Въпрос за банкова карта - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121144)
 Любов и изневяра (29694)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21891)
 Семейство (6469)
 Здраве (9595)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3177)
 Образование (7300)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18508)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от На работното място

Въпрос за банкова карта
преди: 9 години, 6 месеца, прочетена 1828 пъти
Кажете ми има ли причина да се притеснявам?
Работя в една фирма на 600лв заплата, по договор на 400лв. За моето образование и местоживеене заплатата ми е много добра и наоколо такава няма.
Преди 3-4 месеца шефката дойде с банкови документи да ги попълним, за да ни издава банкови дебитни карти, всичките 9 работника попълнихме документите, обаче карти така и не сме получили, нито пин кодове. Заплати получаваме на ръка, редовно по 600лв.
Когато попитахме, какво става с картите, тя ни каза, че те остават при нея, защото през тях ни превеждала заплати по договорите по 400лв и си ги теглела, за да имало доказателство пред ИТ, че ни плаща заплати точно и навреме, заплати в карти били добро доказателство за коректен работодател.
Не разбирам каква е врътката и защо? Има ли вероятност тя да направи някаква врътка с тези карти да ни набута?
Работя в тази фирма от 2 години за сега всичко точно, но да не вземе, да тегли някакви кредити на наше име, или някакви пари /заплати напред/!?
Нали няма вероятност да имам да давам на банка пари, защото съм имал карта на мое име?
Нямам време, през делничен ден да ида до банката, а и какво ще им кажа, шефката ми държи картата и не зная пин кода си, все пак не искам да загубя и работата си, но не искам и да рискувам да бъда набутан.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 9 години, 6 месеца
hash: 105acc002b
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Кажи точно какво си подписал/а.
Ако знаеш в коя банка е, отиди и кажи, че си си загубил/а картата - искаш и извлечения по банковата сметка, само така ще разбереш дали има злоупотреба.
Ако не знаеш в коя банка, отиди и питай във всички - не са толкова много. Аз на твое място без да знае шефката така ще си отида в банката, ще си видя какво става и има документи, които се подпълват за забрана на кредити по тази сметка. Виж в НАП дали те осигуряват здравно, а и пенсионно и социално. Аз намирам поведението на тази шефка за съмнително, но като сметката е на твое кме, ти си имаш владение над нея на 100% и не знам какво пишеш тук, а не ходиш до банката да си видиш бакиите.
Успех

 
  ...
преди: 9 години, 6 месеца
hash: 5ff4763343
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Сто процента има някаква измама тук. Най-вероятно ги използва за пране на пари, да разпределя някакви трансфери на по-дребни парчета на повече сметки за да не бият на очи. Или пък ви прибира пари от заплатите, т.е някой над нея си мисли че плаща повече за вас, а тя взима разликата.
Тя за да ти издаде тази карта, сигурно си си дал и личната карта да я снима ? Щото банките без лична карта сметки не издават. И въобще каква е тази тъпотия да издадат сметка на трето лице, което не са виждали. Ти сигурно и пълномощно си подписал ? Марш веднага в банката да си извадиш извлечение от сметката и да видиш какви суми са минали през нея и дали не висиш с някой овърдрафт или кредит.

 
  ...
преди: 9 години, 6 месеца
hash: 5df8392567
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Съмнителна шефка.
Тези 200 лв. отгоре да не ти излязат солено.
Намери време и си направи извлечение на сметката в банката. Виж и дали те осигуряват.
То е трудно човек да си намери работа и като я намери е готов на всичко, но това, което описваш е притеснително.
Не съм чувала досега за такъв номер от работодател.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 6 месеца
hash: f5dea1a9ba
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Подкрепям 1.

 
  ...
преди: 9 години, 5 месеца
hash: 5721e1334b
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   Поведението на шефката е напълно нормално за днешните работодатели. Сам пишеш, че се водиш на щат 400 лв. а ти дават 600, е не ти ли става ясно, че тя крие пари от НАП и НОИ. Не мога да си обясня за какво се притесняваш при положение, че във фирмата ти имат всички лични данни и тя ако иска да злоупотреби с тях може да го направи по всяко време. Ако ти отидеш в банката и се ровиш там дето не ти е работа, то по-добре си търси предварително работа – просто ще те уволнят. Нямам идея какъв ти е проблема, при положение, че си получаваш паричките, явно искаш да ги загубиш. Имаш ли на идея колко фирми водят работниците си на минимална раб. заплата, а получават много повече, остатъка го дават на ръка. Това се прави с цел да ти внасят по-малко пари за осигуровки, здравни и пенсионни и ако ти се разровиш в калта ще бъдеш въдворен на борсата за безработни и си помисли дали някой ще те наеме в твоя край след като се разчуе сред работодателите в града ви какъв борец за правда си. БЪДИ УМЕН ИЛИ ЩЕ БЪДЕШ БЕЗРАБОТЕН.

 
  ...


...
преди: 9 години, 5 месеца
hash: 1b7d6ed6cd
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   От автора
Осигуровките са ок, както е по договор на 400лв, проверявам ги в нета с код от нои. През работно време не мога да ида, работим извън града и работните ни времена с банките съвпадат. Не зная коя е банката и това още повече усложнява нещата. Пълномощно не съм подписвал.
Щом ни е направила карти без да присъстваме, сигурно шефката има връзки в тази банка, затова успея ли да отида най-вероятно да й се обадят, че съм ровил /че й нямам доверие/ и може да загубя работата си, вероятно ли е намеренията й да са такива каквито ни каза. Да тегли кредит на мое име е малко вероятно, защото имам кредити, обаче тоя овърдрафт ме притеснява или ако има нещо друго. Няма как да прибира пари и от заплатите, защото тя е шефката, фирмата е малка 9 човека работници, няма над нея шефове.
Не мога да си позволя да загубя работата си, проблема с безработицата е реален в провинцията.
Документите бяха общо 3 листа и 1 лист на който тя ни снима ЛК на скенера в офиса от двете страни и написахме "вярно с оригинала".
3-те листа бяха документи от банка 1 искане за издаване, 2 данни на картодържателя и 3 декларация че сме бълг. граждани.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 5 месеца
hash: 6111d0b06e
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Това което би било нормално във вашата ситуация, а и както обикновено правят работодателите, да ви дадат тази карта, да превеждат по нея 400 лв, а да ви доплащат на ръка 200 лв. Мисля, че трябва да попитате шефката си за този вариант. Ако е откровена с вас, то не би трябвало да има проблем, защото резултатът ще е точно този, който тя уж цели.
М, 36

 
  ...
преди: 9 години, 5 месеца
hash: 1b7d6ed6cd
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   7- попитахме я вече, тя отговори, че така сме по на далавера ние, защото така не плащаме ние, банковите такси. Тя поемала отговорността да си плаща банковите такси, защото е направила картите по нейно искане.
Иначе засега шефката е готин човек, за всеки въпрос има логично обяснение, затова е толкова съмнително.
Все пак възможно ли е ако се скара с някой от работниците да тегли овърдрафт на негово име? На документите са писани нашите телефонни номера, но банката не е звъняла на никой от колегите.

 
  ...
преди: 9 години, 5 месеца
hash: 6111d0b06e
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   Е, банковите такси са 1-2 лева на месец, не е сериозно това, пък отделно ще разполагате с колкото си искате от тези пари когато нмамерите за добре, все пак е удобство да разполагаш с банкови карти. Кажи й, че искаш да ползваш банковата си карта, независимо от разноските, защото така ще ти е по-удобно да си правиш бюджета и т.н.
М, 36

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker