Безработна медицинска сестра - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121147)
 Любов и изневяра (29695)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21891)
 Семейство (6469)
 Здраве (9595)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3177)
 Образование (7300)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18510)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от На работното място

Безработна медицинска сестра
преди: 11 години, 3 месеца, прочетена 6143 пъти
На мен цял живот ми се натяква на главата. Едно време исках да стана стюардеса, но майка ми ме спря, защото искала да бъда с висше образование. Завърших медицина, нямам работа... то за кой ли има работа сега... Не мога да сложа розово червило - аз съм била сериозна, това червило било за леките жени. Всичко ми се граничава, всичките ми близки така и не разбраха, че вече съм жена. Кандидатствах за работа като продавачка в магазин за 350лв. заплата, 6 дни в седмицата работа. Не, това не била сериозна работа, как аз с висше образование ще работя това. Гледам момичетата, дори по - малките от мен колко са отракани.. на 19г. високи токове, смел грим и красота... а аз на 27г. ходя без грим, защото така правели умните жени и нямам работа, нито приятели...
Супер тъпо...

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 11 години, 3 месеца
hash: 463e0c5716
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Авторке, защо не си търсиш работа по специалността в друг град, чужбина? Знаеш ли езици (немски, английски) - ако ли не, учи.
Колкото до грима, не си на 7, а на 27 - можеш да си слагаш, не разбирам, защо обаче още живееш с вашите и ги оставяш да те командорят. Намери си работа задължително далеч, много далеч от тях и ще имаш право сама да властваш над живота си. Аз безработна мед. сестра не познавам, между другото - всички са или по големите болници, в частни практики, а и доста заминават за чужбина. Дори като болногледачка можеш да взимаш над 1200 евро чисти на месец. В Германия имаш право да работиш по специалността си например без всякакви проблеми и търсят хора, в Англия също търсят хора, но се иска език. Ако не знаеш - търси в София, Варна, Бургас, Пловдив... не почвай като продавачка, защото без стаж никога няма да можеш да си намериш работа после по специалността! По-добре отиди на борсата, има разни програми за безработни и доста болници са спечелили проекти по тях. Търси работа в частни практики на лекари!!! Бъди готова да работиш на повече от 1 място почасово. Казвам ти - безработна мед. сестра не познавам. Не се отказвай!!!
Успех и вярвай в себе си!!!
Успех
П.П. Според мен най-големият проблем ти е не гримирането, а това че нямаш работа по специалността си и живееш при вашите. Вашите ще те подтискат и ще ти пречат, докато не се изнесеш и не станеш самостоятелна, а това става само с работа. Избрала си си чудесна професия - не унивай, имаш бъдеще с нея!

 
  ...
преди: 11 години, 3 месеца
hash: f212d9204d
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Здравей!

В подкрепа (и леко противоречие) на N1 ще кажа, че и аз за безработни медицински лица от всякакъв сорт не съм чувал. Нископлатени - да, но изобщо без работа - хич, с едно изключение. Една англичанка на 30 , която срещнах в онлайн игра преди известно време, мед. сестра и без работа от сума ти време, живееща с родителите си. Което в Англия се възприема далеч по-негативно от общественото мнение, отколкото тук. Но нито може някой да я съди жената, кой знае какви проблеми си има, докарали я до него положение, нито пък знам дали изобщо разказаното ми от нея е истина :)

Лечебните заведения сега са в криза, която все повече ще се задълбочава. Т. е. едва ли ще има бум на наеманията, но също така много персонал напуска, а те трябва да поддържат достатъчно такъв. Затова съм 100% убеден, че ако се разтърсиш, ще намериш работа по специалността си в кратък срок. Няма да е с високо заплащане обаче, което евентуално може да е ограничение предвид финансовите ти възможности и града, от който си... но това са специфики, които само ти можеш да вземеш под внимание.

Както човекът над мен каза - действай сега! Не се хващай за продавачка/сервитьорка, след като си завършила, понеже след няколко години ще е далеч по-трудно да намериш работа по самата си специалност. Тези години са ти изключително ценни в професионален аспект. И в личен също така - та ти си на 27, златната ти възраст :) Не приемай много навътре казваното от родителите ти - не те ти живеят живота. Колкото повече остаряват, толкова повече ще тръгнат да се дракат за простотии. Съдя дори по моите собствени. Имай самостоятелно мнение и воля, пък все тая, че още живееш при тях.

Принципно винаги хваля една жена, която ходи без грим или с минимален такъв в епохата на грозните мацаници и фалшивия чалга облик, но защо това не е твой собствен избор, а на родителите ти?

Опълчи им се - малко по-малко. Утре ще ти наложат и за кого да се омъжиш, вдругиден - колко деца да имаш и как да ги кръстиш и отгледаш. Животът си е твой! Живей го разумно и съобразявайки се с останалите и близките, но за себе си!

 
  ...
преди: 11 години, 3 месеца
hash: 02d0059a09
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

3.   За съжаление хората в България са много ограничени. Тук всички живеят на принципа - хубавата жена е к*рва, а неподдържаната - умна. Не казвам, че като една жена не се гримира е неподдържана, просто с съвсем малко грим, можеш да изглеждаш много свежо. Ако искаш да изглеждаш свежо, бих те посъветвала да слагаш малко фдт и руж, молив за очи/спирала, каквото решиш... но видът ти би се подобрил много. И биха ти се отворили повече врати, отколкото, ако си няква безлична...

 
  ... горе^
преди: 11 години, 3 месеца
hash: f212d9204d
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Мацката ме разби!!! Всъщност в България е точно обратното... колкото повече грим, толкова по-яка и вървежна се гледа една жена тук... повечето българи са ограничени именно щото смятат грим = красота. Не си слага грим... значи е тъпа и смотана... не знам де ги е видяла тия всички, дет смятали обратното... нейсе

 
  ...
преди: 11 години, 3 месеца
hash: bf6890e7d5
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

5.   Мисля че жена на 27 трябва да може сама да прецени кое е добре за нея, кое прави жената лека и т. н. Проблемът е че се вслушваш в чуждото мнение и му обръщаш внимание. На 27, едва ли някой може да ти попречи да започнеш каквото си искаш работа. Вината е изцяло твоя, защото ти си ги оставила да ти казват кое е добре и кое не и не си ги поставила по местата им още тези хора. Лично мнение- не ме съди.
Според мен, когато си зависила още от родителите си, те са ти забранявали нещата, които вълнуват всеки на тази възраст- токчета, грим и т. н, затова вече порастнало момиче все още не си си преживяла тези моменти и завиждаш на някакви отракани малки пикли с грим.

 
  ...


...
преди: 11 години, 3 месеца
hash: c1efe3860e
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

6.   Трябва да не се интересуваш толкова много от чуждото мнение и сама да преценяваш какво да правиш. Това че си с образование е похвално, а на 27 живота е пред теб. Просто трябва да си уверена в себе си и да гледаш напред :)

Димитър 20 год.

 
  ... горе^
преди: 11 години, 3 месеца
hash: 4595537ea2
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

7.   Просто порасни не само на години, но и на акъл :))
Не е нормално на тази възраст да си още при мама и тате, изнеси се от дома им, започни да градиш свой живот според СВОИТЕ усещания.
Аз съм на 28, също съм мед. сестра, работя в болница в един от големите градове в България. Но отдавна не живея с родителите си, вземам сама решенията за живота си и се чувствам успяла и добре :))
Поздрави!

 
  ...
преди: 11 години, 3 месеца
hash: a9ff8147ca
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

8.   И аз мисля, че вече си голяма и трябва да се отделиш от вашите и да им покажеш, че ти не си малкото момиче, а зряла жена, която има свой представи за живота. Иначе и аз съм на 27 и имам същия проблем с приятелите(нямам).

 
  ...
преди: 10 години, 7 месеца
hash: 28d5932271
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Вашите определено ти пречат.. Бъди независима и самостоятелна!! И вече си на 27.. Гримът е важен, за да подчертаеш хубавите си черти, затова трябва да е умерен естествено, но щом искаш да се гримирваш, прави го..! Така ще изглеждаш по-добре и ще ти се вдигне самочувствието, което е важно да си намериш работа.. Аз също ще кандидатсвам за мед. сестра, не съм много запозната, но работа винаги има.. в jobs. bg има постоянно обяви, само че в София най-вече, но това е възможност да се развиеш като личност.. Заплатите обаче в Германия например са на светлинни години от нашите.. В Бг около 300-400, Германия 1000 евро - 2000.. ако знаш език, можеш и там да отидеш.. но ако не насочи се към по-голям град и работи с удоволствие това, което си учила.. ако ли не хвани се и учи нещо друго, никога не е късно, маийка ми учи на 40 и завърши.. :))

 
  ... горе^
преди: 10 години, 7 месеца
hash: 4fd83d59b7
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

11.   Проблемът не е дали си с грими или не, а че си на 27 години и още разрешаваш на вашите да ти контролират живота! Я си изправи гордо и вземи живота си в ръце! Това твоят живот ли е или на майка ти? Намери си работа, пък ако ще и в кварталната бакалия, и аз не си работя по специалността и взимам малко пари, ама по-добре така, отколкото без работа и се изнеси от вас! Знам наемите са високи, за това можеш да си наемеш стая с хазайка или пък да си намериш 2-3 приятелки и заедно да си наемете апартамент. И ще видиш като вземеш живота си в ръце ще ти е по-лесно да повярваш в себе си и да си намериш и по-сериозна работа. Иначе какво? Ще живееш с вашите, няма да се омъжиш и цял живот ще чакаш мама да ти казва какво можеш и какво не? Пълна лудост! Така, че мацка, на 27 си, умна и образована, време е да полетиш! Давай смело! Малко по-голяма съм от теб и знам колко е трудно, ама човек се научава! Успех!

 
  ...

...
преди: 10 години, 7 месеца
hash: d0bbd8ee16
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Редовен и качествен секс ще направи нещата розови! С малко късмет и умения няма да ти се налага да работиш!

 
  ...
преди: 10 години, 7 месеца
hash: 5bc82ddb3a
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

13.   И откога медицинските сестри завършват медицина само не ми стана ясно :)))) Не се учудвам, че си безработна.

 
  ... горе^
преди: 10 години, 22 дни
hash: 715c0f8164
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

14.   Тук в българия трябва да има 55 000 медицински сестри, а има едва 26 000, 3 000 от които са пенсионерки. Ти не искаш да работиш като такава, или просто не си опитвала да си намериш работа по специалността. Да не говорим, че си достатъчно голяма, за да определяш ти какво да правиш, а не да слушаш майка си. Тук медицинските сестри не са много платени, но в чужбина са, така че можеш и там да пробваш да си намериш работа. Толкова хубава хубава специалност си завършила....

 
  ...
преди: 10 години, 2 дни
hash: 0a1cdf7344
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

15.   Ти луда ли си?? !! В Германия направо ще си като бог за болниците. Там недостигат медицински сестри, ще ти платят курсовете по немски, жилището в началото и ще ти дават една голяма заплата (разбирай 3000-4000 евро на месец). Това е несериозно! Продавачка с образование на медицинска сестра! Боже, божее...

 
  ...
преди: 10 години, 7 часа
hash: 463e0c5716
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

16.   Глупости на търкалета, номер 15, аз живея в Германия от 15 г. и първо не признават от раз дипломите на нашите мед. сестри, а само когато действително първо си си намерил работодател да ти уреди документите, после плащат към 1300 евро някъде БРУТО, работи се на смени и нашите мед. сестри получават най-лошата и трудна работа. Здравните осигуровки в Германия са ти само 350 евро (ДЪРЖАВНИТЕ), смятайте колко нето се взима.
Млади лекари отиват да специализират там, защото у нас няма места за специализанти и им плащат 1000-2000 евро докато вземат специалност, на немските мед. сестри плащат към 1300-500 евро БРУТО и затова нямат мед. сестри, защото в Германия с тези пари не можеш да живееш - наем, ток от 30 цента на киловат и така нататък....накрая си на минус с такава мижава заплатка
По-добре дори бабички да гледа, поне няма бюрокрации, няма да плаща наеми и за храна (доста по-скъпа от у нас с изключение на месото). При бабичките стоиш 3 месеца и те сменят, чисто се взимат към 1000 евро като чисто си е чисто - нито наеми, нито храна плащаш, нито осигуровки, защото разни агенции те уреждат да се осигуряваш у нас.
Успех

 
  ... горе^

...
преди: 9 години, 7 месеца
hash: 5c36ffa818
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

17.   Значи е мит това за работа, като мед. сестра в Германия? Разочарована съм ако е така.

 
  ...
преди: 9 години, 5 месеца
hash: 5c36ffa818
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

18.   Аз съм мед. сестра 4 курс и мисля да си търся работа в БГ, като за начало за да натрупам опит, но иначе в университета ни предложиха работа за мед. сестри в Германия от фирма Collatio Medical. Виж им сайта може да кандидатстваш. Въпроса е дали са надеждни, някой може ли да сподели мнение ?

 
  ...
преди: 9 години, 5 месеца
hash: 5c36ffa818
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

19.   Имам и още един въпрос, заслужава ли си да запиша магистратура за мед. сестра („УПРАВЛЕНИЕ НА ЗДРАВНИТЕ ГРИЖИ”) с продължителност на обучението: 4 семестъра - 700лв е един семестър. Какви ще са ми привилегиите / предимствата пред бакалаврите?

 
  ... горе^
преди: 7 години, 3 месеца
hash: 9175c63a5d
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

21.   По-Добре да е продавачка от колкото мед. Сестра. Няма стрес няма отговорности за същите пари. И никъде не пише, че е длъжна да си работи по специалността. Като е толкова хубава професия вървете вие да я работите да видите. Не мога да разбера защо всички хора смятат, че медицинските работници са длъжни да го работят до живот и да работят само това. Може пък да не и е харесала професията в процеса на учене. вие като се записвате да учите нещо после работите ли го??

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker