Какво пишете в CV-то в джобс? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121031)
 Любов и изневяра (29666)
 Секс и интимност (14347)
 Тинейджърски (21877)
 Семейство (6463)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3166)
 Образование (7293)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18483)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от На работното място

Какво пишете в CV-то в джобс?
преди: 9 години, 10 месеца, прочетена 3504 пъти
Както се вижда от заглавието, бих искала да ми дадете съвет какво да напиша в текста си отдолу. Какво пишете вие? Има ли поздрав, дълго ли е, късо ли е, изреждате ли лични качества и умения?
Аз обикновено пиша късо само няколко реда-работила съм като еди-каква си, еди колко си години. Прибавям няколко неща от себе си, които изискват работодателите, че съм коректна, отговорна и тн. В резултат има само 7-8 реда. Дали не е малко? ! Може да греша някъде, та не ме избират.. Търся работа като продавачка. Засега не си намирам-може и да е заради годините ми.. Има наистина доста обяви-но все пак не мога по всяка да кандидатсвам, знам какво мога и какво не.
Има и много често повтарящи се обяви-всеки ден, и това ми говори, че нещо не е наред в тях. И не кандидатствам по тях. Ако е нужно, ще спомена фирмите.
Често кандидатствам в една друга сфера, която живо ме вълнува и имам огромно желание да работя в нея... но не ме избират вероятно, защото нямам опит и стаж-не съм я работила все пак. Но я считам за свое призвание и съм сигурна, че ще се справя отлично с времето, ако ми се даде шанс.
Какво според вас трябва да пиша в текста в СВ-то си, колко да е дълго и каквото още се сетите-ако може без нападки, а и без идеи за квалификация.. нямам години и време за това.. Благодаря.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 9 години, 10 месеца
hash: bf6781bfc4
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Ако нямаш опит може би това е причината да не те избират. Според мен виж как се пише автобиография има много примери в нета, даже мисля че в джобса имаше СВ кка се пише и я напиши по този образец. Все пак работодателя не те познава и от автобиографията трябва да придобие представа за теб, като види 7 реда може и да не е добро впечатление. Не се отчайвай! Напиши я и пускай по обявите. Дано имаш късмет, защото всичко е голяма доза късмет. Аз в момента търся по специалността работа, но работя в съвсем друга сфера и съм като теб... така, че споко! Само напред. Приветствам те, че знаеш какво искаш!

 
  ...
преди: 9 години, 10 месеца
hash: 3c5fb2dd24
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Има си специален формат за СВ-то. Не е просто свободни съчинения. Напишете в гугъл "св европейски образец" и ще го видите. Сваляте, попълвате и пращате. Свободните съчинения са в мотивационното писмо.

 
  ...
преди: 9 години, 10 месеца
hash: 3ca0db1f53
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Има си готови бланки. Напиши CV Blank BG или нещо подобно и ще ти излезе в европейски формат :).

Другият начин е с познати, приятели и връзки, но там вече нещата стоят по друг начин :).

 
  ... горе^
преди: 9 години, 10 месеца
hash: 3ca0db1f53
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Има си готови бланки. Напиши CV Blank BG или нещо подобно и ще ти излезе в европейски формат :).

Другият начин е с познати, приятели и връзки, но там вече нещата стоят по друг начин :).

 
  ...
преди: 9 години, 10 месеца
hash: 777a0c44f2
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

5.   Я стига повтаряте както папагалите че имало стандартен формуляр - глупости!
Универсалната бланка е форма която трябва да се попълни според вашето стил на изказване.
А простотията "за връзките" при писането на автобиография ми удължи живота с десет минути – толкова се смях. Мерси!
Авторке, не разбрах - сега започваш трудовият си път и искаш като продавачка временно да запълниш някоя финансова дупка или си над 40?
Странно ми е че не успяваш за тази длъжност да започнеш бързо работа, но явно ситуацията с безработицата се усложнява. Конкретно на въпросите ти - имаш два варианта.
1. Автобиография в която пишеш само факти около твоето образование, квалификация и трудов път / заради това по-горе те питах нещо/ плюс кратко встъпително / мотивационно/ писмо, в което вкарваш твоите думи коректна и....
2. Къса и оптимирана форма, която е смес от обръщение, увод, кратко самопредставяне и предложение от вас за детайлно представяне в следващият етап - събеседването.
Има доста повтарящи се обяви - това е вярно. Не си играй на анализиране, а пускай и ще се появи някоя позиция за теб.
Желая ти късмет. И действай!

 
  ...


...
преди: 9 години, 10 месеца
hash: d8738a429c
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Благодаря сърдечно, номер 5! Да, ти схвана какво имам предвид в точка 2. Стандартният формуляр е попълнен отдавна и качен в сайта-имах предвид как да се представя и ти ми отговори-обращение, увод, кратко самопредставяне.
Над 40 съм. Работила съм много години, разбира се, като продавачка. Но имаше период от 5-6 години, в които не работех по различни причини. 1 година и нещо работих в магазин /до края на мин. год. /, само нощна смяна. Но не ми издържа физиката, а и работодателите взеха да ме правят на нищо-права да съм стояла, да не съм дремала нито минута, и се махнах. Оттогава не мога да си намеря работа. И търся. Това е от мен. Така или иначе, може от годините ми да не ме искат, може и заради огромната дупка от 6 години без работа-всичко може да е.
Е, утре имам интервю за работа-дай боже да ме вземат. Не се харесвам в такова безтегловно състояние-потисната, да вися в къщи като паяк, никому ненужна.. Но все пак пускам СВ-та-където ми е удобно като място, транспорт и работно време. Ще видим...

 
  ... горе^
преди: 9 години, 10 месеца
hash: ee99d30429
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Браво н. 5!
Само така - за съжеление знам че в живота има и точно такива ситуации. Може би, защото и аз съм бил в такава - над 40 и над 2 години не работил.
Живота е както земната кора - ту нагоре, ту надолу, а има и сравнителни равни участъци. Така че продължабай да пускаш и знай, че само така ще се появи някоя възможност за теб!
За утре ти желая късмет!!

 
  ...
преди: 9 години, 10 месеца
hash: 3ca0db1f53
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

8.   МНОГО ЯСНО, че се искат връзки, пич :). Ако ти имаш фирма или компания ще назначиш ли някой напълно непознат, без опит на 1000 - 1500лв заплата :). Без да знаеш абсолютно нищо за него.

Хората с връзки са 90% по-успели в търсенето, намирането и назначаването в дадена сфера.

По семейна линия се управляват и половината предприятия, фабрики, фирми, компании и всичко що развива някаква дейност в България. Нормално е като баща или съпруг да назначите своята дъщеря, съпруга, брат, добър приятел или просто надежден човек, който познавате, а не льольо и ждрольо, които са завършили НБУ или УНСС, разбираш ли.

Ако имаш връзки може да се конкурираш и с хората, които имат опит.

Номер 5, въобще не е в час.

И да, естествено, че говоря за хубавите фирми, компании и длъжности, в които има израстване и в които дори и работник да си пак можеш да станеш на хубав пост или директор, а не за чичо Филанкишия, който си "държи" "кафенце" в маХлата, и който те осигурява на 2 часа (незаконно, разбира се), и чието "заведение" прави днес 100лв оборот на ден, от които на теб ти се полагат 3%. Колко примери мога да давам с такива "работни места", че свят ще ви се завие, но сайта е анонимен и нямам право да давам реални имена.

Може да ме хулите колкото си искате, но реалността е такава :). Колкото абсурдно да звучи това е самата реалност!

Работата ви не е само да си намерите работа или да се изучите, а да създавате контакти, да сте общителни, контактни, разговорчиви, находчиви, с усет към нещата и да изграждате стабилни контакти, но това вече малко хора го могат.

Ще бъде разбран от много малко хора, но... това е нормално.

 
  ...
преди: 9 години, 10 месеца
hash: 4fce65411a
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   Мерси че си ти, та да ме светнеш "пич"!
Кой те хулил не знам, но най-доброто в цялата ти жизнена/социална нагласа е че си мноооого печен и наясно с тази тематика - супер си!
Важно е също че ти разбираш нещата отлично.
Иначе си вярвай и напиши как от стругар се ставало директор в хубава "компания" - ще ни бъдеш безкрайно полезен.
Мерси!!
От номер 5 / бивш директор, назначавал сам хората във фирмата на нетна заплата над 2200 лв. И всичките били без връзки.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 6 месеца
hash: 081c6597e0
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   Стига с тези връзки. Връзките са за некадърните

 
  ...

...
преди: 9 години, 5 месеца
hash: a14bf70c91
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Мисля, че последните коментари доста се отклониха от темата.
Според мен едно СВ трябва да не е много дълго, но не и много кратко. Трябва да има снимка - паспортен формат, да има данни за възраст, адрес, телефон, образование, трудов опит и евентуално квалификации -но само ако са относими към длъжността, за която се кандидатства,
Добро впечатление прави и прилагането на мотивационно писмо - но не стандартно, а пригодено за съответната длъжност в конкретната фирма. Добре е да се цитира конкретното име на фирмата и действително накратко да се изложат причините, поради които се кандидатства за длъжността - например това, че имате опит на подобна или същата длъжност, поради което сте запознати с естеството и спецификата на работа и имате изградени трудови навици в съответната област или ако нямате опит - изразявате желание да се развивате в тази област.
Според мен важното е информацията в СВ-то и в придружаващото писмо да е изложена просто, ясно, без нищо излишно. Може да се посочи, че притежавате конкретни качества, които Ви правят подходяща за длъжността. Възрастта също е плюс - това е трудов опит. И да се завърши с нещо от рода на "Ще се радвам, ако ми дадете възможност да събеседваме, за да се убедите в качествата ми. "
Успех!

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker