Бизнес в България - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120987)
 Любов и изневяра (29663)
 Секс и интимност (14341)
 Тинейджърски (21869)
 Семейство (6458)
 Здраве (9583)
 Спорт и красота (4693)
 На работното място (3165)
 Образование (7292)
 В чужбина (1649)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18470)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от На работното място

Бизнес в България
преди: 9 години, 9 месеца, прочетена 1949 пъти
Здравейте! Искам да попитам и да получа съвет от Вас относно едно начинание. Хората, които са в тази сфера (ако има такива тук). След година смятам да се връщам в България и цел начало на собствен бизнес. Имам добър начален капитал. Да кажем, че е около 40, 000 € Искам да започна бизнес в сферата на модата.

Да си отворя като за начало 1 магазин някъде на хубаво място в София (може и в центъра) и ако потръгнат нещата ще се насоча към цяла верига магазини, а стоката най - вероятно ще е от чужбина. Не говоря за дрехи 2-ра употреба или много скъпи маркови дрехи. Ами като цяло дрехи за всеки джоб :)

Искам да попитам хората, които имат такъв вид бизнес или имат роднини, приятели, познати с такъв бизнес или въобще каквото и да е в тази сфера дали има успех в това начинание в България?

И цялостно мнение по въпроса. Дали би могло такъв бизнес да просперира и да се развие добре - взависимост от цените, стоката, мястото и т. н. естествено.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 9 години, 9 месеца
hash: d9aa03465a
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Живея в шивашки град и познавам много хора с шивашки фирми и магазини за дрехи. В момента всички, които продават на вътрешния пазар са на умирачка, защото ни заливат с евтини китайски дрехи. Една ми вика "На мен ми излиза 10 лв да я ошия тази дреха, а китаеца я продава на тази цена в магазина". Иначе има и много, които нямат магазин тук, а направо изнасят за Германия. Така че според мен по-скоро купувай от тук и продавай на Запад. Ако пък намериш начин там да откриеш шивашки цех, да ги купуваш от тук, но да им лепваш етикет в Германия от немската фирма, ей тогава можеш да избиеш рибата.

Познавам и един, който внася от Китай по 1-2 лв дрехата, но купува големи количества, а тук ги продава уж като качествени за 50-60 и сама си прави сметката за каква наценка и печалби става въпрос. Той с 20 дрехи, които ги продава още първия-втория ден си избива разходите за наем и заплата на продавачката за целия месец.

Имам и една друга, която ги купува дефектни от Турция за 0. 50 лв, после ги ремонтира в шивашката си фирма за левче и ги пуска по 50 в магазина си.

Така пари има, но много зависи от кде ще купуваш и къде ще продаваш. Според мен трябва да се купува от Изток и да се продава тук или да се купува и да се продава на Запад, освен ако не говорим за втора употреба. Пък ако съумееш да купуваш от Изток и да продаваш на Запад, няма да имаш равна, но е въпрос на намиране на доставчици и пазари и договаряне на цени.

Като цяло капиталът ти не е висок и не можеш поне в началото да разчиташ на количества и отстъпки, но шом си в чужбина пробвай там с магазинче като за начало, ако питаш мен, а не тук. Аз не знам някой да купува нови дрехи от Запад и да продава тук, освен ако не са втора употреба или скъпи маркови.

 
  ...
преди: 9 години, 9 месеца
hash: 6b1fabccc4
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Това е много хубаво, майка ми има приятелка която си отвори магазин и доста и върви, не идват парите веднага, но постепенно всичко ще е наред, 1во трябва да го обмислиш за място, защото това е едно от най-важните неща за да имаш успех. А сега кажи малко да теб на колко си, момиче момче и всичките ли пари мислиш да вложиш, според мен недей всичките на един път за да не би да не потръгне и да загубиш всичко, но не се предавай, и аз в скоро време мисля да се занимавам с бизнес сямо че малко по различен бранш. Успехи!

 
  ...
преди: 9 години, 9 месеца
hash: 12339eeda2
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Ако имаш право на избор, то бягай от тук

 
  ... горе^
преди: 9 години, 9 месеца
hash: dbbab285d5
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Няма шанс. По-добре си купи апартамент, кола или нещо по-нужно. Ако магазина ти е в мол може да успееш, но така на улицата ако щеш и на пъпа на София да е, няма да постигнеш нищо, няма да избиеш парите. Хората на днешно време, както аз и семейството ми, пазаруват само и единствено от моловете. Там стоката е доказана, че е истинската марка за която се представя, има за 200, има и за 5. Магазини като Terrnaova. Calliope. Tayli Weijl. H&M ще поразят бизнеса ти.

 
  ...
преди: 9 години, 9 месеца
hash: cb5a88c4d7
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Приятел, вмне започвай такъв бизнес, особено в България, особено пък в София, а особено пък в центъра. Само ще си изгубиш паричките. Послушай ме!

Поздрави, Узунов

 
  ...


...
преди: 9 години, 8 месеца
hash: a5debd7c96
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Автора на темата:

Ориентаирал съм се и към склад на едро за дрехи. Ще се направи каталог и онлайн магазин и вече който си реши може да пазарува от мен. Също така стоката ми може да се предлага и в други магазини с цел директна продажба към собствениците на магазини и т.н. :)

 
  ... горе^
преди: 9 години, 8 месеца
hash: cf7e9cf22c
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Бизнес за дрехи е трудно. По-добре бизнес за качествена готвена храна, а не бързи закуски на достъпни цени.Особено в голям град София, Варна и т.н., където има студенти, млади хора, които не могат да готвят , нямат време. Естествено, че и в този бизнес има конкуренция, но ако ястията ти по-вкусни, здравословни ще пробиеш.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker