Експеримент или инвестиране в бъдещето? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121127)
 Любов и изневяра (29689)
 Секс и интимност (14355)
 Тинейджърски (21889)
 Семейство (6467)
 Здраве (9593)
 Спорт и красота (4697)
 На работното място (3175)
 Образование (7300)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18506)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от На работното място

Експеримент или инвестиране в бъдещето?
преди: 9 години, 6 месеца, прочетена 2115 пъти
Нямам никакъв опит, стаж, практика. Нямам и завършено висше образование (едва в началото съм). Планът е следния:
- избирам си дадена фирма по специалността ми
-звъня на работодателя
-предлагам си минималните услуги за работа в замяна да науча нещо полезно като стажант
- не искам никакви пари
- нямам претенции за трудов договор и тнт.
- имам претенции за добро разбирателство и отношения


Та.. сигурен съм, че многоо, мноого хора са го пробвали това.
И искам да попитам какви са най-честите резултати от дадената схема?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 9 години, 6 месеца
hash: 021c1caeed
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Най-чести резултати: изстискване до дупка, следвано от шут в задника!
Ако взимаш някой лев, дори и жалък да е, поне няма да си абсолютното капо!

 
  ...
преди: 9 години, 6 месеца
hash: 6e5915fa0b
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Глупав си, млад и зелен.
На края на 4-ти курс ще имаш задължителна практика и ще те пратят някъде в някоя фирма.
Това, което искаш няма никакъв смисъл - няма нищо да постигнеш, само някой работодател ще те гърби до дупка! Слез от розовия облак... огледай се как живеят всички... че и ентусиаст, хах!

 
  ...
преди: 9 години, 6 месеца
hash: 91e041ffa1
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Най-вероятно само ще носим папки и ще правиш.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 6 месеца
hash: 055ac8b4f8
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   От автора.
Към номер 1.
Идеята не е да оставям на постоянна работа, ами да добия някакъв опит. Естествено, че ако не ми хареса и видя, че не ми е от полза - ще се разкарам. Защо не си струва да се пробваш? Има и свестни работодатели, нали?

Коментар номер 2.
Знам колко и каква е практиката в университета - никаква. Всичко сам трябва да си търсиш. Къде ще ме пратят? Не сме комунизъм. Има възможност преподавател да ми помогне, но не е сигурно.
Кое по-точно няма смисъл? Обоснови се де!

Розав или черен свят си го правим да ти кажа точно ние. Мръсотиите идват от нас, не от марс. И като ще е война, ще си останем всички в мизерията. Щом всички ще стават боклуци, защото така им отърва, няма нищо да става.


Мерси. :) Чакам и други мнения, на хора, които са се пробвали така.

 
  ...
преди: 9 години, 6 месеца
hash: 91e041ffa1
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

5.   от 3

исках да кажа, ще носиш папки и ще правиш кафета. По принцип това правихме по време на стажовете като студенти, а не беше отдавна. Никой не взима на сериозно стажантите

 
  ...


...
преди: 9 години, 6 месеца
hash: 0eb21831ce
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   важно е да се отбележи в коя област искаш да работиш / стажуваш. ако е ИТ, нямаш проблеми, много фирми обявяват стажантски места, естествено след подбор. просто има търсене на хора, а фирмите видяха, че те няма откъде да кацнат и се налага да участват в обучението им. в други области не е съвсем така, защото има пък излишък на кадри.
иначе правилно си се ориентирал, поздравления!

 
  ... горе^
преди: 9 години, 6 месеца
hash: c980f8e95f
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Аз, пък, работейки в адв. кантора БЕЗ заплащане, научих страшно много, създадох си много и много полезни контакти. Никой не ме е изстисквал, нито ми е бил шута, както се изказа някой по-горе. Към днешна дата, работя в същата кантора с/у много добро заплащане и сама избрах да остана там. Аз бях изстискващата до дупка. Изстисквах практика, опит, познания, които сега са ми изключително полезни.

 
  ...
преди: 9 години, 6 месеца
hash: e9fd900809
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

8.   Така, младеж, всичко за което говориш е описано в КТ под членове 230 и надолу.
Малко множко ми се струва това, което искаш, а прекалено малко ми се струва това, което предлагаш. Казвам ти го от гледна точка на работодател. Ти предлагаш минимален труд без заплащане, а срещу това искаш опит, обучение, вкарване в професия, споделяне на вътрешно фирмена информация, нагледно да видиш как се решават проблеми в дадената професионална сфера, да научиш как да се отнасяш с клиенти, да си лепнеш етикет "имам опит в еди си коя фирма" и т.н., всъщност надали самоинициативно ще намериш работодател, който да ти обърне искрено внимание, освен ако не ти е близък или роднина.
Е да, ако учиш за юрист, можеш да се хванеш, като секретарка целодневно към някой адвокат, но трябва да хвърлиш доста труд в писане на компютър на писма и пледоарии, носене на папки до съда и правене на кафе, без право да отказваш и без право да искаш специално отношение.
Не разбирам какво искаш да кажеш с това "- имам претенции за добро разбирателство и отношения", нали не мислиш, че щом не взимаш заплата в дадена фирма, а си стажант, шефът няма да има права на работодател над теб? Разбира се че евентуалният вързал се първоначално няма да те приеме с лоши намерения, но не очаквай да ти прощава грешки, или да не те кара да вършиш неприятната работа само защото не получаваш заплата.
За един работодател фирмата му е неговото второ и в повечето случай по-важно семейство!
Разбери, че това, което искаш е все едно някой да иска, да ти стане част от семейството безплатно, нещо като иконом-роднина, но и без задължителни отговорности за позицията иконом, само защото е безплатен. Да не може да го накараш задължително да чисти заедно с твоето семейство дома ви, а само ако е на кеф /свободен от лекции/, да не можеш да го задължиш да има добри маниери с гостите в доми ви, но същевременно, ако си даде мнението по семейни въпроси, да нямаш право да му се сърдиш, защото си го приел при условия да го обучаваш, как се строй семейство с клауза "разбирателство и добри отношения"!?! Да задължиш себе си и домочадието да имат добри отношения с него, въпреки неговия характер, постоянните му въпроси и т.н.. Ок, той понякога ще помага безплатно да обели някой картоф, но покрай седенето в дома ви ще научи всички семейни мръсни тайни, ще го учите как се възпитават деца, ще го учите как се поддържа домакинство, как се реагира при семеен скандал и най-накрая ще си позволи да ползва името ви при бъдещ работодател. За капак на всичко не можеш да го задължиш да не разправя и показва при бъдещия работодател и при други хора вашите семейни черни тайни и гафове. Защо ми кажи ти би вкарал такъв иконом в дома си, ако не ти е роднина? Не е ли по добре да вземеш обучен иконом и да му плащаш, да го задължиш с договор и да нямаш притеснения по всички тези въпроси?

 
  ...
преди: 9 години, 6 месеца
hash: 055ac8b4f8
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   '' Не е ли по добре да вземеш обучен иконом и да му плащаш, да го задължиш с договор и да нямаш притеснения по всички тези въпроси? ''

По-добре е. Но всеки се е научил от някъде.

Имам претенции за добро разбирателство и отношения, в чисто човешки смисъл. Например няма да търпя някой да ме обижда, малтретира като нищожество, подиграва и подобни глупости.

Нямам намерения да налагам думата ми, но това не означава да мълча. Това, което знам и искам да го споделя, да го обсъдим като приказка, пък вече дали идеята на някой ще му хареса е друг въпрос. По този начин се доказваш, че можеш, нали?
Напълно съм наясно, че ще се изисква от мен да върша мръсната работа. И вероятно навсякъде има такава. Ще помагам с каквото мога.
Не очаквам някой да ми стои на главата и да ме учи.
Достатъчно ми е само да слушам и да гледам. Колкото, толкова. Поне основните неща. Да имам реална представа над работата.

След като завърша университета, искам, пък и ще настоявам вече думата ми да се приема на сериозно. Така знам, че човек може да получи уважението си.

Само че напълно разбирам работодателите. Доверие няма как да се има на студентите, при положение, че масово завършват колкото за пустата им диплома..

И последно, ето това е грешката капитализма. Че фирмите са в надпревара. Вместо да се подпомагат взаимно, да се обединяват и правят сдружения - те всички се изяждат. Да не говорим за по-малките. Е, това не отива на добре...

 
  ... горе^
преди: 9 години, 6 месеца
hash: e9fd900809
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Този дето се е научил някъде си е платил за образованието авторе, с труд или с пари. Ти искаш с минимален труд без документни задължения, да работиш но когато си на кеф, да получиш това, което хората получават с много труд на минимална заплата или са платили да ги обучават.
Колкото до обиждането, малтретирането като нищожество, подиграването и подобни глупости, това са неща с които трябва да се научиш да се справяш, това са междуличностни отношения с колеги и работодатели, които зависят само от твоето държание, възпитание, характер и т. н. Няма как да те "обиждат и... " ако си точен в отношенията си, харабия човек. Също обаче няма и как да задължиш някой да не те "обижда и... " само защото си безплатен стажант, ако си неточен и прекомерно грешиш набутвайки фирмата или колегите.
За межуличностните отношения човек също се обучава, може да няма университет за това, но това е най-важното образование и по него се работи още от детската градина. Няма как учителката в детската градина да не те наказва, ако правиш неприлични неща, няма как децата да не те обиждат ако се отнасяш неправилно с тях. Затова се ходи на градина и училище в масови училища за да изградиш тези си умения да се справяш в отношенията си с хората.
Иди в една мъжка гимназия и направи статистика, ще видиш, че момчетата в 8 клас се бият и обиждат много по често от момчетата в 11 клас, също момчетата от 8 клас се отнасят много по зле към учителите си от колкото тези от 11-12 клас, това се дължи на израстването в характера им, промяната им на контактуване с околните, на самото научаване как да се държиш с равноправни и висшестоящи. Много по често ще чуваш от 11-то класник господине/жо с усмивка, и много по често от 8-мо класник ще чуваш зад гърба на учители и ученици обиди и подвиквания като "то*а пък... "
Интересно е човек да чете мислите и желанията ти, но ще се намери кой да ти подреже крилцата. Стажант да дава мнение и идеи и български работодател да сяда на приказка да ги обсъждат, Хм!!! Все едно ученик от предучилищната да обсъжда идеите си за образователната система с министъра по образованието.
Току що завършил университета да настоява да бъде взето мнението му под внимание, Е Ха! С тези намерения за уважение не знам, но уволнение може да получиш.
Говориш сякаш не се чуваш. Без конкуренция и надпревара няма да има качество и др неща но сега няма да обсъждам капитализма, той не е виновен за твоето положение.

 
  ...

...
преди: 9 години, 5 месеца
hash: 055ac8b4f8
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   От Автора.
Проблем с възпитанието нямам. За трети път, че вече се повтарям. Мисълта ми за доброто отношение и разбирателство е такава, че не искам да попадам например при някой мафиот, мутра и прочие типажи.
Под минимален труд имах предвид такъв, какъвто не може да даде един недобре обучен кадър. Тоест, съгласен съм да върша всичко по силите. Както писах, не очаквам да ми се разкрива бизнеса пред очите, ами да затвърдя наученото на теория и да видя буквално основните неща.
В противен случай след известно време като завърша сигурно отново ще трябва да започвам от нулата.
Всъщност моята специалност е свързана с науката и няма начин в бъдеще да отхвърлям наученото. Все пак се излиза експерт консултант, за да даваш съвети и тнт, а не да изпълняваш сляпо. Да се поправя, защото понякога едно е идея, друго е начин, метод и др. неща. Смисъл направлението при мен няма да бъде пряко в икономиката, макар че и тя е обвързана.
Не, не очаквам като завърша да ставам ''шеф'' хах.
Доколкото за капитализма, не ми е виновен на мен, ами обрича много безброй хора, особено в по-неразвитите и бедни страни и не мисля, че парите задължително трябва да са мерило за качество, развитие и постижения. Изобщо няма бъдеще капитализма, ако искаме да еволюираме в мислите, но за сега е това.
Иначе съм съгласен с Вас.

 
  ...
преди: 9 години, 5 месеца
hash: 055ac8b4f8
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Защото няма как една бедна държава да се конкурира с една Германия. Демокрацията (най-голямото оръжие за разбиване на структурни икономики и режими) пък не позволява правилно разпределение на ресурсите на планетата. Прибави и възникналата неизбежно корупция и империализма на великите сили - следва мазало. Този кръговрат не може да бъде вечен. След икономическия колапс следват войните, в цялата история. Но ние забравяме и продължаваме да се водим по наши първични инстинкти, животински на естествения подбор. Е, вътрешната ни човешка примитивна природа обаче за съжаление няма скоро да се промени.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 5 месеца
hash: e9fd900809
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

13.   Авторе по темата ти за стажантството се разбрахме. Трябва да си кандидатстваш, като нормален стажант по чл270 и надолу. До тогава прави проекти, участвай в състезания и конкурси свързани с твоята сфера, докажи се по някакъв такъв начин за да бъдеш желан кадър, като не искаш да си шеф. А щом имаш и добро възпитание и характер няма как да те е страх от нагрубяване и обиди.
Нека ти пиша мнението си за капитализма. В живота, особено в избора на система за управление на дадена държава се избира по малкото зло. Не съществува такава система, която да е добра отвсякъде и да дава светло бъдеще на всичките граждани в дадена държава. За сега капитализма или демокрацията е най-добрата измислена система.
Дали дадена система може да обрече живота на един човек?
Не съм съгласен, благосъстоянието на човека зависи от положените усилия на самия човек. Работата върху себе си. Няма как системата да те спре да имаш качествен живот, ако си положил достатъчно усилия в образование, натрупване на опит и доказване на качества. Няма как системата да стъпче човек станал перфектен спец в 2-3 професии и лесно усвояващ новостите в тях. Виж един лекар например, ако той се обучи и натрупа опит, както за коремен хирург, така и за пластичен, ако същевременно знае езици, той беден и гладен ще остане ли? Винаги може да вложи и усилия да стане и сърдечен хирург, ако това се търси. Да погледнем и един кокошкар /крадец на дребно/ с начално образование, него от където и да го погледнеш в която и да е система няма как да е добре. Причината е в това, че както родителите му, така и той самия не са положили усилия за неговото развитие.
Мафиотите и мутрите, за да са богати също са развили в себе си качества, положили са усилия работили са над себе си, според условията на обществото им. Обществото е показало пролука и нужда от наказателни отряди /мутри/, поради липса на строги държавни наказания. В дадена държава, колкото повече прегрешения биват ненаказани, толкова повече мафиоти се навъждат. /Високата корупция е плод също на "пролука" и ниски наказания. / Нека продължим и погледнем един крадец на едро, банков обирджия, той доста се е развил, както в образоването си и уменията си за такъв, така и в физическите си качества, и в логическото си мислене. Не всеки го може, вложил е усилия в себе си и ако не го хване полиция, значи е гении в професията си. Щом на някой му стига акъла и куража да обере трезора на голяма банка, аз му свалям шапка, евалла на човека.
Парите в днешно време са мерилото за качество на даден човек. Количеството пари обединява в дадения човек наличието на личностни качества, което включва вложени усилия в образование, натрупан опит в дадена сфера, бърз разум и логика, наличието на минимално количество комплекси идр. В миналото, преди парите, мерилото е било уменията за лов, което включва физическите качества, бързото реагиране, развитата логическа мисъл и т. н.
Да продължим с икономика. Конкуренцията на две държави съвсем не означава във всички аспекти. Може една бедна държава да се конкурира с Германия и да е на по високо ниво в дадени отрасли на икономиката, когато успее вече може и да не е бедна и дори гражданите й да са по богати от германците. Виж Исландия развила е икономиката си в дадени отрасли и съвсем не е бедна, макар че е малка и има суров климат. Германия пък като голяма и силна икономика е слаба в растениевъдството. Тя внася земеделска продукция, за да задоволи пазарните си потребности. Ако всички държави й наложат ембарго за внос на растителни и хранителни продукти, за по продължителен период, Германия умира. И туризма им не е кой знае какво с липсата на море, едно езеро "бодензее" нито плаж, нито нищо, на риболов трудно ще намериш къде да идеш. Трябва да положиш и изпит за получаване на любителско риболовно разрешително. Цялата промишлена мощ на Германия скъпо е струвала — екологията е пострадала много сериозно, и именно с това се обяснява сега ревностната грижа, проявявана от правителството в опитите за възстановяване на собствената им природа, и в частност чистотата на реките. В Германия принципът “всичко общо е мое” не работи, както в България, там контролът е на доста високо ниво.

 
  ...
преди: 9 години, 5 месеца
hash: 055ac8b4f8
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

14.   България, България, не я виждам дълго в тази система. Не го казвам аз, статистиката говори. Демокрацията е много хубава за хората с нюх, реализиралите се в европейските нации. Но когато положението ескалира, нищо не се знае какво може да се случи. Аз не казвам, че са измислили нещо по-добро днес, но дали ще се задържи, обстоятелствата ще покажат.
Не видя ли какво стана в Либия след като свалиха ''диктатора'' им?
Ние не сме ислямска държава, по-добре сме, но за 25 години няма признаци за подобрение, ами само разруха. Писал съм го и преди. Трябва да има място за всички. Не може само високо издигналите се специалисти да получават нормални доходи, а работната класа под тях да мизерства.
За растениевъдството в Германия знам, че отглеждат зърнени култури и производството на хлебни изделия е много по-качествено от нашето. Ние обратно, изнасяме продукцията за минимални цени, непреработени, което задоволява само дадения арендатор. Отделно ние нямаме пазар на био продукти. Овощарство, зеленчукопроизводство, животновъдство - всичко си разбихме!
Германците не са запалени рибари и ловци колкото нас. Не знам какво развъждат, но язовирите им са пълни с риба. Нашите избиха всичко. Няма ли контрол, няма нищо. От гледна точка на екологията загиваме.. Когато няма ред, ако ще и натура 3000 да измислят, няма промяна.
Парите са важни, но не определят много важни качества на хората.
Да, един човек може да е гении, да е супер богат, но да не го обичат хората, да няма семейство, да няма вътрешен мир, да е духовно осакатен, да се вманиачава по парите си и тнт. Или пък да загуби всичко по неволя на съдбата.

За първото. За сега не съм видял конкурси, проекти и прочие в специалността ми, трябва ми практика, унито не я предоставя достатъчно, ще търся нови програми...

 
  ...
преди: 9 години, 5 месеца
hash: 458ee8895c
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

15.   „И искам да попитам какви са най-честите резултати от дадената схема? “

Аз така започнах срещу минимално заплащане ОЩЕ КАТО СТУДЕНТКА в голяма фирма - резултатът беше, че си завързах връзки и после лесно си намерих работа във фирма от същия бранш, а след 3 години имахме своя фирма със съпруга ми. Днес съм на 30 г., имам и официално 11 г. стаж, продължавам да се осигурявам на максимумума, но ако не бях почнала някога при много лоши условия в голямата фирма с име и много контакти, нямаше как на такава възраст да имам толкова опит и връзки. (идвам от малък град иначе, родителите ми са обикновени хора без връзки).
Препоръчвам стажанска позиция за всички НЕЗАВЪРШИЛИ студенти - използвайте този момент, в който имате може би помощ от родители или евтино общежитие, за да придобиете професионална квалификация и да си направите връзки. Аз се ангажирах освен това доброволно в няколко огранизации без заплащане - АHK, други български и международни организации на работодатели, архитекти, строители, ходих всяка неделя на църква, където се запознах също с интересни и важни интелектуалци, хора на искуството и хора от университетите - изобщо социални контакти на макс - помагах доброволно и при организацията на събития в няколко посолства в София....
Предимството на доброволческата дейност или на стажанството срещу минимално или никакво заплащане е, че хората са по-склонни да ти обясняват и да те обучават и никой няма големи очаквания към теб. Така можеш с години да учиш различни неща и като се дипломираш си готовият специалист, който търсят работодателите, веднага навлизаш в работата, в спецификата и си много ценен кадър, а и вече имаш вътрешна информация къде в момента се отварят работни места и можеш и по-добре да се подготвиш за интервю и да отговаряш на специфични за бранша и фирмата въпроси.

 
  ... горе^

...
преди: 9 години, 5 месеца
hash: e9fd900809
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

16.   Авторе конкретно за България ли става въпрос? Ясно е, предполагам на всеки, че преходът от една към друга, коренно различна, система не става за ден-два. Той е толкова продължителен, колкото е нужно. Докато повечето граждани на държавата не почнат да мислят демократично, няма как да кажем, че изцяло сме напуснали системата социализъм. Някой държави успяват бързо за 10 години да променят мисленето на обществото, някой като България десетилетия продължават да имат голям процент граждани дърпащи към стария режим и начин на живот.
Преходът от царство към социализъм през 50-те и 60-те също не е бил лесен при българите. Провери заплатите на работната класа през 50-те и дали те са можели да живеят с тези средства. Чак вече през 80-те е можело дадени семейства да живеят със заплатите си без помощи от село, във вид на буркани и прасенце. Комунистите в началото са били малка част от населението, но са получили, както помощ от Русия, така и право да бесят и колят наред мислещите за старата система.
По лесно щеше да бъде и сега, ако можеше с лесна ръка да пратим в Белене всеки, който иска социални, държавни помощи и стария режим.

Проверил си казваш качеството на хлебните изделия в Германия, а цената им провери ли? Всяко по-високо качество има по-висока цена! Хляб за 50 цента в Европа /България/ не може да бъде кой знае колко качествен.
Реално казваш, че ние си разбихме всичко, отговорът обаче е, че ние трябва да си го построим наново, а всеки строеж си наясно, че е само влагане на труд и средства с бъдеща печалба. А тази бъдеща печалба не е толкова близко, че да нахрани веднага бедните.

С риболовния пример исках да ти кажа, че хобитата в Германия са скъпи и недостижими за ниската работна класа, и че природата им е скапана от стремеж за развитие в почти всички сфери икономика и бързо забогатяване.

За парите и мерилото ти говорех глобално, за повечето хора, гениите подобни на чичо Скруч са единици, а и винаги на всяко правило има изключения. Хора като Скруч са болни, тях няма как да ги дадеш за правило. А съдбата е такава каквато си я построиш, еее за нея, също важат изключения, но те са единици, глобално ако си гении няма как да загубиш всичко. А дори и да се случи, щом веднъж си се изкачил по стълбицата, можеш пак и заедно с опита ти от предишният път дори ще стане по лесно.
Сам провери себе си губиш си дипломата от средно и системата някъде те е затрила, можеш ли да изкараш изпитите за средно, по лесно и бързо от петте години, които си вложил преди? Да разбира се и с по високи оценки и за около година ще вземеш всички изпити по всички предмети. Това е защото вложеното в самия теб няма как някой да ти го вземе.

"не съм видял конкурси, проекти и прочие в специалността ми" Не си търсил достатъчно със сигурност има. Не знам каква специалност си, че няма конкурси и награди за добри проекти? В такъв случай можеш да направиш свой проект самоинициативно и да го представиш на професора си за проверка и идеи, това пак е начин, да се докажеш и да получиш препоръки от професора. Щом е толкова тясна специалността ти със сигурност евентуалните работодатели ще питат професора да препоръча най-добрите си студенти.

 
  ...
преди: 9 години, 5 месеца
hash: 0ee7aa753d
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

17.   Aвторе, aз тaкa се предложих нa фирмa, срещу обучение. Имaх си плaн обaче, искaх дa нaучa всичко от A - Я. Почти цякa годинa ходих нa половин рaботен ден, мaмицaтa ми рaзкaтaхa:). Прaви сa горе, които ти кaзвaт че, ще те гърбят и т. н. Изплзвaхa трудa ми и нaй- нископостaвените, дори с ехиден присмех. Aз пък си вършех покорно всичко ( с вътрешен кикот ) и " крaдях " опит, идеи, контaкти, дори се врях дa се зaпознaвaм с клиенти, докaто им сервирaх кaфе или прaвех копия нa документи, изобщо използвaх всякa възможност. И тоaлетните ме кaрaхa дa чистя, точно тaм се зaпознaх с човек, който сегa е един от нaй- добрите ми клиенти:)
Тa, след около годинa зaявих нa шефовете че, съм си нaмерилa рaботa със зaплaтa при товa, нa което се изсмяхa и единия ми кaзa дори че, нямa дa изкaрaм и двa месецa без стaж.
Няколко месецa по- късно същия дойде дa види коя е тaя, дето му е дръпнaлa 70% от клиентите:))) Кaзa че, съм билa " евтинa курвa ". Курвa... знaм ли, може би може и тaкa дa се кaже, но евтинa хич не съм :). Aко имaш подобнa идея - дaвaй!!! Колкото повече рaботa ти дaвaт, толковa повече ще знaеш. Дори и дa ни искaт помощa, ври се сaм, проучвaй, aнaлизирaй, имaй достъп до всякaквa информaция! Изобщо дa не ти пукa че, в очите им може дa изглеждaш кaто " евтинa курвa " ( в моя случaй, зaщото aз успях, пък въпроснaтa фирмa е пред фaлит) ти си действaй пи плaн.
Успех!

 
  ...
преди: 9 години, 5 месеца
hash: 883e422d16
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

18.   Здравей! Темата е интересена и мисля, че не е лоша идеята ти и те подкрепям. По принцип една фирма има много облаги от такъв като тебе, без да има никакви задължения. Цялата тази постановка се крепи на ДОВЕРИЕ, което пък по принцип е идеалния крепежен елемент. Но дали е осъществимо там, където си го замислил? Аз самият направих точно като теб с една фирма във Финландия, тъй по време на дотком срива десетки хиляди като мене се оказаха на улицата и в продължение на година и половина беше почти невъзможно да се намери работа. Като казвам невъзможно имам предвид действително невъзможно след като съм пращал стотици (! ) CV-та из целия свят. Накрая бавно и постепенно конюнктурата се оправи и пазарът на труда дръпна в световен мащаб, но дотогава дотолкова се бях обезверил, че се уговорих като тебе да върша неща без да съм платен, само и само да имам досег с професионалното поприще. Това проработи идеално. Аз бях пълен с добра воля, а хората които ме взеха на "работа" бяха напълно коректни и много, много свестни. Тази "маневра" в последствие ми отвори изключителни хоризонти, такива че за мен самия не беше за вярване. Както и да е, не знам дали това, което си го намислил е осъществимо в България, където хората са диваци (извинявам се, но това е истината) и дали някой би оценил усилията ти, и това което предлагаш. Естествено ще вършиш черната работа, но това се подразбира. Не съм изобщо съгласен с номер 8, а както пише номер 17, може би ще те третират идиотски. Но така изглежда е в България. Не може да се очаква много от страна, където хората се държат идиотски един с друг. Не крадеш, не лъжеш, искаш да работиш. Това навсякъде се цени много високо освен в БГ-то, то и затова БГ-то е в такова положение. Това ме притеснява в твоето начинание, иначе те подкрепям изцяло. Успехи от мен!

 
  ... горе^
преди: 9 години, 5 месеца
hash: a04542ec01
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

19.   До номер 8 и номер 10, които са вероятно един и същ коментиращ:
Ей, я се скрий оттук! Младежът е невероятно мотивиран, търпелив и добре възпитан (личи се по отговорите му на твоите заяждания). Аз лично го мисля за наивен, защото нямам неговото търпение да работя без пари, но знам, че идеята му си има и добри страни и се радвам, че има и такива хора, макар че не съм работодател. Мисля, че всеки предприемач би трябвало да се радва на такива ентусиасти, а ти взе че му намери кусури, че давал малко, а искал много! Направо се вбесявам от наглеци като теб! Човека иска да работи без пари и пак не сте доволни! Мамицата ви мръсна! Собствената ви простотия ще ви погуби!

 
  ...
преди: 9 години, 5 месеца
hash: e9fd900809
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

20.   До №19 Тъй като си се обърнал лично към мен. Прочети първо всичките ми коментари, осъзнай ги и тогава казвай, че някой е нагъл или простак, вникни в смисъла на казаното и не си позволявай да споменаваш чистоплътността на нечии роднини от женски пол.
Работодателите са длъжни да пазят бизнеса си, ако искат да продължат да имат такъв, от такива ентусиасти като №17 или от крадци на идеи и информация. Разбираш ли, че няма как работодател да е толкова замаян, че само защото не плаща надник на някой, да разкрива цялата си фирмена информация и да се съобразява с мнението на същия, да му предостави достъп до клиентите си, на всичкото отгоре и да бъде задължен да има добро отношение към него без значение самият безплатен работник как се отнася, дали си върши работата и т. н. Такъв работодател съвсем скоро ще загуби бизнеса си и бизнеса му ще отиде в ръцете на "ентусиастите".
Ако прочетеш пак ще разбереш че всичко изписано в №10 само разяснява на автора, че ако е достатъчно добре възпитан и си върши съвестно работата, няма защо да се страхува от лошо отношение, било то и при работодател "мафиот".
А твоите лични мисли и чувства №19 ще погубят лично теб, дори е вероятно да засегнат с лошото си влияние и хората около теб.

 
  ...

...
преди: 9 години, 5 месеца
hash: 055ac8b4f8
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

21.   Никой не пише за фирмена инфо. Както и да е, България не отива на добре. Нито се дава шанс на знаещите, нито работната класа още дълго ще издържи в мизерията..3

 
  ... горе^
преди: 9 години, 4 месеца
hash: c197282ccc
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

22.   19 до 20: Коментарите ти ги бях прочел още преди да се обърна към теб и се разгневих, защото към теб се е обърнал един скромен, смирен и добронамерен човек, а ти ехидно се стремиш да го натиснеш още по-надолу, защото това което си представял било твърде много. Ти си просто един заядливец.
Всеки разумен предприемач е заинтересован във фирмата му да цари добра атмосфера. Никой не очаква да му свирят на гъдулка, но в сферата на моя опит добронамереността и учтивостта са норма. Шефовете естествено пак се мислят за богове, но имат едно наум, че работникът им трябва толкова колкото и те на него и всякакво текучество на персонала е крайно негативно.
Относно контакта с клиентите, също точно обратното на това, което ти твърдиш. Можеш да отнемеш клиентите на някого, ако си например частен учител или произвеждаш и продаваш сам домати на пазара. Има обаче сфери, където това е практически невъзможно, а трябва някой да говори с клиентите и да оправя всички проблеми, които възникват в проблема на експлоатация. Нашите клиенти са огромни концерни, където преговорите се водят с номенклатурни проект-мениджъри свързани помежду си на лобистко-връзкарзки принцип от десетилетия. Единичен човек или новосъздадена фирма не може да се промъкне там. Крайните потребители са съвсем други хора, които не могат да се оправят със собствените си мениджъри и многобройните си отдели и звънят на нас като изпълнител на проекта да им оправяме бакиите. Естествено това също е частен случай, но ти го казвам, защото ти си мислиш, че знаеш всичко. Моите шефове горят от желание да ме ангажират повече в този процес за да поема аз повече организационен стрес вместо тях, а аз пък от това най-много бягам.
И не се притеснявай за мен. Аз без работа няма да остана, освен ако сам не го пожелая.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker