Дайте ми съвет моля - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120987)
 Любов и изневяра (29663)
 Секс и интимност (14341)
 Тинейджърски (21869)
 Семейство (6458)
 Здраве (9583)
 Спорт и красота (4693)
 На работното място (3165)
 Образование (7292)
 В чужбина (1649)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18470)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от На работното място

Дайте ми съвет моля
преди: 9 години, 6 месеца, прочетена 1793 пъти
Здравейте.

Мъж съм на 25. Работя в завод за автомобилни инсталации. Естествено няма да споменавам как се казва и къде се намира. Работя на линия, която се състои от шест поста плюс двама души, които се водим специален процес и сме точно до самата линия - на специални маси и началничка, която следи за процеса на работа. Общо взето линията е задружна и си помагаме кой както може - с изключение на един, който се прави на хитър и седи чака неговия борд да дойде и не помага на никой. Преди около два месеца се скараха с една колежка и той я нарече пред всички ку**а и дори си позволи да й посегне. Размина се само със забележка от началник-смяната. Тази вечер обаче нашата началничка на линията му направи една проста забележка (заслужена при това) а той вместо да вземе под внимание и да се поправи - й се разкрещя пред всички. В първия момент не разбрах какво точно се случва понеже масата на която работя е от другата страна на линията, но като разбрах на кой крещи и направо побеснях... (Само да вмъкна, че ние нашата началничка много си я обичаме и уважаваме, защото от както тя пое нашата линия - работата потръгна. Започнахме да си изпълняваме поръчките навреме. Покриваме нормите и процентите за деня а при предната началничка това нещо го нямаше) Та тоя като й се развика полудях, откачих - особено като видях, че очите й се насълзиха. Тя се опита да го скрие, но все пак видях - и ми стана едновременно супер гадно (мъчно) за нея а онзи в същия момент поисках да го убия. Да точно така - да го убия. Не знам какво ми стана по принцип съм си кротък човек - душица (както ми вика една друга), но този път пулса ми рязко скочи до степен каквато никога не е бил, целия се разтреперих от нерви, започнах да дишам тежко. Всичко друго започнах да чувам приглушено (машините работещи покрай мен, хората) само туптенето на сърцето си чувах ясно) и НЕ ЗНАМ - наистина НЕ ЗНАМ как успях да запазя в този момент самообладание и да не отида да го пребия онзи мухльо. Дори си мисля, че ако бях отишъл да го направя - нямаше да мога да спра, защото тогава просто не знаех къде съм и не мислех - можеше да направя нещо за което после цял живот да съжалявам... Сега вече като съм спокоен, седя си в къщи и размишлявам над ситуацията и състоянието в което бях - направо се плаша.. Плаша се от това на какво съм способен и се моля да не се повтори, защото ако се повтори - не знам дали ще успея да се удържа следващия път..
Искам да знам някой от Вас изпадал ли е в подобно състояние и дали не трябва да потърся съдействие от специалист?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 9 години, 6 месеца
hash: 3a6e8bc2a6
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Напълно нормален си си. Всеки си има слабо място, така да се каже, по което като го настъпят става звяр. Просто държиш на добрия тон и си справедлив и такива като него те изкарват от релси. Само че за съжаление има и такива, че и се налага да ги търпим понякога.

НО имай предвид, че и на него не му е леко. Явно има някакви проблеми, комплекси и това не му дава мира. Просто му е нарушен вътрешния мир и затова така реагира. Както ти се натоварваш емоционално, така и той. Само че при него е още по-зле, защото при него е перманентно, а не моментно. Имай предвид, че на него дори и сънят му не е спокоен. Нон стоп е в напрежение и не е чудно, че избухва така.

На езика на психологията това се тълкува като зов за помощ. Той всъщност така подсъзнателно привлича вниманието върху себе си и върху проблема си и очаква помощ. Друг е въпроса, че може и още да не е готов да я приеме, защото не го е осъзнал достатъчно, а за сега всичко протича на подсъзнателно ниво.

 
  ...
преди: 9 години, 6 месеца
hash: 1313b6ab72
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Много се радвам, че търсиш нашия съвет. "Та тоя като й се развика полудях, откачих" Това не е твоя работа! Твоята работа е да си гледаш работата! Тя е началничка, над тебе е, и над тях, да ходи да се оправя сама. Ти не си този, който ще й оправяш проблемите на работа. Освен, разбира се, ако не са те привикали като свидетел да даваш примерно показания.

"целия се разтреперих от нерви, започнах да дишам тежко", следващия път ако изпаднеш в подобна ситуация ще дишаш дълбоко и на ум ще броиш до 100. Това го прави и ще получиш облекчение.

И много няма да се вживяваш!

Ако моят съвет не помогне, тогава трябва да говориш с психиатър.

 
  ...
преди: 9 години, 6 месеца
hash: f555929f12
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Прекрасно те разбирам. Това със сърцебиенето и адреналина и на мен ми се случи скоро. И аз съм добра душа, но понякога ми се качват на главата и едвам се сдържам. Искам да пребия някой тъп колега. Оня ден отидох до библиотеката и си взех някаква книга... "Общуване без агресия" се казва. Надявам се да ми помогне. Аз не съм сприхав човек, но простотията в хората ще ме побърка. Наскоро се скарах с един колега и побеснях и честно да ти кажа добре че направих така. Просто ме беше подценил.
Интересно ми е в твоя случай началничката защо не се оплаче на шефа? Второ -мисля, че е трябвало всички колеги да се намесите и да я защитите. Мисля, че не ти е нужен специалист, а че реакцията ти е нормална.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 6 месеца
hash: 3af7341628
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Да го беше набил

 
  ...
преди: 9 години, 6 месеца
hash: 3af7341628
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Наистина най добрия вариант е да си скочил да го набиеш - извън работното място (поради законни причини да не си изгубиш работата, бля бля и имиджа на фирмата) Другия човек определено знае да се бие и вероятно нарочно те е настъпал ОСОБЕНО по този начин за да разбереш ти колко държиш на тая /шефка/ да я наречем вероятно.
Щом си ядосан това е съвсем нормална реакция и дори да го удариш с юмрук - едва ли ще си първия и е възможно даже да пострадаш понеже другия се бие по доста тежък и лош начин- така че нестига че ще си ядосан, разярен ами вероятно с дълбока рана - неказвам че да го наречем лошия има остри предмети ама е от кофтито хора дето няма да му мигне окото да удари (естествено при положение и само тогава ако го ударят, нястъпят без да се извинят или дори колкото по тежко го нараниш такъв човек - толкова по тежко този другия несамо че би те съсипал, ами и вероятно няма да можеш да се събудиш от кома или нещо такова).
Затова постъпи не като мъж (да го наречем) а както правят някои възрастни. Отиди при началничката, обясни й как и оня те е ядосал като е говорил така за нея. Покани я на среща - уж да се съвземе, да разчита там на тебе и бля бля, обясни се в любов или както те стяга колана на гащите. Или просто се прави на невидял (ако нямаше абсолютно никакви чуства) а на мен това ми трябваше да си дигна гълъбите (силни чуства не към мен) - мерси ама много – другия дето те е разтроил и явно това е целял и ще си намери или е намерил друго.

 
  ...


...
преди: 9 години, 6 месеца
hash: 070fced8f3
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Спокойно, нa всички ни се е случвaло. Увaжението ти към нея, чувството то зa спрaведливост и гневa сa те докaрaли до тaм. Просто следвaщия път поне двaмa или тримa го " скинджувaйте " с думи, дa е нaясно че, ще я подкрепите винaги щом се нaложи, пък aко трябвa дa се пичувствa и зaплaшен, явно е от тези дето не им стигa речникa, зaтовa прибягвaт до физическa сaморaзпрaвa.
Но, не му пaдaй нa нивото, контролирaй гневa. Нормaлни и човешки сa чувствaтa, които си изпитaл. Дори ми стaнa приятно кaто четях, че тaкa си се почувствaл. Сaмо не позволявaй гневът ти дa вземе превес. Достaтъчно е дa му покaжете, че ще " скочите " в нейнa зaщитa и ще подвие опaшкa, тaкивa кaто него сa тaкa, единствено стрaхa у другия им дaвa силa. Отнеми му товa и ще остaне едно жaлко човече никaкво.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 6 месеца
hash: 7ca5f2dd3a
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   Ами предвид ситуацията, това, което си почувствал е нормално. А онзи защо не го уволнят? Как може да крещиш на началника и да ти се размине??

 
  ...
преди: 9 години, 6 месеца
hash: 86e2968d30
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   От автора: Ами началник/чка на линия няма такива правомощия и не може да гони или назначава хора. Това го могат само началник-смяната, мениджъра на производството и самия главен мениджър на завода. А началника на линията отговаря само за изпълнението на поръчките, ремонтни дейности по инсталациите (ако се наложи такъв), определя времето за почивките и дава отчет пред по-висшите началници. Въпроса е там, че началник смяната миналия път както казах в предния си пост - му направи на въпросния само забележка. Мислим обаче този път да не говорим с нея а направо да се съберем цялата линия и да говорим с мениджъра на производството. Аз лично веднъж съм ходил при него и се оказа доста разбран човек. Изслуша ме внимателно, търпеливо и подходи с разбиране и наистина проблема беше решен още същия ден както той обеща. При предишния мениджър, който беше едва ли щяхме да имаме успех, но този е нов (преди това беше инженер в завода) а от както пое мениджърската позиция - който и да е отишъл при него все доволен и казва добра дума за него.
Проблема с колегата е ясен - ще отидем и ще го решим.
Обаче другия проблем с гнева и това състояние, в което изпаднах - просто ме е страх, какво можеше да направя и че ако се случи някой ден да изпадна в такова състояние - дали ще успея да се контролирам. Предния път едва успях..

 
  ...
преди: 9 години, 6 месеца
hash: 3af7341628
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Според правилниците - ако е НАИСТИНА работно място ги уволняват освен само за насилие, ами и за обиди.
Някои даже се съдят между другото. Да беше защитил яката началничка или да помолиш двама от приятелите ти да го хванат оня през раменете и да го замъкнат на вън - обикновено се казва
-А НЕ ЩЕШ ЛИ ВМЕСТО ТОВА ДА ТЕ ЧЕРПЯ БИРА - на гръмогласен вик му се казва на вманиачено ядосания тип. Бирата почти винаги оправя нещата.
И после на пръсти към яката началничка
- Виждам колко тежко можеше да се получи, знаеш че можеш да разчиташ на мен за емоционална подкрепа - И бум шефа ти е приятел и ако имаш провинения откъм закъснения - те ще ти се опрощават.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 6 месеца
hash: 3af7341628
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   Искам и аз да се сбия с някого не е честно.
Искам и аз да се разгневя и да се уплаша от собствената си ярост.
Искам и аз да се развикам и да направя смут
Искам и с мен да говорят насериозно и да ми кажат просто някои неща не бива да правиш.
Не е чесно възрастен човек съм. а хората се държат все едно съм малко беби и ми прощават всичко. И аз искам да се сбия и да изхвърля гневните си емоции и накрая да стане нещо някакъв смут незнам искам и аз да се чуствам значим.

 
  ...

...
преди: 9 години, 6 месеца
hash: 42e505fd86
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Не мисли за другия път, когато това евентуално може да се случи. Тегли му чертата и не се занимавай.
Да не викаме злото...

На всеки се е случвало, на мен също. Нищо ти няма,
животът и отношенията между нас не са лесни.
Аз така се разкрещях на една продавачка в магазина.
Беше една ранна сутрин, и влязохме там с дъщеря ми да купим нещо. Те тъкмо бяха отворили и се подготвяха за работа... и като минавах покрай рафтовете със подредената стока, без да искам закачих нещо от претрупания рафт, и то падна на земята. Наведох се да го вдигна и тогава видях касиерката да минава покрай мен, изгледа ме злобно и кисело, и каза: "ама какво правите? "

Побеснях. Буквално излязох от кожата си, точно както го описваш. Развиках се... стана луд скандал. Крещях по нея: "Отидете си в къщи, ако вие мразите хората и работата си, мястото ви не е тук! "... Тя седеше, подсмърчаше и тихичко нареждаше: "не, вие си идете в къщи... "

После излязохме и дъщеря ми каза: "Какво ти става, никога не съм те виждала така. Как може за едно дребничко нещо да вдигнеш такъв скандал... "

Аз и казах: не си ме виждала. е, сега ме видя.
Няма да им търпя киселите физиономии. Ако те си имат проблеми, ние не сме виновни.

Да, авторе, случвало ми се е, не един път. Не допускай
в ума си мисълта, че нещо ти има, че не си наред.
А дори и да не сме в ред, споко - всички сме така.
Случва се да излезем из нерви за някаква глупост, буквално за нищо. Не го мисли, не се упреквай.
Се ла ви...

 
  ...
преди: 9 години, 6 месеца
hash: 0fad8e9923
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

13.   А дали не си влюбен в тази твоя колежка? Тъй като имаш такава слабост към нея... може и аз да греша

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker