Kак си намиирате работа? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120678)
 Любов и изневяра (29589)
 Секс и интимност (14310)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6439)
 Здраве (9550)
 Спорт и красота (4687)
 На работното място (3139)
 Образование (7285)
 В чужбина (1642)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18390)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от На работното място

Kак си намиирате работа?
преди: 11 години, 8 дни, прочетена 2872 пъти
От известно време не мога да си намеря работа пускам по сумати сивита в jobs.bf и никой не ме търси. Като утида някъде да питам същото остави си сивити и ще преценим. На 22 години съм и съм работила на две места до сега. На едното в шивашка фирма 1 години и в шеф за пластмасови шишета 6 месеца, защото уж зимата нямаше работа и останах без работа. Когато отида да попитам за помошник готвач примерно веднага ме питат, че дали съм работила това, а аз не съм, но им обяснявам, че умея да готвя и пак не ма избират, дори за сервитиорка не ме вземат защото не съм работила това. Със механотехникум съм, а иначе изкарах 2 години в университета, задочно и сега не съм съгурна дали ще мога да продължа. Вече взех да мисли, че нещо ми е сбъркано. Обличам се добре на интервиота мисля, че говоря нормално и нищо. От няколко месеца вече се побърквам. Какво ми е збърканато?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 11 години, 8 дни
hash: 7c1f9b4882
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Хубава работа се намира с връзки, които се правят при започване на НЯКАКВА работа.
Много важно е на първо време да намалиш очакванията си на минимум и да започнеш някъде. Не искам да ми се сърдиш, но страшно неграмотно пишеш - задължително някой грамотен човек да ти провери мотивационното и Автобиографията за грешки - може и заради правописни грешки изобщо да не те карат на интервюта!!!
Най-важното е да ти са БЕЗГРЕШНИ документите.
Свържи се с досегашните си работодатели и питай за препоръки и дали могат да ти съдействат с работа при тяхни познати, но чесно казано според мен май не са останали доволни от работата ти и са си търсили причини да те изшиткат.
Според мен е по-добре да прекъснеш следването си, ако е в някой селски университет и глупава специалност. Висше къща не храни, а КВАЛИФИКАЦИЯ. По-добре вложи парите си в курс по готварство, ако това ти е желание и ЗАЛОЖБА. Много хубава професия е между другото, има и доста работа в чужбина, но без курс СТАЖ не стават нещата.
Неквалифицирана работа без нужда от стаж е например работата на камериерката. Има доста работа на морето в момента. Заплащането не е добро, но ти е чисто (осигурена храна и спане).
Съдействие ще немериш в Бюрото по труда. Ходи там и им достаждай всеки ден, ако трябва. Имат и много позиции в интернет страницата си. Jobs. bg вече не е решение, защото са променили настройките и активно работодателите трябва да влизат в профила си и да търсят кандидатите, което доста хора забравят, а в това време са си набавили достатачно хора по други канали (препоръки, БЮРОТО ПО ТРУДА).
Успех и не се отказвай!
За висшето не се сърди, но не е за всеки. По-добре се развивай в нещо, което ти е по сърце и ти е заложба - готварството например. Не си губи времето и парите с разни висшета-мисшета...

 
  ...
преди: 11 години, 8 дни
hash: c99586c185
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   "jobs.bf", "утида", "сивити", "помошник", "не ма ибират", "сервитиорка", "съгурна", "интервиота", "збърканато" - помисли сериозно върху тези неща!

 
  ...
преди: 11 години, 8 дни
hash: 6fdbffc15a
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

3.   Като гледам как пишеш и кви правописни грешки имаш, и аз да бях и аз нямаше да те взема!! Научете се да пишете ГРАМОТНООООО

 
  ... горе^
преди: 11 години, 8 дни
hash: 4d6b2a9578
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   ПРАВОПИСЪТ и езиковата ти култара са сбърканите неща....

 
  ...
преди: 11 години, 8 дни
hash: 604c34f095
гласове:
1 2 3 4 5
  (15 гласа)

5.   Аре стига с тоя правопис.. Ами вземете да дадете някой полезен съвет на момичето. Тя сама си казва, че е навита да работи като сервитьорка, готвачка, шивачка, може би и продавачка.. За тези професии не мисля, че се иска да си перфектен в правописа.. Който има опит, нека я насочи малко.
А и съм сигурна, че ако вложи малко старание може да пише и по - правилно.

Наистина не е красиво, когато някой пише неграмотно. Ама лично на мен много по - дразнещо ми е, когато видя някъде из нета - някой човек задал въпрос, поискал съвет, или си споделил болката за нещо си.. и някви хора веднага му скачате за правописа..

Хайде, със здраве!

 
  ...


...
преди: 11 години, 8 дни
hash: 7c1f9b4882
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

6.   От номер 1 до 5 - прав си по принцип, но е добре мотивационните и автобиографията да са без грешка за каквато и да е работа - това показва, че си се старал. По-добре друг човек да проверява, защото Авторката няма как да си види сама своите грешки, а програмите не хващат всички грешки.
Едно е да пишеш неграмотно из нета, друго е при документите за работа - там вече се тълкува като липса на интерес към мястото, ако ще то да е за чистачка.

 
  ... горе^
преди: 11 години, 8 дни
hash: a6d123fdad
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Как стига с тоя правопис??? Ако аз съм работодател, и видя, че кандидата е неграмотен, не бих му дал никакъв шанс. Не понасям неграмотни хора!

 
  ...
преди: 11 години, 8 дни
hash: d21edd6cd9
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   И какво, като е сервитьорка или продавачка трябва да е неграмотна ли? ! Нас пък ни дразни да говорят, че видиш ли, не било важно да си грамотен. Навсякъде прави лошо впечатление, не само при документи - както виждате, и тук.

 
  ...
преди: 11 години, 7 дни
hash: 9aa2f5bd49
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

9.   Надали имаш вина за високата безработица в България, но вината ти е там, че не се стараеш да предложиш на пазара на труда знания и можене, освен това омаловажаваш професии като помощник готвач и сервитьор, за които хората учат по 4 години в ТОХ. Както казаха по горе и правописът ти е доста зле и смисловата подредба на думите и изреченията също.

 
  ... горе^
преди: 11 години, 6 дни
hash: 1a7a10d64d
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Aвторката:
ЕВРОПЕЙСКИ ФОРМАТ НА АВТОБИОГРАФИЯ





ЛИЧНА ИНФОРМАЦИЯ

Име
Адрес Гр. ул.
Телефон 089ххх ; 0899ххх ;

Националност българско

Дата на раждане х. х. 1991- 22 ГОДИНИ


ТРУДОВ СТАЖ

2010 –сезонна работя

От 5. 06. 2011до. 19. 02. 2012 -

От 5. 05. 2012. до 12. 11. 2012

От 5. 01. 2013 Продавачка на дрехи на морето. –един сезон

‘’Х ‘’ ЕООД Гр. Русе- 1 год. Сортировачка на детайли.

‘’ХУ гр. Габрово- 6 мес. Слабяне на пластмасови пистолет помпи.

промоутър на десерти ‘’М.’’ –У ООД Гр. Габрово –изработване на рекламни материали..

• Заемана длъжност
Продавачка ; Шивачка, гладачка, пакиташ, сортировач, ръчна работа,


ОБРАЗОВАНИЕ И ОБУЧЕНИЕ

• Дати (от 1998-2006)

от 2007 от 2010


Соу ‘’ХУ’’ Гр. Габрово –спортно училище направление плуване –спасител.

Професионална техническа гимназия ‘’Д-Р ХУ’’ гр. Габрово. - механотехникум специалност автотранспорт. -завършила съм 2010 год.


ТЕХНИЧЕСКИ УМЕНИЯ И КОМПЕТЕНЦИИ
Работа с компютри, със специфично оборудване, машини и др. - Kомпютърна грамотност –работа с Microsoft Excel, word, работа със софтуер и
-работа с solidworks
- 3 ниво английски език и компютърна грамотност в школа ‘’ХУ’’ Гр. Габрово.
-
- Мога да готвя добре и да правя торти.

Модератор - не публикуваме лична информация!

 
  ...

...
преди: 11 години, 4 дни
hash: 7c1f9b4882
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

11.   Като чета написаното от Авторката под 10 няма начин да съм съгласна с номер 9 - просто има правописни грешки, липса на всякаква структура и цели раздели /хоби, интереси например/, както и прави впечатление, че Авторката НИКОГА не е работила по специалността си и сякаш е учила това, в което тъкмо са я приели - коя жена, която обича да готви, учи мехатроника, което си е много хубава специалност и хората печелят доста добре с нея и безработни такива НЕ ПОЗНАВАМ.
„Продавачка ; Шивачка, гладачка, пакитаШ, сортировач(стана мъж тук), ръчна работа“
Е, аз като работодател човек, който не може да пише правилно заемана от него позиция не бих поканила за разговор да не говорим за пунктуация и липса на структура в Автобиографията - пише за някаква школа по език, компютри но НЯМА СЕРТИФИКАТ и после пише, че обича да прави торти -)))
И аз обичам да шия на машина, само че не съм виждала машина в живота си, но виж - инжинер съм по образование и знам перфектно китайски. (нещо подобно е автобиографията на Авторката).

С две думи - по автобиографията човек може да си направи следния извод - един страшно объркан, неориентиран млад човек, който не знае какво иска и е учил-недоучил каквото му падне и явно е по-скоро недоучил, защото работи НАЙ-ниско квалифицирана работа, въпреки че има средно за мехатроник и уж била знаела английски и компютри.
Извод - като работодател няма да си губя времето с нея и си търся друг кадър със стаж, препоръки и трудови навици, които ЗНАЕ какво иска и например е учил в професионална гимназия по търизъм, сладкарство, готварство и т. н., ако е искал да упражнява тези професии... и ако иска да сглобява нещо на поточна линия или да бъде сладкар не си е губил времето и парите с разни курсчета по английски и компютри... който сори, но не са необходими нито на готвача, нито на сладкаря, нито на продавачката на дрехи било то и на морето (за последната е по-важно да се усмихва и да може да работи с касово апаратче и да връща парички безгрешно).

Има хиляди СВОБОДНИ работни места, но истината е, че нямаме квалифицирани млади хора и родителите правят все още грешката да издържат хора на по 20-30 г., които нито работят, нито учат, по което сме номер 1 в ЕС, ако е и в света - къде другъде могат да си позволят хората да хрантутят 30% от младите?
Не, не сме бедни, ние сме явно много богати щом можем да си позволим този лукс.

 
  ...
преди: 11 години, 4 дни
hash: d21edd6cd9
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Ами ето - "пакиташ". Няма такава дума.
Вероятно си искала да напишеш "пакетаж".

Друго: "Слабяне". И такава дума няма. Това нещо ако в този вид го представяш на работодателя не е чудно, че не те вземат. Пишеш "английски трето ниво", а български не знаеш, това виждат хората от документа, който даваш.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker