Отнощението към здравните работници - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121155)
 Любов и изневяра (29696)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21892)
 Семейство (6469)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3178)
 Образование (7301)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18513)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от На работното място

Отнощението към здравните работници
преди: 9 години, 5 месеца, прочетена 1642 пъти
Тъй като вече много често зачестиха инцидентите в сектора, било то от цигани или не
какво мислите по въпроса, ние ли станахме лоши хора, трябва ли да има такова поведение, дали само в България е така,
за мен такова поведение към друг човек не трябва да бъде шамари, къде остана отношението?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 9 години, 5 месеца
hash: 0854b5cfbb
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Има хора с отношние, има и такива без. Не можем да очакваме всички да са добри или всички да са еднакви. Просто медиите раздуват само лошите примери, защото добрите не са интересни и ние оставаме с впечатление, че доброто си е отишло от хората.

Например ако някой благодари на лекар, че е спасил живота му и му направи сантиментален подарък в знак на признание, на никоя медия няма да и дреме, а и на хората би им се сторило лигава и незлична новина, съответно не би имало рейтинг, но виж, ако някой циганин пребие лекар, ще се вдигне шум до небето, хората ще се възмущават, обсъждат накъде отива света, политици като Волен ще кажат "ето виждате ли, вие не ми вярвахте, а дървата се циганизира", ще се прави политика, ще се лее псевдоморал, обществото ще се тресе и т. н.

А всъщност истината е, че чисто и просто нещата не са само черни и бели, а има още десетки хиляди нюанса между тях, само че те са толкова интересни за хората. Лошото винаги е впечатлявало повече.

Иначе всеки би си казал "аз едва си плащам сметките, а вие ме занимавате кой кого обича и на кого бил благодарен", докато продължава да си отпива ракията и да си боцка салатката пред телевизора.

 
  ...
преди: 9 години, 5 месеца
hash: cebe6de7d9
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Голяма част от здравните работници станаха бездушни, жестоки бизнесмени.
Не шамари! Разстрела им е малко.
Тук става въпрос за човешки животи и морал.

 
  ...
преди: 9 години, 5 месеца
hash: ac4c676884
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Има много нагли доктори, които не стават и не бива да работят тази хуманна професия. Не удобрявам побоя, но и на мен ми се е случвало да им мисля злото, когато някой мой близък стане жертва на незаинтересованото отношение на някой.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 5 месеца
hash: 311bb1ac66
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   До 3 и какво искаш да кажеш под незаинтересовано, просто понякога няма много какво да се направи, все пак лекарите не са богове и иначе примерно на някой му се правят вливки, инжекции и след няколко минути умира и близките да казват направиха му там нещо и той умря, излиза че едва ли не е умрял заради направените неща... Иначе е вярно че се срещат всякакви хора.

 
  ...
преди: 9 години, 5 месеца
hash: 75b0ed2e1f
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Виж авторе да станеш лекар в бърза помощ си е личен избор на самия лекар. Вярно е че трябва да си доста голям хуманист и да не те е гнус нито от цигани нито от клошари, нито от човешки вътрешности и течности. Обаче доста хора работещи в бърза помощ в България, работят точно там не от хуманизъм, а заради това да си вземат заплатката срещу по малко работни часове и повече почивки. Това е и причината в чужбина да го няма или да е минимално изразен този парадокс "побой над лекар". Да в чужбина вземат големи заплати, но в същата тази чужбина всеки работи за голяма заплата. Обективно погледнато в българската действителност заплатите на по голямата част от народа са малки, затова и лекарите в бърза помощ са с малки заплати.
Побойте над лекари реално ако разгледаш всеки един случай подробно си има причини, нали не мислиш, че има хора, били те и цигани, които безпричинно скачат на бой. Не защитавам циганите и съм против някой да бъде лекуван безплатно от общите данъци, но за да скочат те на бой значи са почувствали висока степен на дискриминация или лошо отношение от страна на лекаря, потъпкване на законовите им права, затова и потъпкват законовите права на доктора.
Фактически погледнато в България няма държавна болница в която да има европейско отношение към пациента, затова няма как да изискваме от пациентите винаги да имат добро отношение. Само онзи който е ползвал лекарска помощ в Европа или е малко по високо образован знае какво трябва да му предостави бърза помощ, кога се вика такава, и какво е отношението на тамошните лекари. Колко често български лекар обяснява и пита за съгласие пациента за дадено изследване или инжекция? Колко често доктора обяснява за какво се прави изследването, каква е инжекцията, има ли друг вариант на лечение, и как ще ни помогне? При ромите е още по зле никаква информираност, никой не се и старае да им обясни какво им има как ще ги лекуват, колко тежко е състоянието им, камо ли някой да ги успокоява, като европейски лекар. Това е проблема на българските лекари не говорят нормално с пациентите си, обяснявайки ситуацията и се отнасят надменно към хора, които по обреклото и местоживеенето си личи, че няма да платят бакшиш /подкуп/. Виж отношението в родилното към родилки не платили подкуп.
Личен опит: (Живея в средно голям български град и само смяната на адресната ми регистрация смени отношението на лекари от местната болница към мен, като пациент. Едно е да живееш в квартала с блокове населени с простосмъртни работници, съвсем друго е да живееш в богаташкия квартал с къщи над два етажа. )
От този факт си вадя извод какво ли е да кажеш за адрес цигански квартал.
От друга страна хората, населението, обществото в Европа са информирани и май това ни е проблема на нас. Колко хора в България знаят кое състояние е СПЕШНО и изисква намеса на бърза помощ? Колко хора са глобени и платили глоба, че са извикали бърза помощ напразно или за хронични /не спешни/ състояния? Колко български баби-гражданки викат бърза помощ просто да им премери кръвното? Колко хора викат бърза помощ или посещават шокова зала за висока температура, болки в гърлото или силна кашлица?
Проблемите са и от двете страни и в лекарите и в пациентите. Обаче ако разгледаме кой е по виновен ще стигнем до извода, че за ниската си информираност пациентите не са виновни, те не са длъжни да се информират, като платят веднъж 300лв глоба или чуят че техен познат е платил, ще се научат да не търсят бърза помощ за глупости. Ама при лекарите не е точно така, те знаят че изборът да са лекари в бърза помощ е техен, знаят и как трябва да се отнасят с пациентите, задължени са да питат и за съгласие за всяка манипулация над пациент или ако пациентът не е в състояние да се пита негов роднина, задължени са да информират пациента или негов близък за всички видове и начини на лечение. Какво правят българските лекари, връчват задължителните за подпис документи още преди приемането в болница, едва ли не ако подпишеш, че си съгласен на всяка манипулация, тогава ще те прегледаме и си "вързват гащите", да не можеш да откажеш нещо, защото вече си подписал или при тяхна грешка да не можеш дори да ги съдиш.
Сам се замисли чие отношение е по лошо! Да набиеш два шамара на някого или да си играеш с живота, здравето и достойнството на някого според настроението и печалбата си? Не е ли по лошо да гледаш на пациента не от хуманност а от печалбарство и да обръщаш различно внимание на болен само защото нямаш надежда че точно той ще ти даде подарък /подкуп/.

 
  ...


...
преди: 9 години, 5 месеца
hash: 60b4d25ffa
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   За мене това отношение е олицетворение на държавата като цяло!

 
  ... горе^
преди: 9 години, 5 месеца
hash: 7264605f0c
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Отношението е правилно, за съжаление... Но те сами са си виновни-ламтежа им за много пари ги накара да станат търговци/няма друг начин да вземат много пари в БГ/. А да правиш търговия със живота и здравето на човека никак, ама никак не е морално. Надписват процедури, изследвания и манипулации, бъркат ти по дупките за щяло и нещяло/при което, милосърдието отсъства, защото всяко бъркане е малко или повече болезнено и неестествено/, ако с бъркане в дупките не става, следва операция-а това са висококвалифицирани дейности, които струват повече пари и т. н. /що народ хванаха, дето преглеждали простата на жените и правили прегледи на мъртви хора... /. Куцо, кьораво и сакато е хукнало да става лекар или фармацефт-защото пазара там е вечен:"стоката" е здравето-без телевизор и нови дрехи можеш, но без здраве, не! В същото време те поставят пред свършен факт, т. е. щеш не щеш трябва да ги слушаш, "информирано съгласие" на изток от Калотина е пожелателна глезотия-всичко това, пак в името на парите! За тези и за много други неща, сериозна част от здравните работници са за бой, затвор и други санкции. Лошото е, че циганите правят първото вместо нас, но те, както винаги, го правят твърде зле аргументирано. Което налива вода в мелницата на здравните работници. И въртенето в омагьосан кръг продължава...

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker