Дайте ми съвет - справяне с проблем на работа! - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121045)
 Любов и изневяра (29670)
 Секс и интимност (14349)
 Тинейджърски (21879)
 Семейство (6464)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3168)
 Образование (7294)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18485)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от На работното място

Дайте ми съвет - справяне с проблем на работа!
преди: 10 години, 7 месеца, прочетена 3919 пъти
Здравейте,
напоследък ми е много тежко. Живота не е лесен за никого, знам, но ми е тежко, защото освен останалите обстоятелства в работата ми има една колежка, която постоянно ме кара да се чувствам зле. На няколко пъти се опитваше да ме накара да напусна работа за да може да премахне конкуренцията, като видя че не става започна да ме обижда индиректно. Моли ме за помощ в работата или за съвет, а после след няколко минути ме обижда и ми се присмива по долен начин. Правя се, че не я забелязвам и се шегувам, но това ме дразни изключително много. Тя е най - голямата интригантка и постоянно прави интриги, но е хитра и знае как да се укрие от работодателите. Настрои 50% от колегите срещу мен и сега ми е трудно и да работя с тях. Реално не съм и сторила нищо лошо, но постоянно ми се смее под мустак и издребнява като коментира непрофесионални неща. Като сбъркам някъде в работата, което е нормално, все пак сме хора, започва да се радва и на лицето и заиграва една тънка и дискретна усмивка. Не знам как да се справя с интригите и. Опитвам се да не комуникирам с нея, но няма как заради вида на работата.
Може ли съвет?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 10 години, 7 месеца
hash: e2f41a7790
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Авторке такъв е живота. Щом тя е по-хитрата по-умната и по голямата интригантка, щом още от сега ти сама си се предала пред нея и я признаваш за "по по най" няма как да спечелиш битка. Оставила си я да настрой колегите против теб и вече от предсмъртното легло ни молиш да помогнем с толкова оскъдна информация.
Но спокойно, опит в живота се трупа, на следващото работно място пак ще има такава колежка, все някога ще се научиш да се сприятеляваш предварително с най опасния враг.

 
  ...
преди: 10 години, 7 месеца
hash: 79b3ff8321
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Рано или късно ще се оплете в собствените си мрежи. Всеки ще разбере колко струва, това тя не може да го крие вечно. Просто в момент, в който не очакваш, изневиделица всичко ще се обърне на 180 градуса и везните ще се наклонят трайно в твоя полза.

Всичко това ти го казвам от личен опит, защото бях в абсолютно същата ситуация и ми минаваха същите мисли. Мислех, че при евентуалнo повишаване ще повишат нея, но шефката я разбра на време и я направи на 5 стотинки пред всички, а тя подви опашка и стана по-ниска от тревата. Сега не и се чува гласчето и по цял ден почти никой не комуникира с нея. Така че с нейните камъни по нейната глава.

Та по един или по друг начин тя някой път ще сгафи и всичките и интрижки ще лъснат, а на хората ще им светне лампичката. Характерното при тези игрички е, че е достатъчно един-единствен път да сбърка и всичко това, което го е правела, изведнъж се обръща срещу нея. Както знаеш, безгрешен човек няма и е въпрос на време това да стане.

Бъди си качествен човек, това се помни и остава. Всичко друго е ала-бала и е от ден до пладне.

 
  ...
преди: 10 години, 7 месеца
hash: 0a29d15be9
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

3.   Тази тема многократно се е появявала тук. Не знам дали се пуска от същото лице, но много съвети са вече изписани.

 
  ... горе^
преди: 10 години, 7 месеца
hash: ce097540be
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Номер 1, ти я изкара безсмъртна тази колежка, а тук става въпрос за една обикновена интригантка без личен живот. Ще посъветвам авторката да я игнорира и винаги да предава нередните неща, които върши на шефовете си. За жалост се навъди с много като нея и е грешка да се сприятелява с нея....

 
  ...
преди: 10 години, 7 месеца
hash: 05febf3921
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

5.   Номер 2 и номер 4 са прави. Дори и да не си получи заслуженото, важно е да я игнорираш. Работи, защо ти е да говориш с нея, освен по работа, и да си тровиш нервите. Отивай на работа и си тръгвай без да обръщаш внимание, в крайна сметка си там за това - да работиш. Игнорирай такива хора, защото ако им покажеш, че ти е зле те се чувсвтат добре. Ако не може да те докосне по никакъв начин ще страда, защото злобните хора това правят - чувстват се добре като правят мръсно.

 
  ...


...
преди: 9 години, 9 месеца
hash: a93a24d3d9
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

6.   Здравейте. Прочетох с интерес и статията и коментарите. Включвам се защото изживях нещо подобно но не само в работата а и в личния ми живот. От собствения си много ама много горчив опит разбрах че интригантите се страхуват от директен спор или конфликт. Винаги търсят група хора или човек който да застане зад тях за подкрепа. За себе си мога да кажа че донякъде туширах нещата с мълчаливо презрение а в други случай им отвърнах по техния начин. С една дума паднах на тяхното интригантско ниво и нещата се получиха. Мога само да кажа че е много жалко когато нормални и свестни хора попадат в такава ситуация. Изживяването е много тежко и неприятно и раната остава завинаги.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 9 месеца
hash: f4d814257f
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   И аз имах подобна колежка, която беше много опитна в това да клевети и злепоставя хората зад гърба им. Как иначе, ако не го прави това, съвсем ще си проличи колко е излишна. В последствие, от различни места научих, че говори лошо за мен, но иначе пред мен беше все много добронамерена, един вид, за заблуда на врага. Но както се казва, че ако една лъжа се повтори сто пъти, става истина и накрая успя да настрои разни хора срещу мен. Лошо е, когато шефовете разчитат на такива доверени кучета и не им пука в действителност кой какво. Но в конкретния случай тази беше и любовница на един от шефовете така, че се ползваше със стабилни протекции. Но както и да е, аз не съжалявам, че вече не съм част от такава система, да си се клеветят и докладват колкото желаят. Иначе като съвет, не знам. Разговаряй с началника си, ако само си траеш ще изглеждаш виновен и подозрителен.

 
  ...
преди: 9 години, 9 месеца
hash: d3baf56d07
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

8.   И аз съм патила много от такива, няма спасение.
И да напуснеш, на другото място ще е пак същото, навсякъде са тия.

Съвет: не говори нищо пред хората, с които работиш, независимо колеги, началници, или въпросната колежка.
Добър ден, днес времето е хубаво и точка. Не знаеш кой какво ти мисли зад гърба и как ще те изпее дори за това, което не си казал или направил...

Така че недей да говориш нищо, което не е пряко свързано с работата; въпросната колежка ако те обижда, присмива и се държи с тебе неуместно, недей да си мълчиш от страх; дай и отпор, покажи и с няколко думи, че държанието и е неуместно. Без значение от прав и крив, и кой какво знаел, не знаел, направил или не направил...чисто човешки, като човек към човек, не бива да позволяваш да тъпчат достойнството ти.

Пък нека ходи да клопа иззад гърба ти; хич да не те интересува кой какво говори, който копае гроб другиму, сам пада в него.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker