ГДБОП - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121157)
 Любов и изневяра (29695)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21891)
 Семейство (6469)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18512)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от На работното място

ГДБОП
преди: 10 години, 7 месеца, прочетена 20975 пъти
Здравейте :)! Момче на 16 съм и имам мечта... да работя в ГДБОП. Това мое желание може би се прояви от така наречените FPS игри, а и от много филми. Няма как да отрека, че желанието ми е още повече след излизането на серала "Под Прикритие".

Доста се рових из нета, но не успях да намеря нищо съществено. Въпроса ми е : Как мога да влезна в ГДБОП?

До колкото разбрах трябва да съм 3 год. в МВР в Сименово (София), но в някой форуми четох, че това изискване е отпаднало или нещо подобно.

Та... просто ми е любопитно дали има хора които знаят, а и може би хора които дори работят в ГДБОП. Имах един приятел с които се запознахме случайно из нета (това беше преди повече от година и половина) и той запали любопитството ми към тази професия.

Интересува ме всичко относно това. Къде и какво трябва да уча, какво трябва да завърша, в коя школа или академия трябва да се запиша и общо взето всичко :).

Приемам всякакви отг. по темата.

***

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 10 години, 7 месеца
hash: d0000a7b28
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Първо си обикновен полицай - след 10-тина години стаж и натрупано доверие може да мечтаеш за работа в тази Дирекция.

10 години стаж - минимум! това какво означава - докато влезеш в ГДБОП ще минат не по-малко от 20 години :) (10-тина докато завършиш и поне 10-тина години стаж)

нали няма нужда да ти казвам, че си се филмирал страшно много (това разбира се не е лошо за дете на 16 год... но след 4-5 г. ще мислиш по друг начин :) )
Успех!

 
  ...
преди: 10 години, 7 месеца
hash: 1d29889d25
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Ми виж сега, първа вече ГДБОП не е в МВР, а в ДАНС! А за там нещата са много сложни, но ако те влече не се отказвай, но преди това се запитай дали наистина искаш да станеш барета, защото останах с впечатление, че те те влечат. А по принцип ГДБОП не е само барети, всъщност те са една малка част. А за баретите думата личен живот просто не съществуват, отиваш когато ти се обадят, няма почивни дни или точно определоно работно време, по всяко време на денонощието трябва да си на линия! Отделно и заплащането не е кой знае какво!

 
  ...
преди: 10 години, 7 месеца
hash: 68985ad72e
гласове:
1 2 3 4 5
  (26 гласа)

3.   НЕ е зле, като професия. До колкото знам само определни хора могат да си го позволят. Но ако те влече първо трябва да станеш полицай или да учиш криминалистика или криминология, това са две различни неща. Няма да ти е лесно, но си заслужава, това са елитни бойци, с други думи това е България.

Филип32

 
  ... горе^
преди: 10 години, 7 месеца
hash: 78dc18fe75
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   От мечтите до реалността разликата е колкото от небето до земята. Все пак ще ти дам няколко съвета:

1 За да влезнеш въобще на работа в полицията ти трябва чисто криминално минало. Задържат ли те веднъж дори и за най-дребното провинение и ти се лепне клеймото криминално-проявен край (т. е. ако се сбиеш, запалиш кофа за боклук, спукаш гума на кола или те хванат да драскаш графити мечтата ти пропада)

2 Ще трябва да се научиш да не задаваш въпроси, да си безусловно лоялен на държавата, да изпълняваш безпрекословно заповедите на началниците си.

3 Запиши се и тренирай някакво бойно изкуство

 
  ...
преди: 10 години, 7 месеца
hash: b780ba3aff
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

5.   Ако искаш да стигнеш до там Образованието и стажа не играят роля, а тези които го трърдят явно си живеят в някъкав измизлен свят. Семейството ти трябва да има корени в МВР, трябва да имаш здрави връзки баща ти или дядо ти да са висшестоящи или поне единия от тях да е бил "спусък" или "буфер" в МВР. Ако си от софия и Без връзки в полицията ще стигнеш най много до регулировчик.

 
  ...


...
преди: 10 години, 7 месеца
hash: 7953af9d09
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

6.   В ГДБОП се влиза само ако имаш дългогодишен стаж в някое районно или си работил във ФБР :)

 
  ... горе^
преди: 9 години, 3 месеца
hash: a11def67ad
гласове:
1 2 3 4 5
  (13 гласа)

9.   Явно искаш да си играеш на страшен и да ловиш престъпниците.
Леко ще те разочаровам. Ако искаш да работиш там се приготви за това да нямаш пари - заплата много под тази на останалите ти познати, права - много по-малко от тези на останалите ти познати, примерно затова, че си напсувал някого на улицата и си служител на МВР можеш да останеш без работа. Ще те е страх от сянката ти, защото тези които случайно си арестувал след 1 ден са пак на улицата. Когато те бият ще се свиваш на кълбо около пистолета си, за да не ти го вземат и дори нямаш право да го изплзваш. Ще видиш, че си виновен за всяка издънка и никой от колегите ти не застава зад тебе. Ще започнеш да си мечтаеш да си боклук и да ти плащат както на шефовете ти, но това няма да стане от самосебеси. Ще се наложи да започнеш да си просиш пари от малки и големи бандитчета, за да си храниш семейството. След 10 години ще се огледаш и ще видиш, че си се превърнл в боклук на когото мутричките подмятат трохи и не е останало нищо от човешкото в тебе. Ако имаш малко останало достойнство и съвест ще се пропиеш или ще си теглиш куршума. Общо взето, занимавай се с нещо друго.

 
  ...
преди: 9 години, 3 месеца
hash: 9ddcfe7601
гласове:
1 2 3 4 5
  (12 гласа)

10.   Във повечето коментари има по нещо вярно така, че аз ще направя една извадка от тях, което ще е близко до моето мнение, пречупено през призмата на личните ми впечатления;

1. Първо си обикновен полицай - след натрупано доверие може да те поканят на работа в тази Дирекция.

2. ГДБОП отново е в МВР, ако те влече не се отказвай, но преди това се запитай дали наистина го искаш. За тях думата личен живот просто не съществуват, отиваш когато ти се обадят, няма почивни дни или точно определено работно време, по всяко време на денонощието трябва да си на линия! Отделно и заплащането не е кой знае какво!

3. На 4-тия коментар махни 2-ра точка а 5-ия и от части 6-ия въобще няма нужда да ги коментирам... не са верни.

В ГДБОП можеш да започнеш работа директно, като завършиш АМВР или след като си работил в Районно управление... въпрос на желание и лични резултати. Вероятно има и връзкари но аз такива не съм установявал категорично...
В тази дирекция работят предимно хора с опит, самоуверени, ентусиасти, чийто качества в определен момент се изпаряват не по тяхна вина :) Не се отказвай, яко е

 
  ...
преди: 9 години, 2 месеца
hash: ad4fe5b824
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

11.   Не се излагай, не видя ли какво стана в Лясковец? Там полицая май загина от приятелски огън. Смятай за какво ниско ниво на подготовка става дума. А и тези акции са с висок риск за живота, отиват да стрелят някой, който вероятно ще стреля по тях.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 2 месеца
hash: 3a3a5aaab3
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

12.   Оооо, невежи люде. Лично познавам поне 15 души от ГДБОП, с повечето от които сме доста близки приятели. Младежът явно иска да се изживява като супермен някой или като герой от екшън филми. Представа си няма даже какво е да си в БОП-а. Както във всички структури на въпросното м-во, така и в тази има администрация и оперативни групи. Структурата им се дели на сектори. Има сектор за кибер престъпления, икономически, трафик и т. н. Не е задължително да имаш висше образование, за да влезеш в тази структура, просто трябва да имаш изкарана школа или в Симеоново, или в Пазарджик. След това отиваш в т. нар. сержантски състав, т. е. най-обикновен полицай. Има вътрешни подбори, които се провеждат по няколко пъти всяка година по заповед на ресорния министър. Явяваш се на вътрешен подбор и ако имаш знанията и уменията, а и не на последно място връзките - влизаш в структурата. Вече веднъж вътре ще ти е много по-лесно да си избиваш комплексите, от които страдаш. Не мисли, че там е мечтаната служба. Напротив. Ще те скъсат от командировки, ще ти писне да се занимаваш с отрепки, а в същото време заплатата е доста мизерна. Поне ще можеш да се надуваш пред келешите, че си голяма работа, а всъщност няма да си нищо повече от поредния комплексар в униформа, който когато я съблече ще си бъде същата шматка, както и преди да влезне в дадената структура.

 
  ...

...
преди: 8 години, 11 месеца
hash: 229e0fe94e
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

13.   Здравей, момче. Влез във сайта на МВР, от там има ще научиш какво ти трябва за да станеш полицай. За да си бопаджия, трябва да имаш стаж. Прочети във сайта на МВР и там ще ти се изяснят нещата.

 
  ...
преди: 8 години, 1 месец
hash: 229e0fe94e
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

14.   Момче не ги слушай тия кратунковци. Не е лесно да се влезе там, да, но не непостижимо. Трябва ти висше образование за степените. Те децата тук си мислят, че ей така става. Там има степени: Разузнавачи и тем подобни. Но ако си за парите а не за да пазиш народа, по-добре се откажи от сега. :)

 
  ... горе^
преди: 8 години, 1 месец
hash: 229e0fe94e
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

18.   12, да не се силиш, че ''познаваш''? Можеш ли да ми кажеш името и аз ше питам колегите дали познават човек с такова име и ако не познават значи лъжеш. За да влезеш във полицията трябва да минеш изпитите: Психически, физически и заключително интервю. След като ги минеш те пускат 6 месеца пробен полицай преди да облечеш униформата, но трябва да платиш таксите за конкурса. За ГДБОП може да се влезе директно чрез конкурс за длъжността, която искат и която кандидата е решил да кандидатства. За тази цел обаче ти трябват висше образование и да имаш хубава диплома. Моя съвет е ако искаш да ми ставаш колега, първо се опитай да преминеш началните тестове. Успех, момче.

 
  ...
преди: 5 години, 11 месеца
hash: 46e92b5023
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

20.   Аве момчета, що коментирате как е в системата като не сте били в нея? Въобще защо не се замислите че тия хора си рискуват живота за да може децата ви да не станат наркомани? За да може поне малко да има ред в държавата. Момчето има мечта като моята, и е открило че това го влече.. Вместо да дадете едно рамо.. Щот не всеки му се рискува живота в името на държавата.. вие се правите на големите разбирачи..
Трябва чисто и просто да се докажеш.. Няма нищо лошо в това да си мечтаеш ама реалността е друга. Може да си в криминална полиция и пак да си в помощ.. Успех!

 
  ...
преди: 5 години, 11 месеца
hash: fd57666b4e
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

21.   " Вместо да дадете едно рамо.. Щот не всеки му се рискува живота в името на държавата.. "

В името на държавата? 16 годишен, който е гледал много филми и е играл много игри! "Щот" момчето не е наясно със задълженията и рисковете, свързани с работата в ГДБОП. Последните хора, който искаш в така организации са хора, чиято мотивация е да бъдат герои.

 
  ... горе^

...
преди: 5 години, 6 месеца
hash: b7dfe39e83
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

23.   Здравейте
Тъй като моята мечта е да съм криминална полиция от малка го искъм имам го вродено в мен но нямах Възможността да и уча до край бях бедна и наще едвам смогваха замимах след като навърших 18 не можах да завърша Баклавар не че не съм искала просто трябваше да помагам на семейството ми днес след 6 години отново съм в родината си и имам още 1 год. Да завърша Баклавар и след това каде е по добре да уча?
Няма да оставя Държавата в тази ЦИГАНИЯ някакви мангали който мъчат невинни хора и взимат тяхните пари и се мислят за не досегаеми че плащали на кмет и Началник много невинни и беззащитни деца плащат мн висока цена била съм свидетел на мн неща и точно това ми дава сила за целта ми

 
  ...
преди: 5 години, 6 месеца
hash: a831663492
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

24.   23 - Залови и човека, който е убил всяка една запетая в поста ти!

 
  ...
преди: 5 години, 6 месеца
hash: de85b1c9d6
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

25.   Номер 11, в Лясковец полицаят загина не от приятелски огън, а от самонадеяността си. Въобразил си, че е Супермен и отиват да хванат някакъв глупчо. И в един момент глупчото взел, че го гръмнал. После се мъчиха да замажат положението с всякакви фантазии и слухове.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 2 месеца
hash: 39f035e09c
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

26.   ГД БОП! - най престъпната държавна институция! Съставено от бивши мафиоти, превербувани в държавни служители. Това е служба само да създава терор в населението! Институция, която лапа парите на данъкоплатеца!

 
  ...
преди: 3 години, 11 месеца
hash: beffc35698
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

28.   Ако искаш да си слуга на затлъстели бивши мутри, провалили се спортисти и фалирали бизнесмени, пробвай се.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker