Бизнес - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121127)
 Любов и изневяра (29689)
 Секс и интимност (14354)
 Тинейджърски (21889)
 Семейство (6467)
 Здраве (9593)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3175)
 Образование (7300)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18506)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от На работното място

Бизнес
преди: 9 години, 8 месеца, прочетена 1762 пъти
Здравейте. Започнах бизнес миналата година зоомагазин. Но всеки месец е по и по зле. Освен че оборота на ден е по 10 лева не смея да вдигна и цените за да не изгуба и малкото клиенти... Наем и осигуровки не сам плащала от 3 месеца...
Моля някой който има магазин да сподели как е при него...

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 9 години, 8 месеца
hash: 4637e00405
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Възможно ли е да имаш конкуренция вкл. и от интернет магазини? Проучи. Помисли с какво искаш да си по-различна от другите и защо аз като потенциален клиент да избера точно теб, а не другите. Измисли си нещо уникално и акцентирай върху това. Има например един ресторант, в който работят само двойки близнаци.

Мога да те посъветвам да правиш повечко реклама, има и евтини начини за това. Например да предлагаш на клиентите си някакви награди, ако доведат техен приятел като клиент, направи някакви талончета за целта или нещо подобно.

Измисли и някаква награда за тези, които се съгласят да попълнят анкета и да си дадат и-мейлите. И-мейлите можеш да ги използваш да ги уведомяваш за новите стоки, промоции и така нататък. Анкетите - за препоръки и коментари от тяхна страна.

Направи фейсбук страница, предлагай доставки по домовете, предлагай подарък за оборот над определена сума. Примерно ако всеки пазарува средно по 10 лв, предложи награда за поръчки над 15 лв. Нещо, което за теб не е скъпо, но носи изгода за клиента. За 5 лв отгоре ще предпочетат да се възползват.

Направи си брандинг, разпознаваема търговска марка, инвестирай във вирусен маркетинг, герила маркетинг. Има много начини да рекламираш евтино и ефективно. Когато си купят нещо, предлагай им нещо допълнително, което е свързано с купеното от тях. Прочети за крос-селинг, даун-селинг, ъп-селинг. Симулирай, че в магазина има клиенти, ако трябва кани приятели в пиковите часове, когато има повече движение. Когато има тълпа някъде, това привлича вниманието и още повече увеличава посещаемостта.

Анализирай начина, по който е подредена стоката. Например слагай най-често купуваната в дъното, касата в другия край и входа да е в третия край. Така ще обикалят най-много, а обикаляйки ще правят импулсивни покупки. По-скъпите марки слагай от дясно и на нивото на очите, до тях разполагай добавъчни продукти. По-евтините (по-точно с по-ниската надценка) по-ниско, така някои ще предпочитат по-"надцененото", за да не се навеждат. Оборота "от дясно" винаги е по-висок. Инвестирай в подходящи и предразполагащи към пазаруване светлина, музика и аранжиране на стоката (мърчандайзинг).

Имай си някаква евтина стока почти без надценка, което да привлича посетители (вдигай врява до небесата за нея), а покрай нея предлагай други стоки с малко по-висока надценка. Предлагай първо по-скъпото, за да им се стори после по-евтиното много изгодно.

Това е на прима виста, каквото се сещам. Иначе задължително изчети целия сайт бизблог.бг, аз от там научих доста трикове за успешен маркетинг. Прочети и книгата "На 1 клик разстояние", за да си направиш сама безплатен интернет магазин.

Най-ценния съвет, който мога да ти дам, е "чети по темата, интересувай се, променяй се в зависимост от тенденциите си". Няма един универсален начин, всичко се мени ден след ден и изостанеш ли, пазарът те изхвърля като чуждо тяло. Пазарът е един организъм - не му ли се подчиняваш, си вирус и си аут.

 
  ...
преди: 9 години, 8 месеца
hash: 8b2af707da
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   То се мисли преди да започнеш бизнес.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker