3-те ключови думи: работа, злоба и въпросът ми ЗАЩО? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121027)
 Любов и изневяра (29665)
 Секс и интимност (14347)
 Тинейджърски (21877)
 Семейство (6461)
 Здраве (9587)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3166)
 Образование (7294)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18482)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от На работното място

3-те ключови думи: работа, злоба и въпросът ми ЗАЩО?
преди: 14 години, 8 месеца, прочетена 5710 пъти
Хванах се до работя сервитьорка. Казаха ми да поработя 3 дена и слид това те ще решат дали ставам или не... Започнах веднага на следващия ден от запитването ми. На смяна бяхме по 3-4 сервитьрки. Аз за първи път работех подобна работа. По принцип съм много мила и общителна, но не и когато има зли очи срещу мен. И като за първо работно място се притеснявах, защото колежките ми гледаха много завистливо към мен. Незнам какво толкова ги дразнеше в мен.

Започнах да обслужвам хората. Виждах как всички ми се усмихват, беше добре, поръчваха отново и отново, някои се връщаха пак уж заради мен. Получавах много бакшиши и един ден си изсипах стотинките и помолих да ми ги уедрят и колежките веднаха ахнаха и попитаха дали това са ми само бакшишите от днес. Няма да правя реклама на мястото, не че не му е нужна, но там големи бакшиши не се правех, но все пак аз на ден правех тройно над бакшишите на останалите сервитьорки. Бях мила, незнам това дали е нещо което може да отблъсне хората от мен, но когато те отиваха на групична под дървото отстрани и аз отида при тях млъкваха и групата се разпадаше. Всички бяха против мен.

Етествено барманите ме закачаха и с тях си имах лаф. Една от колежките веднъж ми направи мръсно. Бутна ме и обслужи маса от моя сектор и дори не ми каза каква е поръчката да я маркирам, а когато поисках обяснение тя се фръцна и избяга... Вбесих се и ги строих в една редица и вдигнах скандал. единия барман малко ме защити, но не стана всички както исках. Веднах отивах на работа с рокля и токчета към съблекалнята да се преоблека и всички се бяха събрали на групичка да ме обсъждат... Изобщо не разбирам, защото бях нова, те дори не ме познават да речем да има за какво да ме мразят...

След точко 2 седмици една от най-старите сервитяорки мина барман и каза, че шефката иска да ме освободи от длъжност, нея пък дори не я бях виждала... И след няколко дена изпрах униформана изгладих я и отидон да я върна и я подадох на една от сервитяорките, поздравих топло а тя грабна чантата и ме погледна сякаш искаше да ме унижи с поглед и се изсмя грозно... След което аз казах чао и си излезнах...

И до днес се чуда как да тълкувам всичко това.... Първото ми работно място... След това се хвахан сервитяорка на друго място, там се справях зашеметяващо добре, беше ресторант и обслужвах по 5 маси на веднъж и плюс това идваха нон стоп чужденци. Беше ми добре, не че и там не се опитаха да ме прецакат, после ме приеха да уча и така... Което но мисля че ще ме спаси от такива гадове в живота, но... поне има щанс да не обикалям по масите...

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 14 години, 8 месеца
hash: bf90d9a0fe
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Злоба, злоба и пак злоба! От прочетеното ми става ясно, че всичко е завист, явно си симпатично и мило момиче, рядкост за една сервитьорка. Абе жените сме гадни. Интересно ми е просто на какво основание са те уволнили? Как е възможно ако си се справяла добре, шефката ти дори без да те е виждала да реши, че не ставаш?

 
  ...
преди: 14 години, 8 месеца
hash: 8a0b61bfda
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Знам какво е, много пъти в миналото ми се е случвало и ми се случва. Като отидеш някъде на работа и си нов, всеки те гледа на криво, и някак си се съюзяват помежду си да те стъпчат. Сякаш за да се издигнат самите те, трябва да стъпчат някого...Веднъж питах майка ми защо се получава така, защо не ме приемат... Тя каза: защото ти завиждат. Аз се учудих: Но, на какво ми завиждат? Дали моята работа е по-хубава от тяхната, или взимам по-голяма заплата?
Тя каза: не. Защото си млада и хубава...
При тебе, предполагам, не е това причината. Сигурно и те са млади и хубави, като тебе... Просто имат нужда да тъпчат някого, за да се почувстват самите те велики. Не се стягай и не се стряскай. Живей с мисълта, че работа винаги можеш да си намериш, което си е и така. Потърси някой, с който си допадате, там където работиш, но по принцип не им се доверявай. Винаги си имай 1 на ум, че е пълно с доносници и натегачи, които не се знае в кой момент ще те изклопат на шефа за нещо, което неволно си казал пред тях... а дори и за това което не си казал. Само и само за да те унижат и злепоставят. Пълно е с такива, пази се от тях. Желая ти УСПЕХ и, духом съм с тебе.

 
  ...
преди: 14 години, 8 месеца
hash: 8a0b61bfda
гласове:
1 2 3 4 5
  (14 гласа)

3.   Към 1: те винаги ще си намерят основание. Основанието им е, че някой им е докладвал, че момичето е казало нещо против тях. Примерно...А за пред хората да речем, ще измислят основанието, че не се сработва с колектива, да речем. Основания да искаш от тях...

Майната им, да ти кажа. Всичко се връща на тоя свят. Жалко само, че когато им се върне, ние сме си продължили по пътя и не сме там, за да го видим.

 
  ... горе^
преди: 14 години, 8 месеца
hash: ab981e1cde
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   От авторката: Ами след седмица фалирала... не можеше да си позволи за плаща на всички ни... После и другите си аминаха май..

 
  ...
преди: 14 години, 7 месеца
hash: 9981b2153e
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   За съжаление това е масово явление, особено в София. Пълно е с тъпи, необразовани и комплексирани жени, но с голямо самочувствие на софиянки и от мързел ще се скапят, а са с големи претенции. Как се работи с такива ? Кой нормален човек ще остане в такъв колектив дето го сплотява общата немарливост и безхаберие. Та нали шефовете като видят някой свестен и работлив ще ги изгонат всичките - те да не са пълно куку да допуснат такъв да остане при тях ! Един такъв колектив много лесно ще замаже очите на шефа, то затова и твоите са фалирали. Горе главата и не си задавай въпроси - ти си свестен човек, но за съжаление живеем в несвестно време !

 
  ...


...
преди: 14 години, 7 месеца
hash: 8374c5bacc
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

6.   Ех... злобните комплексирани кифли. И една приятелка я третираха така, а беше класи над колежките си. Да не ти пука. Това са една голяма част от хората в България. Важното е в случая и ти, и всички, които четат това, да помнят винаги колко е жалко това поведение, и да не стават такива.

 
  ... горе^
преди: 14 години, 7 месеца
hash: 205ba297ba
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   И при мен е так.Започнах нова работа и бях втората в колектива с подходящо образование за позицията.Всички останали макар и доста образовани но със не на място дипломи и една две без никакво образовение след средното.Това не ми пречеше аз се държа добре и уважавам всички хора.Но не!!!Държаха се с мен не с открита враждебност и пренебрежение.Гледаха през мен.Никой не ме покани просто от човеколюбие или учтивост едно кафе да изпия със тях в почивките.Не дай боже да ги попитам нещо относно работата.Отговарят ти така че не можеш да твърдиш твърдиш че не те обучават ,но така че нищо да не разбереш.
Да не говорим,че информацията получена от тях като обучение много пъти беше просто съвършенно грешна.А когато откриеха някоя моя грешка или пропуск/на базата на невярна та им информация/ела и гледай какви трагедий разиграваха.

Мина доста време-аз издържаш.Но както казва народа"гърбавия само гроба го оправя".До ден днешен съм"смешно некадърна",грешна и неможеща,неразбираща и на по долно от тях стъпало.Глупаците и некадърниците сплотени в колектив са невероятна заплаха.Бранят себе си и позицийте си.Признаят ли,че аз или който и да било друг подходящ е на тяхното ниво с тях е свършено.Те дори не го разбират и действията им са просто инстинкт за съмосъхранение.

 
  ...
преди: 14 години, 2 месеца
hash: 130c82e2d7
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

8.   Всичко, което казваш и аз съм го преживяла.И аз работих като сервитьорка и мен ме отделяха настрана и се държаха злобно с мен.Мислех си,че аз съм нещо виновна.Изкарах там 1 година и половина.Добре,че моята шефка беше добра и много ме харесваше как работя, иначе и аз щях много бързо да изхвръкна оттам,защото не се съмнявам,че моите мили колежки са ме нападали пред нея.

А пък как изкарах там толкова време-само аз си знам.Надявах се,че като отида на друго място нещата няма да са така.Но бях разочарована, защото и на новото място отново срещнах много злоба.

Та мисълта ми беше, че където и да отидеш навсякъде ще се сблъскваш със злобни колеги.Просто ние хората вече сме такива.Вместо да помагаме на новите хора да се научат и да навлезнат по бързо в работата,ние се отнасяме злобно и се присмиваме на грешките им.Трябва да поставяш на място всеки, който се опитва да се отнася гадно с теб и тогава ще се научат да те уважават.Хайде късмет ти желая.Личи, че си приятно момиче.Не приемай навътре техните злобни коментари.Знай,че си над тях.Всичко,което са ти казали е било от завист.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker