Страх ме е - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121127)
 Любов и изневяра (29689)
 Секс и интимност (14355)
 Тинейджърски (21889)
 Семейство (6467)
 Здраве (9593)
 Спорт и красота (4697)
 На работното място (3175)
 Образование (7300)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18506)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от На работното място

Страх ме е
преди: 14 години, 4 месеца, прочетена 3478 пъти
Здравейте,
ето я накратко и моята история. Аз съм жена на 27 години. Преди година и половина беше сменено ръководството на фирмата, в която работя. Започнаха работа нов директор на клон, нов заместник директор, нов аститент, нови консултанти и тн. На най-висше ниво, всички служители се подмениха. Аз съм консултант по партньорстващи организации, така че слава Богу, не се стигна и до моето уволняване.

Новите хора се оказаха добри колеги и професионалисти, работата, тръгна нормално. Направи ми впечатление, че моят пряк началник - консултантът проекти, който също беше от новите, започна все по-често да ме посещава в кабинета ми, да разговаря с мен, да ме кани на кафе и цигара в почивките. Не си направих някакви изводи, защото е семеен човек, благоразумен на вид.

Всичко беше наред, докато не се наложи да работим съвместно дълго време по един проект - тогава шефчето си показа рогцата - започна да ми подхвърля разни нецензурни забележки, да ме попипва, уж случайно, докато в един момент не ми каза в прав текст, че много скоро трябва да минем на ново ниво в отношенията си, при което докосна чатала си и се ухили нагло. Ядосах се..., не че не е приятен мъж, но такава наглост ми дойде в повече - той не се интересуваше от моето мнение по въпроса - просто ми го постави, както ми поставя работна задача.
Казах му, че можем да имаме само професионални отношения, а той отговори, че тогава е добре, да се ориентирам към друга фирма...

Това беше преди седмица, от тогава го отбягвам - просто бягам. Не знам към кого да се обърна и какво да предприема. От една страна не искам да проституирам на работното място, а от друга - не ми се ще в тази криза да загубя хубавата си и добре платена работа...

Един познат ми препоръча да подам жалба, но силно се съмнявам, че това ще помогне..., фирмата е частна и всеки неудобен служител, просто си отива...реших да опитам да се справя с шефа, без да замесвам институции, но нямам ясен план - моля жени, които са попадали в подобна ситуация да ми дадат съвет, как да постъпя. Предварително благодаря.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 14 години, 4 месеца
hash: 154321296f
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Като гледам описанието на длъжностите - фирмата не е малка, а прекия ти началникщ сигурно няма никаква собственост в нея. Нали има хора и над него в организацията? В смисъл, ако тръгне да те уволнава предполагам, че има към кого да се обърнеш.

А ти ако искаш, следващия път го питай дали иска жена му и шефовете да разбират за случилото се и дали иска да го съдиш за сексуалун тормоз.
А най- добре върви се консултирай с адвокат. Един по- кадърен може да ти реши проблема. Дори може да уреди дисциплинарно увелнение на въпросния индивид.
Айде успех и няма се плашиш.

Ale

 
  ...
преди: 14 години, 4 месеца
hash: 191a66642c
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Ясно е че ситуацията е много деликатна...
Според мен когато сега тои е по изплашен от колкото ти. Трябва ясно да му покажеш че ако предприеме сеиствия срещу теб няма да си държиш устата затворена - не забравяи че той също има какво да губи. Това че е директор не значи че собствениците на фирмата ще си затварят очите пред наглостите му.
Да го нападнеш е рискована стратегия но мисля че е по добре от колкото да седиш и да чакаш да те махне. Така или иначе вече си в черния му списък.

 
  ...
преди: 14 години, 4 месеца
hash: 6103fb8a26
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Здрасти, защо не пробваш да го запишеш, има толкова начини и средства, просто следващият път като дойде в кабинета ти и ти го каже така директно, вече ще го имаш черно на бяло, а както и хората преди мен ти казаха - има и хора над него, още повече имаш ли го записано може да се обърнеш и към съответните власти :)

 
  ... горе^
преди: 14 години, 4 месеца
hash: fa5004b72c
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Номер 3, не можеш току така да записваш разговори. Незаконно е и наказуемо. За това написах, най- добре да се посъветва с адвокат, правото е на нейна страна. Понякога медиите са много по- опасни за една фирма от закона. На никой собственик на фирма няма да му е особено приятно такава случка да се разчуе, особено ако накрая момичето е уволнено.

Ale

 
  ...
преди: 14 години, 4 месеца
hash: 8680b8fada
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Такива неща се случват. Доста са ми познати даже но трябва да ти кажа, че просто отнеси жалбата си където и пред когото трябва и смятам, че проблема ще се реши. Този, който ще си тръгне от фирмата няма да си ти обаче. Не се страхувай/срамувай. Просто го направи. Обърни се към някой над него.
Ралф

 
  ...


...
преди: 14 години, 3 месеца
hash: 9a394a1af7
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Слушай моето момиче.Говоря ти като баща защото спокойно мога да ти бъда такъв.Отиди и се срещни с жена му!Нямаш какво да губиш защото той земята ще преобърне и ще направи всичко възможно да си отмъсти.Не го ли направиш веднага утре може даа е късно.Проблемите или се решават със фронтална атака или плащаш цялата сметка накрая.Стреса на който си подложена може да отключи някакво заболяване,имай го в предвид.Непрекъснато при мен идват хора за помощ които са били жертва на психологическо насилие.Трябва ли да се стигне до там.А със жалби нищо няма да се получи.Само и единствено решителни действия!Никой няма право да постъпва така с теб!!!

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker