Преквалифициране на 30 години - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121157)
 Любов и изневяра (29695)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21891)
 Семейство (6469)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18512)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от На работното място

Преквалифициране на 30 години
преди: 11 години, 2 месеца, прочетена 3791 пъти
Здравейте,

На 29 години съм, след няколко месеца правя 30. Завършил съм УНСС и в последните 8 години откакто завърших университета, съм работил в търговски и застрахователни фирми. Проблемът е, че колкото повече време минава, толкова аз осъзнавам за себе си, че не съм си уцелил професията, чувствам се не на място, нещата не вървят, смисъл справям се прилично със задълженията си, но не съм щастлив, въпреки, че никой не ме тормози, климатът в компанията е добър, шефовете са ок, но въпреки това вътрешно усещане е негативно. От друга страна винаги съм обичал да готвя, това ми е голяма страст, много съм запален. Чудя се дали да не пробвам да се преквалифицирам от икономическата сфера - застраховане на готвач. Има готварски курсове, които наистина са скъпи и си заслужават, които според мен могат да ти дадат много добра основа да започнеш работа директно в добър ресторант, а не да почнеш от кварталната кебапчийница. Мисля, че бих бил добър готвач и най-важното - бих го работил с голямо удоволствие. Нещата които ме притесняват са, че се говори, че готварството е ниско платена професия, поне докато не станеш добър, има некоректност от страна на работодателите и голяма експлоатация и че си е мизерия. В застраховането, работейки в международна фирма все пак имам някакъв социален и жизнен стандарт, който ме удовлетворява на този етап. Но нали не всичко на този свят е пари... Не би ли трябвало да рискувам сега, преди да имам деца и сериозно семейство и да опитам да върша това, което ще ме прави щастлив? Повечето ми приятели ми викат - ти си луд, това е непрестижна професия, ще белиш моркови 1 година докато някой ти даде шанс и т. н. Всеобщето мнение в България, че готвачи стават само неудачниците, социално слабите и т. н., но според мен в последните няколко години, готварството става все по-популярна и добре платена професия? Какво мислите?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 11 години, 2 месеца
hash: 5ffdbb27ed
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Лошо няма - прави си ти курсовете паралелно с работата. После можеш да почнеш работа събота и неделя някъде - занаят се краде. Това, че си учил икономика ти е голямо предимство. Можеш да управляваш бизнес един ден - и защо не, да си направиш свои ресторант. Мисля, че това би било решение за теб - хем ще имаш бизнес и ще си ползваш квалификацията до сега, хем ще можеш да си изживяваш своята страст. Човек винаги е по-добър в това, което върши с кеф.
Но на 30 г. си още млад за свои бизнес - аз на твое място бих направил курс паралелно с работата, бих видял дали ми харесва тази работа с работа в почивние дни почасово (за малко пари) и после... без майтап - бих се наел на кораб. Предимството да работиш на кораб е не само заплащането, а че се готви действитлено интернационална кухня на високо ниво, правят се контакти и парите си ги спестяваш в крайна сметка.... За 5-6 г. можеш да събереш ЗНАНИЕ и пари за свои бизнес... да си с крачка напред пред конкуренцията. В България все повече ще се цени хубавата кухня, но според мен има още много потенциал за нови, екзотични ресторанти с ТОП кухня, макар че в последно време много хубави направиха. Успех

 
  ...
преди: 11 години, 2 месеца
hash: 2d9e69e8e7
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Виж ако щеше да си сменяш кариерата и примерно искаше да станеш адвокат или инженер, щях да ти кажа, почвай никога не е късно да си смениш професията. Но в твоя случай мога само да те посъветвам да се занимаваш с готвене само като хоби.

 
  ...
преди: 11 години, 2 месеца
hash: 09452d8687
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   Записвай го курса! Никога не е късно!!!

 
  ... горе^
преди: 11 години, 2 месеца
hash: 68d389fe92
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   едно мога да кажа само човек наистина работи за пари дали е готвач сервитьор или незнам какво си човек гледа парите независимо от образованието/което е много хубаво човек да има висше/ важни са паричните средства и на 50 години да си работи това което ти носи доходи престижно или не не е важно важни са парите и много хора сменят професията си за преквалификация никога не е време днес може да си готвач утре зад бюро живота минава в изкарване на средства

 
  ...
преди: 11 години, 2 месеца
hash: db708168d6
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Виж в нета картинките от кампанията life's too short for the wrong job.

 
  ...


...
преди: 11 години, 2 месеца
hash: 4db5942898
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Мда, животът е твърде кратък въобще да си губя времето да ходя на работа. Оптималният вариант е родителското тяло да е заработило богатство, а на мен да се падне честта да го похарча. Обаче този вариант се отнася за сравнително малко хора.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 7 месеца
hash: c1fd4a5963
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Моят съвет е недей. Готви в свободното си време, готви почасово, готви както искаш, но не и като постоянна работа. Убийствено е, много часове на крак, заплащането варира от 800-1200 за студена кухня и от 1200-1600лв за топла. Работата е много тежка, обикновено по 12ч на крак, всички празници работиш, отпуска много трудно, адски много стрес, адска горещина, смрад и гадост.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker