Некоректен работодател - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121151)
 Любов и изневяра (29695)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21891)
 Семейство (6469)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18512)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от На работното място

Некоректен работодател
преди: 10 години, 2 месеца, прочетена 1489 пъти
Това е поредния стартъп в България, който започва с една “велика идея” на двама ентусиасти и ще завърши с много предадени служители.

Отидох на интервю в офиса на П. ООД. Запознах се с двете момчета, които са регистрирали въпросната фирма и плануват “превземане на България и света”. Но това няма да стане, защото след като си побъбрихме, ми стана ясно какво представляват.

Имам горчиви опит в подобни фирми и веднага разбрах, че компанията П, ООД е обречена на провал. Но най-лошото е, че фирмата ще завлече със себе си и своите бъдещи служители. Сигурен съм, че рано или късно, много от нейните служители ще бъдат измамени.

Ето и аргументите, с които ще подплатя тези мои твърдения.

1. Дават много обещания, но действията им говорят друго. Служителите не ги интересуват какво ще получат, ако компанията пробие на пазара след година. Интересува ги какво ще получат в момента. А какво е то?!?

2. Служителите получават заплатата, която са договорили, но ще бъдат осигурявани на 4 часов работен ден. Какво е това?!?! Отдавана отмина времето, когато компаниите минаваха с този номер пред държавата! :D Една сериозна компания в IT сферата никога няма да си позволи да направи това.

3. Ако искаш да те осигуряват на пълен работен ден, то това ще бъда на минималната заплата за професията. Тоест, ако се водиш програмист ще те осигуряват върху сума около 600+ лв. Ако те водят “Оператор на компютър”, ще те осигуряват на 310лв. Тези номера минаваха преди 4 години. :)

4. В продължение на 1 години, ще работите от вкъщи. :) От опит знам, че от вкъщи работата не върви. С тази работа от вкъщи до никъде няма да я докара въпросната фирмата. :) Явно всячески се опитват да спестят от разходи, независими, че споделиха, че има достатъчно капитал. Това ме навежда на мисълта, че капиталът е под въпрос и имат проблем с парите.

5. Проблеми с финансирането. От опит знам, че ако една фирма изпитва проблем с финансирането, то служителите няма да си получат заплатите. По-добре стойте далеч от компании, които забавят плащането на заплати или не искат да изплатя отпуската.

6. Компанията нарушава много закони. От изброеното по-горе се вижда, че компанията ще наруши много от законите на Република България. От горчивият опит през изминалите години знам, че щом една компания е некоректна към българското законодателство, то тя ще е некоректна и към своите служители. Щом компанията лъже своите служители в началото, то това ще остане така през цялото време на живота на компанията. А краят е най-горчив за служителите, които са повярвали.

7. Агресия във висшия персонал. Направи ми впечатление, че едното момче трудно си сдържа нервите. Става агресивен, когато НЕ се получава така, както той иска. Сигурен съм, че това ще има негативни последствия за бъдещето на компанията. Не вярвам, че ще има служители, които ще искат да работят с него или за него. Бъдещите служители или ще бъдат жестоко обидени от него или ще си изядат боя. :)

Та ако ти си някой, който в момента навлиза в уеб програмирането и иска да научи как се прави това, то ти може да започне работа в тази компания. Ще научиш много от нейните създатели. Но бъди нащрек и готов да напуснеш потъващия кораб. Рискуваш да нагазиш дълбоко в проблемите на фирмата, които предстоят. И със сигурност няма да излезеш сух, ако се забавиш с напускането на кораба.

Ако си уважаващ себе си специалист и имаш дълги години опит, по-добре си намери работа в някоя от доказалите се големи международни компания в Пловдив или другаде в България. Така ще си спестиш много нерви и голямото разочарование, което те очаква.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 10 години, 2 месеца
hash: 2a45aa724d
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Виж, всеки има право да си избира къде и за кого ще работи и при какви условия. Ти може да имаш стаж по специалността, но навън има едни 40% безработни млади хора, които нямат право на избор.
Прав си иначе, не е коректна компанията в много отношения, но това е положението, все някъде ще трябва да се започне. Преди 3-4 г. би имал право, защото икономическото положение беше друго, днес 5000 човека МЕСЕЧНО губят работните си места, всяка година университетите бълват „специалисти“, които трябва да ядат все пак.
Имаш право и за това, че не трябва да се лъже държавата, но нашата държава в момента не ни ли лъже? На кому да даваме пари за пенсии и осигуровки - на Пеевски и на червените бабички ли, които на всички избори ни предават за кора хляб?
100 пъти е по-добре въпросните стартиращи бизнеса си да вземат тези пари и да ги инвестират. Да не говорим, че у нас няма облекчения за младите предприемачи както и за тези, които назначават млади хора или трайно безработни. Ако хора като теб - със стаж и избор - не харесват тези работни места, то това е много добре, защото освобождаваш възможност за млад човек все пак да трупа стаж, а има и студенти, които паралелно си работят и за тях тези условия са ОК.
За работата от вкъщи не съм съгласна. Сама работя от вкъщи доста често, а фирмата на мъжа ми в момента въвеждат поне 2 дни седмично работа от вкъщи и плаващ офис, с което пестят 30% от наема за офиси и допълнтелни разходи! Кой колко иначе работа си върши се вижда много добре - ако не работиш в офиса и у дома ще си същия и ще изхвърчиш.
Ако въпросните не плащат заплати, кой ще им работи?
Хубаво си решил за себе си, но не всеки има право на избор. Аз като студентка съм работила на 3 места при далеч по-ужасни условия, плащало ми се е на ръка дори и какво ли още не - в СВЕТОВНА и голяма фирма са ме експлатирали, но всеки трябва да мине през месомелачката. Житото се отсява от плявата не в университета, а в работата. Тези условия съществуват още и не са част от миналото - аз съм принудена да плащам осигуровки и глупости, но ако имах как не бих дала и 1 лв. на Станишев и компания. Преди вярвах в това, че е престъпление да цакаш държавата, сега вярвам, че е престъпление да не саботираш тази държава. Колкото до осигуровките - пълна заблуда е, че ще ви осигурят един ден пенсия - пенсията ще ви я осигурят ДЕЦАТА ВИ, а не българите нямаме такива. Всеки да си прави сметката и който може да не внася на ц...та ни държава, а да се подсигурява по друг начин, защото ще гладува на старини - сега храним червените бабички, които ни оставиха пълен хаос и ни ограбиха преди да сме се родили, утре ще умираме от глад, защото братята роми няма никога да плащат на циганската ни държава и да хранят нас, а те в момента са единствените репродуктивни единици у нас.

 
  ...
преди: 10 години, 2 месеца
hash: 6578cbce33
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Мисля, че номер 1 е казал всичко необходимо по темата и е напълно прав.

 
  ...
преди: 10 години, 1 месец
hash: 713f7472a7
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Авторе, пропуснал си да кажеш най-важното - името на
въпросната фирма.
От какво те е страх, нали си анонимен?

Писал си П. ООД. Защо не напишеш цялото име? Само така би имало някакъв ефект това, което пишем тук.
Иначе кучето си лае, кервана си върви.

 
  ... горе^
преди: 10 години, 1 месец
hash: cce5bb94a4
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Разбира се, че дали ще работиш там ще решиш ти. За съжаление най - вероятно си прав в повечето от точките, които си описал. Явно, наистина не си на 20 години и си патил от такива като изказалите се под номера 1 и 2. На тях вечно ще им пречат бабички, дядовци, станишевци, цигани и всичко останало. Докато ги чакаме да "инвестират" спестеното от данъци, осигуровки и заплати в нещо различно от собствените си прищевки, България става територия с население. И част от населението, заедно с циганите, са и те.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker