Искам да вляза в армията...Но не и в българската. - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121052)
 Любов и изневяра (29673)
 Секс и интимност (14350)
 Тинейджърски (21881)
 Семейство (6464)
 Здраве (9589)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3167)
 Образование (7295)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18485)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от На работното място

Искам да вляза в армията...Но не и в българската.
преди: 10 години, 1 месец, прочетена 6844 пъти
Здравейте, пълнолетна съм и скоро завършвам средно. Винаги съм искала да вляза в армията и мисля, че покривам психологическите, и физическите критерии. Естествено мога да подобря и двете, и се старя да го постигна...
Имам познати в българската армия и полицейска академия - положението въобще не е розово, не ми се ще да се занимавам. Ако някой може да ме опровергае - нека.
Майка ми е рускиня - тоест би трябвало да мога да взема гражданство. Чувала съм хубави неща за американската армия. "Френският Чуждестранен Легион" ми се стори най-привлекателен, но пък приемат само... Мъже! :)
Тоест руската или американската армия? Имам ли други опции реално? Тоест коя армия е най-подходяща за чужденец/българин? Имам ресурсите да науча нов език и ми се отдава, така че това не е проблем.
И реално мога ли да взема постоянна виза с условието, че ми трябва, за да ме приемат в дадена армия? Повечето предлагат опция за гражданство след това, но преди...

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 10 години, 1 месец
hash: bbdfe46893
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Докато хора като теб смятат така за българската армия, тя никога няма да се подобри. По-добре с един повече!
Една държава без армия, каква държава е?

 
  ...
преди: 10 години, 1 месец
hash: 018ea76da5
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Ти верно ли? В армията целта им е да те пречупят. Да спреш да мислиш самостоятелно и да изпълняваш само заповеди! Насочи се към нещо друго, защото ще си те правят каквото искат, а парите не са толкова добри! Ако искаш да се занимаваш с нещо подобно, стани полицайка, съдия и т. н. Но не се занимавай с армии разни!

 
  ...
преди: 10 години, 1 месец
hash: 80ec3182b9
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

3.   Влез в афганистанската армия, аман от предатели.

 
  ... горе^
преди: 10 години, 1 месец
hash: 8d7e73aecd
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Няма да те вземат никъде. И за армия и за ченге ти трябва единично, така да се каже, гражданство.

 
  ...
преди: 10 години, 1 месец
hash: 74bea4547c
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

5.   Израелската

 
  ...


...
преди: 10 години, 1 месец
hash: 257bc834d6
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

6.   Според мен, това което искаш да направиш е възможно най-глупавото нещо на света. Първо ми се струва странно, жена в армията, една жена трябва да е нежна и красива, а не мъжа й да го е страх, а не го счупи от бой и да има мускули. Иначе преди време в училището ми беше идвала една жена военна и ни показа различните нашивки за униформите и ни разказа какво правят, общо взето ни запозна с нещата. Искам да ти кажа, че нашата армия и сто пъти по-добра от тези на другите държави. Ние имаме хора, но още не са излишни. Нали знаеш, че чуждите армии имат адски много хора и ще дойде момент в който може да имат излишни и първо тебе ще те разкарат, защото си българка, а не си от техните. Освен това искаш да кажеш, че ако България се захване с война заедно с Америка, Русия и Франция.. и ти ще се биеш не за родината си, а за тях, така ли? Срам и позор момиче, пълен срам и позор. Ето заради такива хора като теб нашата родина е потъпкана и пак ще сме някой ден под робство, защото няма хора които да ни защитят, нямаме голяма армия, а ако си тук ще ти плащат добре, защото ще имат нужда от теб, ако си добра. Срамувам се от теб, а не знам ти дали не се срамуваш от себе си.

 
  ... горе^
преди: 10 години, 1 месец
hash: 5c2ad74082
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Ако ти ходи на война само или ти се мре отивай в американската армия. Май не си гледала новини скоро време.

 
  ...
преди: 10 години, 1 месец
hash: 7582a81a10
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

9.   И какво ще правиш в армията? Защо искаш да си войник? Наистина ми е интересно.

 
  ...
преди: 10 години, 1 месец
hash: cbf94a89bd
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

11.   Типично по български така и не видях адекватен отговор на конкретен въпрос. Доколкото прочетох историята, не видях въпрос "Добро решение ли е да отида в армията? ", а "... коя армия е най-подходяща за чужденец/българин? " Сега всички ще и обяснявате колко е зле, вместо да и дадете отговор, от който би имало полза за нея.

 
  ... горе^
преди: 10 години, 1 месец
hash: d322d1d83c
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   "И реално мога ли да взема постоянна виза с условието, че ми трябва, за да ме приемат в дадена армия? "

Реално, поне за американската армия - не. Защото се водиш неквалифициран работник без трудова специалност, пък за да ти дадат зелена карта за това, си трябва покана за работа (която няма как да ти дадат). Пък и се чака с години.

Сещам се за два начина за влизане в американската армия:
1. Кандидатстваш в американски университет по хубава специалност, взимаш си студентска виза и се скъсваш от учене. Хубавото на САЩ е, че учителите гледат кой е амбициозен и старателен и сами предлагат и им търсят работа. С времето си намираш работа в хубава фирма, която е навита да те подпомогне да си вземеш зелена карта. Познавам немалко хора, които са изкарали зелена карта по точно този начин, но пък са били бедни студенти в САЩ с години и може би са извадили късмет да попаднат на печеливши и свестни работодатели.
2. Кандидатсваш в американски университет със студентска виза, учиш минимум 2 години, а междувременно се интересуваш от програмата им MAVNI - американската армия търси хора, знаещи определени езици и също така запознати със съответната култура. Като гледам, в момента търсят френски, руски, някои източно европейски езици и некви измислени. Стискаш палци все още да търсят хора знаещи руски (или какъвто език знаеш) след като изтекат тези 2 години учене в САЩ (задължително изискване! ), а после стискаш палци да те приемат, защото местата са ограничени.

Като че ли най-лесния е да участваш в лотарията им за зелени карти и да стискаш палци много, ама много силно. :)

 
  ...

...
преди: 10 години, 1 месец
hash: 0b8f566c35
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

13.   О, много ми е интересно колко ли от тези, които ме наричат предател или твърдят, че с такива като мен армията ще си остане същата са ходили дори в казарма?
Ако вие искате да оправите българската армия - давайте. Ама там си е типично по български - шуробаджнащина, комплексарщина, извънреден и неморален труд... И това са законните дейности. За незаконните ме е срам да говоря.
Най-лесно е да усложняваш и бездруго сложна работа... Ама на чужд гръб.

Някой засегна темата за женствеността... И какво пречи да съм женствена и с добра физическа подготовка? Всеки с обща култура по темата ще знае, че това не значи да имаш мускули...

 
  ...
преди: 10 години, 1 месец
hash: d3d8aa08e7
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

14.   Жените в армията са закоравели изкуствено мъжкарани, трябва да се откажеш да мислиш, че мъжете ще те обожават. Избери си нещо по-женствено, което да те развива като личност, а ако кубинките ти отиват и това чак толкова те зове-напред:)

 
  ... горе^
преди: 10 години, 1 месец
hash: 1b96b6588e
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

15.   Повечето писали тука се изказват типично по български. Човек трябва да следва мечтите си, а не да се ръководи от незапознати по темата. Дано да намериш това което търсиш, късмет.

 
  ...
преди: 10 години, 3 дни
hash: f135f84f3e
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

16.   Има доброволен резерв, отиди в най-близкият до теб военен отдел и се запиши там, до колкото знам още има вероятност да набират хора. Ще преминеш модулите и ако не ти хареса можеш да се откажеш. Но едно ще ти кажа военната служба не е лека и не е игра, има ситуации в които твоя живот и този на другарите ти може да зависи от 1 твоя постъпка или решение.

 
  ...
преди: 9 години, 3 месеца
hash: e48d03ea76
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

17.   Здравей. Аз съм момиче на 18 години.
Така, за да опровергая коментарите по-горе (които нямаха нищо общо с въпроса) мога да кажа, че познавам момичета от Израелската армия и не са нито мъжкарани, нито мускулести....просто са намерили един по-различен начин от вашия.
Та, за темата...аз имам същия проблем и до колкото знам не ти трябва гражданство целта е да отидеш като наемник...тс : наемен войник.Поне в Израел плащат добре,подсигурена е квартира и още доста удобства (предупреждавам, че не съм била там и не мога да гарантирам.Но момичета, които са от години там ми казват това) С подробности не мога да помогна и аз проучвам.

 
  ... горе^

...
преди: 8 години, 8 месеца
hash: 187d1f91a0
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

18.   Здравейте,
на 22 години съм, в добро физическо състояние, стажа ми една година по пасажерски кораби.
Въпроса ми е идентичен, като този на дамата. Къде и как, защото не виждам смисъл да работя за някакви си стотинки на някаква си мизерна работа.
Да, държавата е виновна за сегашното състояние на нас младите. Да, вие комунисти сте виновни, че сте били мързеливи навремето и сега ние страдаме.
Къде и как да постъпя, за да си водя стойностен живот? Не като повечето ми приятели ВИШИСТИ - КЕЛНЕРИ.
Благодаря Ви.

 
  ...
преди: 8 години, 3 месеца
hash: 28fa5736ef
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

19.   И аз искам да се запиша в руската армия, искам да се бия за родината си(България)но няма да се сръжавам със турци срещу руснаци за това избирам руската армия, подкрепям те и ако имаш допълнителна информация я сподели

 
  ...
преди: 7 години, 7 месеца
hash: aba3dbfe95
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

20.   И какво стана влезе ли аз също съм жена и съм в процес да се запиша в Us Army изчетох всички статий които ме интересуваха намерих отг на въпросите ми дано си успяла да постигнеш целта си

 
  ... горе^
преди: 7 години, 5 месеца
hash: f8899e2679
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

21.   Чета и се чудя, защо всички имат мнение, което са го прочели или са го гледали във филм, никой от вас не е поне малко компетентен по темата, не че аз съм! Това да влезеш в армията няма да те направи момче или ни най майко ще те направи човек без мнение. Да ти изпълняваш заповеди, но тва не значи че извън това ще си такава каквато на работа, да мислим!? Аз лично в България не живея, в Англия съм едни от най уважаваните хора тука са тези от армията и полицаите, да не говорим, че е най скъпо платената професия! Там ще те научат на дисциплина, постоянство, издържителност и т. н! Аз съм напълно за това за армията!

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker