Жена съм и не ме искат - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120676)
 Любов и изневяра (29590)
 Секс и интимност (14309)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6438)
 Здраве (9549)
 Спорт и красота (4686)
 На работното място (3138)
 Образование (7285)
 В чужбина (1643)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18391)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от На работното място

Жена съм и не ме искат
преди: 9 години, 5 месеца, прочетена 2569 пъти
Здравейте! Проблемът ми е, че не мога да си намеря работа. Дипломата ми за висше образование е точно 5, 50. Навсякъде ми казват " ти си жена, утре ще забременееш и ще трябва да ти плащаме майчински, ще отсъстваш много, когато детето е болно и т. н" Искам да попитам работещите дами дали са имали този проблем и как са се справили с него. Отчаяна съм. Взеха на въпросната работа човек с по-ниска диплома от моята, само защото е мъж.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 9 години, 5 месеца
hash: b402cb10f1
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   При мен беше така, и до последно ме тестваха сакън случайно като ми стане постоянен договора да не реша да имам деца... тъпаци, е нямам още, ама щото нямам пари.. с 500 лева не се гледат деца. Лъжа яко и напред, казвай че не е за теб, че те е страх от раждането, и ще станат нещата.

 
  ...
преди: 9 години, 5 месеца
hash: bb87ef73b8
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Ти пък, ако мислиш, че само с оценката от дипломата става, значи имат и още причини да не те искат, пък и кой знае от кой коливъжесъбиращ ВУЗ е.

 
  ...
преди: 9 години, 5 месеца
hash: 10f3a7f889
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

3.   Не става с оценка, а със стаж. Аз имам диплома 4-ка РЕДОВНО, но от СУ и работех ПАРАЛЕЛНО по време на цялото следване и веднага като завърших ме повишиха и ме назначиха на постоянен договор. Моята най-добра приятелка - МАГИСТЪР ФИНАНСИ ПЪЛНО 6 ВИНС - сега е камериерка- виках ? вместо куха магистратура да научи английски - не та не, ами сега чисти - не може икономист без английски просто. Разликата - аз бях бедна и трябваше да работя, за да ям, нейните родители затънаха в кредити да я хранят 5 г.
И още - моят най-добър приятел М. завърши УНСС с кръгла 3-ка ( и той от моята черга, дори с починали родители), защото бачкахме и двамата и на пълен работен ден последните години - отиваме и си взимаме дипломите в деловодството в обедната почивка - дори 1 седмица не намерих време да си взема дипломата и почти я бяха заровили някъде
Моят мъж пък 10 г от работа не можеше да завърши - сега изкарва над 10 бона чисти, ръководи цяла фирма и всичко - мен защо не ме питаха дали ще раждам, а? Работела бях вече 5 г. в тази фирма - като забременях НАД 30 г. ми направиха парти хората, лично собственикът ми прави подаръци за бебето - сега съм в майчинство, но пак работя от дома и изобщо не съм се оплакала, макар че не ми се плаща допълнително, взимам си почти 2 бона майчинство, а догодина смятам второ дете и пак ще си работя. Аз им идвам БЕЗПЛАТНА в момента, а повече от половината работа си върша.
Не е вярно, че майчинство плащал работодателя -просто не им се занимава с вас. Майчинство плаща държавата. Просто работодателите не им се занимава да ви назначават и с фалшиви болнични цялата бременност да се чупите, после да не могат да ви уволнят - иначе майчинство не плащат и сте в грешка, ако така мислите. Набутвате ги с несвършената работа, с неспазените срокове и с проблемите. Не ви искат заради липса на СТАЖ също, не им се занимава просто да ви обучават като си има научени хора - дипломите не работят в крайна сметка, а човекът.
Съвет - почвайте НЯКАКВА работа, за да имате стаж, докато не сте изпуснали последния влак, защото чукнете ли 27-28 г. без стаж, ако ще 10 магистратури пълно шест да имате - то е ясно, че ще искате на тази възраст деца.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 5 месеца
hash: 8ce0e78456
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Това и за мъже ли се отнася ?

 
  ...
преди: 9 години, 5 месеца
hash: 787b168e98
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

5.   А, аз имам още по-фрапантен случай. На интервюто за работа ма накараха да подпиша декларация, че няма да забременявам в следващите 5 години! Направо станах и си излязох най-демонстративно! Не че имах намерение да ставам майка в този момент, но просто ми стана обидно. А и нормална държава за такова поведение можеш дори да ги осъдиш. Сега си имам страхотна работа и даже шефката се смее, че май ми е време за деца. :))
Така, че не се тревожи, ще си намериш работа.

 
  ...


...
преди: 9 години, 5 месеца
hash: 8e29b85a3e
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

6.   Kажи че нямаш желание да имаш деца или че не можеш да имаш такива... То винаги първо това питат жените.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 5 месеца
hash: 10f3a7f889
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Номер 5 - като работодател ти казвам, тази „декларация“ е юридически нищожна! Просто е била вид проба към теб - подписвай си иначе и десет подобни декларации, да не ти пука - имат стойност на тоалетна хартия и разбира се е проба, защото в този момент без време за размисъл само жените, които действително не смятат да забременяват ще я подпишат - умно в крайна сметка, макар че и пълна тоалетна хартия като „документ“. и 10 г. да пише - подписвай ха-ха :)
И номер 6 подкрепям - който задава глупави въпроси ще получи глупави отгооври. Напълно нелегално е да ви питат такива работи, единствено ако ВЕЧЕ сте бременна и го скриете, имат право да ви уволнят или да не ви продължат договора. Иначе никой няма право да ви казва кога и дали ще имате деца, дори работодателят.
И все пак - внимавайте, ако сте над 25-26 г., учили сте до сега без да имате 1 ден стаж по каквото и да е - работодателите не спим, много добре ни е ясно, че ще трябва да ви обучаваме от най-малкото скоро може да цъфнете с болничен.
Препоръчвам на всеки да почне работа най-малко 2 години преди завършването си - може да е и почасова, а през ваканциите на пълен работен ден, не е нужно да е по специалността ви, но с това показвате, че сте работили, има и работодател, на когото да се обадиш и да питаш - идва ли точно на работа, може ли да се разчита на нея, как се справя с колектива, може ли да работи в екип...Ако ще като камериерки да сте работили някъде - това е достатачно на работодателя, то е ясно иначе, че някой зелен от университета има нужда от обучаване поне 1-3 месеца, но социални компетенции, трудов морал и така нататък не можеш да обучиш, а тези качества проличават във всякаква работа - аз например не ровя в интернет за хората, кой какво правил във фейсбук -намирам сама телефона на предишния работодател и се обаждам. Обаждам се и на преподаватели, и на родители съм се обаждала (без майтап), но ако няма на кого да се обадиш - какво правим? Изобщо не каня тези хора на интервю (съжалявам, преквалифицирани сте или мястото вече е заето - дежурни оправдания)

Много работодатели без висше образование, със задочно или като мен - самоиздържали се, не уважават хора, които са се оставили толкова години да ги гледат мама и тати и не са се дори интересували от работа, дори практика във ваканцията или студентска бригада. Човек с гола диплома просто не можеш да назначиш, и за мъж, и за жена се отнася, но действително мъжът поне няма начин да ти дойде с болничен 9 м. майчинство и да ти провали работния процес. Чисто материално не те завлича майчинството, но ти създава много разправии и проблеми.

 
  ...
преди: 9 години, 5 месеца
hash: b0570fa073
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

8.   Номер 7, да разбирам, че стажът, сам по себе си, ви е достатъчен? Предпочитате сервитьори, частачки и продавачки пред хора с диплома? Разбирам, че дипломи се изкарват лесно на някои места в България, но как знаете, че човекът действително не се е трудил доста, за да научи нещо? Около мен има десетки младежи, точно от тия дето препоръчвате, и меко казано не стават за нищо. Кой наркоман, кой събира пари само, за да се натряска... то препоръки винаги има откъде.

 
  ...
преди: 9 години, 5 месеца
hash: ffbf5ca1bc
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

9.   Мъж съм, но това наистина ми е много обидно. Това е абсолютна липса на елементарно уважение. Моята жена дори са я питали дали има майка пенсионекра, че да гледа детето, ако се разболее. Ами не може някакъв мухльо, сложен там, щото правил четки на някоя мутра да пита такива лични и глупави въпроси. Това, че евентуално ще ти плаща някаква смешна заплата, не му дава това право. А и тези жени как в крайна сметка ще градят кариера? Или да ги забулим и да ги забием вкъщи да си чистят, перат, готвят и гледат децата? И утре като се споменем да ги направим роби на някакви идиоти, защото няма да имат и ден опит в кариерата.

Дори и да се прави с цел тест, пак си обидно. Това изобщо не е негова работа, а и това да не правиш деца, не е служебен ангажимент. Ами по тази логика каква е гаранцията, че мъжът утре няма да излезе 6 мес. болнични. Тогава какво правим?

Нали се сещате, че това нещо в цивилозавана държава няма как да стане. Ставал съм свидетел как в САЩ наемат бременна жена на първото интервю, която дори няма опит. Това как ще стане тук? Трябва да се промени закона. Жената отива на интервю с диктофонче в джобчето и при най-малкия намек в съда. Ако трябва дори да има квота за млади жени, която трябва да се изпълнява. Не можем просто така да си захвърлим майките на боклука и да ги оставяме да се оправят сами. Ами още малко ще кажат и да ги сегрегираме в някакви гета. Нали и те са хора и те хляб ядат.

Между другото има подобен проблем с бивши затворници. Вие питате ли се, ако сте бивш затоврник как си намирате работа после, като навсякъде се изисква чито съдебно минало, сякаш мутрите бизнесмени са чисти като сълза? Значи шефа може да е най-големия мошеник и няма проблем, но ако си откраднал кокошка, за да се наядеш, вече си принуден цял живот да крадеш, защото няма работа за такива като теб. Това ли му е възпитателния метод на обществото - да те принуждава да крадеш?

Дори в Турция (която толкова ненавиждате и смятате за третия свят) има квоти за затворници и така много от тях се връщат в правия път. Дори една скапана Турция е на светлинни години в някои отношения.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 5 месеца
hash: 10f3a7f889
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Номер 9 - работодател съм и те подкрпям с две ръце! Мен също навремето В ЧУЖБИНА ме питаха такива неща и знам какво е чувството (питаха ме дали съм бременна, дали ще забременявам, а бях на 19 г.! ).
В САЩ обаче законодателството е много добро, защото не е задължително изобщо да осигуряваш някого - по желание е, а и трудовото законодателство е много свободно и не е от 57-ма година, направено от комунистите.
НА ТЕОРИЯ у нас големи права имат работниците, но същност само на хартия - в същото време на работодателите са ни вързани ръцете - бумащина до небето да назначиш изобщо човек, после бумащина да го уволниш. Ако беше лесно и небюрократично и назначаването, и уволняването у нас безработица нямаше да има, няма и възможност за почасова заетост както и за плаващо работно време да са освободени от данъчна тежест (не осигурителна и пенсионна, а само ДАНЪКА) най-ниските доходи на най-необразованите, слабите и хората без стаж. За един доход от 400 лв. това са над 40 лв. спестяване - много пари са за този човек. Да се стимулира заетостта, не да се метат по програми улиците и после тези хора на улицата.
Каква подигравка е това към хората.
И при майките е подигравка цялата система - на първо място да има наказателна и административна отговорност за лекарите, които дават фалшиви болнични - тогава ДЕЙСТВИТЕЛНО болните и с проблемна бременност ще си почиват. Сега ВСЯКА бременна едва ли не бива тласкана от лекарите да не работи, сякаш е болен човек - искаш ли болнични, моето момиче? Защо да не изпишем едни болнични? После си мислиш и за действителн проблемните случаи, „всичко ясно - пак в болничен“
Що за глупост е това.

Подкрепям те и за бившите затворници - що за идиотщина е това? За обществото е по-добре те да работят - да са освободени заедно с най-слабите групи от данък общ доход, защо не и от социални осигуровки?
Изобщо социалните осигуровки защо да са задължителни - нека който иска да плаща или да плаща половината, който не иска да не плаща, но да няма право на помощ при безработица да кажем. Има и доста злоупотреби с това - има работодатели, които формално уволняват хората, за да отидат тези 6 м. на борсата, а в това време си работят пак във фирмата - уин-уин. Така се точи системата и се наказват изрядните хора.
Аз не искам свидетелство за съдимост на хората си, но искам да говоря с един човек, който ги препоръчва - може и собствения брат да е това. За съжаление съм се парирала, един човек скри от мен, че е карал и правил катастрофа в пияно състояние и после го хванаха да кара пиян служебната кола и имах проблеми, но не съжалявам - не търся изобщо свидетелство за съдимост, доверявам се на инстинкта си и в 99% от случаите не съжалявам

 
  ...

...
преди: 9 години, 5 месеца
hash: 10f3a7f889
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

11.   Номер 9 - работодател съм и те подкрпям с две ръце! Мен също навремето В ЧУЖБИНА ме питаха такива неща и знам какво е чувството (питаха ме дали съм бременна, дали ще забременявам, а бях на 19 г.!).
В САЩ обаче законодателството е много добро, защото не е задължително изобщо да осигуряваш някого - по желание е, а и трудовото законодателство е много свободно и не е от 57-ма година, направено от комунистите.
НА ТЕОРИЯ у нас големи права имат работниците, но същност само на хартия - в същото време на работодателите са ни вързани ръцете - бумащина до небето да назначиш изобщо човек, после бумащина да го уволниш. Ако беше лесно и небюрократично и назначаването, и уволняването у нас безработица нямаше да има да са освободени от данъчна тежест (не осигурителна и пенсионна, а само ДАНЪКА) най-ниските доходи на най-необразованите, слабите и хората без стаж. За един доход от 400 лв. това са над 40 лв. спестяване - много пари са за този човек. Да се стимулира заетостта, не да се метат по програми улиците и после тези хора на улицата.
Каква подигравка е това към хората.
И при майките е подигравка цялата система - на първо място да има наказателна и административна отговорност за лекарите, които дават фалшиви болнични - тогава ДЕЙСТВИТЕЛНО болните и с проблемна бременност ще си почиват. Сега ВСЯКА бременна едва ли не бива тласкана от лекарите да не работи, сякаш е болен човек - искаш ли болнични, моето момиче? Защо да не изпишем едни болнични?
Що за глупост е това.

 
  ...
преди: 9 години, 5 месеца
hash: 10f3a7f889
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   НОМЕР 8

„Номер 7, да разбирам, че стажът, сам по себе си, ви е достатъчен? Предпочитате сервитьори, частачки и продавачки пред хора с диплома? “
Да! АБСОЛЮТНО Е ТАКА
Ако търся сервитьори, чистачки и продавачки - НИКАКВА диплома не искам, за сервитьорите търся средно, за продавачките 8 клас, за чистачките 4 клас да се подписват.
Всичко останало се води „преквалифициран“ и ти създава проблеми - ти, не изпълнява задачите, прави се на шеф.
Веднъж например направих грешка да назнача ел. инженер за длъжност, подходяща за ел. техник - ДИЗАСТЪР. После отделно плащах на ел.техник да минава и оправя бакиите. То трябва да ти „светне“ още първия момент, когато някой инж. иска да работи като ел. техник де, моя грешка. Заплащането иначе беше над 2 хил. лв. в Провинцията, добро беше и за инж., но просто всеки да си знае работата.

За длъжностите, за които трябва висше образование, не каня на интервю хора, които НИЩО не са работили през живота си. Ако поне една студентска бригадка са правили някъде им искам телефона на прекия началник и се обаждам. Ако нямат телефон - аз търся. В краен случай говоря с преподавател, родител дори и правя изпитателен срок БЕЗ заплащане. Ако е готов да се доказва - добре дошъл. Ако ли не - на добър път.
Научила съм вече, че дипломите просто не могат да ми свършат работата и шестиците са често без покритие и 90% от тях са дори чиста проба кухи.
Например диплома пълно 6 изобщо не каня на интервю - нещо ми е гнила тази работа, неестествена - ако е 5,80 - ОК. Пълно 6 ако имаш, защо не си станал доктор, професор? Ако имаш някакъв стаж, ок, но пълно 6 без стаж?

Университетът няма за мен значение - Калинки и Калинковци всякакви има, диплома дори не искам да ми пращат - питам конкретни ЕЛЕМЕНТАРНИ въпроси по науката, която твърдите, че сте учили 5 г.
Хващала съм хора с Много добра диплома от отличен университет, които не могат с прости думи дори да ми обяснят какво са учили или да решат елементарен case oт своят собствен предмет!
Цирк - учил 5 г. „Маркетинг“ и не може да ти даде определение „Какво е маркетинга“ или да ти обясни с прости думи дори какво е...Стигала съм до там да питам - обясни на една домакиня, на майка си обясни с ПРОСТИ думи какво си учил - РЕВ.
Трагедия!!!
Имам младо счетоводителче, всяка седмица му давам книга да чете и да учи специфики и после като в първи клас го изпитвам - ей до там я докарахме с нашето висшО.
Изнасяме стоки - не знае в коя страна се начислява ДДС-то например. ЕЛЕМЕНТАРНИ НЕЩА - пращам го до книжарницата и другата седмица го искам да цънка.
Най-ценното е човешкия капитал - НЕ ДИПЛОМАТА, а човешкия капитал, но като му кажа - чети по този и онзи проблем - утре е намерил отговора. Ако почне да дискутира - хайде, другия моля.

И още излагации
Правиш интервю за длъжност с над 2000 лв. заплата, кола, екстри за висшИст
- не идват
- идват със закъснение
- идват неподготвени
- идват дори немити, необръснати
- държат се нагло
- идват без документи за самоличност дори
- идва ДРУГ човек
- реве на интервюто
- ЛЪЖЕ
- идва с родители!
- заплашва те!
- идва пияно, дрогирано
-..........да, и крие бременност - това на мои доставчик се е случвало....

Да продължавам ли?

Ей затова подбирам вече народа ПРЕДВАРИТЕЛНО - първо питам познати, дори роднини, клиенти и така нататък за хора, после пускам обява и отсявам и от там няколко - започвам да звъня на бивши работодатели, преподаватели и така нататък, избирам 5 човека за интервю от някъде 20, отсявам най-добрите 3-ма, отсявам 2-ма, отсявам 1.

Случва се и да взема всичките 3-ма или ако няма в момента работа, да взема данните на хора и другия път си спестявам целия цирк.
Ако някой ме убеди, че е много мотивиран, но няма нито стаж, нито квалификация, но е много мотивиран просто и не ме оставя на мира - 1 седмица изпитателен срок БЕЗ заплащане - ако се докаже - почва от най-ниското ниво и дори назначавам висшиСт под среднист, за да се научи да слуша и изпълнява. Пълен терор 6 месеца да се пречупи - следи се да е в 8:00 на работа, обажда се къде е и на 30 мин. обяснява какво върши. Докаже ли се - безсрочен и му се дава свобода и да си работи по специалността. Слагала съм включително човек с висше да носи тухли една седмица.
Това наричам инвестиция в човешкия капитал - имам хора, които после съм ги препоръчвала на по-добра работа от при нас и са ни благодарни. Имала съм хора от селата - СМАЧКАНИ - не могат да говорят с пълно изречение, не могат да те гледат в очите като говорят, треперят при критика - сега са хора със самочувствие, ръководят хора, ходят с вдигната глава, пращат пари на семействата си и си имат приятелки.
Имам си един бивш военен - първо при него ги назначавам хората и от тогава нямам проблеми.
Имам инж. летателна техника от армията, който ми наглежда обектите - доволно и изобщо - от хора, били в армията нямам оплаквания - слушат и изпълняват - това ми е десет пъти по-полезно от дискусии, мрънканици, обяснения, измъквания и освен това са точни и изпълняват срокове.

Най-големи проблеми създават точно висшистите с Магистър над 25-27 г. - то да ги научиш да идват в 8 ч. на работа е изкуство първо. Дискутират всяка заповед, отказват да работят дори. Затова трябва да се пречупят в началото, да се обучат и после са ок, но въпросът е, че малко работодатели изобщо даваме шанс на такива хора - най-лесно е да вземеш научен или да изгониш човек след първата грешка.
Не съм върнала освен това студентче. НИКОГА - съобразяваш се с лекции, с ваканции, но дипломираният човек ТРЯБА да има покритие просто.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 5 месеца
hash: 7abac704b7
гласове:
1 2 3 4 5
  (12 гласа)

13.   това с пречупването звучи като насилие, моето момиче. Ясно защо квалифицираните не ти идват на интервютата. Те такива фирми като твоята я разпознават отдалече. А да не мислиш че те не те проверяват и като прочетат негативни коментари. Такова викане и крещене а и обаждане на бивши работо датели говори за непрофесионализъм. Май си за инспекцията по труда. А в сащ сигурно си била сервитъорка. С това възпитание...

 
  ...
преди: 9 години, 5 месеца
hash: 7abac704b7
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

14.   Пък отличните дипломи означават години усилия и учене ......

 
  ...
преди: 9 години, 5 месеца
hash: 7abac704b7
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

15.   а до авторката - ако те питат дали ще имаш деца - това просто не е твоята фирма !

 
  ... горе^

...
преди: 9 години, 5 месеца
hash: be77be73fb
гласове:
1 2 3 4 5
  (12 гласа)

16.   Оххх като чета разсъжденията на т. нар. работодатели и се превивам от смях.
В България преди на някого да му позволят да е работодател, трябва да премине психиaтричен преглед. ;) и така на всеки 3 месеца, че тези шефчета много бързо се самозабравят.

Трябвало било да обучават. Ами, елементарно, Уотсън!
Всяка работа си има своята специфика и много ясно, че трябва да има обучение.

 
  ...
преди: 9 години, 5 месеца
hash: 2d89027d35
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

17.   Вие уж висше образование... не разбрахте ли толко години, че не сте желани в родината си?

 
  ...
преди: 9 години, 5 месеца
hash: e5eef963d4
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

18.   Боже каква гавра и геноцид върху нас. Нещастниците прекопирващи обяви за работа от чуждестранни обяви и сайтове, само дето не прекопирали заплащането-например 38 000 паунда годишно за личен асистент на мениджъра на фирмата и то където им се иска само родния език. За същото но с английски като роден нашите дават 500лв. и се гаврят като с концлагеристи с нас, скоро и гинекологични прегледи ще правят. Ние сме си виновни.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 5 месеца
hash: 7abac704b7
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

19.   В чужбина - 3000 евро

 
  ...
преди: 9 години, 5 месеца
hash: 10f3a7f889
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

20.   18, че 38 хил, паунда за такава длъжност са малко! Само, че на Запад тези асистенти не са секретарки като у нас, а работят съвсем друг вид работа, но 38 хилядарки са си подигравка, на Запад не може да се живее с тези пари

 
  ...

...
преди: 9 години, 5 месеца
hash: e5eef963d4
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

21.   Ами и тук секретарката извършва хиляди неща включително преводи, като на Запад не е нужен чужд език за такава длъжност, но тук месечната заплата е максимум 500-600лв. Разликата идва от различните софтуерни продукти и организацията на работа, която е много по-напреднала там. 38 хил. паунда са доста пари за такава длъжност на Запад.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 5 месеца
hash: 413f21de7e
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

22.   Всички говорите че трябва да имаш стаж, а как се трупа стаж като никой не те наема? Преди да завърша средното си образование започнах да си търся работа, никой не искаше да ме наеме на работа защото нямам стаж. От къде да имам стаж като бях на 18 години и исках да си намеря работа преди да запиша да уча висше. Все още работя във фирмата, която управителя ме назначи. Но искам да се развивам и да си намеря хубава работа. Търся но работното време е 6 на 1, това нормално ли е или 2 на 2? Трябва да си зарежа образуванието за да работя "по - добра" работа, което няма да направя преди да завърша. Навсякъде казват че наемат и студенти, но не е вярно казват ти работно време ако не те устройва ти показват вратата. После защо много млади хора отиват в чужбина и не желаят да се върнат.

 
  ...
преди: 9 години, 4 месеца
hash: 7abac704b7
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

24.   ние, висше образование сме много желани в родината, и навън!

 
  ...
преди: 9 години, 4 месеца
hash: 10f3a7f889
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

25.   24 - да бе, толкова са желани българските висшисти навън, че моя приятелка с пълно отличие и магистратура от ВИНС-а е камериерка в Германия за минимална тяхна заплата.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 4 месеца
hash: e676b2359c
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

26.   38хил паунда???? !!! -може някой някъде в много печеливша компания да взима такива пари... Но масово се работи на 16хил. -това е годишната заплата на личен секретар за UK. Стига тука сте преувеличавали.

 
  ...

...
преди: 9 години, 4 месеца
hash: 992731ef3f
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

27.   " На интервюто за работа ма накараха да подпиша декларация, че няма да забременявам в следващите 5 години!"

Накараха ли тА?

Що не ги осъди?

 
  ...
преди: 9 години, 4 месеца
hash: 992731ef3f
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

28.   "Трябва да си зарежа образуванието..."

НЕДЕЙ, сакън! На теб образОвание ти е нужно!

 
  ... горе^
преди: 9 години, 4 месеца
hash: 7abac704b7
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

29.   25, моя приятелка, с която завършихме ВИНСА е счетоводител в Лондон. Твоята нещо не е успяла, или може би лъжеш. все пак сме желани, не само в родината.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker