Лоши хора - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121051)
 Любов и изневяра (29672)
 Секс и интимност (14350)
 Тинейджърски (21880)
 Семейство (6464)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3168)
 Образование (7295)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18486)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от На работното място

Лоши хора
преди: 11 години, 2 месеца, прочетена 2578 пъти
Здравейте :) Обръщам се към Вас, защото не знам, къде да си излея чуствата. Направо съм разбита от хората, които са ЗЛИ. Продавачка съм в магазин. Продаваме уреди. Обади ми се един човек, че уреда му е пвреден и е в гаранция. Това ок. Каз, че малко го е поразглобил. Казх ок, донесете го. Каза, че е свалил само едната дъска да види за какво става дума. Е донесе ми го в магазина разглобен на парчета, една част в торбичка. В гаранцията излишно е упоментао, че такива уреди не се приемат. Аз тъпата! , ми дожаля (понеже каза, че не може да си го сглоби, а те пристигат в кашони сглобени и нямат инструкция за сглобява, защото не се сглобява от купувача, а идва сглобен фабрично) и го приех. Забавихме му го малко повече от гаранционния срок, защото се чакаше част. Срока е 1 месец за ремонт, той почна да звъни на първата седмица. Днес пак звънна :( Казах му, че чакаме част и в края на др. седмица ще е готов да си го вземе. И той като се разкреща, на нищо ме направи и с репортери заплаши. Аз дори не му казах, че по закон, ние сме прави в случая даже да му откажем ремонт. И сега си седя тука, (историята се разбра и от шефа ми, аз си казах, за да му звънне да се успокои, че от шеф по-различно, отколкото от продавачка) и се чудя, защо го направих.... защо реших да помогна на човека, а не да се държа като змей и да му обяснявам, че трябва да си плати ремонта... а я прати разглобена за безплатен ремонт... И заради хора като него, трябва ли да спра да се отнасям с клиентите си като с ХОРА, а да ги гледам като ходещи КАСИЧКИ.... Все съм си мислела, че на хората трябва да се правят услуги, да се помага в такива случаи. Човека беше дал 500 лв., беше му се развалило и да му искат и още пари, за това, че е разглобил, а всъщност той с разглабянето нищо не разваля.... И си мисля, имам си добри работодатели, лошо постъпих и към тях работодатели. И стигнах до извода, че българина е лош човек и аз няма да го черпя с висящо кафе...

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 11 години, 2 месеца
hash: 33d3422825
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Друг път казвай на клиентите по 1-2 пъти, че не приемаш разглобени уреди и ако ти донесат такъв им отказвай безплатен ремонт. Българите от всичко разбираме и накрая... Като не може дори да съедини разглобените части защо го разглобява? Това не е гледане на хората като на касички ако му обясниш, че не приемате такива уреди.

А нещо друго ми направи впечатление. Каза, че нищо не е повредил. Каква част са чакали в магазина тогава? Имало е някаква дефектна при купуването?

 
  ...
преди: 11 години, 2 месеца
hash: 7eeba753ef
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   В случая наистина е трябвало да откажеш, след като уреда е бил в гаранция не е трябвало да го пипа.

Но... разбирам го човека, дал е не малко пари за нещо, което не работи. На мен ми се случи, купуваме нова пералня и... изпуска вода, защото вътре някакви гайки не били завинтени! Хайде разправяй се, пък чакай майстор, днес, утре, др. седмица, чакай коньо за зелена трева да дойдат да ти го оправят... а сме заети хора всички, не можем да ги чакаме в къщи когато на тях им е удобно!
А да не говорим за калпавия производител, който произвежда некачествено.

Та... ние ви разбираме, разберете ни и вие. Не сме лоши хора.

 
  ...
преди: 11 години, 2 месеца
hash: 1854c19de1
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Е и не разбрах какво му е лошото на човека, само схванах, че ти като продавач не спазваш задълженията си.
Ти си длъжна да приемеш стока за гаранционен ремонт според условията, да не е разглобена, да не липсват части и т. н.
Той като клиент е пробвал, ако мине номера с гаранцията и номерът е минал, защото продавачката е ****.
Ти не си сложена там да влизаш в положение на клиентите, а да спазваш правилата на компанията. Ами ако си купя компютър от вашия магазин и му извадя някоя скъпа част, после ти го върна да ми го поправиш кой ще плаща новата част шефът ти нали!? !? Трябва да оглеждаш върнатата стока за повреди причинени от клиента, защото иначе набутваш шефа си.

 
  ... горе^
преди: 11 години, 2 месеца
hash: c987aa2e73
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Здравейте. И при мен имаше сходен случай, и аз съм продавачка. Може и един и съи да е клиента :D Относно коментара на 3... е явно и ти си от лошите хора дето не заслужават ниощо? ! Наистина шефа е набутан, ама трябва и да има доволни клиенти. Аз в работата си с такива мрънкала съм имала работа. Напълно подкрепям автора. Откакто станах продавач, на какво ли не се нагледах. Особено на хора като номер 3 :D А до автора: ти не се връзвай, всичко се случва, който не работи, той не грши. А иначе всичко се връща :) А относно 2... не можем да Ви разберем... повечето сте адски лоши....

 
  ...
преди: 11 години, 2 месеца
hash: c987aa2e73
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

5.   Здравейте... чета този сайт и само да кажа, ако трябва под всяка история ще копирам този коментар. Тук пишат отчаяни хора търсещи съвет. И вместо да кажете... да сгрешил си, да не си прав но.... Вие ( визирам в случая н3 като коментар ) ги обиждате. Защо има такива хейтъри като Вас. Човек отчаян излива чуства, вие се държите като жУвотни... Под всяка история има такива като номер 3 и аз съм убеден, че хората в БГ са ЗЛИ!!!

 
  ...


...
преди: 11 години, 2 месеца
hash: 1854c19de1
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

6.   За продавачките: аз №3 съм управител на магазин, може би затова сте против мен, макар че по правило трябва да сте на едно и също мнение с мен. Мислете малко, сервизът не е на заплата към магазина, всички ремонти се плащат от шефа ви. Гаранцията е вид договор и ако той не се изпълнява от клиента, не трябва да се изпълнява и от магазина. Вие като продавачи сте представители на магазина, а с думите си се изявявате като представители на клиента!? !?
Доволни кллиенти не се печелят с прекалени подаръци, защото всъщност шефа ви няма печалба от клиенти с прекалени подаръци. Защо не правите подаръци вие на клиентите те ще са доволни да си тръгват без да платят. Ако бях на място на шефа ви, щях да Ви накарам вие които сте приели върната разглобената стока, да платите ремонта.
И №5 Това не е злоба, не е злобно, когато отсреща не спазват договора и ти да не го спазваш. Касиерката е подписала трудов договор да следи за спазването интереса на компанията, клиетът с покупката си е съгласен с договора за гаранцията, кой в случая не спазва договорите? Продавача нали! Клиентът е пробвал дали може да не спази договора и продавачката се съгласила.

 
  ... горе^
преди: 11 години, 2 месеца
hash: 52f9dcf5c9
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Към номер 5 - напълно те подкрепям. Как може да има хора, които изпитват явно удоволствие от това, да нападат някого, нима се чувствате по - силни по този начин? Ами искрено се съмнявам в това. Момичето е напрвило добрина ( от глупост ) бих казала, но със сигурност това ще и за урок, защото има много подобни случаи и трябва да свикнеш с тях, те са част от работата ти.
На авторката пожелавам успех, а на номер 5 се възхищавам :)

 
  ...
преди: 11 години, 2 месеца
hash: 364582e952
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Към номер 3 - управителя. А не трябва ли и за клиента да се грижим също. Той трябва да се върне, нали. Аз съм номер 4... да шефа плаща ремонта, но знаеш ли Управителю, при мен колко клиенти се връщат вярно да си купуват подаръци за: рожденни дни, празници, точно защото съм им правила услуги и се чусатват сигурни и спокойни. Всеки ремонт платен от шефа ми за уреда на един човек, му се е изплатил стократно, защото магазини много, стоки еднакви.... всеки може да избере къде да ходи. Е избират при мен, заради мен. Имала съм случай да купи някой артикул и на др. ден да го върне, за да помоли да му го сменя с друг цвят. Не е ползван и му го сменям. Наясно съм със законите и колко се спазват... в правото съм да откажа, човека е дошъл лично, видял е цветове и е избрал синьо, да ама детето му иска зелено... е да се оправяте ли да им кажа, да си мислил внимателно ли да им кажа... и още много сходни и никой не е ощетен и оборота се вдига и хората се чустват добре. Оправяли сме им извън гаранционно неща и без пари за ремонт(това с разрешение на шефа)Общо взето за мен и за фирмата, клиентите са предимно хора. Но за случая на автора само едно мога да кажа. Този клиент е животно и ти Управителю.... с животнио ли искаш да работиш, живееш, контактуваш? !!!

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker