Работя, но как и да уча? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121032)
 Любов и изневяра (29667)
 Секс и интимност (14347)
 Тинейджърски (21877)
 Семейство (6463)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3166)
 Образование (7293)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18483)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от На работното място

Работя, но как и да уча?
преди: 9 години, 7 месеца, прочетена 1855 пъти
Здравейте,
преди няколко години завърших Английска Филология - бакалавър, после записах магистратура "Линвистика и превод", която не завърших, но все още имам студентски права и ако реша мога да я завърша. Оттогава насам работя по специалността си, работя и като преводач дори само със степен бакалавър /то за преводач няма особени изисквания като дипломи и титли, освен знания и хорариум/. От въпросната магистратура нищо няма да науча - нито ще ми послужи за нещо /поне според мен/, дори някои от преподавателите ни го казаха на лекциите, че само сме си дали парите на вятъра. Причината, поради която се двуомя дали да я завърша е че работя. Работя във фирма, в която човек не може да си седи просто така и по цял ден се пренатоварвам, иначе рискувам да си загубя работата. Вечер съм изморен и за елементарни човешки дейности като да си сгъна дрехите или да се избръсна. Не че не го правя, но не ми е леко. Ако ходя на лекции в събота и неделя от 8ч. до 14ч. тотално ще издъхна някъде, а пък кога и къде ше уча уроци нямам си дори на представа. Те пък не са лесни, има и някои дисциплини, при които се минава лесно само с писмен превод, но при повечето се учат цели учебници, което ме стресира. Според вас тази евентуална степен магистър важна ли е в това направление и дали ако ида на интервю за работа някой ще ме предпочете пред друг кандидат ако аз съм магистър, а той не?
Има ли хора в моето положение и как издържани на нон - стоп работа от пон - петък от 08:00 - 17:00ч. и в събота и неделя от 08:00 - 14:00ч. на лекции?
А пък във времето след лекциите и работа да си гледате личния живот, дома, почивката, че и да учите за изпити?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 9 години, 7 месеца
hash: fbe0cd1bf4
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   "тази евентуална степен магистър важна ли е в това направление и дали ако ида на интервю за работа някой ще ме предпочете пред друг кандидат ако аз съм магистър, а той не?" Това е много относително и така лесно не можем да ти отговорим, поне аз не мога.

Но все пак като си започнал, защо не го довършиш. Колко ти остава още? Не можеш ли задочно да завършиш? А примерно online няма ли възможност?

 
  ...
преди: 9 години, 7 месеца
hash: fbe0cd1bf4
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Номер 1 ти пише отново. А не можеш ли да се прехвърлиш в друга специалност, която ще ти е по-интересна и приятна?

 
  ...
преди: 9 години, 7 месеца
hash: 989d71f642
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   По принцип си е хубаво да завършиш и сам си го казал защо. Кандидатстваш за работа, ти си бакалавър, другия кандидат е магистър, ха познай кой ще вземат? А иначе в някои специалности наистина не научаваш в магистратурата кой знае колко. Самата аз учих магистратура задочно паралелно с ходенето на робота и знам, че не е лесно. В събота и неделя вместо да си почиваш, пишеш курсова работа или вечер след работа ходиш на консултации, ама в крайна сметка магистратурата е 3 семестъра, не е кой знае колко много, стягаш се и завършваш и после си имаш бонус, който винаги ще ти е от полза при търсенето на работа. За това, съветът ми е, дай си малко зор и завърши. Няма да съжаляваш. А и колкото повече го отлагаш толкова по-трудно ще ти стане. Едно, че няма да ти пазят студентските права вечно, второ, че като създадеш семейство и имаш и деца ще имаш още толкова много отговорности и задължения, че хич няма да ти е до това. Не си е работа на 30 тепърва да записваш магистратура. Не, че не го правят хората, ама е много трудно.
За това, направи го! Сега ще ти е трудно, но никога няма да съжаляваш.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 7 месеца
hash: 7380e1ab06
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

5.   Трудно е, дори невъзможно. Може и да успееш, но със адски много усилия, а дали си струва? Тази магистратура реално няма да ти помогне за нищо в живота, и да ти кажа - не, никой няма да те предпочете заради повече дипломи или степени, понеже това предполага и по - голяма заплата, а сега работодателите търсят най - изгодния и добър кадър, никой не ти гледа дипломите.
Не трябва да се мъчиш да учиш само защото някой ти е казал, че трябва. Хората го учат с идеята да им послужи, а не за да го имат в шкафа и след време уж да им помогне.
Успех и не обръщай внимание на нападките на нискоинтелигентните и озлобени хота, които евентуално ще се включат.

 
  ...
преди: 9 години, 7 месеца
hash: e354691e6d
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

6.   трябва да запишеш магистратура. Ти виждаш, че всеки ден по нова простотия се измисля. Години може да седи в шкафа, ама знае ли се може и да и дойде времето да потрябва. А иначе сега ти звучи сложно и невъзможно да я включиш в графика ученето, но мисля че ще се справиш. Няма да имаш избор просто ще знаеш че трябва да учиш и ще напаснеш нещата

 
  ...


...
преди: 9 години, 2 месеца
hash: f7ec1ff496
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   "Кандидатстваш за работа, ти си бакалавър, другия кандидат е магистър, ха познай кой ще вземат? "
В моя опит е - Кандидатстваш за работа - Единия е с AP, другия с BS, а последния е с MS. Проблема е, че последните двама са прекарали съответно по 2 и 4 години повече в учебното заведение, докато първия има съответно 2 или 4 години стаж в повече от тях. Познай кой взимат? А след като имаш стаж, винаги можеш да изкараш допълнителна степен на образование, но истината е, че след 5 години в дадена индустрия, опитът е далеч по-важен, отколкото дипломата.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker