Кой пречи на обикновения човек да се реализира? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120678)
 Любов и изневяра (29589)
 Секс и интимност (14310)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6439)
 Здраве (9550)
 Спорт и красота (4687)
 На работното място (3139)
 Образование (7285)
 В чужбина (1642)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18390)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от На работното място

Кой пречи на обикновения човек да се реализира?
преди: 11 години, 1 месец, прочетена 2347 пъти
Защо е толкова трудно човек да стане известен в България? Уж сме малка държава и за всеки ще се чуе, а все удрям на камък. Повече от статист не мога да стана! Не, че известността ми е самоцел, просто искам това, което правя да се харесва от повече хора. Голяма част от известните певици и певци са по-слабо надарени като глас от мен и играя по-добре от много наши актьори, но никой не ми дава шанс да пробия. Но аз нямам никакви връзки. Стигнах до извода, че в БГ известните и богатите са навързани като свински черва - тук ставаш известен или с познанства, или защото родителите ти са известни. Само като се замислим - много от актьорите ни по сериалите играят дървено, но са в тях защото са минали през НАТФИЗ и имат познанства. А какво става с нас другите, които нямаме НАТФИЗ и играем по читалища? Ами онези, които са минали през НАТФИЗ, но нямат връзки? Кучета ги яли! И затова във всеки роден сериал гледаме все едни и същи лица, а "новите" лица са всъщност лицата на техните деца, роднини, приятели, любовници. Как пък един известен човек у нас не е случаен? Това и не запад го има, но не всички са така. Има много актьори и певци на запад пробили без да са учили в нещо като НАТФИЗ или да са имали познанства. А защо у нас не може?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 11 години, 1 месец
hash: 1e2e31d4c7
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   На обикновения човек му пречи обикновения човек!!! Стани необикновен, тогава ставаш известен.

Моят най-добър приятел от детските години е днес един от най-добрите режисьори у нас - минал е през НАТВИЗ, но 100% е нямал и грам връзки - идваме буквално от едно бг. село, в които 90% от хората са с малцинствен произход, баща му е алкохолик, майка му е мед. сестра, но човекът винаги е бил много надарен и още от детската градина правише театри с кукли - талант с две думи. Дори в Ню Йорк го бяха взели за 1 семестър, защото е много талантлив.
У нас, когато един необикновен човек успее, всички обикновени почват да си исмислят глупости за да оправдаят неуспеха си - това пречи на обикновения човек у нас - завистта, злобата и мързела и най-вече ОБИКНОВЕНОСТТА МУ

 
  ...
преди: 11 години, 1 месец
hash: b8163ca0f7
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   1, талантът не зависи от някаква си диплома от НАТФИЗ. Талантът или го имаш или не. Обикновени са всички без диплома от НАТФИЗ, защото кастингите са резервирани само за техните питомци и ако отидеш там без покана ти се посочва вратата. Точно заради това толериране на НАТФИЗ гледаме абсолютни бездарници по телевизията.

 
  ...
преди: 11 години, 1 месец
hash: 6532ef47c8
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

3.   "просто искам това, което правя да се харесва от повече хора" Ето тук ти е проблема, прави това, което хората харесват, не искай, да харесват това, което правиш.
Специално до №2 И аз искам да съм пилот, без да уча в Техническия Университет - София, но не ме пускат да припаря до кабината. Аз колко самолети съм управлявал в компютърните игри, само да ми дадът, ще видят те как се пилотира самолет. Еййй "абсолютни бездарници" ни возят, само защото са учили в катедрата по Въздушен Транспорт, а мен дето имам талант никой не допуска до пилотската кабина.

 
  ... горе^
преди: 11 години, 1 месец
hash: cdcfec630b
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Абе един човек, ако има талант се забелязва. Талант не се скрива лесно;)

 
  ...
преди: 11 години, 1 месец
hash: 39b0b69a88
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

5.   Е такива хора като теб винаги са ми били много интересни. От една страна не правят никакви усилия, от друга седят и чакат някой да ги намери и да ги направи звезди едва ли не понеже са много прекрасни, Кажи как очакваш да си повече от статист като дори един актьорски курс не си изкарал, пък да не говорим за НАТФИЗ. Ти знаеш ли че много актьори не са ги приемали по 2-3 пъти като са кандидатствали, но не са се отказвали и на 4тия са ги приемали. Хората са имали силна воля и амбиция и са пробвали докато не постигнат това което искат. Разрови се малко в интернет за биографията на световни звезди и ще видиш, че много от тях са били отхвърляни поне няколко пъти и са им казвали, че нищо не става от тях. За Елвис Пресли знам, че са му казали, че нищо не става от него и по-добре да се откаже от пеенето. За Мадона също знам. Е кое мислиш ги е направило известни - ами това, че не са слушали никой, вярвали са в себе си, и са се борили за мечтата си до последно. И както виждаш са успели. Това че има връзкарство във всички сфери не го отричам, но има и много хора постигнали всичко сами. Но славата трябва да си я заслужиш с много амбиция, хъс, постоянство, борене за целите докрай, а не да мрънкаш по сайтовете как всички били връзкари. Наистина те съветвам да прочетеш биографиите им и да видиш, че нещата никак не са били розови, само че те са били решени докрай да ги направят розови и са успели, защото не са се поддавали на мрънканици и не са си търсели оправдания като теб, а са следвали целите си. Дори си спомням за актрисата Наоми Уотс как години наред се опитвала да пробие, но все удряла на камък, накрая била на път да се откаже и точно тогава се снимала във филм, който я направил известна. Така че не си мисли, че на другите хора им е лесно и ей така им пада всичко на готово, по-скоро си мисля, че не искаш да положиш необходимите усилия и затова залъгваш себе си, как всичко става с връзки. Промени си светогледа.

 
  ...


...
преди: 11 години, 1 месец
hash: b8163ca0f7
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   3 кажи го това на Харисън Форд, че е бил дърводелец е не е учил в никаква школа по актьорско майсторство.

 
  ... горе^
преди: 11 години, 1 месец
hash: b8163ca0f7
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   До 5 - правя усилия. Но нямаш ли НАТФИЗ най-много да станеш статист в нещо и пак трудно. Дори предложих да играя безплатно, без да ми плащат или дори да си плащам за да имам роля, но не получих никакъв отговор. А в същото време наред с талантливите актьори от старото поколение гледаме разни бездарници в Стъклен дом, Седем часа разлика и т. н.

 
  ...
преди: 11 години, 1 месец
hash: 1131b29ca6
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

8.   Добре дошъл в държавата на ОГРАНИЧЕНИТЕ възможности -
Б Ъ Л Г А Р И Я ! :))

 
  ...
преди: 11 години, 1 месец
hash: dcb28ead57
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   Познанствата са необходими и извън България - просто създаваш връзки, за да те знаят хората и да се обърнат към теб, когато имат нужда от човек като теб. И не е трудно да се пробие в България - напротив, много идиоти го правят.

Трудно е да пробиеш без да се събличаш, без да се правиш на мъжкар, без да се държиш идиотски. НО НЕ Е НЕВЪЗМОЖНО. Създавай си контакти, прави добро впечатление на хората и им покажи, че искаш да се развиваш. Желая ти успех и дано те гледаме след време вече известен :)

 
  ... горе^
преди: 11 години, 1 месец
hash: 6532ef47c8
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   До №6
от №3 на кой да го кажа??? на този отчаяния млад Харисън Форд, 31 годишен дърводелец, който през 1973 е повикан от СВОЙ ПРИЯТЕЛ РЕЖИСЬОР да участва в първия филм на младия 29 годишен режисьор и сценарист Джордж Лукас "Американски графити".
Ако ти на това не му викаш връзкарство, на кое? Да те уреди приятел режисьор, не е ли връзкарство? Да те уреди и то в първия филм на младок!?
Имай и ти приятели режисьори, бъди съгласен да участваш в пробите на млади режисьори за първия им филм и то като второстепенен герой и чакай филма да стане добър, пък някога може да станеш и като Харисън Форд, знае ли човек!?
На крива ракета космоса й пречи!

 
  ...

...
преди: 11 години, 1 месец
hash: cb5095cc06
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

11.   Но аз нямам никакви връзки. Стигнах до извода, че в БГ известните и богатите са навързани като свински черва - тук ставаш известен или с познанства, или защото родителите ти са известни.
-------------------------------------------

Вярно е! Връзкарите са винаги на първа линия.
--------------------------------------------

А защо у нас не може?
--------------------------------------------

1. Заради горното.
2. На никой не му пука за културата и стойностната музика!
3. Чалгата и селянията в Бг се продава най-добре след хляба и сиренето.

Всъщност ти с какво искаш да станеш известен?
Не могат да се окичат с известност само певци и актьори. :)
Има известни бизнесмени, известни певци, известни журналисти? Модели? Фризьори, Гримьори? Преподаватели?

 
  ...
преди: 11 години, 1 месец
hash: c64de1cd5e
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Талант Диплома има надежда, а само талант =0
Колкото и да си талантлив, мина времето на Бездипломните... Не мрънкай, а кандидатствай в НАТФИЗ. Защо смяташ, че не виждаме Николетка Лозанова и подобни, които се нареждат, като водещи и говорители, както и подобни "актьори", когато имаш цели си ги гониш! Надявам се, че си и млад- така, че не си губи времето в мрънкане, че живота минава като пясък между пръстите и в един момент, ще ти е по- трудно да кандидатстваш и да растеш в сверата, която ти се иска. Хайде УСПЕХ!!!

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker