Каква заплата взимате ? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (122630)
 Любов и изневяра (30113)
 Секс и интимност (14513)
 Тинейджърски (21988)
 Семейство (6588)
 Здраве (9686)
 Спорт и красота (4741)
 На работното място (3246)
 Образование (7370)
 В чужбина (1670)
 Наркотици и алкохол (1125)
 Измислени истории (798)
 Проза, литература (1755)
 Други (18881)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от На работното място

Каква заплата взимате ?
преди: 10 години, 11 месеца, прочетена 223070 пъти
Здравейте, скоро ще започвам да уча висше, но все още не съм решила какво (със сигурност искам да изкарвам много пари). Та какво ще кажете всеки да сподели какво работи и каква заплата взима. Така ще помогнете на мен, както и на други хора, а и ще направим съпоставка между заплатите. Става дума за България, но някой може да сподели и за чужбина.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:
151-200 от 618

преди: 10 години, 3 месеца
hash: 34c454597d
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

178.   177 - много хубав отговор, наистина.
Ако се интересуваш, прочети писмата от Фердинанд до Борис, където му дава съвети как да ръководи България. Виж той какво казва за България още през 30-те години.
"Имаш щастието да царуваш на един народ, който не познава силата и значението на науката, на идеите и техническото им приложение. Тоя български народ вярва още, че мисълта не е стока, а той иска стока да произвежда. Меркантилният му дух, в първобитно състояние на истина, е още доминирующ в живота му и това не изпущай от предвид".
и много други, но в крайна сметка, според Фердинанд ние сме недоразвити, крадливи, безочливи и т. н и т. н, съветва го да търгува само с Германия, а не с Франция и други, които ще го ''омаскарят'' и т. н. и това през 30-те години!
Мисълта ми е че България винаги ще е страната с хубав живот и мошенничество. Ето виж в политиката - няма човек който няма да краде и т. н, може би след няколко поколения манталитета ще е променен и ще има такъв човек, но се съмнявам. Народопсихологията ни е такава. Но за това живота тук е толкова прекрасен и лек, ние сме в 6-те % на света за най-добър живот. Колко от третия свят нямат вода, храна, болести? И не само там, баш сме си европейци с 1-2 кусура.
Просто България е страна която няма да направи някакво голямо технологично откритие, или да е голяма военна сила като Русия, тя винаги ще е дом на корупция, тарикатлъци и евтин и хубав живот.
Корупцията на пръв поглед е лошо нещо - ако не участваш в нея, нали?
Писано от Архитект с променлива заплата, не падаща под 4500лв - да, ако сте учили, живота в България е песен!

 
  ...
преди: 10 години, 3 месеца
hash: 5ac28faaf3
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

179.   До коментар номер 177.
М 20Х
Не знам на какви основи и бази си правиш изводите, но това което изрече за касиерките в последната част от коментара ти, показва тотално сбъркани представи за работата и дивия капитализъм в България. Ти знаеш ли по колко часа работят касиерките и какви условия имат на труд? Знаеш ли каква бурджуазна паплач обслужват всеки ден? И какви са им заплатите?
Същото се отнася и за архутекта под мен.
Парите наистина променят съзнанието и начина на мислене!
Тендицнията в модерния свят е от вида, , който учи ще сполучи''. За огромна жалост у нас НЕ е така. Не кадърните живят добре, ами тарикатите от класа.
20 000 души държат материалното на целия народ. Бедните стават още по-бедни, а тези с наследство, или играещи с големите монополи - още по-богати.
Дори да оставим развитието като средство за благополучие - какво ще прави обикновения човек, работническата класа? Ще я заместим с роботи ли? Не. Това, което днес се случва - е само предпоставка за едни бъдещи промени, такива каквито някога са целяли със Септемврийското въстание срещу шепата елит. Напрежението се покачва и избралите да живеят в родината си хора са подложени на тежки изпитания. Оформя се съвсем нов тип светогледство и усещане при младите. Все повече хора разбират същността и пропагндата на демокрацията, с която някои велики сили подчиняват света. На глобализма вече не се гледа с добро око и в много държави националистите печелят вота на доверие. Това, което се случва по етапно в целия свят.. не е заради манталитетата на хората дами и господа..

 
  ...
преди: 10 години, 3 месеца
hash: 7ac5397631
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

180.   Заплатата ми е много голяма за стандарта в България, но парите не са всичко. Надявам се скоро да давам, а не да получавам заплата.

 
  ... горе^
преди: 10 години, 3 месеца
hash: 627f28969e
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

181.   Държавна работа 800лв чисто на месец, половината отиват за кредити и с 450 не питайте как се живее... 1

 
  ...
преди: 10 години, 3 месеца
hash: 85d2e3a8f5
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

182.   Номер 181, кой ви е виновен, че сте теглили кредити? Като не ви харесва държавната работа, ами напуснете! Никой обаче в частният сектор няма да ви плаща да киснете по цял ден в интернет и да пиете кафенца!

 
  ...


...
преди: 10 години, 3 месеца
hash: 442b054748
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

183.   От ''архитекта'':
Добре, чакам работническата класа да се вдигне на бунт срещу хората които са учили за парите които изкарват. Чакам някой със средно образование да ми обясни защо той трябва да получава пари колкото получавам и аз. Само дето като дойде да му подпиша проекта за вилата на село - аз ще обяснявам кое и защо. Айде малко по-сериозно, че големи глупости говорите. Всъщност не глупости, наистина ''елитната'' прослойка и бедната прослойка за станали много ''дебели'', и средната хич я няма, наистина е така, ама... чак пък бунт, айде сега. Не говорим 10 човека да са взели всичко в страната, във всеки един град има скъпи коли и хора с бизнес, на тях не им е проблем да си напълнят хладилника, нали? И срещу тях ли ще вдигате бунт? Айде по-сериозно малко, а?

 
  ... горе^
преди: 10 години, 3 месеца
hash: 157d1d5903
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

184.   Ама щото взимат бе драги архитекте!!! Щото ВЗИМАТ!!!

Работех за голяма търговска верига и регионалния Мениджър(който управлява няколко супермаркета) беше един злетак, който нямаше никаква външност и представителност, за образование да не говорим. Но взимаше по 3000лв. А колко мой колеги бяха учили бизнес администрация, маркетинг и реклама, и какво ли не в тази област... но бяха като мен - нареждаха стока по рафтовете, оправяха склада или продаваха салами на щанда. И то хора, не по-малко ставащи за тези професии, които бяха завършили, защото някои бяха с отличие ;).

За тясно специализирана професия като твоята архитекте трябва да се учи, но да ми каже някои, че от образованието зависи хляба - Аххахахахахх. Да е пред мен да му се изсмея в лицето.

Работел съм на няколко места и виждам какви баламурници бяха на ръководните постове. Дали са работели усърдно и зверски, за да стигнат до там и после да са станали злетаци - не знам.

Но истината е така, че няма никаква справедливост. Няма и да има.

 
  ...
преди: 10 години, 3 месеца
hash: 82414825d8
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

186.   Номер 184, нали знаеш, че комунизмът свърши! В частната икономика, особено един западен инвеститор, никой не назначава некадърни мениджърски кадри, защото това е ЗАГУБА и накрая хвърчи и твоята глава.
Регионалният мениджър на една верига бива назначен от националния, който обикновенно е чужденец и се отчита от своя страна на съответния ръководител в централата. Ежемесечно се репортват резултатите и, ако не се справи националният мениджър бива изритван! Да не говорим, че 50% от заплатата му зависи от постигнатите резултати.
Ако националният мениджър назначи некадърници, то той също ще изяде калая рано или късно. Ако пък от централата назначават некадърници у нас, то и те ще ядат калая, защото се отчитат пък пред ИНВЕСТИТОРИТЕ, КОИТО ВСЯКА ГОДИНА СИ ИСКАТ ДИВИДЕНТИТЕ.
За връзки в тези вериги НЕ МОЖЕ И ДУМА ДА СТАВА.
Колкото кой какво завършил - това е друг въпрос. 90% от българските т. н. висшисти не вършат никаква работа, 99% от завършилите икономика у нас не могат да ти свършат работа като мениджъри, докато не бъдат обучени.

Конкретно по въпроса на Автора - 5000 лв. нето служебен автомобил жилище основна заплата плюс след три години бонус в зависимост от резултата, надявам се апартамент в Столицата. Нямам никакви връзки и тем подобни глупости.

 
  ...
преди: 10 години, 3 месеца
hash: 1df65d25f0
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

187.   184, не знам какво точно наричаш "злетак" или "баламурник", но мога да ти кажа какво е добър мениджър от гледна точка на босовете, особено в сферата на търговията. това е човек, който строява личния състав и ги юрка да бачкат така, че работата да е свършена в срок, който не допуска конфликтите да стигат до тях и се справя с подчинените. а дали има образование, външност, представителност - who cares? важното е работата да върви :-)
Ж42

 
  ... горе^
преди: 10 години, 3 месеца
hash: 85d2e3a8f5
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

188.   Номер 184 е прав отчасти. Работя в чужда компания и съм пряк свидетел как се назначават абсолютно некадърни хора на мениджърски позиции. Тук даже не става въпрос за връзки, просто чуждите шефове още с идването си в България бяха гласували доверие на двама такива некадърници и прекалено късно си отвориха очите. И нали знаете, некадърен шеф си набира още по-некадърни подчинени, но за сметка на това послушни. Мога дълго да пиша по темата, но ще изброя само най-фрапантните случаи. Мениджър в търговски отдел, на доста високо ниво, завършил философия и преди това работил, като сервитьор! Ами той горкия не можеше две цифри да събере! Началник отдел "доставки"-човек без език и със средно образование по милост! Мисля, че няма нужда да обяснявам повече, а мога да изброя още поне 10 такива човека. Най-лошото е, че тези хора заемат мястото на някой, който си е скъсвал задника да учи, а в момента стои безработен! Аз също съм част от мениджърският екип, но ненавиждам шуробаджанащината, понеже знам какви усилия ми костваше да стигна до тук. Наскоро взех в отдела си едно момиче, което имаше много добро образование, обаче няколко години е работила съвсем друга, обща работа. Нямаш връзки, нямаш опит, никой не те иска, а трябва да ядеш и така колелото се завърта. На такива хора трябва да бъде даден шанс и аз го правя, както навремето направиха с мен. Образованието наистина е важно, но е необходим и мъничко късмет.

 
  ...

...
преди: 10 години, 3 месеца
hash: 157d1d5903
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

189.   Ти на мен нещата на теория не ми ги обяснявай г-н Всичко :).

Защото не е така!

Нещата стоят както Аз казах, и точка. Не както ти. В България е различно.

 
  ...
преди: 10 години, 3 месеца
hash: 6fbc2cf099
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

190.   До 186: Ехее, браво бе. Какво правите във вашата фирма за 5 бона, служебен автомобил и жилище? Излиза, че на месец получаваш по 10 000 лв. реално. Като се има предвид, че за това, което ти дават, трябва да остава няколко пъти повече се оказва, че изкарваш по 30 бона на месец с твоя труд. И какво правиш в крайна сметка?

 
  ... горе^
преди: 10 години, 3 месеца
hash: 7afdab35ce
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

191.   До преди 2 години взимах 400 лв, работа 2/2 (2 дни работиш, 2 почиваш), по 14 часа на ден, осигуровки на 4часа.
С тези пари се издържахме двама човека и плащах кредит 150 лв месечно.
После започнах да чистя къщи, нямах почивен ден, взимах около 900лв от двете работи. Накрая ми писна, разделих се с човека, който ме теглеше надолу и сега взимам между 1000 и 1500лв в зависимост от количеството работа. Сега минавам за джумладжия/дизайнер (кофти дизайнер) с надеждата да стана нещо като програмист в бъдеще.

 
  ...
преди: 10 години, 3 месеца
hash: 3fac528b2c
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

192.   Мениджърите с 3000-5000лв. заплата са още по-големи роби от тия с 300-400лв. Те си дават и душата на робовладелеца за това, че ги е издигнал. Те са длъжни да бъдат негова сянка, копие и на негово пълно духовно, мисловно и физическо 24/7 разположение. Те и като лягат да спят не могат вече да бъдат себе си, робовладелеца за тях е всичко. Робството им понякога е много елегантно и изискано поднесено, рафинирано и затова невероятно жестоко, даже близките им не го разбират. Много хора могат да са на тяхно място, всеки става за тяхната работа, но не всеки може да промени последната останка от душата си.

 
  ...
преди: 10 години, 3 месеца
hash: 2fdcab7adf
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

193.   Специалист "ипотечни кредити " в частна фирма в София вече 8 години. Започнах на 300 преди 8 год, в момента съм на 1200. Не мисля, че са много или достатъчно.. в момента половинката ми е безработна, преди взимаше по 1500 лв и на екзотична екскурзия не сме ходили.

 
  ... горе^

...
преди: 10 години, 3 месеца
hash: 1df65d25f0
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

194.   192, коментарът ти ми звучи като "гроздето е кисело". истината е, че в съвременния свят имаме 2 възможности: да работим за някой друг (корпоративно робство) или да работим за себе си. и двете имат предимства и недостатъци - в първия случай работиш за друг, но винаги можеш да смениш работата, ако нещо не ти хареса, докато във втория и печалбата, и загубата са все за твоя сметка. всъщност има и трета възможност: къщичка в гората, сееш, жънеш, ловиш риба, или ставаш rolling stone, но обяснимо защо малко хора я предпочитат:-)
всъщност в доста работи се налага да се работи и след работно време, понякога вкъщи, понякога в почивните дни, а понякога и да искаш, не можеш да си изключиш мозъка.
цитирам те: "Много хора могат да са на тяхно място, всеки става за тяхната работа, " - тук много се смях:-) да кажеш, че всеки може да бъде успешен мениджър, означава, че нямаш понятие от това:-)
и не знам защо намесваш тук душата - ако не ти харесва, просто си търсиш друга работа, просто е:-)

 
  ...
преди: 10 години, 3 месеца
hash: 4b4ea27608
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

195.   От М20Х до коментар номер 186 Архитекта.

Вижте. Нямам нищо против богатите, но за съжаление, ако системата не се промени по някакъв начин - вървим точно към ямата всички. Това, което се случва в Украйна примерно е провокирано не от друго, ами заради мизерията, в която живее голям процент от хората. Идеите и организацията идва от интелигенцията, но силата и действията - от работническата класа. А да не говорим, че в България средната класа и голяма част от кадърното общество - са унижавани по най-грубия начин. Напрежението наистина расте, хората са подложени на постоянен психически и физически натиск и ескалациите няма да се отлагат винаги. Най-лошото, което може да стане - е гражданската война. Или тъй наречената - извънконтактова война на чужди сили за още по-плътно подчинение и приватизация на родината ни (Ирак, Сирия, Либия, Египед са само примери ) Та да не се отклонявам от темата. Мениджърите днес са хора, на които работата им масово се състои в това как да контролират успешно работниците с малко и по най-изгодния начин. :) Това е. А пък, ако ще може и най-големия гении да си, но никой няма да ти позволи да се издигнеш в неговото предприятие. Лично знам как фабриките ни са управлявани по семейния път. Деца, роднини, жени.. всичко се наследява както в турските филми, които гледате. Та отново ще се върнем на работата на касиерките. Само един ден е достатъчно да се подложиш на тяхно място, ЗА ДА разбереш какво е. Да работиш 10 часа на ден в килия под напрежение с пари, да ти се надува и вика, , шефа'' постоянно, да те унижават, да ти духа климатика на кръста, да ти пускат хора, които да те следят как работиш и после да ти избращат писамце как от многобройната опашка на някой не си казал.. довиждане'' и да ти съкратят още повече мизерната заплата. Да те пуснат в отпуск, не за да си починеш някъде, ами за да можеш да си годен на следващата седмица. И тнт. И на всичкото отгоре да имаш техническо висше. Но не.... не признавам и никога няма да призная капитализма и тази система

 
  ...
преди: 10 години, 3 месеца
hash: 3fac528b2c
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

196.   Целия интернет е пълен с тролове, но пак има и много свестни коментиращи де. Искам да ви кажа тролове като 194 , че си личите от километри, защото имате абсолютно един и същи изказ, безкрайно тъпи сте и повтаряте едно и също както дявола чете евангелието. Мислите си, че сте изкусни йезуити, но всъщност сте с интелекта и чугунената глава на станишев. Какви мениджъри има в бг-меринджеи на тоалетна? Всичко тука е пълно измекярство и обществен строй дето не съществува в световната история. Просто ме подразни колко си глупав и как извън клише не може да кажеш една дума от себе си, и е пълно с такива като тебе.

 
  ... горе^
преди: 10 години, 3 месеца
hash: 1df65d25f0
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

197.   194 съм. 196, какво тролско, тъпо и йезуитско видя в коментара ми и с кое по-точно не си съгласен? ако отричането на фактите те прави щастлив, ок, но това няма да ти помогне да се впишеш по-добре в ситуацията. и между другото, съм жена.

 
  ...
преди: 10 години, 3 месеца
hash: 157d1d5903
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

198.   Ооо има има меринджей... и то сериозни, които са на 2000, 3000лв заплата назначени от тук и оттам по приятелски кръг ;), Които пък не са никак малко пари на фона на 4 часовите договори и 12 часовите смени без заплата.

Но не съм съгласен, че живота в България е песен ако си учил. 80% не си работят по специалността, но това няма как да се случи, по простата причина, че никои в днешно време няма интереси и не изпитва никакво желание и любов към това, с което се занимава или учи. Всеки отбива номера, колкото да има някаква работа и доход, а това от всички начини е възможно най-грешният!!!

Моята мечта беше да влезна да уча в един от най-скъпите университети в България и да уча това, което обичам, но поради финансови затруднения това може би никога няма да се случи, което ме прави малко тъжен, но с каквото и да се захвана, където и да ме тласне живота ще натискам до дупка и няма да му се оставя.

Познавам IT специалисти, които взимат около 2000лв и не са стъпвали в университет никога, а познавам и такива, които и хал хабер си нямат, но са го избутали с 3-ка и се оплакват, че не искат 300лв.

Ми приятелю няма как да те взема с 3-ка в дипломата. Това означава, или че не си ходел на лекции, или си преписвал, или си си плащал за изпитите :). И икономически си ми неизгоден да те взема, защото няма да си вършиш работата, така както примерно един човек техничар, който от малък е влюбен в професията си и му личи, че иска да гребе с пълни шепи от тази работа и да се развива и това си личи :).

Много хора няма да разберат и 1% от това, за което ви говоря, но е нормално. Възможно е екипа да не одобри коментарът ми, но какво да се прави.

 
  ...

...
преди: 10 години, 2 месеца
hash: 3fac528b2c
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

199.   №197, извинявам се за квалификациите, нямам предвид нищо лично, аз също съм жена. Определям мнението като такова, защото според мен българската действителност със нашите пишман мениджъри и работодатели по нищо не кореспондира с корпоративния свят, какъвто и да е той. Освен това меринджеите не работят за себе си, както и повечето назначени капиталисти. С риск да ме мислят, че им завиждам, не мога да приема повърхностно техния статут за реален. Всеки служител е изпитал техния тормоз и те в едно с политиците са сред основните поддържащи фактори за гоненето на българите от родината им. Няма смисъл да четем фасадата, важното е невидимо за очите.

 
  ... горе^
преди: 10 години, 2 месеца
hash: 3c3e3a855d
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

200.   Скъпа, ако ще учиш и ще работиш нещо само заради заплатата, нещата хич не са добре. Ти как си представяш, че 30-40 години всеки ден ще работиш нещо, което мразиш само заради парите? Че колкото и да ти е заплата, ще се побъркаш много преди да се пенсионираш. за това когато избираш професия, не мисли толкова за заплатата, а за това какво те влече и за какво имаш талант.

 
  ...
преди: 10 години, 2 месеца
hash: 157d1d5903
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

201.   200 удари в десетката с този коментар!!!

Аз в момента мисля да уча нещо съвсем различно от това, за което мечтая и искам да се занимавам, но какво да се прави. Дано един ден сбъдна мечтите си. Ще ги гоня каквото и да ми струва.

Така се прави. А не като сопол по заведенията в продължение на 5 години и накрая нищо!!! Защото си завършил с 3-ка.

 
  ...
преди: 10 години, 2 месеца
hash: 6aa4fac59b
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

202.   ей темата беше кой каква заплата взема, вие го обърнахте на форумна дискусия за справедливостта в живота и ала бала извън темата. моля ви, просто си кажете какво работите и колко вземате, нали това е въпроса...

 
  ... горе^
преди: 10 години, 2 месеца
hash: 7896dfae8c
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

203.   Именно 202! Но когато Администратора разбира по-друг начин задълженията си се получава типичната българска работа. И заплата - 0 лева.

 
  ...

...
преди: 10 години, 2 месеца
hash: 407b21cb73
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

204.   Много странно това да е единствената причина да учиш нещо.. само заплащането!
Мечтата ми беше медицина, но не ми понесе още практиката в моргата.. не можах да се пречупя и разбрах, колкото и тъжно да ми беше трябва да се откажа. Така първото ми завършено образоване се оказа право, след това изкарах и още две магистратури. Работих до преди година, като юрист(последна заплата 3000лв. ).. сега вече със собствена кантора и скромен брой служители).
Но мисълта ми беше, че е ужасна перспектива да работиш цял живот нещо, което не е интерес за теб!

 
  ...
преди: 10 години, 2 месеца
hash: 77bbbdd197
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

205.   Здравейте, нека да споделя и аз. На 25 години съм и живея в голям град. Работя от две години в издателство "Еди-кое-си". Учила съм за това, което работя. Правя книги. Харесва ми! Ала шефа ми е решил, че освен това ще правя и всичко друго, което не трябва, за да не ми стига времето. А именно копиране и принтиране на неща клиенти за 10 ст. Което ме разсейва от основното ми задължение. Чувствам се унизена от това... Аз все пак не работя в копирен център (тази дейност е между другото). Основното е книгите, за които времето не стига. За това пари и увеличение няма, дори и когато попитам. Получавам все пак нужните опит и знание за харесваната работа... Но... Заплатата ми чисто е 300 лв. бонуси, които не са повече от 50 лв. В момента завършвам магистратура по друга специалност. Но сещате се как ми стигат парите. Живуркам си при нашите, въпреки мечтите ми да си имам свой дом (което не знам дали изобщо някого ще стане).
Не се оплаквам, само споделям. Защото всички зависи от мен и желанието ми за по-качествен живот.
Въпреки че честно казано завиждам на тези, които са споделили тук високите си заплати. Някои от тях за ги изкарали като мен с много време за учене, желание, старание и честен труд (и са имали и повече късмет от мен). За другите нищо няма да кажа...

 
  ... горе^
преди: 10 години, 2 месеца
hash: 77bbbdd197
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

206.   От момичето, което работи в издателство "Еди-кое-си":
Пропуснах да кажа, че клиентите, с които работя и правя книгите им са много доволни от мен (не искам да звучи като хвалене, просто те са го казвали на мен и на шефа). Естествено има и изключения, но те за сега са единици. Добре си върша работата и за вътрешната продукция. Не малко книги съм странирала и обработила. Но... нещата не могат да се променят. За сега работя за слава, опит и още нещо... Докога? !

 
  ...
преди: 10 години, 2 месеца
hash: a5e8179a16
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

207.   Програмист със опит (средно образование) - 4300 бруто

 
  ...
преди: 10 години, 2 месеца
hash: 82414825d8
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

208.   До програмист „СЪС опит“ - хвани научи елементарен правопис на български език!

 
  ... горе^

...
преди: 10 години, 2 месеца
hash: a54049ce41
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

209.   патология лаборант- 540лв на мес

 
  ...
преди: 10 години, 2 месеца
hash: 82414825d8
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

210.   Управител в строителството с висше икономическо образование (Bachelor of Science) - 2500 лв. до 3000 нето кола и жилище % от икономическия успех на проекта.

 
  ...
преди: 10 години, 2 месеца
hash: 45ba94b83e
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

211.   Между 10 000лв и 50 000лв на месец в зависимост от присвояването от майката партия. Не са много. Имаме две къщи и всичко отива за наеми. Парите все недостигат, жената и тя не харчи малко. Какво да се прави, криза. Тежко е, бедни хора са българите, но какво да се прави.. Тази година за съжаление ще отменя почивката и много се ядосвам. В нормалните държави на Запад и в Русия на моето място депутатите взимат много повече. А в тази държава само лъжи.. Надявам се сега поне положението с банките да ескалира, та да изтеглим още един заем и така. Само се чудя за какво са побеснели всички. Я да сядат и да работят, какво толкова недоволстват? !

 
  ... горе^
преди: 10 години, 1 месец
hash: 17afd6c6ce
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

212.   Свещеник. Заплатата ми е 309 лв. чисто.

 
  ...
преди: 10 години, 1 месец
hash: 8317190bd3
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

213.   Здравейте,
принудихте ме и аз да се включа. Като Председател на Надзорния Съвет на една известна банка, не искам да споделям и не би било правилно колко аз получавам. Всичките ще ви изям

С поздрав
Цв. Вас.

 
  ...

...
преди: 10 години, 1 месец
hash: 345a7878da
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

214.   Тука или хората лъжат или аз не съм в час нещо.? !? Магистър съм -проектант на конструкции и след като завърших-(става въпрос за много стресова и отговорна работа) та.. 1г работа 500лв проектиране на строителни конструкции, после
1г проектант на окачени фасади 700лв
После се отказах да работя въобще и се депресирах от "б"ългария и така съм до сега.

 
  ... горе^
преди: 10 години, 1 месец
hash: 0de32eca7d
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

215.   Бъркам по кофите и нося вестници и кашони, стакла, пластмаси и квото намеря. Чисто на месец 2000. Малко е ама имам лична количка за буклук. А шефа само ни мами. Има няколко къщи. Той работи в пункта за буклуците.

 
  ...
преди: 10 години, 1 месец
hash: aa2df1df2c
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

216.   Току що завършил ИТ специалист - 1600, работя от 3 месеца, преди 4 завърших, мисля че е добре за 23 годищен новобранец, заплатата след издигане може да стане до 2500, като магистратурата вероятно ще е в чужбина, иначе имам 5 недвижими имота, някои от тях за продам, но не виждам защо трябва да се хваля с парите от тях, щото изполвачки съм се парил 2 пъти вече.

 
  ...
преди: 10 години, 1 месец
hash: aa2df1df2c
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

217.   IT специалист току що завършил 1600, с тенденция за 2300.

 
  ... горе^
преди: 10 години, 1 месец
hash: 9400caf54b
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

218.   214, много зависи на каква фирма ще попаднеш.
Познавам поне 10 човека, работещи в сферата на проектирането и то в провинцията, получаващи, заплати между 1000 и 2000 лв., че и повече като се прибавят бонусите. Единият от тях дойде от София, където беше на положение като твоето.
Ако се съберете малка фирма с хубав екип, може да си докарвате добри доходи.

 
  ...

...
преди: 10 години, 18 дни
hash: 76aa36accc
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

220.   Машинен инженер с опит, експлоатиран и с ниска заплата си търси работа -за сега съм на 800 бруто.

 
  ...
преди: 10 години, 17 дни
hash: 97460b3d1a
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

221.   В българия работих като конегледач-жокей
от 7 до 13.00 на обяд чистих на конете ( около 40 коня )
от 13.30 до към 18.00 обяздвах и яздих по 5-8 коня един кон минимум по 1 час на ден. След това конете се поят и се хранят. Една кофа с вода тежи 10 кг. един кон изпива минимум по 2 кофи. Работата беше много тежка а и все пак съм момиче на 20 години. Но обожавам конете и немога да си представя живота без тях. Работата ми е далече час и половина път от нас. Заплащането беше 600 лв. на месец с два дни почивка в седмицата, но е много уморително и през почивните дни само спях. От месец съм в чужбина работя от 5 до 10 сутринта само язда, язда между 3-5 коня на ден заплащането е 900 евро. С един ден почивка неделя.

 
  ... горе^
преди: 10 години, 16 дни
hash: ca5d6c6b51
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

222.   221 Каква дисциплина е ездата? Карала ли си някакви треньорски курсове? Между езда и трениране-обучение на кон има огрома разлика. Питам, защото ми е интересно. Един прознат само за кратко ей така си събра няколко хиляди евро от езда на Запад. Еми, тук в България дори първата работа, която спомена за 600 лв с конете май само на едно две места съществува... от богати частници сигурно. Общинските са други.. Няма бази за сравнение , да.

 
  ...
преди: 10 години, 15 дни
hash: 87fb2ba6c3
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

223.   От 221. Дисциплината е надбягване с коне.
В българия яздих и коне за надбягване и коне за планинска езда. А сега тук в полша само коне за надбягвания язда тук работя само като жокей имам си и трениор които ми казва как да язда конете. Също така на състезание трениора казва как да караш коня има си план. :)
Много хубав спорт, но за съжаление и много опасен.

 
  ...
преди: 10 години, 15 дни
hash: 87fb2ba6c3
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

224.   Общински за съжаление вече няма такива коне, всичко в България е на частници :(
В Полша също всичко е на частници... богати хора купуват коне, наемат си трениор който да им тренира конете... наемат жокей който да ги язди на тренировките и на състезанията.
Тук хиподрума е голям и има над 800 коня.
Всяка събота и неделя има конни надбягвания и доста хора играят на тотализатора.
Наградите са доста добри.

 
  ... горе^

...
преди: 10 години, 15 дни
hash: ca5d6c6b51
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

225.   Ех, ех.. друг свят.. А в България става все по-зле, ако някога въобще не е било зле. Нямаме традиции в конния спорт явно. Няма никакво развитие и треньорите ни са останали от старите школи. Дори да има богаташ, който да може да даде милиони за подобна инвестиция у нас - липсват кадри, а държава прави всичко възможно, за да не можеш да реализираш проекта.
Трудно ли иначе си намери и те наеха на работа в Полша? Предполагам изкисват общи познания по езда на любителско ниво и те избират за жокей?
По темата, аз също лятно време съм конегледач, но по-скоро за удоволствие, не ми е работа за издържане, а за подпомагане (200лв), студент съм...

 
  ...
преди: 10 години, 14 дни
hash: 8c1752f4b9
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

226.   Ами аз съм на 20 години.
От малка харесвам конете и си мечтая да работя с тях... Като 4 годишна за пръв път се качих на кон. Яздих 1 месец, по веднъж в седмицата, но беше много скъпо 15лв. за 30 мин..
И се наложи да прекъсна. От тогава не се бях качвала на кон.
Преди година намерих конната база в София и започнах да чистя на конете безплатно в замяна да получавам безплатни уроци по езда. Ходих 7 месеца почти всеки ден да язда и да помагам, след като ми предложиха да ме вземат на работа там работих 5 месеца и заминахме за полша с 2 коня от мойта база при познат на шефа ми.
И той ми предложи да остана да работя в Полша и тъй каъо мечтата ми е да се състезавам и да язда на професионално ниво а не както в България просто за удоволствие реших да остана.
Тук си има конни залагания, много състезания просто има как да се развиваш.
А за да те вземат на работя трябва да умееш да яздиш добре и като видят, че имаш талант почват да те обучават за състезания. :) Работата и общуването с коне е много приятно, но и много рискована професия.
А и другото за да те допуснат до състезания трябва да имаш нужните килограми а те са максимум до 59 кг. със седлото.

 
  ...
преди: 10 години, 14 дни
hash: ca5d6c6b51
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

227.   Да, разбирам. Аз също съм на 20. Преди около 2 години започнах да яздя и се заребих. Никога не ми е било голяма страст, но започна да ми става интересно и хубаво. И понеже имаме един кон, който го делим с едни познати - с времето постепенно го обикнах. Имаме и по-приятелски отношения с треньора, че от миналата година ми предложи да започна работа при него междувременно, защото принципно ходих да помагам (че и сега де) в чистенете и всичко. Аз започнах и така той ми дава безлаптни уроци, яздя си коня вече често, но не се готвя професионално, смисъл не съм се ориентирал да се занимавам в бъдеще с конен спорт, да живея с това и да изкарвам пари, защото в България както казваш първо не става добре, второ - уча друго. Разбира се, че искам да се науча да яздя добре и адренана ми се вдига, когато правя нещо ново или по-различно, участвах на 2-3 любителски състезания, НО някак си не се чувствам състезател или треньор в чужбина, който да се издържа от това самостоятелно. А, да, забравих да кажа, че в нашата база тренираме дисциплина паркур и никога не съм галопирал на хиподрум със специален кон, пък много искам да видя какво е усещането. Но и ние не сме пърфект финансово и единственото, което гледам сега и за в бъдеще ми е да се реализирам в специалността ми, да си събераа пари, да ги вложа в нещо. Хах :) Аз съм 65- 70 кг, бях 60, ама 60 са ми малко ;д.. Иначе има рискове да, има и смъртоностни случаи, и в кроса и в надбягванията. Много отговорна работа е, ако някой си мисли, че конегледача и жукея се хваща от улицата. Това са живи същества и за всяко нещо си има правила и изключения.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 11 месеца
hash: b1d6708860
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

228.   Здравейте. Аз не съм вишистка - средно, работя като продавач в денонощен. Общо взето искат да спиш на работа за 350 лв. Няма как - като няма образование за по-добре платените длъжности. Приятеля ми е с 2 висши - работи за 550 лв. на месещ, ползва служебен телефон. Не сме в София. Ако бяхме с тези пари не се виждам как ще оцелеем...

 
  ...
преди: 9 години, 10 месеца
hash: f9a5ed7e90
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

230.   Собствен бизнес- преводи- в най-добрия случай 600 лв. след приспадане на всички разходи. И всеки месец е различно, но около 500-600на месец, рядко повече.

 
  ...

151-200 от 618
Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker