Правен въпрос - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120670)
 Любов и изневяра (29587)
 Секс и интимност (14309)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6437)
 Здраве (9549)
 Спорт и красота (4686)
 На работното място (3138)
 Образование (7285)
 В чужбина (1643)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18389)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от На работното място

Правен въпрос
преди: 10 години, 7 месеца, прочетена 20095 пъти
1 Какви могат да бъдат последствията, ако хванат човек с фалшив акт за раждане, фалшива диплома за средно, както и фалшива диплома за висше образование? При условие че въпросното лице няма скрити намерения- да се укрива, или да извършва друго престъпление(ако това се брои за такова). С уточнение, че въпросното лице НЕ фалшифицира, а само използва въпросните документи.
2 Как е възможно да се установи, че документите на този човек са фалшиви- при подаване на документи за шофьорски курсове, кандидатстване за Висше учебно заведение, назначаване на работа?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 10 години, 7 месеца
hash: cb5fcf1837
гласове:
1 2 3 4 5
  (12 гласа)

1.   Последствията са ЗАТВОР!!!
Внимавай с фалшивите документи - не си играй!

 
  ...
преди: 10 години, 7 месеца
hash: 472a9779b5
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Последствията ще са такива, че ще ти разкатаят фамилията. Ти не си мисли, че в България всичко може. То може, ама само за отбрани хора, а не за такива като теб. Попадне ли обикновения човек между зъбците на държавната машина, законът се прилага с най-голяма строгост. Потърси в Интернет наказателният кодекс и прочети частта отнасяща се за фалшиви документи. Дори и да не фалшифицираш, а само да ползваш неистински документ, пак си виновен, ако знаеш че е неистински. В твоя случай няма как да не знаеш, че акта ти за раждане или дипломата ти са неистински. Мисля, че максималното наказание е 3 години затвор, а каква присъда точно ще ти дадат зависи от обстоятелствата, прокурора, адвоката, съдията и прочие.

 
  ...
преди: 10 години, 7 месеца
hash: 224667966e
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

3.   1. Престъплението е тежко по смисъла на закона и за него се предвижда наказание „лишаване от свобода” за срок до 8 години.
Само използва не е извинение, той използва документите за да получи длъжност за която не е квалифициран.
2. Проверката става като се провери в самото училище, според което са издадени документите, дали е завършил такъв ученик в тази учебна година.

 
  ... горе^
преди: 10 години, 7 месеца
hash: 64bb665f58
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

4.   Чак пък затвор. До сега не съм чул или видял някой да е влезнал в затвора че е кандидатствал за работа с фалшива диплома, а не че не е имало такива случаи на кандидатстване. Ако имаш такава ти препоръчвам да кандидатстваш само в частни фирми и никога за държавна работа. Частниците не проверяват толкова подробно документите, минаваш интервю ако те одобрят пробен период и си почваш на постоянен договор и толкоз. А ако случайно те хванат едва ли ще пускат и сигнал в полицията. Но виж за държавна служба е друга бира. За книжка също. Ако не си си сигурен в ментето по-добре не подавай документи да не си навлечеш по-голяма беля.
Иначе как могат да те хванат ли? Ами точно за няколко часа. Обаждат се в училището и там ако наистина си учил/следвал висше имаш един картон/досие във който се вписват оценките от преподавателите и се подписват и подпечатват. Стои в канцеларията и е невъзможно да го подправиш и оставиш там, ако не си учил наистина там. Така, че проверяват си картоните, не намират естествено такъв с твойто име и казват че такова лице никога не е учило при тях, камо ли да завърши. А кога можеш да поискаш такава справка за даден човек незнам. Може би само от полицията имат право на такава справка, ако им се подаде сигнал, но не съм сигурен.

 
  ...
преди: 10 години, 7 месеца
hash: 35c004a6df
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

5.   фалшиви дипломи се проверяват доста лесно: чрез справка в съответното училище и университет. всяка има уникален номер, чрез който веднага се проверява има ли издадена такава диплома и на чие име се води.
такава проверка може да направи всеки, обикновено го правят работодателите, особено за по-важни назначения. ти няма как да разбереш дали са те проверили или не, защото нямаш отношение към проверката и изобщо не се изисква твоето съгласие за нея.
и какво значи "въпросното лице няма скрити намерения- да се укрива, или да извършва друго престъпление" - самото използване на фалшиви документи е подсъдно. не се сещам за ситуация, в която могат да се използват с добри намерения :-)))

 
  ...


...
преди: 10 години, 7 месеца
hash: 5bdb53f6c9
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

6.   Има много политици и държавни служители на високо ниво с фалшиви дипломи, но нали знаеш че тях законите не ги ловят. Ако те хванат, със сигурност последствия ще има, зависи на какъв пост си. Не ти го препоръчвам, защото скрито покрито за дълго време не може да има. Има много хора, които те познават, знаят дали си ходил да учиш, знаят всичко за теб и всеки може да те издаде, а от там вече лесно се проверява. За обикновен човек няма прошка, когато станеш важна персона може и професорска титла да си купиш, няма проблем.

 
  ... горе^
преди: 10 години, 7 месеца
hash: 41ac759880
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

7.   Може да се разбере, че са фалшиви, когато най-малко очакваш. Един много добър пример мога да дам- приятелка на майка ми по време на соца. Лъже техните, че взима изпитите в университета, а просто си стои в този град, в който учат, и не прави нищо. Всички в родния им град мислят, че тя учи и всичко е наред. След 3-4 години се прибира с диплома УЖ. Дипломата е напълно фалшива. Започва и работа с тази диплома като учителка в прогимназия. Работи цели 17 години с фалшива диплома, и то като учителка. Един ден директорът и казва да си остави дипломата в кабинета му.. не помня точно за какво- май за някакъв нов договор или болнични... нямам спомен. В същия момент, той има дипломите и на други хора и забелязва- друга учителка има диплома от същия университет, подписана от същия декан, само че- истинска. Без да иска заглежда и двете- подписът на декана е различен! Праща двете дипломи в министерството за проверка. Вече е демокрация. Няма затвор, но има солена глоба и дисциплинарно уволнение, разпространяване на нейна снимка из всички образователни институции.

 
  ...
преди: 10 години, 7 месеца
hash: bb6870f674
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

8.   Интересен въпрос
Предполагам глоба и окушарване

 
  ...
преди: 10 години, 7 месеца
hash: 1643d45d3d
гласове:
1 2 3 4 5
  (13 гласа)

9.   С фалшивите дипломи е най-лесно, ако имаш съмнения изпрати запитване до съответното училище/университет и те ще ти кажа дали човекът е учл притях или не и ако е учил дали е завършил, защото всички помним Калина Илиева, която наистина е учила в Германия, но са я изключили от университете преди да завърши и в последствие тя си е фалшифицирала дипломата с цел да заеме определена позиция за която се е изисквало висше образование. Та колкото и да не ти се вярва ползването на фалшиви документи си е престъпление при това сериозно.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 5 месеца
hash: 699b758178
гласове:
1 2 3 4 5
  (12 гласа)

10.   ЗДРАВЕЙТЕ, ИСКАМ ДА ПОПИТАМ КЪДЕ ТОЧНО МОГА ДА АЛАРМИРАМ ЗА ФАЛШИВА ДИПЛОМА НА ЖЕНА, КОЯТО Я ПОЛЗВА И РАБОТИ В ОФИС.
БЛАГОДАРЯ ПРЕДВАРИТЕЛНО

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker