Проблемни отношения! - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121040)
 Любов и изневяра (29669)
 Секс и интимност (14348)
 Тинейджърски (21879)
 Семейство (6463)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3167)
 Образование (7294)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18484)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от На работното място

Проблемни отношения!
преди: 9 години, 7 месеца, прочетена 1843 пъти
Здравейте! Аз съм студентка и проблемът е там, че с един от членовете на този колектив, с който движа някак не можем да намерим общ език. Тя е жена, по-голяма е от мен, интелигентна общо взето, но е много конфликтна и властна. Често коментира другите, обижда ги, критикува ги, държи се подигравателно с тях, тя "всичко знае" и е много над тях. В компанията е лидер, защото умее да отпрявя забележки на останалите без да и пука, тъй като има голямо самочувствие и просто не и дреме особено дали ще засегне някого с думите си. Проблемът с мен дойде, когато ми отправи голям упрек за нещо маловажно, в което сбърках и то не с нея, и въпреки, че се извиних ( защото съм съвестна и се извинявам за всичко на всеки) тя започна да прави драми и филми от това. Това не беше градивна критика, а един голям упрек. След това аз се дистанцирах леко от нея и тя спря да ми говори. Поисках да се разберем и така на няколко пъти с цел уж да се разберем, спорихме и т. н, но до сега аз не мога да я разбера. Истината е, че когато съм с нея се чувствам като безгласна буква, като смачкана, като притисната, не мога дори мнението си да изразя, защото за нея само нейното е правилното и се чувствам длъжна да се държа добре. Наистина много ме изморява комуникацията с нея, много ме потиска, но не я разбирам какво иска. В един момент и казвам нещо забавно и и се усмихвам, а тя ме гледа все едно съм стреляла по нея и се обръща на другата страна. След 15 минути идва се усмихва и ми казва виж това и онова и т. н.
Продължавам да общувам само защото си помагаме за изпитите, но не знам още колко ще издържа.
Давайте някакви съвети!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 9 години, 7 месеца
hash: 8a7ec34317
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Здравей авторке,
Прочетох историята ти много внимателно и понеже ми се е случвало да се сблъсквам с много такива хора, ще ти кажа какво аз мисля.

"много конфликтна и властна. Често коментира другите, обижда ги, критикува ги, държи се подигравателно с тях, тя "всичко знае" и е много над тях. " Тя е с много ниско самочуствие вътрешно и по този начин си избива комплексите пред вас. Също така възмножно е да страда от нарцистично личностово разстройство.

Тя се възползва от факта, че вие сте по-малки от нея и така зарежда с енергия антисоциалното си поведение. И ако това за нея е второ висше, тя съвсем се възгордява.

"тя започна да прави драми и филми от това. " На такава се казва drama queen.

"Поисках да се разберем и така на няколко пъти с цел уж да се разберем, спорихме и т. н, но до сега аз не мога да я разбера. " Няма какво с нея да спориш и да се разбираш! Казваш й примерно "съжалявам" и толкова! Или пък прекратяваш всякакви контакти с нея.

"Истината е, че когато съм с нея се чувствам като безгласна буква, като смачкана, като притисната, не мога дори мнението си да изразя, защото за нея само нейното е правилното и се чувствам длъжна да се държа добре. " Това по време на занятия ли става? Ако не, и ти просто искаш да си в добри взаимоотношения, просто забрави. Спираш да говориш с нея и толкова! Тогава няма и ти да се измаряш. Аз на такъв човек никога не мога да разчитам за никаква помощ, та се чудя тя как би ти помогнала.

Тя злепоставя ли те пред преподаватели? Държи ли се нагло пред тях? Но по принцип ако е така, може директно да й кажеш: "Аз никога не се държа така с никого, за да не злепоставя себе си? Или аз никога не се държа надменно с никого. " Нещо от този ред на мисли. И все пак, най-добрият ми съвет е да спреш да приказваш с нея.

 
  ...
преди: 9 години, 7 месеца
hash: 22c2c43344
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

2.   Това е състояние на духа и такъв тип хора се наричат лидери. Дали добри, или лоши лидери, единственият вариант да се разбереш с такъв човек е да следваш безусловно всички негови идеи, мисли и поведение, да го подкрепяш без никакво съмнение, дори когато не е прав. Такива хора, дори да осъзнават, че не са прави, непрекъснато подлагат на изпитание тези с които общуват и всеки който им се противопостави бива извергнат моментално и грубо от живота им, приемат го като предателство, създават проблеми дори.
Това е култ към личността, нуждата която имат да бъдат обожествявани. Самочувствието на този тип хора действително е много високо, а по-страшното е когато не е подплътено с реални познания и възможности, а е просто плод на собствената им фантазия.
Няма начин да се справиш със сиуацията, освен ако не си последовател, или обратно - още по-голям диктатор от самата нея, което евентуално да я пречупи. За това просто си задай въпроса, искаш ли и можеш ли изобщо да общуваш с такъв човек, или не и струва ли си? !

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker