Нарушаване на трудовият договор от работодателят и подигравка с работниците - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121152)
 Любов и изневяра (29695)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21891)
 Семейство (6469)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18513)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от На работното място

Нарушаване на трудовият договор от работодателят и подигравка с работниците
преди: 11 години, 2 месеца, прочетена 2638 пъти
Здравейте, историята е следната работя във фирма като шофьор на автобус, от няколко месеца започнаха да ни плащат с много закъснения вече сме с над 2 месеца назад, другото което е вече не се издържа карат ни да работим по 7 дни в седмицата без почивка, дори по някой път се налага да караме и по две смени което ще рече 15 ч на ден, като отиде някой при шефовете и каже че не издържа или иска да си почине в събота и неделя отговорът е следния, , тук се работи така на който не му изнася да напуска '' мислих да пускам жалби но доста колеги преди мен се опитаха и за други неща но не става нищо, така наречения баровец си плаща на всякъде и си затварят очите и в ДАЙ и други институции да не ги избрпявам най лесно е да се види че например трябва да има 150 човека за да покриват линиите а те са 100, нарушаваме часовете с много по закон трябва да се управлява 45 ч седмично после със задължителни 48 ч почивка, става въпрос за една от фирмите обслужващи градския транспорт в пловдив

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 11 години, 2 месеца
hash: 6bb7b4a0ad
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

1.   Трябва или всички заедно, или никой. Ако излезнеш сам, ще бъдеш просто отстранен дисциплинарно. Това е и смисълът и ролята на синдикатите.
Само, че у нас никога е нямало. БКП навремето създава КНСБ, за да контролриат те работниците и същите хора до ден днешен са там - имат по 200 хил. лв. само на сметка, имоти всичко - дори да отидеш при КНСБ да кажем, твоят работодател е бил там преди теб... Трябва ти в България учителска стачка с-у правителството? Колко даваш?
Така стават нещата.
Съвет - не вярвам и сега да взимаш много пари. Намери си работа в някоя от транспортните фирми. Да караш камион е много по-малко стресиращо и по-малко отговорно и 100 пъти по-добре платено.
Мои познат е тъп като чук, а кара камион само из страната и си му дават над 1000 лв., чисти взима 800 лв., а сме от вашия край. Най-добре ТИР-аджия, но ти си знаеш. Зарежи тази работа.

 
  ...
преди: 11 години, 2 месеца
hash: 9c179e020f
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Според мен трябва да смениш работата. Опитай се да вземеш заплатите. Това, че ги бави според мен е защото не иска хората да напускат т. е. ако напуснеш ще се вътриш с две заплати, което разбира се никой не иска да направи. Но условията, които описваш са наистина непоносими и няма да се поправят само заради теб и само от теб. Моят съвет е да смениш работата дори ако трябва да отсвириш една-две заплати.

 
  ...
преди: 11 години, 2 месеца
hash: 4f79b1c1df
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   Ще каза същото, което номер 2 казва. Мисля, че трябва да напуснеш. Това са нечовешки условия, а при такива условия дори рискът от ПТП е много голям. Другото е, да се обадите на вестниците и телевизиите и те да свършат работата, която отговорните ведомства не вършат.

 
  ... горе^
преди: 11 години, 2 месеца
hash: d52129b0dc
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Господари на ефира. Батаклиев или Дошков им е крайно време да станат медийни звезди. За първия направо куршум в челото и да се свършва с неговите гаври. В Пловдив има и още много други превозвачи, които експлоатират работниците си. Ако е от голямото добрутро, направете го за резил по телевизията. Ако е от по дребните рибки, го почвате по домова книга. ДАИ, ИТ, НАП, Данъчна полиция и още безброй гладни и алчни инспектори с бели якички чакат за рушветчета. Като не ви дава заплатите, да си дава парите за рушвети. Една вечер да им преседне уискито и да не вдигнат самолета с поредната любовница ви стига като морално удоволетворение. Тормоз му е майката, те от нищо друго не разбират. Както те с вас, така и вие с тях. Иначи всички са един дол дренки. Той синджира е едни и същ, само кучетата се сменят.

 
  ...
преди: 11 години, 2 месеца
hash: 29c3b96d36
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Не е нито Дошков нито Батаклиев, става въпрос за Чолаков, който вече прекалява много всеки ден ставам в 4 ч даже някой път в 3 и работя по 7 дена което идва в повече, а някой път се налага и цялден да карам по 15 ч, а не знам защо нокой не им прави проблеми като фирмата няма достатъчно шофьори черно на бяло за всичките смени трябва да има определен брой шофьори а той има на половината знам че сам няма да постигна нищо но колегите ми ги е страх всичките, всички имаме деца, кредити и какво ли още не, всички само обмисляме какво да правим и накрая не се прави нищо, а относно ДАЙ и другите институции те си затварят очите, понеже им се плаща, на тир не се качвам защото трябва да съм си със семейството и защо трябва всички да бягаме а не да се изправим и да кажем СТОП до тук беше няма да мълчим, защо българите сме склони да търпим!

 
  ...


...
преди: 11 години, 2 месеца
hash: 8adbdf82da
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   И аз мен трябва да смениш работата. Освен, че условията на труд са под всякаква критика, рискът, който всички вие поемата е огромен. Какво ще стане (да не дава Господ както се казва), ако от умора загубите концентрация и направите ПТП. Бъди сигурен, че дори шефа ти да е виновен за условията, на твоята съвест също се седи и ти ще се чувстваш наравно с него виновен. Имам един приятел, който казваше, че качиш ли се зад волона си с половин крак в гроба, така че просто за мен рискувате много.
Принципно не приемай нещата, които казвам на 100%, тъй като се изказах малко крайна. Но все пак се замисли, че тази умора за сега рефлектира върху теб и семейството ти, но естеството на работата ти изисква добра концентрация и да не вземе да повлияе и на нея.
Ана

 
  ... горе^
преди: 11 години, 2 месеца
hash: e6d9c1d4f0
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Ами така е защото закриха градския транспорт на Батаклиев-което е правилно-но разпределиха неговите линии на Чолаков и Хеброс-бус. За тези линии никой доколкото знам не плаща а трябва да работят.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker