Искам да стана военен. - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121038)
 Любов и изневяра (29669)
 Секс и интимност (14348)
 Тинейджърски (21878)
 Семейство (6464)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3166)
 Образование (7294)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18483)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от На работното място

Искам да стана военен.
преди: 10 години, 3 месеца, прочетена 10202 пъти
Добър ден. Извинявам се, ако темата ми не е пусната на правилно място. Аз съм на 22 години от Казанлък, но уча Английска филология в СУ и живея в София. Имам един въпрос, който надявам се да е по темата. Още от малък искам да стана военен и роднините ми, и близките ми постоянно повтарят, че ме виждат като военен. И понеже интересът ми ме е завладял отвсякъде ходих до поделението в Казанлък и попитах за работно място, съответно ми отговориха, че имало някакви приемни изпити, но не знаели кога точно ще се проведат. Та въпросът ми е: понеже живея и уча в София. След като завърша университета, ще имам ли проблем, се пробвам в армията в моят град? Моля да ми дадете точен отговор към кого да се обърна, или накратко какви са процедурите за да стана ВОЕНЕН. Мерси предварително!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 10 години, 3 месеца
hash: 5212f3aad8
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

1.   Условието е кандидатите да са под 32 годишна възраст. Иначе за датите за провежданите изпити можеш да следиш в сайта на родният ти град щом държиш да си там. Приемният изпит включва тест по обща култура и тест за физическа подготовка. - знаеш лицеви опори, коремни преси, совалково бягане

 
  ...
преди: 10 години, 3 месеца
hash: 7f62ddd226
гласове:
1 2 3 4 5
  (15 гласа)

2.   Съдейки по въпросите ти - имаш данни за военен!

 
  ...
преди: 10 години, 3 месеца
hash: 73de9ea0e0
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

3.   Недей.

 
  ... горе^
преди: 10 години, 3 месеца
hash: b7af175c7a
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Номер 2, сарказмът е излишен! :)
Ако просто те назначат в поделението ще работиш като цивилен при военните. За да станеш ВОЕНЕН и да се ползваш с всички права, привилегии и т. н., трябва да завършиш военно училище (университет). Със сигурност знам, че има във Варна (морското) и Шумен (сухопътни).
За повече инфо можеш да се поразровиш в google вместо да задаваш въпроси по форумите.

 
  ...
преди: 10 години, 3 месеца
hash: e3b5466a1a
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

5.   Вместо да си губиш времето с нашите службаши кандидатствай във френския легион-хем пари ще получаваш, хем ще се занимаваш с нещо, което както виждам ти харесва и допада. Пък след това може пак да кандидатстваш в българската армия, ако разбира се не ти е писнало от шапкари и свинщини.

 
  ...


...
преди: 10 години, 3 месеца
hash: 6157f0cdb8
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

6.   Не мога да ти дам съвет, бих искала само да изкажа скромните си възхищения за избора ти, защото малко ''мъже'' се срещат в днешно време, които са се насочили към армията (което бих казала е много жалко).. поздравления, ако, това е нещото, което те влече-истински!

 
  ... горе^
преди: 10 години, 3 месеца
hash: 3b8604afe3
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

7.   Учиш английска филология и искаш да станеш военен? Глупаво за мене. Първо - ще си обикновен редник, ще метеш и чистиш и тук-таме на учение. Може би ще имаш някои плюсове благодарение на английския, но STANAG-а е важен по-скоро за офицери и сержанти, които ходят по курсове.... ти впрочем няма да ходиш. За мисиите английския го искат за офицерите, т. е. като типичния редник от тебе ще се иска да си кораво копеле, по възможност тъп и ограничен и да следваш заповеди. Ако преди 4-5 години беше казал, че искаш да си военен, щях да ти кажа - добре момче, влез в Търново или Варна и стани офицер, да имаш перспективи за кариера като военен, с възможности за работа в чужбина като такъв по щабове на НАТО после и т. н. Но да ми учиш ти 4 години английска филология, да вадиш престижна диплома.... за да ми станеш редник, е, не, ако ти бях баща щях да те набия. Казва ти го офицер от Българската армия, с най-добри чувства към тебе и Родината ни. Ти си нужен на България в други сфери и там ще й служиш по-добре. За мене е лесно да има филолози войници с Ай Кю 130, но работата могат да я свършат и далеч по-прости хора от тебе, докато навън от армията както казах-не е така. Всяка жаба да си знае гьола, не си обърквай живота, но в крайна сметка прави каквото си си решил. А за въпроса ти - вакантните места за войници се обявяват в сайта на Министерството на отбраната. Същите ги има изнесени и във Военните окръжия. Доста време нямаше външен прием, но наскоро повече от 300 редника ги приеха на служба. Предполагам, че ще има и още приеми, както казах-следи регистрите в сайта и окръжието.

 
  ...
преди: 10 години, 3 месеца
hash: 45d4cf42fd
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

9.   Здравейте. Добра тема, виждам, че офицер се е изразил тук и искам да попитам няколко въпроси.
Първо. В какво състояние се намира българската армия и до каква степен е зависима от НАТО?
Каква е годността на българските войници, тоест какъв е общия светоглед и мислите на общата маса като единица за България? Ако може малко по-разширено обяснение по този въпрос. Защото едно е да сме на позиция поради желанието ни да пазим Родината, а друго е политическата реалност и подчинението на изкуствени идеали.
Какво е състоянието на военните ни училища в Шумен, Велико Търново, като изключим световно признатото ни Никола Вапцаров?
Съществува ли вид казарма, от която можеш да се научиш на основните военни техники, за не толкова дълго време и отдаване на цялостния ни живот?
Аз съм студент първи курс, харесвам си специалността, но на фона на случващото се в държавата и света, все повече започвам да мисля, че сме изправени пред коренна промяна, предстоят ни по-тежки времена според зависи. ЕС се разпада и тнт..

 
  ...
преди: 3 години, 5 месеца
hash: fbe5722973
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   "-Аз военните много не ги харесвам. - каза Христов
- Защо? - питам аз
-Защото цял живот са си военни. - отговаря ми бивш милиционер от МВР акаденията в Симеоново "

Този диалог го водех след като завърших и се насочих към ВУЗ. Случи се когато майка ми намери един за връзки да вляза в академията в Симеоново.

Направи си изводите.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker