Не мога да си намеря работа, кандидатствам постоянно и не става. - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120658)
 Любов и изневяра (29582)
 Секс и интимност (14306)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6437)
 Здраве (9549)
 Спорт и красота (4686)
 На работното място (3137)
 Образование (7285)
 В чужбина (1643)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18386)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от На работното място

Не мога да си намеря работа, кандидатствам постоянно и не става.
преди: 11 години, 5 месеца, прочетена 19595 пъти
Напоследък кандидатствам за работа на много места, предимно онлайн. Няма да правя реклама на сайта, може би повечето от вас вече се досещат кой е той. Става така, че не ме търсят за никаква работа. Имам диплома за завършено висше образование 'Магистър', отговарям на всички изисквания и на следващият ден, след кандидатурата ми виждам, че обявата е публикувана наново и все още търсят човек. Нищо, че предишният ден е имало над 200 кандидатствали за тази позиция. Добре, явно няма да стане да търся само по специалността си, затова пробвам всичко останало - продавачка в магазин, но и там никой не се обажда. Търсят човек с език, аз имам висше образование със съответния език и пак никой не ме търси. Или пускат обява отново и ме игнорират или са харесали някой с опит на тази позиция. Изключително трудно ми е. Записах Докторантура и взимам добри пари всеки месец, но когато тя свърши както ще правя?
Имам огромно желание да работя и да се развивам, ала в нашата държава... дали?
Посъветвайте ме нещо, моля ви. Как се оправяте вие?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 11 години, 5 месеца
hash: bc3e3b4e90
гласове:
1 2 3 4 5
  (17 гласа)

1.   За съжаление българите сме чашити и то голями. Не може да отидеш в САЩ например и да не си на ти с езика, а тука за една проста работа да искат да си професор за едва ли не, например. Аз уча и търсих работа като сертвитьор имах опита, но гледам, че някои обяви се пускат наново и наново. Не мога да ги разбера българите, дори и да нямат опит, дори да не са работили това не трябва ли те да се научат да го правят.

 
  ...
преди: 11 години, 5 месеца
hash: 724a2e844a
гласове:
1 2 3 4 5
  (13 гласа)

2.   Ами просто народът ни е такъв-мишки... Забелязвам, че за професии, които не се изисква особенна квалификация напр. продавачка и се плаща около 400лв има по 700 кандидатствали-ами явно 400лв ги устройват, тогава защо после мрънкат, че са им малко парите? Като има балъци ще има и тарикати :)

 
  ...
преди: 11 години, 5 месеца
hash: f4c48cf65d
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

3.   Наистина е много трудно, аз съм в същото положение, имам образование и никой не ми се обажда. Пробвай ти да си пуснеш собствени обяви и в тях да пишеш какво търсиш и какво образование имаш. Досега основно така съм намирал работа. Иначе навсякъде трябва да имаш връзки вече. Сега като е зима съвсем пък няма предлагане и пазара на труда е свит. Успех и не се отказвай да търсиш:)

 
  ... горе^
преди: 11 години, 5 месеца
hash: cb7ed27c50
гласове:
1 2 3 4 5
  (16 гласа)

4.   Всичко става със връзки

 
  ...
преди: 11 години, 5 месеца
hash: 16f6937ca9
гласове:
1 2 3 4 5
  (16 гласа)

5.   Еееее, ама какво се правите, не знаете ли, че всичко е свързано със секса - за да работи нещо, трябва да прави секс. Или да владе бой някакъв, за да се справя с конкуренцията. Трябва да се уроди и тогава ще бъде в това голямо семейство на уроди, и ще работи... за глупаци, дрогомани, зависими...
От друга страна работата вреди на планетата, произвеждат се купища боклук, произвежда се болка и съответното удоволствие, някои имат - други нямат, по света има глад.
Решенията, струващи малко, се продават за мноооого пари. Всичко е усложнено, за да има място за всеки, който може да се намести. Всичко това е тормоз.
Искате да работите за пари! Да участвате в какво да е, само за да живеете добре!
Представям си нещо в живота ми да зависи от такива като вас - това е ужас. Не го пожелавам на никого, макар че е масово.

 
  ...


...
преди: 11 години, 5 месеца
hash: d8843b985f
гласове:
1 2 3 4 5
  (14 гласа)

6.   Винаги съветвам хората лично и на място да кандидатстват! Не се знае кой ги чете и въобще дали някой ги чете онлайн.

 
  ... горе^
преди: 11 години, 5 месеца
hash: 14839c3cdb
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

7.   Аз съм на 29 години и съм в същото положение като теб. Дори малко по-зле, защото повечето обяви обикновено са за жени, а аз съм мъж. Май няма излизане от този кръг :(

 
  ...
преди: 11 години, 5 месеца
hash: deeb81cc30
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

8.   Сайта на jobs. bg не работи. И аз съм на същото положение. Както виждам и всички други като мен и то за най-долната работа. Сайта се блокира по IP-tata, когато човек праща всеки ден и фирмите не получават, заради СЕО оптимизация, реклама, пари и др. За това никой не се обажда, просто фирмите не получават CV-tata. Пробвах от различни компютри, безжични мрежи и Чудо почнаха да ми звънят само кредити и застраховки. Сайта е лъжлив. След реклама на сайта и неговото ъпдейтване се получават CV-ta, след като скумриите, от кв. Изток, метростанция ГМ ДИМИТРОВ оторизират CV-ta, те но е така. Миналата година попаднах на форум по същата тема, със същите оплаквания. IP-tata се банват и затова не се получава cv, да же ме питат още ли си търсите работа, а аз не съм спирал. След като някои пусне рекламa в сайта, тогава се получават CV-tata/Ще пращам до нова година и след това ще търся друга алтернатива. Сайта не струва. Всичко е реклама, СЕО и пари. Не ги интересува дали ще си намерим работа. Има настройки по сайта, които не действат. Преди обявите излизаха в 00:00ч, сега се публикуват от 9:30-18:30ч. Просто БАН на ИП и реклама, затова се въртят обявите. Пробвайте от различни адреси да си отблокирате профилите

 
  ...
преди: 11 години, 5 месеца
hash: 181e2226ec
гласове:
1 2 3 4 5
  (18 гласа)

9.   В България красива жена без работа не съм виждал. Ако е без работа значи някой я издържа, което е по-добрия вариант в тия гадни години.

 
  ... горе^
преди: 11 години, 5 месеца
hash: 2a5ff528bd
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

10.   И аз съм така, на 24 г. с едно висше, следвам 2-ро.
Чувствам се ужасно, че трябва да разчитам на нашите за пари. За какво учих толкова години!? За да ми кажат, че ми трябва 3 години стаж? Преди няколко месеца ходих на интервю за стаж в държавната администрация, нищо не стана взеха връзкар, поне господинчото да беше по-дискретен. Издаде се пред цяла тълпа.. Ако не беше образованието поне нямаше да седя в родния ми град, но така без опит никъде не ме взимат, за стаж се борят по 300 човека. Пратила съм за два месеца св-то си на 40 обяви, само от едно място ми се обадиха, но фирмата се оказа некоректна и не отидох.
Мисля да отворя моя фирма вече иначе ще умра от глад ако чакам някой Бай Ганьо да ме взема на работа за 300 лв месечно. Не знам точно с какво ще е но съм решила да не чакам на подаяния и да се моля вече. Омръзна ми да търся грешките в мен. Не съм нито грозна, нито мързелива, имам хубава диплома - те губят. Точка.

 
  ...

...
преди: 11 години, 5 месеца
hash: 9e3fac35dc
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

11.   Номер 9, с красота достойна работа не се намира. Едва ли авторката иска да е лека жена...

 
  ...
преди: 11 години, 5 месеца
hash: 39f1ade423
гласове:
1 2 3 4 5
  (22 гласа)

12.   н. 10 - ами като си видяла, че работодателите искат хора със стаж, защо си почнала второ висше?
Аз не само завърших в елитен университет редовно, но и работих в голяма компания за малко пари. След като завърших нямах никакви проблеми при търсене и намиране на работа. Първата ми работна заплата след завършване беше 2000 лв. нето, към 2600 бруто се събираха май. Бакалавър съм и не смятам да се занимавам повече с университети. Искам да науча само руски и вече ще знам 4 езика имам си и специалност. Напуснах родния си град на 18 г., между другото и никога не съм разчитала на нашите. Помогнаха ми само накрая на следването ми и моето образование им излезна към 1000 лв. Никога не са ми плащали за частни уроци, кандидатствания, балове - от 19 годишна се издържам сама, вие на 24 сте се сетили, че освен следване, човек има нужда и от следване.
Колкото до връзките - не познавам човек, които да съм назначила без препоръки. Не само работниците така се назначават, но и така се търсят доставчици и бизнес-партньори. Вие как си представяте, че една дипломка и една автобиографийка в джобса стигат?
Търсете си работа лично. Бъдете готови да почнете от най-ниския пост и от най-ниската заплата. Ако се докажете, шефът ви лично ще ви препоръча нататък. И аз съм така, и братовчед ми, който записа висше чак на 25 години, издържа се като работник по строежите и днес е юрист-консулт в голяма фармацефтична компания, само защото работеше на техен строеж на фабрика и го харесаха. Почнал е буквално от общ работник, а днес има топъл офис, секретарка, фирмена кола и си щрака с пръсти.
Н. 10 - грешката си е в теб. Почвай работа и си смъкни малко претенциите. Всеки може да кисне 10 години в университета като има кой да го издържа.

 
  ... горе^
преди: 11 години, 5 месеца
hash: 2a5ff528bd
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

13.   От 10, виждам, че сте ми дръпнали доста дълга лекция, но едно нещо ще ви кажа, писанията ви бяха на сляпо!!!
Не съм уточнила какво висше съм завършила. Второ- второто висше е задължително, трето- лично работа по какъв начин да намеря освен на място? Някак тайно да им доставя св-то си чрез телепортиране или какво? Ходила съм лично да търся, г-жо! Такъв тип коментари ОТПРАВЯЙТЕ само на някой който познавате! Как сметнахте, че не съм търсила лично, питам Ви? Те ме връщат! Ситуацията с познати е същата. Трябвало да си пусна св-то в ДЖОБС-а, който никой не чете, май, Не схванах много добре обясненията за въпросния сайт.
Не забравяйте, че всеки човек живее в различна среда и това с което се сблъсквам аз и познатите ми не ви е известно на вас.

Дори за продавачка не приемат молби ЛИЧНО! Може би това не го знаехте, а? Изводи три реда най-лесно се правят, нали, благодаря за отделеното време, но не беше нужно.
Както казах, няма да чакам българския работодател да ме храни.
пс
Къде споменах за претенции, аз нямам такива, работодателите имат и те са от абсурдни по абсурдни. Изобщо защо ми ги пишете тези неща без да ме познавате? Изразявам мнение по темата, не Ви искам ''съветите'' и злобните коментарчета между другото. Запазете си ги за колегите.

 
  ...
преди: 11 години, 5 месеца
hash: 8f03ae1504
гласове:
1 2 3 4 5
  (15 гласа)

14.   Илюминати са виновни че ни вкарват в МАТРИЦА БЕЗ ИЗХОД!!!!

 
  ...
преди: 11 години, 4 месеца
hash: 8045468c94
гласове:
1 2 3 4 5
  (23 гласа)

15.   Публична тайна е, че в България няма пазар на труда и всичко е само и единствено с връзки. Сайтовете за работа и бюрата по труда са само прах в очите на все още неразбралите как стоят нещата. В нашата мила родина, ако не си човек на някого или Някой, си никой. Без значение какво сте учили, дали изобщо сте учили - това няма значение, защото просто никой няма да ви наеме, ако не сте "силно-мой" човек. Ако нямате диплома - ее нямаш диплома; ако имате диплома - ее имаш диплома, но нямаш стаж; ако имате диплома стаж - ее няма свободно място, остави си тука едно CV и ние ще ти се обадим... евентуално...

 
  ... горе^

...
преди: 11 години, 4 месеца
hash: 39f1ade423
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

16.   н. 56, пазар има винаги, когато има търсене и предлагане. Трудът е продукционен фактор, основният дори, който се търси и предлага на определена цена (работна заплата).
Колкото до връзките - те са за по-хубавите позиции. Който започне от най-отдолу, сам си прави връзките, бива препоръчан и се издига. Връзките не са нищо повече от вид препоръка. Вие бихте ли си купили хляб от непозната пекарница или ще предпочетете тази, която ви е препоръчала майка ви да кажем?
Нормално е, но не само с връзки става. В частното стопанство, който не си върши работата, бързо изхвърча. Работодателите не са благотворителни дружества все пак.

„Връзките са вредни само за тези, които ги нямат“
Австрийска народна поговорка
...
смятайте - връзките ги има навсякъде, не само в България. Аз не назначавам без препоръки и до сега само веднъж съм се „опарила“, но с човека не работим вече. Взимам и хора от бюрото по труда, защото който се е записал там, действително иска да работи. Останалите оставям да ги назначават подчинените ми, те как ги избират - не ме интересува. Важно ми е да ми се свърши КАЧЕСТВЕНО работата и съм готова да си плащам за това.
Никога не съм назначавала човек по обява. В бюрото по труда служителките си знаят контингента, защо да ми се задръства пощата от хора, които дори не са си направили труда да се регистрират като безработни. Повечето такива кандидати дори не са безработни, просто имат огромни претенции и си търсят по-добра работа. Е, аз назначавам САМО действително безработни хора, които искат да работят и имат желание за това.

 
  ...
преди: 10 години, 8 месеца
hash: f1494aebc3
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

17.   И аз съм на същото положение - не успявам да си намеря работа, а съм завършила висше, с език съм. За жалост кандидатите, отговарящи на този профил в БГ са много, но от интервютата, на които съм била с други кандидати смея да твърдя, че не всички са знаещи и можещи, макар и да имат дипломи или твърдят, че са завършили в чужбина. Дано ние, знаещите, също се доредим до работа, а не само някакви връзкари и тъпанари, които имат голямо самочувствие! Успех на всички в търсенето на работа!

 
  ...
преди: 10 години, 8 месеца
hash: c6fe26e104
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

18.   И при мен е същото. Напуснах предишната работа, защото вече не издържах на положението, намалиха заплати, осигуровки, съкратиха персонал и аз трабваше да работя за няколко души едновременно. В един момент просто ми писна и напуснах.. Опитвам се да намеря сериозен работодател, който да не ме мисли за негов роб. Имам образование, език и опит, но не ми звънят. Лошото е, че и приятелката ми започна да ме отбягва и не иска да се виждаме вече. Имала нужда от пространство. Докато изкарвах пари и й помагах всичко беше ок, беше неотлъчно до мен, но сега... имала нужда да се среща с други хора, и по-малко с мен. Вече почти не се и чуваме. Каза ми, че искала да излизам повече с приятели, но как да й обясня, че в момента съм по-пестелив с оглед положението ми и не мога всяка вечер да съм на някъде.

М27

 
  ... горе^
преди: 10 години, 7 месеца
hash: 46583cb059
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

19.   Пробвай в Г4С.
Фирмата извършва охрана на най различни обекти.
Изключително точна фирма е.
Аз работя като охрана на Бизнес Парк София и съм много доволен от фирмата.
.

 
  ...
преди: 10 години, 5 месеца
hash: b1ff23803d
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

20.   Съчувствам ви. Аз съм в същото положение на 29 съм, не че се хваля но съм с тяло на манекенка, завърших маркетинг сега карам магистратура Бизнес Администрация. Търся работа вече 2 г макар и по-ниско заплащане само и само да имам стаж и какво се получава пускам СВ та, но никой не ми се обажда за работа, а когато отида искат стаж и не ме наемат. Чудя се къде ми е грешката нито съм грозна, нито неука, нито пък капризна искам само да работя по професията си т. е нещо в Администрацията държавната или пък някъде секретарка, като за начало само и само да тръгна от някъде.
Ще се радвам ако ми дадете някакъв съвет.

 
  ...

...
преди: 10 години, 5 месеца
hash: f1494aebc3
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

21.   Можеш да се запишеш в Бюрото по труда - имат програма за младежи до 29г., които нямат стаж по специалността, но стажовете, които предлагат са в държавни учреждения, не знам дали това би те устроило. Изискват диплома по специалността, сертификати, ако имаш за компютри и езици и да нямаш стаж по специалността.

 
  ... горе^
преди: 10 години, 5 месеца
hash: 208171eb4f
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

22.   Номер 20 защо не кандидатстваш за длъжност като преподавател или асистент в учебното заведение, което завършваш, или като докторант.

 
  ...
преди: 10 години, 5 месеца
hash: b1ff23803d
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

23.   Към 21. За съжаление пробвах и в бюрото по труда, но там ми казаха, че не могат да ми помогнат, защото съм навършила 29 години, а програмата била за младежи до 29. Направо съм съсипана, явно бог не ме обича, изгубила съм всякаква надежда.

 
  ...
преди: 10 години, 5 месеца
hash: f1494aebc3
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

24.   Не съжалявай, тези стажове не са нищо особено - нали знаеш как "учат" в държавните учреждения стажантите?? ! Нищо не ти показват и не ти възлагат задачи. Аз също съм без работа в момента, така че те разбирам, но дерзай!!! Пробвай в държавно учреждение за работа - има конкурси за различни длъжности, виж какви хора се търсят там и така. А има и една програма Заедно в час, ако те интересува, но мисля, че там не бяха платени стажовете, не съм много сигурна.
Успех!

 
  ... горе^
преди: 10 години, 5 месеца
hash: d98c8f7cb9
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

25.   Познато, познато! Тук ако си наскоро завършил и без опит е направо "мисия невъзможна" да си намериш работа по специалността. Аз така и не успях и сега работя нещо, за което се изисква средно образование, ама нали трябва да се яди и да се плащат сметки. Пък и работата не е лоша, вярно е, яд ме за това, че 6 години съм учила нещо, а сега не го ползвам, ама какво да правиш, такъв е животът. По-добре с работа за среднист и с малка заплата, отколкото с никаква. Пък, дано дойдат по-добри дни.

 
  ...

...
преди: 10 години, 3 месеца
hash: 8f7c88c0ae
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

27.   Хора, за Бога, отърсете се от тези мисловни схеми "имам не знам си колко висши" и "пробвам всичко останало". Значи, за това са виновни родителите ни и учителите ни (аз съм мъж на 30), ама и ние трябва малко здрав разум да проявим.

Работодателят го интересува каква работа можеш да му свършиш, колко качествено, колко бързо, колко безпроблемно и за колко пари. Висшето образование, както може би се досещате, почти няма касателство към тези неща. Работодателите се доверяват на годините стаж, макар че и това е никакъв критерий.

Та какво да се прави?

Моят съвет е:
- изкарай стаж в някоя фирма безплатно! Да, правилно чу, безплатно. Това ще ти донесе опит в трудовата биография и далеч по-важното - професионални контакти. Ще ти даде и възможност да те наемат, ако са доволни. Ще се изненадаш, че дори така безплатно никой няма да бърза да те наеме. ;)

- набележи си една област, в която искаш да работиш и търси работа само там. Това е най-, най- добрия съвет, който мога да ти дам. Всякакво разконцентиране от типа "да намеря каква да е работа сега, колкото да изкарвам пари" е жестоко погрешно. Оставям на твоето сиво вещество да отгатнеш защо мисля така.;

И един бонус съвет: не чакай да се появят обяви, пиши директно на фирмите какво предлагаш. В момента е такава безработица, че тези дето се свързват директно с фирмите без да има обява не са малко, какво остава ако чакаш да се появи обява...

 
  ...
преди: 10 години, 3 месеца
hash: f4334cfa42
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

28.   Хора! Не се правете на ударени. Всички знаем какво е положението в България!. Ако не се вземат революционни решения или нов строй на световно равнище - няма да става по-добре. Западът ни натиска. Ние сме роби! Нашите управници ни разпродават за щяло и нещяло. Вече и в чужбина не ни искат. Изходът е само един... И той е война, която постепенно, но сигурно се задава.

 
  ... горе^
преди: 10 години, 2 месеца
hash: f30e0c3cb6
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

29.   С работата е много сложно тук. Прочетох от доста хора, че повечето неща стават с връзки. Съгласна съм на 100%. Ако нямаш връзки, забравяш за каквато и да е било работа. Моя позната - жена с 38 години стаж, национален лектор в нейната област по стечение на обстоятелствата остана без работа няколко години преди да се пенсионира. Четири месеца бе на улицата. Чука тук-там, явява се по конкурси - нищо. Най-смешното бе, че тези конкурси до един бяха направени за определени предварително хора. Това е реалността. Много са малко хората, на които им се усмихва щастието да започнат работа без връзки. В учреждението, където аз работя се назначават хора, ей така, от нищо. И колкото и странно да звучи, определени бройки за 1-2 години израстват от най-ниското до най-високото, а не блестят с особен интелект или умения. Всичко е връзки. Дори и да започне някъде човек, пак му трябват връзки, за да расте нагоре. Никой няма да те оцени по качества и способности. Важно е кой ще се обади. Лоша работа.

 
  ...
преди: 10 години, 2 месеца
hash: 1264428114
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

30.   Здравейте скъпи събеседници по темата за работа и то по интернет просто нямам дума както жената каза днес подадена обява с 200 кандидаствали на следващия ден се обновява наново това са някакви далавери със евро съюза имам познати в бранша които ми обесниха че по този начин за нови работни места дават собсидии а всъщност местата са фективни и оправданието им е че няма подходящ кандидат от 3 месеца аз кандидаствам за работа акто професионален шофьор и се срещнах с безброи такива обява благодаря ви за отнетото време

 
  ...
преди: 10 години, 2 месеца
hash: 9e3fac35dc
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

31.   Номер 27, ами ако имаш пари за да си плащаш да работиш защо не, но едва ли някой който търси работа може да си позволи по цял ден да е на крак за "титлата"....

 
  ... горе^

...
преди: 10 години, 2 месеца
hash: b3140b82fc
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

32.   Здравейте аз съм на 23 години... красива, слаба със сини очи и дълга черна коса... не искам да си правя реклама или да се самоизтъквам, но просто съм адски депресирана вече, защото ходя по интервюта всеки ден не съм се спряла и после избират все някакви грозни... Казват ми че съм била притеснителна... А аз не съм просто гласа ми е такъв по тих. Знам руски и англииски език работила съм на рецепция в хотели, в магазин за дрехи и съм учила една година в София в НБУ специалност- моден дизайн... Мисля, че всичко това са плюсове, знам че визията е голям плюс, но те избират винаги дебели грозни момичета... и просто вече ми се плаче... Какво ми липсва се чудя вече... Държа се естествено усмихвам се... И накрая не ми се обаждат...

 
  ...
преди: 10 години, 2 месеца
hash: 7ccb4e5a6a
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

33.   Здрасти и аз да се изкажа от 3 месеца съм на борсата, пробвам се в програмите за до 29 години и за сега нищо, но вече два поредни пъти когато съм на интервю чувам един или двама да си говорят толкова убедено че ще ги изберът тях, споменават имената на управители и шефове и когато излязът списаците наистина тези същите фигурират там. Ето още едно доказателство че всичко е с връзки.

 
  ...
преди: 10 години, 2 месеца
hash: 08d6883f8a
гласове:
1 2 3 4 5
  (18 гласа)

34.   при положение, че тока ми е 150лв
интернета с кабелната-50лв
отоплението -100лв
храната300
пътните100лв
няма как да работя за 500лв . аз не съм вишист но на фона на това, което се случва в България дори се радвам, че не учих. Моят съвет е намерете си някоя далаверка в интернет и си вадете парички аз така направих. имам сайт за дрехи в европа. Фирма от един човек с Англииски направих сума ти пари не ми трябва да работя за тези боклуци Българските работодатели, намерете си алтернатива-20лв днеска ромите ги вадят вие се чудите как да се набутате зорлем да работите за тях. Докато има такива като вас, ще има такива като тях. Не се оплаквайте мислете

 
  ... горе^
преди: 10 години, 2 месеца
hash: 39f1ade423
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

35.   34, който няма пари не харчи 150 лв. за ток и няма кабелна и интернет за 50 кинта.
С големи претенции, но каква ти е квалификацията? Какъв ти е стажа по специалността и защо да ти даде който и да е работодател повече от 500 лв.?
Иначе човешките нужди са безгранични, но заплатите се определят не според претенциите, а спорет дова, което си изработваме.

 
  ...
преди: 10 години, 1 месец
hash: 9ef120cea0
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

36.   Ейй и тука му завидяхте на човека, а той дори може да си измисля. Начи със стаж и квалификация-550лв., без-и 500лв. му е малко. -толкова отсъждаш №35.. вие нормални ли сте бе, в коя точка на земното кълбо някой живее така??? Пълно е с такива нечовеци обаче в бг, които така говорят и сякаш са съгласни и им доставя удоволствие да бъдат гниди, само за да няма различни от тях.

 
  ...

...
преди: 10 години, 1 месец
hash: 28e4cc4388
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

37.   до номер 2.
400 лева не ги устройват, но като няма друга работа? ! 0 лева или 400 лева е по добре? Какво друго могат да направят? При тая голяма безработица и липса на каквито и да е доходи, да седят вкъщи на една голяма кръгла НУЛА, или да вземат 400лв?

 
  ... горе^
преди: 9 години, 8 месеца
hash: 94c2f90dcb
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

38.   Абсолютно ми е ясно за какво става дума, аз съм на същото дередже. Всички “конкурси“ са театро, колкото за пред хората, иначе всичко е направено за “когото трябва“. Разкарват те, харчиш пари по транспорт и по хотели, мотаят те с отговора, понякога заради тяхните мотканици изтърваш нещо, което си можел евентуално да хванеш и накрая се измъкват по тънката лайсна, а ти се оплачи на арменския поп. На едно място видях с очите си как шефката посрещна един от кандидатите и мой конкурент преди мен още на вратата с “Охоо, здравей! “ и само дето не го разцелува. Сетне ми разправяха колко добре съм се справил на интервюто и на практическата демонстрация и... изведнъж се оказа, че всъщност ръководството решило, че нямало свободно място (а обявата си беше ясна че търсят човек). Сигурен съм, че ако ида пак там ще заваря оня със “Здравей“-то на щатно място и пълна заплата. И ако го попиташ господинчото ще вземе да обяснява как е успял, понеже е кадърен и инициативен, а аз - колко съм скапан и идиот. Повръща ми се от всичко в тая държава.

 
  ...
преди: 9 години, 8 месеца
hash: 17351b10c0
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

39.   Здравейте, консултирайте се със специалист Човешки ресурси - подбор. Нека Ви направи пробно интервю и ще посочи грешките Ви. Доброто представяне на интервюто за работа отваря много врати. Ако имате добро представяне на интервюто за работа, няма да търсите работа повече от 2 месеца.
Вината за това, че не намирате работа не е на jobs. bg или на държавата, а само Ваша.
Ако представянето Ви не е достатъчно класно, а от този тип - "И ако го попиташ господинчото ще вземе да обяснява как е успял, понеже е кадърен и инициативен, а аз - колко съм скапан и идиот. Повръща ми се от всичко в тая държава. ", ще чуете от работодателя следното "На този/тази повече от 500 лв няма да дам"... и цял живот ще се чудите защо някои хора изкарват добри пари, а Вие все си работите за 500 лв.
Надявам се да съм била полезна.

 
  ...
преди: 9 години, 5 месеца
hash: 8e6a6a6338
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

41.   Хора, нека ви помогна в намирането на работа, защото гледам, че има кадърни хора, а все не си намират работа.
Наскоро основах фирма и се свързах с всички водещи работодатели в т.н. аутсорсинг сфера. Можете да я видите тук: www.gramea.com
Стига да знаете език достатъчно добре, просто се регистрирате. Работодателите сами ще ви потърсят. Работата в кол центровете е МНОГО добре заплатена (по-малко от 1000 чисто да не си искате), научават се нови неща, усъвършенства се езикът, екипът е млад (но няма възрастови ограничения). Има и възможности за развитие, стига да ви се работи. Вярно, че има работни места, където ви изцеждат, но има и доста читави работодатели.

Поздрави и успехи

 
  ... горе^
преди: 9 години, 4 месеца
hash: 4c0ef74d6a
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

42.   Стига с тия кол центрове и не досаждайте на хората с предложенията си.н 12 е много смешна - от работник станал юрист консулт.Голяма кариера,няма що!

 
  ...

...
преди: 9 години, 1 час
hash: d7c36c59a0
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

43.   Здравейте, работех в магазин за дрехи и обувки осем месеца, но ми се наложи да напусна поради това, че управителката и регионалната ми мениджърка ми точеха лиги, сега съм вече осми месец безработен живеем на нейната заплата и се чувствам страшно безполезен в къщата. Опитах се да се върна, но не ме искат обратно кандидатствам в джобса редовно ходя на интервюта на място, опитвам се познати да ме уредят, но аз съм на 21 години и връстниците ми следват образование и си мислят, че ще победят света с него. Лично според мен следват, защото не им се работи и "имат цял живот да работят", но при мен проблема е сериозен сметки, наем страшно се ограничаваме, но оцеляваме. Тя ме подкрепя много и знае, че всичко ще се оправи, но аз само тъжа и губя надежда от нещастния си град Русе, може би са виновни хората в града а не самия той, няма как да разбера.
Извън темата ако някой може нещо да ме уреди или препоръча нека каже ще се срещнем и обсадим като бели хора. Успех на всички в търсенето на работа!

 
  ...
преди: 8 години, 11 месеца
hash: fddd1340c5
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

44.   43, пич не е така. Може и някои от твоите връстници наистина да учат понеже не им се работи, но бъди сигурен, че много от тях учат и заради по-добро бъдеще. Преди време много мои приятели говореха същото-"ти сега за какво учиш, пълно е с висшисти без работа", "ще видиш после как ще работиш за 300 лева и аз ще изкарвам повече от теб" и т. н. Действително някои от тях работеха преди 8-9 години в строителството, когато беше бумът и изкарваха доста добри пари. Аз също наистина започнах с 300 лева начална заплата първата си работа, сега обаче изкарвам техните заплати, умножени по 10. Образованието се цени, стига да си упорит и да ти се работи. Имам също и много познати, които завършиха и започнаха с претенциите: "ама аз за тия пари няма да им работя", "оо, то в тая фирма много работа" и др. подобни. С такова мислене и 5 висши да имаш, пак няма нищо да направиш.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 11 месеца
hash: 4c0ef74d6a
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

47.   само 5 % от висшистите са без работа, и то защото не са доволни от заплащането, а не защото не могат да си намерят.

 
  ...
преди: 8 години, 11 месеца
hash: 23677e9016
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

48.   Номер 39 благодарим за псевдосъвета да се отнесем до Човешки ресурси! Ти да не си от тези с връзките, че така ожесточено защищаваш порочната система на нямане на производство, а оттам и работни места за младите хора, особено извън София, където се е съсредоточило всичко! Този номер с Човешките ресурси може да мине за някой чужденец, на който не му стига сивото вещество и да търси консултация! Има проблем психоаналитик, има друг проблем хайде някой да ни налее в главата малко мозък!? Извинявай ама изказването ти звучи абсолютно безпардонно и некомпетентно! Ти или не си на хала на тези млади хора и си някакъв връзкар-ка, или не живееш в България! Че малко съчувствие, какво се пъчиш с голяма компетентност! А, сетих се може пък да си на служба Човешки ресурси! Е, га си рекламата!

 
  ...
преди: 8 години, 11 месеца
hash: 7e1e90f530
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

49.   32. Не става само с визия, понякога трябва и акъл. Пък и това за едната година в НБУ не е много добре да го споменаваш, повярвай ми. Хубаво е да имаш самочувствие, но над покритието трябва постоянно да работиш.

 
  ... горе^

...
преди: 6 години, 2 месеца
hash: a7a656e95c
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

53.   Авторке, сега чета поста ти и виждам, че съм в твоята синуация :( Кажи, успя ли да намериш подходяща работа? Дай съвет как да го направя и аз. Жена съм, на 35 години. Езици знам два, единия перфектно, другия на средно ниво. Кандидатствам, някъде ми се обаждат, от другаде - не, но като цяло май масово съм им доста “дърта” за обявите и критериите. А проблемът е, че изглеждам много по-млада, отколкото съм всъщност, понеже избягвам грим, а и просто ген. И това май също стряска народа като се появя на интервю. Та, ще се радвам да получа съвет как да действам.
Благодаря!

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker