква от закона, търсейки всякакви начини да те уволни. Готов ли си да продължиш работа в такива условия? Не е невъзможно да се възползва от трудното ти положение просто защото се оставяш да го прави - не е невъзможно да си ценен кадър във фирмата поради една или друга причина, която да е достатъчно важна че да те остави да работиш, независимо че си отказал да бъдеш неговата лична събото-неделна кучка.

 
  ... горе^
преди: 11 години, 7 месеца
hash: a6e1057f13
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   От Автора, до номер 3!
Благодаря за изчерпателното и полезно инфо, ще помисля, ще прегледам всеки аспект от трудовия ми договор, и ще преценя дали да работя под стрес... , най-вероятно ще се ориентирам към друга работа, и когато стане сигурно това, тогава ще се махна от сегашната ми работа. Държа много, да има добър микроклимат на работното си място, повярвай, това се отразява добре на работата и колектива, при липса на такава, фирмата само губи.... Жалко, че много работодатели, не си дават сметка, колко ефективно ще се работи, при добър микроклимат....

 
  ...
преди: 11 години, 7 месеца
hash: 24295be6d5
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Ако те освободи от работа и прецениш че можеш да го биеш не се чуди.

 
  ...


...
преди: 11 години, 6 месеца
hash: ca09b78317
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Изценирай, че са ти взели книжката за Алкохол и си свиркай. Кажимо че извън града те е страх да караш без книжка ;)

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker