Как да си отворя онлайн магазин - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121184)
 Любов и изневяра (29706)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21896)
 Семейство (6472)
 Здраве (9598)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18522)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от На работното място

Как да си отворя онлайн магазин
преди: 9 години, 7 месеца, прочетена 7557 пъти
Здравейте!
Реших да си направя интернет магазин, но доста неща не са ми ясни. Най-вече трябва ли да имам фирма, трябва ли да наема задължително хора, трябва ли да купувам стоката предварително и други? Ще ми е полезно всичко, което знаете по въпроса.

По техническата част с изработката на сайта нямам проблем. Ще си го направя сама с HTML/CSS/Javascript или ще ползвам някоя опънсорс платформа от порядъка на Opencart; освен това имам добри познания в SEO оптимизацията, маркетинга и рекламата.

Но нямам никаква представа от счетоводство, от данъци, дали мога да вземам стоки на консигнация и да ги изплащам при реализирана продажба. Магазинът ще е само за България и искам да ползвам наложен платеж, освен банковия превод и пейпал.

Бюджетът ми е оскъден и ще харча само за задължителните разходи поне в началото.

Ще съм много благодарна на всеки, който има сигурна информация по въпроса.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 9 години, 7 месеца
hash: e9c0e11970
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Да, трябва да имаш фирма, да си плащаш всички дънъци и осигуровки, иначе рискуваш да отнесеш непосилни глоби, които ще те фалират.

Хора може и да не наемаш, но ти самата трябва да се пишеш управител и да си плащаш заплата и осигуровки. Отделно ако се налага в зависимост от обема работа, може да си наемеш хора. Предполагам, ще предпочиташ да се осигуряваш на минимума, защото колкото на по-висока заплата се осигуряваш, толкова повече пари като данъци и осигуровки, трябва да плащаш. Най-добре се осигурявай на минимума, а ако имаш печалба, ще си я теглиш като дивидент само с 10% данък като фирма и отделно 5% като физическо лице данък дивидент. Иначе като заплата тежестта е около 1/3 (общо за сметка на работодателя и служителя). Като управител ще плащаш около 200 лв данъци и осигуровки, а данък печалба и дивидент счетоводителя може да ти ги спести. Аз съм счетоводител и ти казвам, че има начин да се спестят. Т. е. ако счетоводителят ти е умен, ще се оттърваш само с тези 200 лв на месец като данъци и осигуровки.

За целта се консултирай със счетоводна кантора, които ще те посъветват и обяснят всичко, ше ти регистрират фирма и ще си сигурна, че няма да имаш проблеми. Също ще ти водят счетоводството и подават декларации (данъчни и ДДС). Ако оборотът ти е над 50 хил. лв годишно, задължително трябва д се регистрираш по ДДС, което те задължава да връщаш ДДС от продадените стоки, приспаднато с ДДС върху купените, ако го купуваш от регистрирана по ДДС фирма. Но и това има начини да се избегне. Цялата тази работа ще ти струва може би 50-100 лв на месец абонамент. Т. е. ти имаш около 300 лв на месец само за данъци и счетоводство без значение дали си продала нещо.

Принципно има начини да не я купуваш стоката предварително чрез дропшипинг или на консигнация, но това напрактика е трудно в началото, докато не си изградиш пазар. в началото почти сигурно ще се налага да си я купуваш стоката и да я складираш. Ако няма склад, трябва да си наемеш такъв. В зависимост от стоката складът трябва да отговаря на определни изисквания, както законови, така и свързани със спецификата на стоката. Те ще ти обяснят от счетоводната къща.

Трябва да предвидиш в началото разходи поне 200 лв за регистрация на фирма. Също от практиката си мога да ти кажа, че през първата година рядко има печалба или в най-добрия случай има малка. Така че паралено си имай и друг доход или някакви спестявания, за да не стане да си хвърлиш всички пари във фирмата и за стока, а да останеш ти самата без пари и да се принудиш да се откажеш преждевременно, защото има много такива случаи.

Успех! Ако има нещо, питай.

 
  ...
преди: 9 години, 7 месеца
hash: e584f99714
гласове:
1 2 3 4 5
  (14 гласа)

4.   С такива познания ще печелиш по-добре ако работиш за някого. Братовчед ми е шеф на отдел на чуждестранна фирма занимаваща се с поддръжка на онлайн магазини. Имат клон в София. С тези познания ако те вземат, заплатата ти ще е ~3000лв., което никак не е малко. Ако си упорита и искаш да се развиваш сама обаче.. желая ти успех =]

 
  ...
преди: 9 години, 7 месеца
hash: ac760b5f3f
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

5.   Е... в началото е ясно, че ще джиткаш на черно докато не започнеш да правиш сериозни обороти. То не се знае и дали ще потръгне изобщо, защото човек си представя едно, а се оказва съвсем друго на практика. Най-добре е ако имаш вече някакъв сравнително развит бизнес да го вкараш и в Интернет (например http://www.pizzadjikov.com - хората не бяха и чували за Интернет, когато започнаха с първата пицария).

Фирма - да, трябва да имаш, ако искаш да си "на светло", да си плащаш данъците и всичко, както си му е реда. За счетоводните услуги можеш да се обърнеш към приятел счетоводител за помощ или да ползваш услугите на счетоводна къща. Цените варират между 10 и 300 лв. на месец в зависимост от обема работа, който генерираш и качеството на услугата, която ползваш (примерно може и да е с финансови консултации и т.н.). Абе врътка си е! Като всяка работа... Това, че е онлайн те улеснява само в рекламата (макар че и там трябва да се мисли не малко) и в автоматизацията на някои дейности (плащания, транзакци..) иначе си е като всяка друга търговска дейност.

Наемането на хора, купуването предварително на стока и по останалите въпроси - това си е твоя фирмена стратегия! Всяко подобно решение крие и плюсове, и минуси. Освен това си има определени пазарни условия, при които се налага или не се налага подобно нещо. Един съвет - НИКОГА НЕ СЕ НАБУТВАЙ ПРЕДВАРИТЕЛНО с наемане на хора, помещения, стока и т,н, ПРЕДИ да имаш съответните финансови възможности, придобити ОТ СЪЩИЯ БИЗНЕС! Прави винаги подобни крачки, когато това вече е АБСОЛЮТНО НАЛОЖИТЕЛНО и ИМАШ РЕСУРСА ДА ГО НАПРАВИШ. В противен случай - ГОРИШ! Както и хората, които си подвела с тебе.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 7 месеца
hash: ebd0fa1a4a
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

6.   Благодаря ви, хора! Много добри съвети. Вече започвам да се ориентирам какво ми е нужно. Няма да е лесно.

 
  ...
преди: 9 години, 6 месеца
hash: 2d4d3a73de
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Да, задължително трябва да регистрираш фирма. Но първото нещо, което трябва да направиш е да си намериш компетентен счетоводител, дори още преди да си регистрирала фирмата. Но да е задължително компетентен.. Иначе може да ти струва прескъпо. За останалото не се притеснявай, всичко друго ще научиш впоследствие на работа.
Един съвет. Ако нямаш съдружници е много по-добре да регистрираш ЕООД, отколкото ЕТ. И двете форми имат предимства и недостатъци, но ако Дай Боже ти потръгне и реализираш големи печалби с ЕТ-то ще се видиш в чудо. Някой беше споменал за регистрацията по ДДС.
Задължително трябва да се регистрираш по ДДС ако имаш годишен оборот над 50 000 лв. Също така ако не преминаваш този оборот, регистрацията може да се осъществи по твое желание или може да останеш нерегистрирана. Най-общо казано, ДДС регистрацията зависи главно от това каква дейност ще извършваш. Счетоводителя ще ти обясни надълго и нашироко.
Колкото до консигнацията, бих казал, че е напълно възможно. Но тук вече всичко зависи, какви ще са ти договорките с фирмата доставчик. Някой се съгласяват да дават на консигнация, но в по-честия случай, първо ще трябва да реализираш някакъв оборот и да поработиш някоя друга година, за да стигнете до този етап на бизнес. Но все пак всичко си е много относително. Всяка фирма си има различни условия.
Успех. Ако има нещо, което не ти е ясно ще се радвам да помогна...

 
  ...


...
преди: 8 години, 1 месец
hash: 2d4b0e9284
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

8.   Можеш да изпозлваш готов онлайн магазин от платформи като www.raz.bg или www.shopify.bg

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker