Влизам почти всеки ден в пререкания с една от колежките - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121050)
 Любов и изневяра (29672)
 Секс и интимност (14350)
 Тинейджърски (21880)
 Семейство (6464)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3167)
 Образование (7295)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18486)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от На работното място

Влизам почти всеки ден в пререкания с една от колежките
преди: 11 години, 5 месеца, прочетена 2776 пъти
Здравейте! Искам да ви разкажа за моето работно място. От година работя на нова работа, всичките ми колежки са жени и работят от дълги години там, повече от 20 години.

Това ми носи страшно много неприятности, влизам почти всеки ден в пререкания с една от тях. Преди празниците се скарахме жестоко за пореден път, всеки ден ми се повтаря, че имало правила, които трябвало да спазвам, но май само за мен се отнасят. Правила, които за мен са твърде глупави, но съм длъжна да ги спазвам. Бих казала, че тези хора работят като роботи, те дори не могат да си улеснят работата, защото виждаш ли, винаги така са работили. Ако трябва да се премести нещо, всеки си брои, колко пъти го е преместил, за да не го направи повече пъти.

Всеки ден се повтаря едно и също и то бих казала за глупости ми се правят забележки.

Да се върна към проблемната ми колежка, толкова се вбесих, че ако трябва да съм честна, едва се сдържах да не я набия. Накрая разговора ни завърши, че щяла да ме нареже на парченца с ножа. Една друга колежка, беше по време на целия скандал и само се подсмихваше, дори не се намеси, сякаш и доставяше удоволствие....

Проблема ми е там, че се страхувам дали ще издържа и дали няма да я цапардосам някой път. А това ще означава, че ще загубя работата си, което не искам да го допусна, да бъда изгонена от работа за глупости.

Страхувам се, че всичко ще се повтори, имаме шефка, мислех си да я запозная със случая, но не знам дали е правилното решение.

Опитах да не и обръщам внимание, но тя ме заяжда за всяка моя стъпка. Кажете ми моля, как е правилно да постъпя? Благодаря предварително, ако някой ми даде съвет.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 11 години, 5 месеца
hash: e32d6cae28
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Така е там, където работят само жени. Ти си нова, следователно има за какво да ти завиждат-красота, младост, образование. Те негласно ти казват, че ТЕ са господарите там и те командват.

Вероятно са и разни нереализирали се другаде работнички и непризнати съпруги и въобще нищожества и сега гледат да си го изкарат на теб. Ако пребиеш някога знай, че всички ще се съюзят срещу теб, ще те съдят, освен това ще получиш и негативни препоръки от последния работодател. Дисциплинарното уволнение е най-малкия ти проблем. Търси си друга работа и се махай от дъртите скочибри. Само бела ще си вземеш с тях

 
  ...
преди: 11 години, 5 месеца
hash: 76f06e4cbb
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Здравей!
В никакъв случай не трябва да се оплакваш на шефката си за такова нещо. Ти си по-нова. Тя е там и с друг няма чак такива проблеми. Така излиза, че ти си проблемния работник, който не може да се пригоди към ситуацията. Просто не и обръщай внимание. Пренебрежението е най-голямата обида. Все едно не съществува. Нека тя да се ядосва да нервничи а ти стискай зъби и се прави, че не я виждаш и чуваш. Върши си работата по какъвто начин на теб ти е удобен, стига крайния резултат да е такъв какъвто трябва. Ако на някой не му харесва твоята работа (става въпрос за колегите, а не за шефката ти) нека сам да я свърши както на него му харесва. Ти така си предпочела така си я свършила. Ти си личност и трябва да разберат, че не си длъжна да се съобразяваш с никой от тях само с шефа и самата работа. Ако има колега който уважаваш може да попиташ според него как е най добре, но слушай себе си. Ако шефа ти не е доволен от твоите методи със сигурност ще разбереш. Не показвай пред шефа си, че имаш проблеми с колегите и не можеш сама да ги решиш, защото ти ще си жертвата. А ако на теб не ти харесва установеният ред на работа можеш като невинно предложение да питаш шефа по твоя начин няма ли да е по-добре и по-лесно. По този начин даже ще си полезна с предложения за развитие на методите за работа. Дори да ти каже, че твоя начин не е добър ти просто кажи, че си мислила за по-лесно и качествена работа. И че стария метод не ти пречи. А когато онази колежка не издържи тя ще започне да се жалва даже неволно от теб и изведнъж ти ще си тая която няма проблеми с другите и само тя не се спогажда с теб. Шефовете си имат също служебни проблеми и лични имат и не могат да се разправят и с твоите проблеми. Запомни ти си там за да улесниш работата а не да я затрудняваш. Ако преди теб са нямали кавги сред колегите ти ще си проблема и ще те отстранят, особено ако не си незаменима. А незаменими хора няма. Те трябва да се уверят, че ти си по-полезна от онази колежка да станеш ценна за фирмата. Да придобиеш уменията на другите колежки за да можеш да ги заместваш. Така ти ще си тази която може всичко и ще си спасителният кораб за фирмата. Това за 1 година може да се получи. Не знам точно каква ти е работата но във всяка работа има шансове за израстване дори да не са го съобщили официално. И запомни най добре си върши работата и не обръщай внимание на никой мълчаливо си работи и някога ще бъдеш възнаградена за това.

 
  ...
преди: 11 години, 5 месеца
hash: 13ec937de9
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

3.   Благодаря за мнението ви.
Искам да ви разкажа, как се развиха действията по нататък.

С пристигането си на работа, моята колежка извади лист хартия и започна да пише жалба до прекия ни началник, че е заплашена от мен с убийство/тук е мястото да вметна, че имахме достатъчно почивни дни за да го направи в къщи/. Листа беше предаден на шефката ни, която между другото е прекрасен и разбран човек, но такава ми е работата, че има хора и над нея. Тя от своя страна пристигна и зададе въпроса какво става и какви са тези скандали. Колегите ми се разделиха почти на две групи, едни защитиха колежката, други мен. Шефката постъпи тактично и не взе ничия страна, но остави жалбата и каза помислете добре, какво ще се случи ако тръгне по етапния ред... тоест ако жалбата стигне до ушите на директора. След което си отиде.
След нейното излизане, се оказа, че аз не съм първата с която се е стигало до подобен скандал и че преди е имало почти същия случай със същата колежка, но когато трябваше да се каже това пред прекия ни началник се премълча.

И така цял ден се разнася жалбата в ръцете на колежката ми напред, назад... но виждаш ли директорката била заета и не е могла да и я предаде. В крайна сметка се намесиха и останалите колежки и жалбата не се предаде. За сега...
Този случай ми струваше излишни нерви и за мен най-умното решение е ако мога да се преместя на друго място на работа, но по-принцип не разрешават, а начин има...

Мисля, че просто е момент на затишие и отново нещата ще се повторят... не искам, имам си достатъчно лични проблеми за да си прибавям допълнителни... Всъщност преди време една позната ми каза :намерила си си работа в осарник, аз работих там и после се преместих, за нищо на света не бих се върнала. Тогава не и повярвах, но се оказа права.
И още нещо, докато колежката беше излязла, останалите ми предложиха да заснемем жалбата с телефон и сега я имам на снимка...
Още веднъж Ви благодаря за отговорите и Ви желая весели празници и много успехи през новата година.

 
  ... горе^
преди: 11 години, 5 месеца
hash: 13ec937de9
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Забравих да допълня, че след написването на жалбата се оказа, че в деня на скандала са изчезнали 20лв на колежката а пък до сега там не се е крало, съответно може да се досетите кой би трябвало да ги е взел, тоест аз.
Останах потресена от тази измислица, нито изглеждам бедно облечена, нито съм идвала без пари на работа... но ето как може и крадла да ме направят...
На какво ли е още способна?
Благодаря, че ми дадохте възможност да се изкажа.

 
  ...
преди: 11 години, 5 месеца
hash: 44c35a5483
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Проблемът ти е че изобщо й отговаряш. Вършиш си работата и си мълчиш, толкова ли е трудно? !

 
  ...


...
преди: 11 години, 5 месеца
hash: 63a39acea1
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

6.   След като има правила, ти си длъжна да ги спазваш, без да те интересува глупави ли са или не. Обаче това "ще те нарежа с ножа на парченца" е прекалено. Тая добре ли е? Нали няма да те убие за 100лв бачкане? Тази жена е много зле, психично болна е. Не се страхувай да споделиш на шефката, нека се намеси и я уволни тази ненормалница.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker