Кое да избера-гордостта си или работата? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121292)
 Любов и изневяра (29731)
 Секс и интимност (14372)
 Тинейджърски (21901)
 Семейство (6477)
 Здраве (9604)
 Спорт и красота (4703)
 На работното място (3182)
 Образование (7306)
 В чужбина (1657)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18553)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от На работното място

Кое да избера-гордостта си или работата?
преди: 10 години, 10 месеца, прочетена 2678 пъти
Здравейте, на кратко-на 21 съм и преди почти една година започнах работа по програма в магазин.
Градът е малък и не извира от всякъде работа. НО тук започвам да се двоумя. Колежката ми е ужасна, мазна бабичка, наборка е на шефката/около 60 години/, постоянно ми прави гадни номера, винаги се изтъква пред шефката какво е направила тя, а аз не съм. За мен това е първа работа в живота, благодарна съм че ме взеха на работа, без никакъв опит, но взамяна получавам само неуважение и караници. Гледах да не се заяждам през цялото време, за да може като почна да търся работа после да не каже нещо гадно шефката за мен. Пред всички хора шефката не спира да ме хвали как бързо съм свикнала с работата, а останем ли насаме започва да мрънка:Това не си направила, това защо го направи така, това не го ли научи вече? За нея това не било каране, а казване кое как трябва да бъде и където и да съм идела щяло да бъде така. Снощи и казах за пореден път, че няма да остана, тя ме пита защо, аз не исках да казвам, но и казах че ми омръзна да ми се карат и само да ми върти колежката номера/Те са приятелки, работят заедно от 7 години/Веднага почна да я защитава, че нищо не е казвала за мен, а на мен лично са идвали хора да ми казват, че всеки път като дойдат да пазаруват се говори нещо за мен и щом видят някой човек спират да го правят.
Може да съм малка и да не разбирам, но предпочитам да пробвам късмета си другаде, с риск да остана дълго време без работа, аз избирам гордостта си, пред тази работа. Харесвам магазина и хората, но колежката и шефката не особенно.
Майка ми казва да остана, а баща ми е на моя страна. Кажете ми вие кое е по добре, да остана или да си тръгна с гордо вдигната глава и с мисълта, че аз съм права? За 2 години през този магазин са минали цели 6 нови магазинерки, това ми го каза бившата ми колежка на която аз заех мястото. Имам съмнения и страх, че мога да сбъркам, като си тръгна, но едвам издържах всичко това и с нетърпение чаках да дойде края на април и всичко да свърши. Кажете ми кое е по-добре?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 10 години, 10 месеца
hash: a935f6aab1
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Аз бих си тръгнала и те съветвам да го направиш. Никой не е длъжен да търпи такова отношение. Но когато си тръгваш, непременно им кажи причината. Кажи им и какво се говори. Нека да знаят.

 
  ...
преди: 10 години, 10 месеца
hash: 16e55f18b8
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Ами макар че работата не извира във вашия град, все може би може да се намери някаква.
А пък достойнството ти е само едно... ако го загубиш и него, оставаш съвсем на сухо. Може би дори ще ти излезе име и след време като напуснеш и бъдещите ти работодатели ще научат какво си търпяла и ще те третират така.

 
  ...
преди: 10 години, 10 месеца
hash: 1ff43ba45f
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Не разбирам, как така шефката ще ти прави номера? Ако е недоволна от теб, логичното е да те освободи. Възможно е да ти дава всички тези указания, за да те вкара в по-добра работна дисциплина. Колежката ти вероятно се притеснява, че като е на 60 може да я уволнят преди да навърши пенсия и затова е готова на подли номера, само и само да се подсигури. Според мен не бързай да напускаш. Кажи на шефката си, че ще изпълняваш само нейните нареждания, а не тези на колежката си.

 
  ... горе^
преди: 10 години, 10 месеца
hash: fda3c634ff
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Ами само на 21 год. си - спокойно можеш да продължиш да търсиш щастието си, спокойствието си.. А и щом баща ти те подкрепя - супер! Хубаво е човек да не се примирява, да взима максимално от живота. Хубаво е да не се отказваме да търсим по - доброто за себе си!
Късмет и Успех!

 
  ...
преди: 10 години, 10 месеца
hash: 67c32a27ca
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Момиче, номер 3 и номер 4 са прави. Но те съветват различни неща. Трябва ти сама да вземеш решението си.
Ако постъпиш както номер 3 те съветва - научи се да бъдеш оправна, нахакана и да не се оставяш колежката ти да се държи лошо с теб. Когато нещо ти каже - кажи й, че не е тя тази, която ще ти дава нареждания. Не ти плаща тя заплатата, че да ти нарежда какво да правиш. Резултат ще има, щом си решена да останеш на работата си.
Ако решиш да послушаш номер 4, бъди смела, напусни без да се караш с когото и да било, и се постарай възможно най-скоро да си намериш друга работа. Но бъди подготвена, че на другата работа може да се сблъскаш с също толкова, че дори и по-неприятни колежки и шефове.

 
  ...


...
преди: 10 години, 10 месеца
hash: 6f3ed8f840
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   -работата.
Ще ти кажа, че положението ти сьвсем не е толкова страшно. Като млад работник кьдето и да идеш с теб се отнасят с недоверие, а понякога може и с неприязьн от страна на по-вьзрастните колежки. Може да чуеш какво ли не зад гьрба си. Ти не си свикнала на такива неща още и за това ти прави впечатление. Остави я оня колежка дето е на 60г. Тя си е изпяла почти песента. Какво казва с поведението си-аз сьм опитна и зряла, а онова младото има още да се учи. Не се врьзвай толкова на нейните приказки, тя сигурно след 2 год ще се пенсионира и ти ще станеш старшата там. Който и да дойде след това ти ще си по-опитната и ти ще взимаш решенията.... имай тьрпение само. Най-важното е, че шевката ти те харесва и не говори лошо за теб пред хората. Това е показателно, че оценява теб и работата ти. Това, че ти казва кое и какво иска и други такива са си само инструкции между вас си. Тя не те обижда или пренебрегва, а просто ти дава указания. Тук няма нищо лично кьм теб. Не го приемай така. Твоята гордост тук не е нужна, излишна, даже вредна. Просто приеми и забележките и инструкциите-това е вьв всяка работа кьдето и да идеш. И това коя какво казала... остави я колежката ти да си сьбере малко признание сега, щото знае, че скоро няма да я има. Гледай по-мьдро на нещата, защото и тя няма нищо лично кьм теб. Свиркай си... :)
Времето ще ти покаже, че е така. Не се изнервяй и не го обрьщай на гордост излишно...
Послушай ме, като човек с опит от различни работи ти го казвам.

ж45

 
  ... горе^
преди: 10 години, 10 месеца
hash: 078638b238
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Ох, горкото младо момиче, да ти имам проблема. Аз съм мъж на 32, баща нямам, а от 10 години гледам сам болна майка, сменям работи, търпя унижения, махам се и т. н. Но моя съвет е махни се! Работата е подобна на любовта, ако не те признават не се натискай. Ако можеш се махни не от магазинчето, а от СРЕДАТА, и по специално "простата работническа среда".

 
  ...
преди: 10 години, 9 месеца
hash: 497f6e0e1c
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   Авторке, едва ли само ти си с подобен проблем. Според мен всеки 20-годишен човек, който работи, разбира, че животът далеч не е като в училище, а още повече, че се налага да се вършат какви ли не неприятни работи само за да се изкарат някакви пари, които ще стигнат за едните сметки и храна. Просто не се връзвай, наистина където и да работиш, винаги ще има дали по-малки или по-големи разправии.
Също така, моят съвет е когато не ти харесва дадена работа, винаги първо да си подсигуриш друга работа, и тогава да напускаш. Така че търси и ако намериш нещо, тогава напускай. Така е, никъде не е лесно, много неща се търпят докато човек си стъпи здраво на краката, ако стъпи.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker